- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Dare2Live #77 üzenetére
Meg linux,
A Linux-ba ugyan túl sokat nem öl az IBM mert azt fejlesztik az IBM nélkül is, köszöni elvan az IBM nélkül is nagyon jól. Sajnos az már elmúlt amikor valóban tolt bele rengeteg pénzt azt ki is vette keményen nem sok ilyen IBM szoftvert tudok mondani ami ne Linux alapú lenne, az IBM management eszközeiben.
meg as400 azaz evvel véletlenül se indoklod, hogy AIXban látja IBM a jövőt.
Ezen nagyon kár vitatkozni, mert az AS400 illetve az RS6000/Power7/8 is nagyon jó, de valamiért az IBM Cloud technológiája Power alapú rendszer keményen. AIX/Linux kombóval. Az AS400, meg a Z is jó, csak kevésbé eladható, mint az RS6K/Power vonal. Még akkor is ha csökken a Unix Piaci része nem vélatlenül adta ki az IBM, a 812/22L-t, nem mintha eddig nem lehetett volna LPAR-a Linuxot telepíteni.
De alapból is értelmezhetetlen/hülyeség amit írsz mert hardver szinten véletlenül se ebbe tolja a legtöbb pénzt IBM. Minimum azért mert már rég a piacon van azaz a fejlesztésének rég vége.
Örülök, hogy ennyire hülyének nézel az embereket, olyan magyaros.. (Még szerencse hogy nem élek otthon), Tudom vazzeeee mit szólsz hozzá, de ha a Hardvert nézed, akkor a Power-be nyomja a legtöbb pénzt.
Amúgy is nagy szar lenne ha egy évek óta 10-30%ot zuhanó piacba látná IBM vagy akárki a jövőt.
Nagy szar is van, mert az IBM nem tud versenyezni a HP-vel, mert a Power 710/20, 750 nem tudja egy DL580/980 szerver teljesítményét, a 780, meg Megfizethetetlen, az X86-al szemben. Szóval igen szarban van jól látod. A 710/20. amit a DL580- ellen indítottak nem tudja felvenni a Versenyt vele.
Értem én, hogy szerinted az AS400, meg Z, csak éppen az még annyira sem megy, mint eddig, mivel az X86 megöli.
Egyedül a IBM által adott garanciák miatt veszik meg ezeket az igen drága vasakat, az IBM ebben jó, ha nem a legjobb, csak éppen ez senkit nem fog érdekelni a Felhő korszakában, A power-nek még lehet esélye.
A Power meg azért zuhan mert van honnan, és ez tendencia is lesz, ami nagyban köszönhető az Oracle-nek is, az AIX/Oracle évtizedes jó kapcsolatát, megöli a megbízhatatlanabb, Oracle/Red Hat/x86 mert olcsó, és x db-ot vesznek ha megállna valamelyik.
Kösz tudom mit jelent. Csak attól mert 2* konfigoltam SANt még nem értek hozzá...
Én sem értek hozzá (A SAN szerintem egy külön világ) de mindennap használom, szerintem ez Például az IBM egy nagyon jó terméke.
Ha keményen/trollosan meg akarnám mondani valakinek lehet én is ilyeneket irogatnék. Csak én nem.
Meg én figyelnék arra, hogy ne legyenek a hszemben féligazságok/hülyeségekkel mert úgy szarul jön ki. SZVSZ
Mivel azért látszik, hogy nem az a kategória, vagy Bocsánat (komolyan), nem neked szántam igazán, csak néha idegesítő itt egy két ember.
Mindenesetre abban nem értek egyet Veled, hogy az Ipad alkalmas ilyen jellegű munkára, abban viszont tökéretesen, hogy a Forbes magazin címlapján szereplő busness men hada.
-
hallador
addikt
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
AIX csak egy IBM OS, nem is a legnagyobb és nem is a legprofitibálilisabb... ráadásul míg Z/AS400 eleddig legalábbis köszöni elvan addig AIX (mint ahogy unix) összeomlóban.
Ezt azért majd mond el az IBM-nek is mert jelen pillanatban Hardver szinten a Power 7xx-be tolja a legtöbb zsetont az IBM, azon meg akkor is AIX fut, ha fejre állsz. Az AS400
Na az tuti jól el van, a Z meg pláne, mivel még mindig a Power a legeladhatóbb IBM termék, ezt nagyon nem látod jól, de majd egy IBM-es felhomályosít....
Uígy én nem látom ökörségnek a TSM, HMC kezelésést IPADról.
Te tudod mi az a HMC?
AIX így folytatja minek portolni, SVCt nem ismerem.
Már úgy érted jelen pillanatban az IBM legütőképesebb/népszerűbb/hatékonyabb/leagaldhatóbb termékét minek portolni bárhová? Hát nem tudom, tuti nincs értelme....
SVC: SAN Volume Controller.... Nagyon szép flashes felülete van, egy rakás szar, ami használható, az meg nem IPad-ra való.
Szeretem mikor enterspize-t hallomásból sem látott emberek osszák az észt, a budli pc, vagy az IMac mögül, olyan jó érzés, hogy még utána sem képesek nézni dolgoknak ellenben a pici 2 bites X86-os PC-jükről vonatkoztatnak egy sokkal komplexebb egyedi rendszerre.... SZVSZ.
-
hallador
addikt
válasz
burgatshow #72 üzenetére
Egy valamit, azért nem értek ebben a nagyon nem értjük a lényegetbe. Ha már annyira ragaszkodunk, Unix Like-hoz, akkor a Linux alapú Desktopok, kategóriákkal jobban megfelelnek a Vállalati követelményeknek, mint az a apple bármelyik terméke.
Azt Te komolyan gondolod, hogy majd egy mérnök, ha otthon IPad-ot is használ, majd egy SVC,HMC,TSM,AIX rendszereket IPad-ról kezel majd?
Mert ez egy ökörség.Ja hogy majd a manager, sales, bohócnak majd jó lesz a szuper IPS panelen mutogatni a frankó kis kimutatásokat, az rendben van.
Tisztelettel:
Egyszerű rendszermérnök. -
hallador
addikt
A szep, hogy az ibm az uzemelteto, szoval nekik nincs mernokuk erre. Mikozben elvalaltak a supportot. Szoval nem, nem kell mernok, mert az Ibm `bisztositja`. Szoval siman asupport csak szar. Roviden, tomoren.
-
hallador
addikt
Hívő vagyok. Meggyőzhetsz, de amikor nekem kell megmondanom az IBM-nek mit üssön be a TSM-be, mert fingja nincs róla, akkor ne mond hogy jó. Mikor a 3 kérést kell feladni, mert nem képesek valamit megzónázni, akkor megint én érzem magam kellemetlenül.
Nem állítottam, hogy az MS maga a csoda, nem tudom, maga az IBM support szinten szimplán szar. Ennyi. A Magyar IBM hozzáállása meg még jobb, simán a pofámba vágták, hogy ja ott a Cseh csapat küldjé nekik levelet, csak így, magyarul elhajtottak, mondván ugye megértem, hogy az IBM belső rendszere ezt teszi lehetővé, és értsem meg, hogy nem akarnak dolgozni ezzel....
Na nem csoda, hogy az IBM részesedése 2x százalékot zuhant, ezzel a hozzáállással....
Ha arra gondolsz, hogy jó red book-okat írnak, mint csináld magad alapon, hozzáteszem a red book-jai verhetetlenek, szeretem azt az alaposságot, kár, hogy a support csapatuk nem szokta olvasgatni.
Ehhez képest az MS elég jó, a HP services, meg maga a kánaán.
Másik:
Miért nem VMware, az működik. Az MS Virtualization Technology-nak vannak problémái, meg kiforratlan is egy picit, meghát a VMware működik is jól.
Drága, na de valamit valamiért, ez van, aki bevezeti a System Center-t nem baj, ha van a spájzban pár microsoftos mérnök.
Ahhoz képest, hogy milyen szuper cég az MS,
Na ilyet hol írtam, vagy csak belekötöttél ami nincs, vagy hogy jött elő az MS a super cég? Vagy nálad az elterjedt=Super, világosíts már fel, mert nem értem hogyan hoztad ezt kapcsolatba azzal amit írtam, vagy lemaradtam, vagy tegyél már képbe, mert nem értem (Tudom az én hibám....
)
-
hallador
addikt
Ez majdnem igaz, de a hardver nagyon drága, én nem abban látom a problémát, hanem abban, hogy az IBM nyilván Supportot, és szerver szolgáltatást fog nyújtani az Apple-nek, az az a sima user nem érez majd ebből konkrétan semmit.
Az egész nyilván nagyon összefügg az IBM pont 0 eladható Cloud technológiájával. A szakemberek, meg nem Ipad-ról fogja konfigurálni a HMC-t, hanem máshonnan. Elég sok AIX guru-t ismerek, nem IPad-ról dolgoznak, nincs is nekik, azt is kétlem, hogy ez USA-ban máshogy lenne.Engem a szokásos egybites apple user gondolkodás nyomta fel az agyam, akik nemhogy AIX-et, még egy normális storaget sem láttak. (Mégha nem is Apple user az illető, nem ez a lényeg) Majd a következő második bites gondolkodásával belevonja a Microsoftot is? ...
(Nyilván/Természetesen nem neked szólt a dolog, azt azért remélem tudod.)
-
hallador
addikt
Azt azért megnézném, jelen pillanatban az IBM rendelkezik a legtöbb Informatikai szabadalommal a világon, nem beszélve a tapasztalatról.
Valamiből meg kell élni. Az APPLE a legértékesebb vállalatok között van az lehet, csak éppen, nem sokat ér a dolog, ha tegyük fel (Ne így legyen) 10 év múlva az 90'-es évek szintjére csökken vissza az Apple, mert ez benne van ismerve a rendkívül széleskörű Apple portfóliót, valamint az Innováció mint fogalom félreértelmezését
Az egy dolog, hogy ha az Apple jelenlegi 10 alatti számú húzótermékéből megborul egy kettő, akkor borul a bili, az IBM.meg vígan eléldegél kb 100 évig a szabadalmaiból....
Ha rosszul gondolom persze elfogadom azt is....
-
hallador
addikt
válasz
Fritz Teufel #5 üzenetére
Úúúúú, na ne viccelődjél már,
Ez a hozzászólás az a szint volt mikor előjönnek a Mac Pro meg a professzionalitás kérdéskörével, volt ilyen 10 éve.
én Linux-os vagyok, de még én is Látom mekkora badarságot írtál, az IBM egy szegmensben jó, az pedig, a nagyvállalati piac legfelső része, ahova a Windows-t nem szívesen engedik be. Például, a mocskos nagy teljesítményű TSM szerverek, az alacsonyabb teljesítményű TSM-ek ott is Windows Serverek. Vagy a komolyabb adatbázis szerverek, ahol mocskos nagy számítási igényre van szükség. Pont semmi másban nem igazán jó az IBM ma már.
Az X86-os szerverek kiszolgálják a piac 90 %-át, és ezeknek a szervereknek a 80 %-án Windows Server fut, ezt kb biztosra veheted.
A Virtualizáció esetén az IBM féle LPAR rendszer elterjedtségben a kanyarban sincs a VMware, vagy a HyperV hasonló termékeihez képest, na most ezeken is 80 %-ban Windows Fut.
Ez az egyik fele.
A Másik fele, hogy egy Windows server-t egy félértelmes üzemeltető is beállít, összedob pillanatok alatt. Láttál már AIX-et, amiben az IBM jó. Sztem ne akard konfigurálni.
Ok ott a Linux. de funkcionalitásban sajnos a Linux is lemarad az MS mögött.
(Persze szarrá lehet scriptelni a Linuxokat is, csak éppen a Windows Server alaphelyzetben is tudja ezt.)
Szóval azt azért megnézném, hogy az IBM-APPLE összefogás, hogyan fog konkurenciát teremteni, egy MS-HP-DELL triónak. Sehogy.
A Harmadik, hogy Te dolgoztál már IBM supporttal? Na a jó Isten mentsen meg tőlük.
(#31) emvy
Igen, Amit leírtál a HP ma. Az IBM, meg szépen bebújt a storage-ek, meg az RISC mögé, ami meg kevés lesz az MS ellen.
Szóval +1.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest