- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stribika
csendes tag
Értem én. Pl kutyát árulok 40k-ért, de igazából az is megérné, ha 20-ért adnám. Így aztán, hogy a kevesebb pénzzel rendelkező vásárlóktól is nálam vásároljanak, 30 ezerért 3 lábú, 20 ezerért pedig 2 lábú kutyát is árulok. Megmondom előre, hogy hibás, a probléma nem ezzel van. A probléma azzal van, hogy nem születnek 2 meg 3 lábú kutyáim, hanem egy úgynevezett fűrészeléses technológiával állítom elő őket a 4 lábúból.
Nyilván annyiban más ez a példa, hogy a kutya nem javítható, a CPU meg igen, de a lényeg sztem érthető. Munkát végzek, és nem hozzáadott, hanem elvett érték keletkezik.
-
stribika
csendes tag
Tudom, hogy ez eddig is divat volt (sőt az intel is csinált már ilyet korábban: http://wiki.mako.cc/Antifeatures), de ettől még utálom, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
Ennek nem szabadna törvényesnek lennie. Valami olyasmire gondolok, hogy egy hardver vásárlásakor minden hozzá tartozó kódot, kulcsot át _kell_ adni a vásárlónak, enélkül nem lehetne értékesíthető. Tehát ha eladsz egy alaplapot, adod hozzá a bios jelszót, ha eladsz egy blu-ray lejátszót, akkor adod hozzá a device key-t, a processzorhoz pedig mellékeled az ilyen letiltó pinkódokat is.
Szerintem ez lenne a tisztességes, enélkül olyan, mintha alkatrészek hiányoznának a dobozból.
-
stribika
csendes tag
Borzasztóan utálom az ilyen megoldásokat. Megint azon dolgoznak, hogy a termékük szarabb legyen. Az ilyesminek illegálisnak kellene lennie, mert ez nem viszi előre a technológia fejlődését. Csinálnak valami szándékosan hibás hardvert, hogy a normál változat jobbnak tűnjön, és van képük upgrade-nek nevezni a javítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged