- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerray
tag
Sziasztok!
Most regisztrálnék először domaint magamnak, saját felhasználásra, ebben lenne pár kérdésem, kérnék segítséget.
Csináltam otthon egy debian szervert különböző szolgáltatásokkal (FTP elsősorban), digi netem van, tehát nincs fix IP-m. A dynu.net dynDNS szolgáltatását használom jelenleg, ami jól működik, de szeretnék egy rendes .hu domainre váltani. Tudtuk jó leírást (ha van magyar pluszpont), hogy ha veszek egy domaint azt hogy fogom tudni az otthoni változó IP-hez kötni, debianon beconfigolni? Nem ma kezdtem azért és szeretném megtanulni is, de ilyet még nem csináltam.
Illetve az mindegy hol veszem? (persze ahol jó áron van) pl.: rackhost.hu néztem
Köszönöm!!
-
VIC20
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy alkalmas a Pi (2?) valamilyen komolyabb webszolgáltatásra is? Tehát a Apache+PHP+MySQL triumvirátust is ki tudja szolgálni?
-
julius666
addikt
Nyilván ha kvázi NAS-ként használja az ember kizárólag belső hálón, akkor számít a másolási sebesség. De egy webszervernél nem igazán. Egy kezdő többet fog pöcsölni a belövésével, mint amennyit hetek alatt nyer vele gyakorlatilag. Viszont cserébe hozzászokik egy baromira nem biztonságos protokollhoz, aztán ha publicba szeretne kitenni valamit, majd ott is azt használja és meg is történt a baj. Nekem eszembe nem jutna felrakni rá FTP-t.
Az mondjuk megint csak más kérdés, hogy jellemzően NAS-ra sem FTP-t és nem is Raspit szoktak használni, innentől fogva eléggé korlátos az említett kombináció felhasználási területe.
-
S ha csak belső hálón használja? Mondjuk nincs windózos gép bent?
OK, akkor is lelophaja valami, de akkor ugye már valami fertőzött bent, nem ez lesz a bajodElső körben én sem fogom közvetlenül netre tenni a Pi-t, ha meg igen, akkor amit lehet, védeni rajta. Van szép kis WOL, VNC, azon elérem a gépem, arról meg bármit a belső hálón.
@zka67 : Jelszavakat leszedn bármilyen rosszindulatú dolog, bármiről nekiáll, hiszen ő nem tudja, mi az az eszköz, és te mire használod.
Amúgy a pi annyira hobbi, hogy egy rakás dologra használatos. Szóval lehet, hogy a házi NAS-od alapja, és valaki szeretne pénzt keresni azzal, hogy az asszonnyal készült videóidat eladja.
-
bambano
titán
látom, néhányan nagyon nem akarják ezt érteni.
felrakod a pi-t úgy (ahogy az eredeti kérdés is szólt), hogy a netről elérhető legyen.
majd megszerzik a jelszót, ami hozzá tartozik. ezek után átjáróház lesz az internet előfizetésedből és ezért a te hátsódat keni be vazelinnel a rendőrség (előtte). -
zka67
őstag
Sziasztok, a PI egy hobbi számítógép, otthoni kísérletezésre, szórakozásra való, a CIA biztosan nem ezt használja adattárolásra. És szerintem ezzel vége is a titkosítás értelmének, hiszen ki az a hacker, aki veszi a fáradtságot, és nekiáll jelszavakat fejtegetni egy hobbi gépen?
-
azbest
félisten
nagyon egyszerűen, más jelszó/user kell a kevésbé biztonságos ftp-hez, mint a root jogú userhez. De szerintem ezt te is tudod
Ha scp másolás közben valami mást is csinálna a pi, akkor azt is rendesen megakaszthatná a titkosítás proci terhelése.
Minden protokollnak megvan a helye ahol célszerű használni.
Mintha lett volna próbálkozás, hogy a gpu-val számoljanak például titkosítást... na ha azt megcsinálják rendesen, akkor elképzelhető, hogy nem lövi lábon a pi-t egy scp. De eléggé elhalt a téma a gpu számításhoz használata területén.
-
azbest
félisten
Lehet ezt okosan is... csak azt kell az ftp mappájába tenni (ssh -ról belépve), amit éppen mozgatni akar.
Ha maga az adat nem kifejezetten titkos, akkor teljesen jó a titkosítatlan átvitel is.Fertőzött rendszerek közti adatcserénél a titkosítás sem ér semmit, ha csak később fertőződik meg, akkor csak a mentett jelszavak lehetnek veszélyben.
szerk: egyébként a komprommiszum az lenne, ha a jelszókezelés titkos lenne, de az adatátvitel már nem feltétlen.
(#99) doc
hát igen, ha a hálózat a szűk keresztmetszet, akkor nem sokat számít
Meg persze a titkosítás módja is befolyásolja, itt találtam egy szösszenetet erről [link] -
bambano
titán
-
azbest
félisten
"ha van már egy SSH szerver telepítve, akkor minek az FTP? Felesleges..."
régebben is tudtam már erre egy jó választ, de most éppen tapasztaltam is. Mert az ssh a titkosítás miatt nagyon proci igényes, ami a pi esetében lefoghatja az átviteli sebességet. Most épp két c2d noti közt toltam át egy nagyobb fájlt (bpi image)... nos winscp mellett 7MBájt/sec (20 perc lett volna) míg ftp protokollal titkosítatlanul 70MBájt/sec. A pi esetén persze egy nagyságrenddel kisebbek az értékek, de ott is alávághat a titkosítás rendesen.
-
-
doc
nagyúr
válasz
Jim Tonic #86 üzenetére
eleg sok, de a hozzaszolasa es az elozmenyek alapjan az illeto meg csak nem is PIC32-re, hanem sokkal kisebb mikrokontrollerekre gondolt
a komplett szamitogep-funkcionalitas nyujto Raspberry a maga negyed/fel giga RAMjaval, videochipjevel, stb egy teljesen mas kategoria
-
-
bambano
titán
oké, kezdjük az elején:
scripttel lekérni a külső ip címet? minek? ha meghívod a dyndnsek url-jét, akkor a dyndns webszervere megkapja a külső ip címedet, ami benne lesz a http headerekben.
tehát az ilyen "kérjük le, mailezzük el" az csak bonyolítás.egyébként van magyar ingyenes dyndns is.
a port nyitás, mint kérdés, csak smtp és publikus ip cím esetén értelmes kérdés, azt pedig csak elég szigorú feltételek esetén teszik meg. ha privát ip címet adnak a hálózaton, akkor nem portnyitás kell, hanem dnat.
-
-
sh4d0w
félisten
bambano és doc: hiába változtat a szolgáltató IP-t, ha 5 percenként megy az ellenőrzés. Másrészt én pl. annak idején a T-től kértem a portnyitást és simán megcsinálták. Harmadrészt ha router mögött van az ember, szinte biztosan LAN-os IP-t kap, de ha el akarod érni az ott lévő webszervert, szinte biztosan kell egy port forward, viszont szolgáltatótól még sosem kaptam LAN-os címet.
Persze tényleg nem kell ennyire bonyolultnak lennie, ha az embernek van egy értelmes routere, amivel megoldható a probléma. Amikor én a leírt megoldást alkalmaztam, DI-604 volt a router, a dyndns viszont már akkor is szerette szivatni a felhasználóit. Így mindig megvolt az IP-m és ha nem volt áramszünet, el is értem, amit akartam.
-
bambano
titán
uhhh, ennyire agyonbonyolítva sem láttam még ezt a problémát
ráadásul nem is jó, mert ip címet nem csak rebootkor szokás változtatni, tehát az, hogy "minden rendszerindításkor lefuttatsz (automatikusan) egy scriptet, ami az aktuális IP-det összehasonlítja a fájlrendszerben tárolttal" túl ritka. -
sh4d0w
félisten
Dyndns egy kalap ....
Megkéred az ISP-det, nyissa ki a 25-ös portodat, scripttel lekéred a külső IP-det, amit eltárolsz egy fájlban és minden rendszerindításkor lefuttatsz (automatikusan) egy scriptet, ami az aktuális IP-det összehasonlítja a fájlrendszerben tárolttal. Ha megegyezik, nem történik semmi, ha megváltozott, elküldöd magadnak e-mailben. Ha nagyon állandóra kell az elérés, akkor berakod 5 percenként az ellenőrzést, így legfeljebb ennyi ideig nem lesz elérhető a webszervered.
-
Megoldható a Pi-ről, van a Dyndns-nek, No-IP -nek olyan kliense, amit a gépre pakolsz. A legalapabb TP-Link routerek is ismerik a Dyndns-t, viszont ha jól tudom, a Dyn már full fizetős, még az eddigi meglevő ingyenes accountomat is állandóan lelövik (bár az itthoni cucc már régen No-IP -n megy, csak az meg csomó helyen bannolt).
-
dabadab
titán
"Ha ezt olyan felhasználó baráttá akarom tenni, hogy csak beirok egy "normális" betükből álló webcimet a böngészőbe bárhol az országban és hozzáférek a pi-n található tartalomhoz az már pénzbe kerül?"
Nem feltetlenul, vannak olyan helyek, mint a dyndns meg tarsai, ahol hozza tudsz kerni valami cimet es utana a routered azon a cimen latszodik a kulvilagbol (ezt a routernek is tamogatnia kell (vagy ha nem, akkor minden bizonnyal a Pirol is megoldhato a dolog)).
"azt hittem ez ilyen okosabb Atmel/PIC chip köré épitett devboard"
Nem, ez egy ARM-os miniszamitogep, viszont van egy rakat GPIO portja, azon eleg sok dolgot ra lehet kotni.
-
-
Daneeka
senior tag
"Alapbol igen, de a routeren beallithatsz hozza port forwardingot es akkor kintrol is latszik."
Ha ezt olyan felhasználó baráttá akarom tenni, hogy csak beirok egy "normális" betükből álló webcimet a böngészőbe bárhol az országban és hozzáférek a pi-n található tartalomhoz az már pénzbe kerül?
"Van a Pin analog bemenet?
Egyebkent nagyjabol egy lepes, csinalsz egy kis php scriptet, ami kiolvassa az erteket es kirakja egy html file-ban."Nem tudom, azt hittem ez ilyen okosabb Atmel/PIC chip köré épitett devboard
-
dabadab
titán
Alapbol igen, de a routeren beallithatsz hozza port forwardingot es akkor kintrol is latszik.
"Innen hény lépés lenne, hogy pl. az egyik analog bemeneten lévő érték megjelenjen a hosztolt weboldalon?"
Van a Pin analog bemenet?
Egyebkent nagyjabol egy lepes, csinalsz egy kis php scriptet, ami kiolvassa az erteket es kirakja egy html file-ban. -
Daneeka
senior tag
-A pi webszerver tartalmát csak olyan eszközzel lehet elérni akivel közös routerbe van dugva a pi?
-Innen hény lépés lenne, hogy pl. az egyik analog bemeneten lévő érték megjelenjen a hosztolt weboldalon?
-
Grat, nagyon jó kis cucc, több ilyen írásnak örülnénk
-
azbest
félisten
hát, sok mindenre jó lehet egy saját üzemeltetésű webszerver:
- tanulni, fejleszteni rajta, webes programozáshoz
- nagyobb fájlok ismerősnek átküldéséhez (nem publikus közzétételre)
- otthon automatizálás kezelőfelületéhez
- távolról elérni és beállítani dolgokat (itt ssh is lehetne, de van aki kattintgatós kényelmes felületről szereti)
.... -
azbest
félisten
Szvsz munkához nem ezt használnám.
Elég lassan megy róla a letöltés, a cikkbeli 160KB-os kép eléggé cammog, bár ez lehet a netkapcsolatuk gyengesége is. Eleve rendesen méretezett kép és jpg formátum tizedére csökkentené a méretét.
Ha viszont éppen eldobja a fájlrendszert vagy korrupt lesz az sd kártya, akkor azt nem fogja díjazni a megrendelő.Nekem fut egy dedikált noti itthon, amire tehetnék ki cuccokat is, de helyette inkább amazon s3-ra teszem. Saját domain is beállítható akár rá, még akár statikus weblapot is tud hostolni.
A példa kedvéért most 3.5GB cuccom van tárolva rajta (18 $cent), 4GB kimenő adatforgalma volt (50 cent), áfával együtt. 99.99% rendelkezésre állásért aprópénz 200 forint. Van kalkulátoruk, ahol az adatmennyiség alapján tudsz költséget becsülni [link]
Ez azért nem egy sufni vps szolgáltató. Ha csak fájlokat küldenél, akkor megérheti az s3.
-
zka67
őstag
válasz
juliabrilke #3 üzenetére
Szia, én kipróbáltam mysql-php-val, és iszonyatos lassú. Ugyanaz az oldalt, amit egy átlagos PC-n legenerál 0.1mp alatt, az a PI-ről 4-5mp alatt töltődik be.
-
hemaka
nagyúr
válasz
dragon1993 #60 üzenetére
Vinyo nem lesz rakotve, 16 gigas sd kartyara gondoltam, aztan annyi. Igazabol webszerverkent uzemelne es a fotos munkakat osztanam meg rajta letoltheto rar fajlkent a megrendeloknek, amit kb. 1-2 het mulva mar le is torolnek.
Erre a celra keresek igazabol valami ilyen kis kutyut. -
hemaka
nagyúr
Alacsony latogatottsagu weboldal(php) es annak nagyobb fajljainak(max 1 giga) ideiglenes megosztasahoz gondolom teljesen jo megoldas.
Vagy tevedek? -
azbest
félisten
Arduinoból is van Teensy 3.1 kaliberű: az arduino due is arm cortex
m4szerk: benéztem, mert M3 [link] és 5 ezer forintért már kapható klónja.Arduinoban az tetszik, hogy pár száz forinttól kezdve sokféle igényhez van sokféle megoldásuk olcsón. Persze nem olyan magyar boltból, ahol 3-15x körüli szorzóval számolnak az árral (tudom, mindenféle adó meg egyeben).
-
Akkor valaki nyit egy "okos otthon" topikot? Engem érdekel a téma nagyon de nem költenék rá százezreket inkább összebarkácsolom magam.
-
doc
nagyúr
arrol nem beszelve hogy nem kell 100 darab Arduino, mert maga az Atmel chip plusz nehany forintnyi alkatresz felhasznalasaval "onmukodo" cuccokat lehet epiteni (pl konyhai idozitot)
ehhez persze kell hogy az ember a hobbijanak tekintse az elektronikat, amugy tenyleg egyszerubb a 'kesz termeket' megvenni -
rollair
csendes tag
Az Arduino pro mini azért nem egy túlárazott dolog...
De ha nem akarsz programozóval hekkelni, akkor ott a Nano, van vagy 900 Ft mire ideér... Viszonylag jól lehet belőlük otthoni projekteket építgetni, vezeték nélküli kommunikációra is van sok megoldás (olcsók közül NRF24L01+ vált be nekem-ebből 4 db egy ezres).
-
bambano
titán
[link] húsz dolcsi, mire ideér, lesz belőle 20 euró +fa, 6-7 ezer forint, dolgozz vele, csinálj hozzá dobozt, tápot, stb. árban kb. ugyanott vagy, mintha bemész a wirelessbótba, és megveszed gyáriban. elédrakják, szoftver van hozzá, érintésvédelem, stb. megoldva, lepapírozva...
mire ebből a panelből termék szintű megoldás lesz, addigra mocskos drága lesz.
-
bambano
titán
válasz
dragon1993 #40 üzenetére
"Otthoni webszerver Raspberry PI-ből" nem láttam itt se kertet se növényeket,": közben nekem is leesett, hogy az csak hasonlat volt, sorry. lásd: "Igazán összetett és érdekes alkalmazás az, melynek folyamatosan érő (futó) gyümölcsét a "
-
Ursache
senior tag
válasz
dragon1993 #40 üzenetére
Vagy inkabb veszek otthonra synot.
-
dragon1993
őstag
(#31) bambano
A téma címe "Otthoni webszerver Raspberry PI-ből" nem láttam itt se kertet se növényeket, de ha erre akarnám használni, akkor valószínű wifi-n adnék netet és szépen a VPS-re gyűjteném az adatokat, értem mire gondolsz de most itt csak a webszerver felhasználásról esett szó.
(Hátha rákapok aztán lesz 2-3db és akkor jobb egy helyen tudni az adatokat.)(#35) Ursache
Havi 1TB, de ha nem elég akkor bérelsz havi 6€-ért egy dedi 2 magos atomot 2gb rammal és korlátlan 100Mb/s. (elvileg nem garantált de eddig mindig megvolt a max)
Update: Most néztem, hogy elvileg mostmár csak egy Atom™ D425 jár nem pedig az N2800 de utána kell olvasni mert már volt párszor olyan, hogy 500GB-t és D425 CPU-t írtak aztán lett belőle 1TB és N2800 a valóságban.
-
rollair
csendes tag
Jó cikk, köszi. Ráadásul magyar nyelven hiánypótló. Arról lesz folytatás, hogy hogy állítsd be jól az scp-t, esetleg hogyan konfigurálja a mezei júzer a routerét, hogy internetről is elérje a Pi szerverét? Nekem többszöri nekifutásra sem sikerült, bár gyanítom, hogy a szolgáltatómnál van a megoldás.
-
Havi 1 TB
Próbálj már webkiszolgálással elérni akár évi 1TB adatforgalmat. Ha sikerül, akkor "Gratulálok, az Ön honlapja rengeteg pénzt termel ahhoz, hogy sokkal nagyobb, dedikált szerver(ek)re költöztesse".
A (nem VPS) szerveremet megnéztem, és múlt hónapban 133 GB teljes forgalmat bonyolítottam pár céges weboldal és egy nagy forgalmú 512 slotos teamspeakszerver üzemeltetésével. Ebből a web a 3 GB-ot sem érte el.
-
Ursache
senior tag
válasz
dragon1993 #4 üzenetére
Egy evre 1TB, huha...!
-
bambano
titán
"semmilyen progressziókijelzés nincs" aaa amit erre mondtam, az nem fér bele a moderálási elvekbe...
előrehaladás, állapot???
egyébként meg van, a dd-től meg lehet kérdezni, hogy hol tart.
és ha nem írsz blokkméret paramétert a dd-nek, szét fogja csapni az sd kártyádat.a dhclientnél nem látom indokoltnak a hosztnév küldését. sok dhcp szerver nem foglalkozik vele.
"ha vezetékes hálózaton trónol a PI, akkor az alábbi parancsokkal lehet rendre leállítani és újraindítani azt: ifdown eth0” “ifup eth0”: sírok... nagyon sírok. ha kirúgtad magad alól a hálózatot, hogy fogod begépelni az ifup eth0 utasítást???
"Ja, ha a router nem kínálna listát a csatlakozott kliensekről": van egy arris routerem, nem kínál a dhcp kliensekről semmit. játsszuk vele azt, hogy egyet belerúgsz, utána ráejtem a lábadra, és ezt folytatjuk, amíg kedvet érzel hozzá.
a debianos apacs hozzáadja a www-data csoportot, nem kell kézzel babrálni.
"sudo chown -R pi /var/www”. (Ettől a pi felhasználó lesz a www-data könyvtár tulajdonosa, így tudunk majd feltölteni.) " ha a /var/www-re adod ki a chown-t, akkor a /var/www tulajdonjogát változtatod, nem a www-data könyvtárét.
publikus szerverre ftp-t csak az őrültek raknak. ha fut ssh szerver, akkor meg pláne, mert másolni scp-vel jobb.
logouton ilyen szintű cikkért jár a mondás, hogy töröld le...
-
bambano
titán
válasz
dragon1993 #4 üzenetére
és a vps-ed ott van a kertben, ahol a növényed nő, amit ellenőrizni akarsz?
mert ha nem, akkor rotfl.a cikkhez: jó reklám a napelem árnyékban
nyugati tájolású napelem gigarotfl...
-
Lehetne kérni következő témának: "okos otthon vezérlőközpont" kialakítását?
-
sh4d0w
félisten
Még két apróság:
Ha a saját jelszavunkat változtatjuk meg, nem kell a passwd elé sudo; illetve ha van már egy SSH szerver telepítve, akkor minek az FTP? Felesleges...
-
dabadab
titán
"Otthoni fájlcserélő (akár film is), ftp szervernek szerintem ez is jó lehet."
Nem igazán. SATA port nincs rajta, a kéet USB meg az ethernet port meg egyetlen USB vonalra van ráhekkelve, és nem igazán gyors, ráadásul fogja a CPU-t is, szóval én nem erőltetném olyan helyzetekben, ahol komolyabban használt háttértár van.
(#24) Darthforce92: "Egyébként nem feltétlen kell akksi hozzá, elég ha hálózatból is felvehet áramot és van egy kapcsoló ,ami kapcsol a kettő között."
Akkor meg már egyszerűbb és olcsóbb simán hálózati áramot használni.
-
Darthforce92
tag
Én hasonló rendszer tervezek építeni, csak nem raspberyy pi-vel ,hanem rendes pc-vel pico psu-val és 2db 50 wattos panellel. Egyébként nem feltétlen kell akksi hozzá, elég ha hálózatból is felvehet áramot és van egy kapcsoló ,ami kapcsol a kettő között.
-
edari
őstag
Na ez most nem kellett volna, végre eldöntöttem hogy milyen szervert akarok otthonra. Eddig úgy volt, hogy intel cerka j1900 (10W fogyasztás), de ezt a cikket olvasva megint gondolkodóba estem. Miért teszitek ezt velem?
-
sh4d0w
félisten
Imi, egy súlyos hiba az írásban, ha már kezdőknek írod:
"sudo -i" – Az ezután következő parancsokat rendszergazdai jogosultsággal futtatja a rendszert, ezért be is kéri az admin jelszavát.
Nem, a sudo nem az admin jelszavát kéri, hanem a felhasználóét, aki a sudo parancsot kiadta!
-
dragon1993
őstag
$26.73USD évente és ez minőségi, stabil (csak minimális problémák voltak de hamar orvosolták az nem mondható el az összes lowendtalk / lowendboxos vpsről én az INIZ-nél vagyok).
Sajnos ez egy akcióban volt mostmár nem él ez az ajánlat.
Érdemes utánanézni az ajánlatot szolgáltatóknak és figyelni a karácsonyi, újévi, fekete pénteki akciókat, illetve ha egyetemista vagy akkor érdemes Github student developer packot igénybe venned $100 Digitalocean kredit ingyen. -
sztanozs
veterán
Nem tudom, hol találtad...
VPS:
Starter
15 GB Disk Space Storage
500 GB Bandwidth (100Mbps)
512 MB DDR3 RAM
1 IP Address
SolusVM Access
Full Root Access
Choice of Linux OS's
Self Managed
1 Month Price - $4.00 USD
3 Month Price - $4.00 USD
6 Month Price - $3.50 USD
12 Month Price - $3.50 USDShared:
Starter
10GB Disk Space Storage
200GB Monthly Bandwidth
Host Single Domain
Unlimited Features
CPanel Control Panel
24/7 Support
99.9% Uptime
Instant Setup
1 Month Price - $3.50 USD
3 Month Price - $3.33 USD
6 Month Price - $3.17 USD
12 Month Price - $3.17 USD -
ZxZ
tag
válasz
dragon1993 #4 üzenetére
kísérletezni mindennel lehet.. egy darab fával is.. : )
egy webszerverhez sztem nem kell más, csak egy gép és egy ip-cím (no meg némi tudás)
az, hogy a gép otthon legyen vagy a v.hugo utcában vagy akárhol, az már célfüggő... -
doc
nagyúr
lehet talalni akcios VPS-eket, en jelenleg havi 2 USD-t fizetek 1.5GB RAM-ert 40GB hattertarral, az akcio lejarta utan sem dragitottak
erdemes a lowendbox-on keresgelni ha olcso VPS kell
-
válasz
dynamicrossh #5 üzenetére
-
dynamicrossh
tag
válasz
dragon1993 #4 üzenetére
Dobj már erről 26$-os VPS-ről egy linket. Előre is köszi!
-
juliabrilke
veterán
Ötletnek nem rossz, bár megnézném aktív használat mellett mit tud. Mert ahogy nézem, azért nincs nagyon leterhelve a rendszer.
-
ZxZ
tag
és a stabil netkapcsot mi biztosítja..?
otthon "minden" van, a prérin "semmi" sincs..stb. -
doc
nagyúr
bakker epp' most irtam egy cikket, "Raspberry Pi mint otthoni szerver" cimmel
mondjuk ahogy nezem a ket cikk nem konkurrenciaja, hanem remek kiegeszitese lesz egymasnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged