- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Dare2Live #77 üzenetére
Meg linux,
A Linux-ba ugyan túl sokat nem öl az IBM mert azt fejlesztik az IBM nélkül is, köszöni elvan az IBM nélkül is nagyon jól. Sajnos az már elmúlt amikor valóban tolt bele rengeteg pénzt azt ki is vette keményen nem sok ilyen IBM szoftvert tudok mondani ami ne Linux alapú lenne, az IBM management eszközeiben.
meg as400 azaz evvel véletlenül se indoklod, hogy AIXban látja IBM a jövőt.
Ezen nagyon kár vitatkozni, mert az AS400 illetve az RS6000/Power7/8 is nagyon jó, de valamiért az IBM Cloud technológiája Power alapú rendszer keményen. AIX/Linux kombóval. Az AS400, meg a Z is jó, csak kevésbé eladható, mint az RS6K/Power vonal. Még akkor is ha csökken a Unix Piaci része nem vélatlenül adta ki az IBM, a 812/22L-t, nem mintha eddig nem lehetett volna LPAR-a Linuxot telepíteni.
De alapból is értelmezhetetlen/hülyeség amit írsz mert hardver szinten véletlenül se ebbe tolja a legtöbb pénzt IBM. Minimum azért mert már rég a piacon van azaz a fejlesztésének rég vége.
Örülök, hogy ennyire hülyének nézel az embereket, olyan magyaros.. (Még szerencse hogy nem élek otthon), Tudom vazzeeee mit szólsz hozzá, de ha a Hardvert nézed, akkor a Power-be nyomja a legtöbb pénzt.
Amúgy is nagy szar lenne ha egy évek óta 10-30%ot zuhanó piacba látná IBM vagy akárki a jövőt.
Nagy szar is van, mert az IBM nem tud versenyezni a HP-vel, mert a Power 710/20, 750 nem tudja egy DL580/980 szerver teljesítményét, a 780, meg Megfizethetetlen, az X86-al szemben. Szóval igen szarban van jól látod. A 710/20. amit a DL580- ellen indítottak nem tudja felvenni a Versenyt vele.
Értem én, hogy szerinted az AS400, meg Z, csak éppen az még annyira sem megy, mint eddig, mivel az X86 megöli.
Egyedül a IBM által adott garanciák miatt veszik meg ezeket az igen drága vasakat, az IBM ebben jó, ha nem a legjobb, csak éppen ez senkit nem fog érdekelni a Felhő korszakában, A power-nek még lehet esélye.
A Power meg azért zuhan mert van honnan, és ez tendencia is lesz, ami nagyban köszönhető az Oracle-nek is, az AIX/Oracle évtizedes jó kapcsolatát, megöli a megbízhatatlanabb, Oracle/Red Hat/x86 mert olcsó, és x db-ot vesznek ha megállna valamelyik.
Kösz tudom mit jelent. Csak attól mert 2* konfigoltam SANt még nem értek hozzá...
Én sem értek hozzá (A SAN szerintem egy külön világ) de mindennap használom, szerintem ez Például az IBM egy nagyon jó terméke.
Ha keményen/trollosan meg akarnám mondani valakinek lehet én is ilyeneket irogatnék. Csak én nem.
Meg én figyelnék arra, hogy ne legyenek a hszemben féligazságok/hülyeségekkel mert úgy szarul jön ki. SZVSZ
Mivel azért látszik, hogy nem az a kategória, vagy Bocsánat (komolyan), nem neked szántam igazán, csak néha idegesítő itt egy két ember.
Mindenesetre abban nem értek egyet Veled, hogy az Ipad alkalmas ilyen jellegű munkára, abban viszont tökéretesen, hogy a Forbes magazin címlapján szereplő busness men hada.
-
Dare2Live
félisten
"Ezt azért majd mond el az IBM-nek is mert jelen pillanatban Hardver szinten a Power 7xx-be tolja a legtöbb zsetont az IBM, azon meg akkor is AIX fut, ha fejre állsz."
Meg linux, meg as400 azaz evvel véletlenül se indoklod, hogy AIXban látja IBM a jövőt. De alapból is értelmezhetetlen/hülyeség amit írsz mert hardver szinten véletlenül se ebbe tolja a legtöbb pénzt IBM. Minimum azért mert már rég a piacon van azaz a fejlesztésének rég vége.
Amúgy is nagy szar lenne ha egy évek óta 10-30%ot zuhanó piacba látná IBM vagy akárki a jövőt.Te tudod mi az a HMC?
Hát nekem ha IBM akkor HMC = HW management console. [link]
ha jól látom itt két LPAR van egyiken AIX/Linux másikon AS400, ld első bekezdés.
"Már úgy érted jelen pillanatban az IBM legütőképesebb/népszerűbb/hatékonyabb/leagaldhatóbb termékét minek portolni bárhová? Hát nem tudom, tuti nincs értelme..."
Aminek a forgalma évek óta!!! 10-30%ot!!! zuhan azt én nem mondanám ütőképesnek és legeladhatobb...nak sem. Hatékonynak meg ugye mire hatékony.
"SAN Volume Controller....." Kösz tudom mit jelent. Csak attól mert 2* konfigoltam SANt még nem értek hozzá...
"Szeretem mikor enterspize-t hallomásból sem látott emberek osszák az észt, a budli pc, vagy az IMac mögül, olyan jó érzés, hogy még utána sem képesek nézni dolgoknak ellenben a pici 2 bites X86-os PC-jükről vonatkoztatnak egy sokkal komplexebb egyedi rendszerre.... SZVSZ."
Ha keményen/trollosan meg akarnám mondani valakinek lehet én is ilyeneket irogatnék. Csak én nem.
Meg én figyelnék arra, hogy ne legyenek a hszemben féligazságok/hülyeségekkel mert úgy szarul jön ki. SZVSZ
-
hallador
addikt
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
AIX csak egy IBM OS, nem is a legnagyobb és nem is a legprofitibálilisabb... ráadásul míg Z/AS400 eleddig legalábbis köszöni elvan addig AIX (mint ahogy unix) összeomlóban.
Ezt azért majd mond el az IBM-nek is mert jelen pillanatban Hardver szinten a Power 7xx-be tolja a legtöbb zsetont az IBM, azon meg akkor is AIX fut, ha fejre állsz. Az AS400
Na az tuti jól el van, a Z meg pláne, mivel még mindig a Power a legeladhatóbb IBM termék, ezt nagyon nem látod jól, de majd egy IBM-es felhomályosít....
Uígy én nem látom ökörségnek a TSM, HMC kezelésést IPADról.
Te tudod mi az a HMC?
AIX így folytatja minek portolni, SVCt nem ismerem.
Már úgy érted jelen pillanatban az IBM legütőképesebb/népszerűbb/hatékonyabb/leagaldhatóbb termékét minek portolni bárhová? Hát nem tudom, tuti nincs értelme....
SVC: SAN Volume Controller.... Nagyon szép flashes felülete van, egy rakás szar, ami használható, az meg nem IPad-ra való.
Szeretem mikor enterspize-t hallomásból sem látott emberek osszák az észt, a budli pc, vagy az IMac mögül, olyan jó érzés, hogy még utána sem képesek nézni dolgoknak ellenben a pici 2 bites X86-os PC-jükről vonatkoztatnak egy sokkal komplexebb egyedi rendszerre.... SZVSZ.
-
Dare2Live
félisten
Nincs itt nagy ragaszkodás az unix likehoz. Sose volt. Sött vhol értelmezhetetlen is amit írsz mert mért lett volna? AIX csak egy IBM OS, nem is a legnagyobb és nem is a legprofitibálilisabb... ráadásul míg Z/AS400 eleddig legalábbis köszöni elvan addig AIX (mint ahogy unix) összeomlóban. Mérnök más tészta de ő a 0.1%.
Uígy én nem látom ökörségnek a TSM, HMC kezelésést IPADról. AIX így folytatja minek portolni, SVCt nem ismerem. De itt nem a mérnök/Sysadmin a lényeg. Hanem, hogy a Forbes 500 90% ha akar használhasson Apple terméket. Ugy a manager mint a Gizi néni.
-
hallador
addikt
válasz
burgatshow #72 üzenetére
Egy valamit, azért nem értek ebben a nagyon nem értjük a lényegetbe. Ha már annyira ragaszkodunk, Unix Like-hoz, akkor a Linux alapú Desktopok, kategóriákkal jobban megfelelnek a Vállalati követelményeknek, mint az a apple bármelyik terméke.
Azt Te komolyan gondolod, hogy majd egy mérnök, ha otthon IPad-ot is használ, majd egy SVC,HMC,TSM,AIX rendszereket IPad-ról kezel majd?
Mert ez egy ökörség.Ja hogy majd a manager, sales, bohócnak majd jó lesz a szuper IPS panelen mutogatni a frankó kis kimutatásokat, az rendben van.
Tisztelettel:
Egyszerű rendszermérnök. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
burgatshow #72 üzenetére
Értik ők, csak megjátsszák magukat.
Egyébként Sauron sem csak üldögél a babérjain, sajnos:
18.000 fős leépítés a Microsoftnál – viszlát androidos Nokiák!
Bezárja kapuit a komáromi Nokia gyár -
burgatshow
veterán
válasz
Napfénysüti #70 üzenetére
Olyan mobilos tudást (fejlesztési, üzemeltetési), amellyel az Apple rendelkezik, az Apple pedig be tud jutni komolyabb szinten a nagyvállalati (a hangsúly a nagyon van, nem a 10 fős cégekről beszélek) IT szektorba.
Egyébként döbbenetes, hogy mennyire nem látjátok a lényeget.
Tisztelettel:
Egyszerű, béna, hülye IBM mérnök -
sheep
addikt
van egy tippem, jelentősen meg fog ugrani az Apple termékeket használók száma rövid időn belül az IBM-ben.
Eddig Lenovo-t használtunk, most Toshiba megy, de az amcsi kollégák eddig is sok Mac-et használtak.
Szerintem amúgy mindkét cégnek jót tesz ez a kapcsolat.
Az IBM eléggé bürokratikus, nehezen kezelhető, nehezen mozduló gigacég, nem tudja a jobb kéz hogy mit csinál a bal, stb. Szépen hangzó fejlesztések a vállalati kultúrában amik teljesen feleslegesek és csak az időt rabolják a tényleges munkából. Lassan de csúszik lefelé a saját hülyeségei miatt. Jót tesz neki egy kis "vérfrissítés". -
hallador
addikt
A szep, hogy az ibm az uzemelteto, szoval nekik nincs mernokuk erre. Mikozben elvalaltak a supportot. Szoval nem, nem kell mernok, mert az Ibm `bisztositja`. Szoval siman asupport csak szar. Roviden, tomoren.
-
btotyi
tag
TSM-hez nem értek, nem ismerem. Mondjuk az üzemeltetők nem panaszkodnak. Egyáltalán nem akartam beléd kötni, a komment az a része saját véleményem, nem akartam még egy bejegyzést írni.
Az SM-el kapcsolatban csak egy gonoszkodó megjegyzés: a TSM-hez (bármilyen szoftver gyártó terméke) nem árt egy IBM (tetszőleges gyártó) mérnök :-)
-
hallador
addikt
Hívő vagyok. Meggyőzhetsz, de amikor nekem kell megmondanom az IBM-nek mit üssön be a TSM-be, mert fingja nincs róla, akkor ne mond hogy jó. Mikor a 3 kérést kell feladni, mert nem képesek valamit megzónázni, akkor megint én érzem magam kellemetlenül.
Nem állítottam, hogy az MS maga a csoda, nem tudom, maga az IBM support szinten szimplán szar. Ennyi. A Magyar IBM hozzáállása meg még jobb, simán a pofámba vágták, hogy ja ott a Cseh csapat küldjé nekik levelet, csak így, magyarul elhajtottak, mondván ugye megértem, hogy az IBM belső rendszere ezt teszi lehetővé, és értsem meg, hogy nem akarnak dolgozni ezzel....
Na nem csoda, hogy az IBM részesedése 2x százalékot zuhant, ezzel a hozzáállással....
Ha arra gondolsz, hogy jó red book-okat írnak, mint csináld magad alapon, hozzáteszem a red book-jai verhetetlenek, szeretem azt az alaposságot, kár, hogy a support csapatuk nem szokta olvasgatni.
Ehhez képest az MS elég jó, a HP services, meg maga a kánaán.
Másik:
Miért nem VMware, az működik. Az MS Virtualization Technology-nak vannak problémái, meg kiforratlan is egy picit, meghát a VMware működik is jól.
Drága, na de valamit valamiért, ez van, aki bevezeti a System Center-t nem baj, ha van a spájzban pár microsoftos mérnök.
Ahhoz képest, hogy milyen szuper cég az MS,
Na ilyet hol írtam, vagy csak belekötöttél ami nincs, vagy hogy jött elő az MS a super cég? Vagy nálad az elterjedt=Super, világosíts már fel, mert nem értem hogyan hoztad ezt kapcsolatba azzal amit írtam, vagy lemaradtam, vagy tegyél már képbe, mert nem értem (Tudom az én hibám....
)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Fritz Teufel #60 üzenetére
aszem bőven van akkora ez a piac amiért megéri.
-
btotyi
tag
Nem tudom, nekem eddig volt jó pár (több x10) PMR-em, mindegyiket korrektül megoldották/megválaszolták pedig az egyiken nem keveset dolgozott az L3 support . Most vezetik be nálunk az SCSM-et. Ahhoz képest, hogy milyen szuper cég az MS, a termék egy ih (ipari hulladék ), ráadásul a bejelentett hibák javításáért pénzt kérne!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Dare2Live #58 üzenetére
Sikerült megragadni a lényeget!
Valami ilyesmiről lenne szó. Éppen a napokban olvastam, hogy készítettek egy felmérést és az USA-ban a többség az Apple termékeire vágyik. Most arra nem esküdnék meg, hogy céges szinten-e, éppen ezen felmérés okán nem lepődtem meg ezen a híren.
Mondjuk a Windows-os rendszergazdikat átképezni... de, nem lehetetlen. -
sid87
senior tag
Akkor most már iBM? :-P
-
Dare2Live
félisten
IBMnek imo nem a "Lotus" port a lényeg. Persze az se lenne haszontalan, véletlenül sincs az annyival lemaradva MStől mint ahogy azt itt vki mondta.
Imo a lényeg, hogy mobilizálja a Z/AIX/AS400at. Igen szerencsére/sajnos ott tartunk, hogy a vállalatvezetők nem notit hanem felhozatalból pl IPADot kezükbe tartva akarják megkapni a big datas adatokat.... és pikk pakk bejön a képbe az analitika, watson... és majd cloud se elképzelhetetlen.Másik oldalon pedig a céges eladások nagyot dobhatnak applen. Cégek macbookot, ipadot vesznek és nem T430at.
-
VividDream
csendes tag
Olyan, mintha egy autógyár egy hajógyárral szövetkezne, mert hát közlekedés mindkettő, és nem versenytársak... Dejó nekik.
Nem. Olyan, mintha a Forma 1-es autógyártó összefogna a kényelmes luxus kocsikat gyártó céggel. Közlekedés mindkettő, nem versenytársak, és ráadásul ugyanolyan terepen képesek közlekedni. Ki ne akarna egy nagyon sportos, gyors, de minden luxus-igényt kiszolgáló kocsit...
-
Воланд
titán
-
hallador
addikt
Ez majdnem igaz, de a hardver nagyon drága, én nem abban látom a problémát, hanem abban, hogy az IBM nyilván Supportot, és szerver szolgáltatást fog nyújtani az Apple-nek, az az a sima user nem érez majd ebből konkrétan semmit.
Az egész nyilván nagyon összefügg az IBM pont 0 eladható Cloud technológiájával. A szakemberek, meg nem Ipad-ról fogja konfigurálni a HMC-t, hanem máshonnan. Elég sok AIX guru-t ismerek, nem IPad-ról dolgoznak, nincs is nekik, azt is kétlem, hogy ez USA-ban máshogy lenne.Engem a szokásos egybites apple user gondolkodás nyomta fel az agyam, akik nemhogy AIX-et, még egy normális storaget sem láttak. (Mégha nem is Apple user az illető, nem ez a lényeg) Majd a következő második bites gondolkodásával belevonja a Microsoftot is? ...
(Nyilván/Természetesen nem neked szólt a dolog, azt azért remélem tudod.)
-
anulu
félisten
válasz
Fritz Teufel #49 üzenetére
akik pedig többet akarnak, mint a bevásárlólistát összeírni, azok ezt. amúgy vinné a franc, jön magától
-
Воланд
titán
válasz
Fritz Teufel #49 üzenetére
figyu, hogy ha az office+office365 kombot vilagszerte 1 milliardan hasznaljak, akkor a libreoffice-nak mennyi felhasznaloja lehet?
libreoffice, komolyan mondom sirok.
-
anulu
félisten
válasz
Fritz Teufel #47 üzenetére
tökéletes terep, hogy egyre több eszközön fusson az O365
(bocs, magas labda)
-
Fritz Teufel
addikt
Itt picit részletesebb a mi és hogyan: iPadet, támogatással - az IBM-től
-
Xero
nagyúr
Nem sokból tartana OS X gui-t dobni az AIX-re és máris elnavigálna rajta az 1bites Win admin is.
Egyébkent sokáig használtam AIX-t, nem vészes.De szerintem túlgondoljátok az egészet. Portolnak némi Lotust, nyomnak rá egy kis csillámport és kész. Minimum 10 év fejlesztés és kőkemény marketing mire picit is borulna a status quo.
-
Sofian
őstag
Most jól értem, hogy annyi van, hogy lesz Lotus iOS-re illetve az IBM kiad pár remote managmenet appot a termékeihez és ebből mindenki arra következtet, hogy holnapután bedől a Microsoft és az Oracle..?
-
nofi
addikt
Az IBM-nek már alig van köze a "PC" piachoz, hardverrészlegének nagy részét már rég eladta, a szerverrészleg is részben már a Lenovoé. Egyre inkább már egy szolgáltató cégről beszélhetünk, akinek jól jöhet az Apple - elsősorban mobil - ökoszisztémája, amire céges szinten tudják fejleszteni a saját szoftvereiket...
-
w333
félisten
És akkor most egyszerre kézen fogva fognak leszaladni a lejtőn ?
-
joysefke
veterán
Apple meg IBM... Ott még amerikai mércével is vastagon fog fogni a ceruza.
-
Taybore
aktív tag
Csak kíváncsi lennék, hogy mik a közös fejlesztések, amiből mindkettő profitál. Illetve hogy melyiknek miért éri meg. Az IBM HW-s/szerveres tapasztalatával inkább a háttér kiszolgálására tudok gondolni az Apple-nél, az IBM-nek meg biztos a pénz kell, mert hát eléggé lemorzsolódik a PC-s piacról, szerveres téren meg nagy a küzdelem a HP-val.
-
janos68
aktív tag
Persze hogy több kell, de nézd a mobilvilágban egy-két év alatt végbement forradalmat, ami teljesen felforgatta a világot. Az esély meg van rá, még ha jelen fejjel kicsinek is tűnik, egy hasonló robbanásra ebben a szektorban is, és majd csak nézünk mint hal a szatyorban, hogy ezt nem gondoltuk volna.
-
Már várom az első bejelentéseket...
-
hallador
addikt
Azt azért megnézném, jelen pillanatban az IBM rendelkezik a legtöbb Informatikai szabadalommal a világon, nem beszélve a tapasztalatról.
Valamiből meg kell élni. Az APPLE a legértékesebb vállalatok között van az lehet, csak éppen, nem sokat ér a dolog, ha tegyük fel (Ne így legyen) 10 év múlva az 90'-es évek szintjére csökken vissza az Apple, mert ez benne van ismerve a rendkívül széleskörű Apple portfóliót, valamint az Innováció mint fogalom félreértelmezését
Az egy dolog, hogy ha az Apple jelenlegi 10 alatti számú húzótermékéből megborul egy kettő, akkor borul a bili, az IBM.meg vígan eléldegél kb 100 évig a szabadalmaiból....
Ha rosszul gondolom persze elfogadom azt is....
-
hallador
addikt
válasz
Fritz Teufel #5 üzenetére
Úúúúú, na ne viccelődjél már,
Ez a hozzászólás az a szint volt mikor előjönnek a Mac Pro meg a professzionalitás kérdéskörével, volt ilyen 10 éve.
én Linux-os vagyok, de még én is Látom mekkora badarságot írtál, az IBM egy szegmensben jó, az pedig, a nagyvállalati piac legfelső része, ahova a Windows-t nem szívesen engedik be. Például, a mocskos nagy teljesítményű TSM szerverek, az alacsonyabb teljesítményű TSM-ek ott is Windows Serverek. Vagy a komolyabb adatbázis szerverek, ahol mocskos nagy számítási igényre van szükség. Pont semmi másban nem igazán jó az IBM ma már.
Az X86-os szerverek kiszolgálják a piac 90 %-át, és ezeknek a szervereknek a 80 %-án Windows Server fut, ezt kb biztosra veheted.
A Virtualizáció esetén az IBM féle LPAR rendszer elterjedtségben a kanyarban sincs a VMware, vagy a HyperV hasonló termékeihez képest, na most ezeken is 80 %-ban Windows Fut.
Ez az egyik fele.
A Másik fele, hogy egy Windows server-t egy félértelmes üzemeltető is beállít, összedob pillanatok alatt. Láttál már AIX-et, amiben az IBM jó. Sztem ne akard konfigurálni.
Ok ott a Linux. de funkcionalitásban sajnos a Linux is lemarad az MS mögött.
(Persze szarrá lehet scriptelni a Linuxokat is, csak éppen a Windows Server alaphelyzetben is tudja ezt.)
Szóval azt azért megnézném, hogy az IBM-APPLE összefogás, hogyan fog konkurenciát teremteni, egy MS-HP-DELL triónak. Sehogy.
A Harmadik, hogy Te dolgoztál már IBM supporttal? Na a jó Isten mentsen meg tőlük.
(#31) emvy
Igen, Amit leírtál a HP ma. Az IBM, meg szépen bebújt a storage-ek, meg az RISC mögé, ami meg kevés lesz az MS ellen.
Szóval +1.
-
emvy
félisten
válasz
Oppenheimer #15 üzenetére
Az IBM kifejezetten a siker jelkepe a konzumer es SMB szegmensben, illetve barhol, ahol kompeticio van, es a valos termek (nem a lobbi) szamit. Az IBM termekeket hasznalo cegek pedig rendkivul elegedettek a flexibilis, stabil, modern megoldasokkal.
Varj, megse.
-
anulu
félisten
hacsak a háttérben nem dolgoznak hosszú ideje együtt, akkor még évek, mire ebből valami mély és komoly collaboráció lesz. utána meg kell még ismertetni a vállalatokkal, ott is a planning, stb fázison át kell mennie a döntés után, majd migráció. valamint az MS sem a babérjain ül (bár néha úgy is látszik...). kíváncsi vagyok, milyen változásokat fog hozni a W9 ill server vonalon az új WinSrv akár abból a szempontból is, hogy mennyire tudja a meglévő szelet kifogni az AppBM vitorlájából.
-
haddent
addikt
Vissza az IBM procikhoz? Bár már vásárolgatják az ARM dolgokat, nincs túl nagy szükség az IBM -re.
-
janos68
aktív tag
Annakidején az Apple-n is röhögött Ballmer, iPhone mint áprilisi tréfa, és gondolom a Google-re is csak legyintettek, hogy mit akar ez a kis pattanás. Szerintem már nem mosolyognak, és ahogy olvasom az Ms átszervezésekről szóló híreket, lehet már néha elmorzsolnak egy-két könnycseppet is.
Szóval soha ne mond, hogy soha. -
nofi
addikt
Kicsit kell csak alakítani rajta
Egyébként jó hír, hogy összefognak a BigBlue-val. Feleségeméket már reggel közös logó, illetve hír várta az IBM-es intraneten.
-
halkow
őstag
na mi lesz itt még az áremelésen kívül?
-
halkow
őstag
.
-
Воланд
titán
válasz
Oppenheimer #15 üzenetére
naaa, aprilis egytol meg messze vagyunk.
-
Воланд
titán
válasz
Fritz Teufel #14 üzenetére
pont ezert valtoztat az ms, es mar ott sem az a lenyeg, hogy ms szolgaltatas fusson windows-on, hanem az, hogy ms szolgaltatas fusson minden os-en. aztan amit anulu is irt is fontos, mert egyelore ez az osszefogas arrol szol, hogy az ibm appjai fussanak ios-en, nem pedig arrol, hogy a komplett ms okoszisztemat levaltsak.
-
anulu
félisten
válasz
Fritz Teufel #14 üzenetére
az IBM megoldásai kanyarban sincsenek ahhoz, amit egy vállalatnak hatékonyságban + csoportmunkában egy Sharepoint + Exchange + Lync háttér nyújtani tud. meglátásom szerint.
-
Syl
nagyúr
Nohát, az Apple feltalálja a BES-t?
-
rudi
nagyúr
Aztán, ha beválik a dolog, akkor az Apple megveszi az IBM-et - készpénzért
-
Fritz Teufel
addikt
A Windows új klienseinek fogadtatásából és abból, hogy ez a két cég éppen ezen a ponton látja az áttörés lehetőségét. Mindenki arra törekedik, hogy ugyan az a rendszer legyen a privát szférába, mint a munkahelyeken. Mivel a statisztikák szerint a privát szféra és a munkahely határai kezdenek összemosódni. Akár csak a saját privát életemre gondolok is így látom. Sajnos
A privát szférában meg ugye relatíve elkezdett visszaszorulni a Windows használata. Az új eszközökön, amik jelenleg uralják a napi használatot, ~97% Android és iOS fut. Ezt a helyzetet ismerték fel és próbálják meg kihasználni.
És gondolom nem igényel magyarázatot az sem, hogy SZÜKSÉGES a Windows visszaszorulása, hogy gyorsuljon az innováció. Ezt, ez a rendszer, immár vagy 20 éve lassítja. Nem volt igazi verseny... eddiganulu: ezért van értelme a közös munkájuknak. Egyébként a Lotust (Domino) kifejezetten szerettem. Utána, másik cégnél, váltani az Exchangre igazi szenvedés volt. A Domino-ra élvezet volt dolgozni és produktívabb volt, mint levelezgetni. Igaz, külső cégnek nem kellett hozzáférnie a munkához.
-
anulu
félisten
válasz
tekintve, hogy az IBM vállalati megoldásaitól menekülnek a cégek (pl Lotus), nem gondolom, hogy különösebben aggódnának
-
Fr0z3n
őstag
Majd az ios 10be lesz távoli szerver kezelés. Virtuális windózzal
-
assemble
addikt
-
törölt tag
attól még lehetnek olyan technológiák, eljárások, stb amik használhatóak bárhol. pl egy kabrióba tennének frankó bőrnek érződő ülést aminek jó kopásállósága, ellenáll az időjárásnak, a napsütésnek, stb. attól hogy a másik cég hajókat gyárt, attól még a technológiát megoszthatja. vagy a hajógyár akar valamit motortechnológiával, fa utánzat gyártással, stb-vel kapcsolatban.
-
Воланд
titán
válasz
ezt mibol gondolod?
-
Fritz Teufel
addikt
Végre talán leáldozik a Microsoft egyeduralkodásának csillaga és lesz valódi előrelépés a IT ezen szegmenségben. Régen meg kellett volna történnie!
-
Taybore
aktív tag
Nem igazán értem a kooperáció lényegét. Tök más területen ügyködnek az IT-n belül. Olyan, mintha egy autógyár egy hajógyárral szövetkezne, mert hát közlekedés mindkettő, és nem versenytársak... Dejó nekik.
-
BlackSoft
addikt
Na ebből az IBM Apple dologból kíváncsi vagyok mi fog kisülni
-
Dr.Anonymus
addikt
hát nagyon kíváncsi vagyok
sok múlik ennek sikerén, vagy épp bukásán -
janos68
aktív tag
Gondolom az Ms-nál most nem lövöldöznek rakétát örömükben.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11