- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
S ha csak belső hálón használja? Mondjuk nincs windózos gép bent?
OK, akkor is lelophaja valami, de akkor ugye már valami fertőzött bent, nem ez lesz a bajodElső körben én sem fogom közvetlenül netre tenni a Pi-t, ha meg igen, akkor amit lehet, védeni rajta. Van szép kis WOL, VNC, azon elérem a gépem, arról meg bármit a belső hálón.
@zka67 : Jelszavakat leszedn bármilyen rosszindulatú dolog, bármiről nekiáll, hiszen ő nem tudja, mi az az eszköz, és te mire használod.
Amúgy a pi annyira hobbi, hogy egy rakás dologra használatos. Szóval lehet, hogy a házi NAS-od alapja, és valaki szeretne pénzt keresni azzal, hogy az asszonnyal készült videóidat eladja.
-
azbest
félisten
nagyon egyszerűen, más jelszó/user kell a kevésbé biztonságos ftp-hez, mint a root jogú userhez. De szerintem ezt te is tudod
Ha scp másolás közben valami mást is csinálna a pi, akkor azt is rendesen megakaszthatná a titkosítás proci terhelése.
Minden protokollnak megvan a helye ahol célszerű használni.
Mintha lett volna próbálkozás, hogy a gpu-val számoljanak például titkosítást... na ha azt megcsinálják rendesen, akkor elképzelhető, hogy nem lövi lábon a pi-t egy scp. De eléggé elhalt a téma a gpu számításhoz használata területén.
-
azbest
félisten
Lehet ezt okosan is... csak azt kell az ftp mappájába tenni (ssh -ról belépve), amit éppen mozgatni akar.
Ha maga az adat nem kifejezetten titkos, akkor teljesen jó a titkosítatlan átvitel is.Fertőzött rendszerek közti adatcserénél a titkosítás sem ér semmit, ha csak később fertőződik meg, akkor csak a mentett jelszavak lehetnek veszélyben.
szerk: egyébként a komprommiszum az lenne, ha a jelszókezelés titkos lenne, de az adatátvitel már nem feltétlen.
(#99) doc
hát igen, ha a hálózat a szűk keresztmetszet, akkor nem sokat számít
Meg persze a titkosítás módja is befolyásolja, itt találtam egy szösszenetet erről [link] -
-
rollair
csendes tag
Az Arduino pro mini azért nem egy túlárazott dolog...
De ha nem akarsz programozóval hekkelni, akkor ott a Nano, van vagy 900 Ft mire ideér... Viszonylag jól lehet belőlük otthoni projekteket építgetni, vezeték nélküli kommunikációra is van sok megoldás (olcsók közül NRF24L01+ vált be nekem-ebből 4 db egy ezres).
-
dragon1993
őstag
(#31) bambano
A téma címe "Otthoni webszerver Raspberry PI-ből" nem láttam itt se kertet se növényeket, de ha erre akarnám használni, akkor valószínű wifi-n adnék netet és szépen a VPS-re gyűjteném az adatokat, értem mire gondolsz de most itt csak a webszerver felhasználásról esett szó.
(Hátha rákapok aztán lesz 2-3db és akkor jobb egy helyen tudni az adatokat.)(#35) Ursache
Havi 1TB, de ha nem elég akkor bérelsz havi 6€-ért egy dedi 2 magos atomot 2gb rammal és korlátlan 100Mb/s. (elvileg nem garantált de eddig mindig megvolt a max)
Update: Most néztem, hogy elvileg mostmár csak egy Atom™ D425 jár nem pedig az N2800 de utána kell olvasni mert már volt párszor olyan, hogy 500GB-t és D425 CPU-t írtak aztán lett belőle 1TB és N2800 a valóságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest