- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
bambano és doc: hiába változtat a szolgáltató IP-t, ha 5 percenként megy az ellenőrzés. Másrészt én pl. annak idején a T-től kértem a portnyitást és simán megcsinálták. Harmadrészt ha router mögött van az ember, szinte biztosan LAN-os IP-t kap, de ha el akarod érni az ott lévő webszervert, szinte biztosan kell egy port forward, viszont szolgáltatótól még sosem kaptam LAN-os címet.
Persze tényleg nem kell ennyire bonyolultnak lennie, ha az embernek van egy értelmes routere, amivel megoldható a probléma. Amikor én a leírt megoldást alkalmaztam, DI-604 volt a router, a dyndns viszont már akkor is szerette szivatni a felhasználóit. Így mindig megvolt az IP-m és ha nem volt áramszünet, el is értem, amit akartam.
-
sh4d0w
félisten
Dyndns egy kalap ....
Megkéred az ISP-det, nyissa ki a 25-ös portodat, scripttel lekéred a külső IP-det, amit eltárolsz egy fájlban és minden rendszerindításkor lefuttatsz (automatikusan) egy scriptet, ami az aktuális IP-det összehasonlítja a fájlrendszerben tárolttal. Ha megegyezik, nem történik semmi, ha megváltozott, elküldöd magadnak e-mailben. Ha nagyon állandóra kell az elérés, akkor berakod 5 percenként az ellenőrzést, így legfeljebb ennyi ideig nem lesz elérhető a webszervered.
-
sh4d0w
félisten
Még két apróság:
Ha a saját jelszavunkat változtatjuk meg, nem kell a passwd elé sudo; illetve ha van már egy SSH szerver telepítve, akkor minek az FTP? Felesleges...
-
sh4d0w
félisten
Imi, egy súlyos hiba az írásban, ha már kezdőknek írod:
"sudo -i" – Az ezután következő parancsokat rendszergazdai jogosultsággal futtatja a rendszert, ezért be is kéri az admin jelszavát.
Nem, a sudo nem az admin jelszavát kéri, hanem a felhasználóét, aki a sudo parancsot kiadta!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest