- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Oliverda #167 üzenetére
állítás1: az OSX és az adobe cuccok jelenlegi kódbázisa jelenleg is lefordul ARM-ra
állítás2: a winRT problémájának (hogy nincsenek rá szoftverek) az égegyadtavilágonegyhangyafaszse köze nincs a processzor ISA-hoz, hanem ahhoz van, hogy a Ms létrehozott egy új rendszert, amely, a programok nagymértékű újraírását követeli, sőt, ha az emlékezetem nem csal, egy csomó minden nem is megvalósítható benne (talán a böngészők nyilatkozatait közölte le az IT sajtó, hogy a winRT fos)
állítás1 és állítás2 már implikálja, hogy a
"Ezzel a nagy fejlesztők (pl. Adobe) rá lesznek kényszerítve, hogy a komoly, professzionális alkalmazásaikból legyenek tisztességesen összerakott ARM optimalizált verziók. A Windows RT is azon hasalt el"
egy lehetséges értelmezése, miszerint az ARM-os OSX bármiben is hozzájárnulna (a jelenlegi formájú) ARM-os windowsokhoz vagy bármi hasonlóhoz, tetemes méretű baromság.
(az irónia jó volt (nem))
@lordX: egyre gondoltunk
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Oliverda #161 üzenetére
Ke?
Össze nem hasonlítható a kettő.
Az adobe termékek ARM-ra való portolása nem több egy checkbox bekattintásánál az llvm-ben.
A winRT meg, kizárólag winRT programokat akart végrehajtani, az arra való portolás kb olyan mértékű, hogy a Ms sem készítette el rá az office-t.
(aztán, nem tudom)
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Oliverda #158 üzenetére
mire gondolsz?
Nem látom, hogy mit indikálna ez. Szerintem a mac egy jól támogatott, viszont viszonylag független platform. Ez meg is fog maradni. A grafikus/tervező programok win+x64, osx+x64 fordításai mellé megjelennek az osx+arm fordítások.
Nem látom, hogy ez vonzóbbá tenné a linux+arm?/chromeos+arm?/android+arm?/?? platformok közül bármelyiket, se fejlesztői, se felhasználói oldalról.
---
Én úgy képzelem el, hogy először a chromebookokban törnek utat a nagyon olcsó chipek (+a samu esetleg), majd, talán valamikor megjelenik egy arm-os windows, és, onnantól kezdve mindegy lesz.
Ha a google lelövi a chromeOS-t, és a Ms se jön ki ARM-ra (pl intel nyomásra), akkor, nem látom, kinek miért kéne ARM-os PC. -
Sir Ny
senior tag
"így maradt az, amit az AMD akart, annak ellenére, hogy az Intel IGP-in rosszul megy.
Tudod mi maradt ki teljesen a D3D12-ből? Az ARM nyílt ASTC LDR és HDR formátuma. Tippelsz ki miatt? Naná, hogy az AMD"Amúgy nem kifejezetten erre, hanem az összes hasonlóra vonatkozott, amit írtam.
Hogy ez nem egy cáfolat, hanem egy bizonyíték az "AMD fundamentalizmus" (???) -ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Linux kezdőknek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest