Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Gabe
tag
válasz
#24845312 #28 üzenetére
Szia!
Még régről úgy emlékeztem, hogy a dualchannel működéshez két azonos modul kell (méret és egyéb specifikációk).
Azt természetesen tudom, hogy a gyengébbik memóriához igazodik a rendszer ezért is mondtam neki, hogy nézze meg a BIOS-t, hogy mit állított mire.
Az órajelnél poénkodtam, mert nem a valós órajeleket írta be, hanem a hivatalos maximumot és vicces volt így látni a két különböző órajelet.Azért is érdemes két egyforma modult dualchannelbe tenni, mert semmi értelme a nagy teljesítményű memóriát alacsonyan járatni, mert talált az ember valahol valami kókány 1-2GB-os modult.
-
Real_Gabe
tag
Miután beraktad a 2GB-os modult, átnézted a BIOS-t, hogy automatán mit állítgatott át?
Mert szerintem a két modult megpróbálta közös nevezőre hozni illetve a procit is. Kíváncsi lennék, hogy mit állított át mire, miből vett vissza, mire adott még rá?Nem lett instabil a rendszer?
Csak kíváncsiságból kérdem! -
Real_Gabe
tag
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB 1866MHz + Crucial 2GB 1600MHz
Ezmiez?!
A modulok különböző frekvenciákon mennek és más a méretük?
Vagy 1600MHz-re "butítottad" a Kingston modult?
Mindenesetre a dualchannel előnyeit buktad.Szerintem semmi értelme ennek a memória konfigurációnak.
Ahhoz, hogy menjen a dualchannel és stabil legyen a rendszer azonos frekvencián és időzítésen kell mennie két ugyanakkora méretű modulnak.
Ezért érdemes kit-be venni őket.
szerk:
Az alaplapod csak 1600MHz-ig bírja a ramokat, a procid meg csak 1333MHz-ig kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- GTA VI
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged