Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem volt semmi gond a driverekkel, nem egetrengető különbségről beszéltem, de mindenhol egyértelműen érezhető és mérhető sebességkülönbségről (Graphics Score kb 20%-kal több!). Mind szintetikus tesztek, mind játékok alatt.
A játékokat FullHD-ban néztem.
A processzor egy i5-2320 volt mindkét esetben (erősebb procival még inkább elhúz az R9 380 a GTX 960-tól).Jópár GTX 960 meg R9 380 is megfordult a kezeim között, R9 380-ból jelenleg is van 2 db-om, több alaplap és proci is, szóval nem csak egyedi esetről volt szó.
-
Szoszo94
őstag
Lehetőségem van, a játék megvéve, gép adott, csak időm van kevés sajnos. Ha lenne beépített benchmark, gyorsan lezavarnám, de így keresnem kéne ingame egy olyan helyet ami mindig ugyan az, vagy nagy forgalom vagy semennyi, aztán Fraps-ot is be kéne szerezni....nem egyszerű, de megoldható, majd megpróbálok időt keríteni. Viszont én még a Project Carst is így játszom, FXAA+1440p és gyönyörű, FPS-ben pedig így is bőven elég, pedig ugye szimulátorról beszélünk. Van még ebben a kártyában erő, aki azt írta itt a fórumban, hogy alsó-közép kategória, annak üzenném, hogy ez egy erős közepes. Még a 280/380 sem alsó kategória szerintem, oda az R7-es széria volt mindig is küldve
Szerk.: most néztem, a képek bal felső sarkában ott fityeg a beépített Uplayes FPS mérő, meg lehet sasolni, koppra ugyan annyit mutat ugyan azon a helyen készült két beállítással, egyik szituban van 1FPS különbség, de az betudható mérési hibának is
-
törölt tag
A régi AMD processzorokat már nem vettem számításba a koruk végett, 1155-ös foglalatú a legrégebbi processzorom is jelenleg (az is már 5 éves, idejétmúlt darab, bár még nagyon jól tartja magát).
Nekem is vannak teszteredményeim (i5-2320 + GTX 960), RAM órajel emelés/csökkentés, illetve időzítés növelés/csökkentés hatására ennél a párosnál csak szintetikus tesztek alatt volt némi különbség, de játékok alatt ha volt is, csak elhanyagolható. Kemény VGA limit volt a GTX 960 miatt, így igazából az volt a gyenge láncszem, és nem a RAM sebessége ennél az összeállításnál.
i7-2600-as proci esetében lévő max 1333 MHz-es RAM órajelnek sem láttam még soha hátrányát.
-
törölt tag
Tényleg?
Ha a prociban lévő memóriavezérlő max 1333 MHz-es órajelen tudja a RAM-okat járatni, akkor azok mégis hogyan mennének 1600 MHz-en? Jelenleg van itthon 4 gépem, egyik esetében sincs így, de párezer gép is megfordult már a kezeim között az elmúlt bő 2 évtizedben. Az XMP profil alapján hiába menne az a RAM nagyobb órajelen, ha a memóriavezérlő nem képes ilyen órajelen kezelni azt a RAM-ot. Márpedig nem képes.Illetve tudsz mutatni konkrét mérési eredményeket, hogy hol sikerült neked a szintetikus teszteken kívül is érezhető sebességkülönbséget tapasztalni a memóriák órajelének illetve időzítésének állítgatásával diszkrét VGA esetében játékok alatt?
Nekem ez nem jött össze, pedig van itthon pár gépem (i7-4771, i7-3770, i7-2600, i5-2300), 1x4, 1x8 és 16 GB-os (2x8 GB) memóriamodulokkal, 1600 és 1866 MHz-es órajelekkel (amik természetesen nem feltétlenül ennyin fognak menni, ha egyszer a prociba integrált memóriavezérlő eleve nem is képes ilyen órajelen járatni a RAM-ot).A szintetikus tesztek mesterséges sávszélesség limitet generálnak, ott valóban ki lehet mutatni némi eltérést, de a játékok alatt én nem igazán vettem észre különbséget. Persze ha mutatsz egy konkrét játékot, ahol te mást tapasztaltál, akkor ígérem, felülvizsgálom az állításomat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged