- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
nagyon egyszerűen, más jelszó/user kell a kevésbé biztonságos ftp-hez, mint a root jogú userhez. De szerintem ezt te is tudod
Ha scp másolás közben valami mást is csinálna a pi, akkor azt is rendesen megakaszthatná a titkosítás proci terhelése.
Minden protokollnak megvan a helye ahol célszerű használni.
Mintha lett volna próbálkozás, hogy a gpu-val számoljanak például titkosítást... na ha azt megcsinálják rendesen, akkor elképzelhető, hogy nem lövi lábon a pi-t egy scp. De eléggé elhalt a téma a gpu számításhoz használata területén.
-
azbest
félisten
Lehet ezt okosan is... csak azt kell az ftp mappájába tenni (ssh -ról belépve), amit éppen mozgatni akar.
Ha maga az adat nem kifejezetten titkos, akkor teljesen jó a titkosítatlan átvitel is.Fertőzött rendszerek közti adatcserénél a titkosítás sem ér semmit, ha csak később fertőződik meg, akkor csak a mentett jelszavak lehetnek veszélyben.
szerk: egyébként a komprommiszum az lenne, ha a jelszókezelés titkos lenne, de az adatátvitel már nem feltétlen.
(#99) doc
hát igen, ha a hálózat a szűk keresztmetszet, akkor nem sokat számít
Meg persze a titkosítás módja is befolyásolja, itt találtam egy szösszenetet erről [link] -
azbest
félisten
"ha van már egy SSH szerver telepítve, akkor minek az FTP? Felesleges..."
régebben is tudtam már erre egy jó választ, de most éppen tapasztaltam is. Mert az ssh a titkosítás miatt nagyon proci igényes, ami a pi esetében lefoghatja az átviteli sebességet. Most épp két c2d noti közt toltam át egy nagyobb fájlt (bpi image)... nos winscp mellett 7MBájt/sec (20 perc lett volna) míg ftp protokollal titkosítatlanul 70MBájt/sec. A pi esetén persze egy nagyságrenddel kisebbek az értékek, de ott is alávághat a titkosítás rendesen.
-
azbest
félisten
hát, sok mindenre jó lehet egy saját üzemeltetésű webszerver:
- tanulni, fejleszteni rajta, webes programozáshoz
- nagyobb fájlok ismerősnek átküldéséhez (nem publikus közzétételre)
- otthon automatizálás kezelőfelületéhez
- távolról elérni és beállítani dolgokat (itt ssh is lehetne, de van aki kattintgatós kényelmes felületről szereti)
.... -
azbest
félisten
Szvsz munkához nem ezt használnám.
Elég lassan megy róla a letöltés, a cikkbeli 160KB-os kép eléggé cammog, bár ez lehet a netkapcsolatuk gyengesége is. Eleve rendesen méretezett kép és jpg formátum tizedére csökkentené a méretét.
Ha viszont éppen eldobja a fájlrendszert vagy korrupt lesz az sd kártya, akkor azt nem fogja díjazni a megrendelő.Nekem fut egy dedikált noti itthon, amire tehetnék ki cuccokat is, de helyette inkább amazon s3-ra teszem. Saját domain is beállítható akár rá, még akár statikus weblapot is tud hostolni.
A példa kedvéért most 3.5GB cuccom van tárolva rajta (18 $cent), 4GB kimenő adatforgalma volt (50 cent), áfával együtt. 99.99% rendelkezésre állásért aprópénz 200 forint. Van kalkulátoruk, ahol az adatmennyiség alapján tudsz költséget becsülni [link]
Ez azért nem egy sufni vps szolgáltató. Ha csak fájlokat küldenél, akkor megérheti az s3.
-
azbest
félisten
Arduinoból is van Teensy 3.1 kaliberű: az arduino due is arm cortex
m4szerk: benéztem, mert M3 [link] és 5 ezer forintért már kapható klónja.Arduinoban az tetszik, hogy pár száz forinttól kezdve sokféle igényhez van sokféle megoldásuk olcsón. Persze nem olyan magyar boltból, ahol 3-15x körüli szorzóval számolnak az árral (tudom, mindenféle adó meg egyeben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Iqos cigaretta
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest