- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
"ha van már egy SSH szerver telepítve, akkor minek az FTP? Felesleges..."
régebben is tudtam már erre egy jó választ, de most éppen tapasztaltam is. Mert az ssh a titkosítás miatt nagyon proci igényes, ami a pi esetében lefoghatja az átviteli sebességet. Most épp két c2d noti közt toltam át egy nagyobb fájlt (bpi image)... nos winscp mellett 7MBájt/sec (20 perc lett volna) míg ftp protokollal titkosítatlanul 70MBájt/sec. A pi esetén persze egy nagyságrenddel kisebbek az értékek, de ott is alávághat a titkosítás rendesen.
-
bambano
titán
oké, kezdjük az elején:
scripttel lekérni a külső ip címet? minek? ha meghívod a dyndnsek url-jét, akkor a dyndns webszervere megkapja a külső ip címedet, ami benne lesz a http headerekben.
tehát az ilyen "kérjük le, mailezzük el" az csak bonyolítás.egyébként van magyar ingyenes dyndns is.
a port nyitás, mint kérdés, csak smtp és publikus ip cím esetén értelmes kérdés, azt pedig csak elég szigorú feltételek esetén teszik meg. ha privát ip címet adnak a hálózaton, akkor nem portnyitás kell, hanem dnat.
-
-
bambano
titán
uhhh, ennyire agyonbonyolítva sem láttam még ezt a problémát
ráadásul nem is jó, mert ip címet nem csak rebootkor szokás változtatni, tehát az, hogy "minden rendszerindításkor lefuttatsz (automatikusan) egy scriptet, ami az aktuális IP-det összehasonlítja a fájlrendszerben tárolttal" túl ritka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest