- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
bajaki #12747 üzenetére
Üdv a fedélzeten. Csak röviden: talán emlékszel, nekem volt az elsők között az országban One-om és be is nyaltam a sárga kijelző alsót... Aztán szépen lassan ez el is múlt. Egyszerűen eltűnt és most nem tudom vajon ez minek köszönhető, de a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy kiszáradt az a ragasztó, amiről szó volt, mint egyik feltételezés. Azóta nem tudom milyenek a kijelzők, lehet, hogy ez a jelenség már ki is nőtte magát és nem fordul elő egy ideje(?).
Maximálisan elégedett vagyok vele a mai napig is, sosem adnám el (egyelőre),... De majd ha eljön az ideje, jöhet a Oneplus Two -
big-J
őstag
Nem használok facebook app-ot. Asop broswerben meg van nyitva a tab és annyi. Az a jó abban a böngészőben, hogy a tabokat nem, de a tabok neveit frissíti, úgyhogy ha szemfüles vagy akkor akksit és időt spórolsz vele.
#6885 Még egyvalami ami fontos lehet. Wifi settings > keep wifi on > never!!. Egyszerűen nem fogom fel, hogy miért alapbeállítás, hogy menjen állandóan a wifi, rengeteget fogyaszt.
-
micafighter
nagyúr
Nagyon szivesen
Legszívesebben mindenről csinálnék magyar leírást, sokminden van most a fejemben amiket meg is fogok csinálni, ahogy időm engedi. Most elsősorban a rootolos/bootloader feloldós cikket akarom elkészíteni egy kis meglepi extrával
Aztán a többit is ahogy lesz időm. Nyilván a legegyszerübb az lenne hogy az angol leírásokat lefordítom 1az1ben magyarra. Nagyon sok jó leírás van, de sajnos mindegyikből hiányolok valami fontos dolgot, így nincs egy olyan teljes leírás, amire azt mondanám hogy na ebben minden benne van, ehhez én már nem tudok hozzátenni, elég ha csak lefordítom. Továbbá a legtöbb leírás igényel némi "előképzettséget", én pedig olyan leírásokat szeretnék készíteni ami ilyesmit nem igényel.
-
micafighter
nagyúr
$ SU
Akkor röviden mire is jó a multirom? Több operációs rendszert is telepíthetünk a telefonunkra és használhatjuk őket nemes egyszerüséggel egy bootválasztó menü segítségével.
MultiROM Oneplusra hivatalos topicja: http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/development/mod-multirom-v26-t2835738
Az első hozzászólást mindenképp tessék végigolvasni. A telepítés röviden:
Előfeltétel a nyitott bootloader és a root. Továbbá a MultiROM-ot a kernelnek is támogatnia kell (Kernel with kexec hardboot patch, röviden: Patched kernel, vagy magyarosan "pecselt" kernel).
A telepítés nagyon egyszerü:
1. MultiROM zip flashelése recoveryből
2. módosított (TWRP) recovery flashelése fastbooton keresztül
3. "pecselt" kernel flasheléseMinden fájlhoz van link a linkelt topic első hozzászólásában, vagy a hivatalos és ingyenes MultiROM Manager alkalmazás is fel tudja nekünk telepíteni a multiromot és a módosított recovery-t. Az alkalmazást egyébként érdemes letölteni mert "frissen tarcsa" a módosított recovery-t és a multirom-ot. Pecselt kernel pl.: AK, Franco.Kernel, Furnace kernelek frisebb verziói (franco r14-től).
Ha a telepítéssel megvagyunk, kettő dolog lesz különösen érdekes: egyrészt újraindításkor találkozni fogunk egy bootválasztó menüvel:
Nyilván itt eleinte nem lesz látható ennyi minden, először telepíteni kell további ROM-okat. A telepíthető rendszereknek egyébként csak a tárhelyünk szab határt, bármennyit telepíthetünk amennyi csak ráfér a telóra
Másrészt érdekes még a módosítot recoverynkben lesz egy új menüpont az "Advanced" szekcióban, MultiROM néven.
A legérdekesebb menüpontok az Add ROM, ahol új ROM-ot telepíthetünk a meglévő(k) mellé:
illetve a List ROMs, ami egyrészt felsorolja a telepített ROM-okat, és a telepített ROM-okra például innen tudunk flashelni.
A topicban most épp a MIUI a téma:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=55263396&postcount=661
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=55264312&postcount=665
-
Vagany
őstag
Köszi a válaszokat Kerlas, migabi24, Bajaki. Sajna nem sikerült a dolog. Wifi direkt-tel kapcsolódtak, de video lejátszást nem sikerült kirakni, "Képernyő tartalmának átküldése" "Nem található a közelben más eszköz" üzit dob állandóan, a DLNA-s cuccok (kipróbáltam vagy 5-öt) meg wifi hálót kerestek, de nincs router, épp ez lenne a lényeg wifi router és kábel nélkül TV-re video-t kirakni. SGS4-gyel fullHD-s 3D-s mkv-t játszottam le telefonról a TV-re (3D-s LG) Aki tud rá egyszerű megoldást programot pls ne tartsa vissza
. Ja és S-health szerű lépésszámlálót is keresek még. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz átszokni a samuról még épp nem adtam el, de csak a one-t kéne megtartani
. Ha a samuban 3 GB RAM lenne akkor asszem az maradna.
-
micafighter
nagyúr
Nem tudom hogy csinált-e, nem írt róla, a forrást pedig most nem volt időm átnézni. Az r12-be került a 4.4.4.-hez készült bugfix az üzemidővel kapcsolatosan, ez benne lesz az r13-ban és a további verziókban, de még így is pár embernek az idle többet fogyaszt mint a stock 25R, ugyhogy valoszinüleg további bugfix-re lesz szükség. Ezek a bugfix-ek egyébként CM-től jönnek, ha javították a bugot akkor közzéteszik a forráskódot és így egyből implementálni tudja franco a javításokat.
Azért jó ez egyébként, mert CM11S + franco kernellel a javítások ugyanúgy hamarabb érkeznek, mint a nightly-nál, azonban a bugokból kevesebb jön át
(#2709) MartOOn értem, köszönöm én is
-
micafighter
nagyúr
Amerikából küldték nekem a Diztronic tokom. 22€-ig vámmentes a kereskedelmi forgalomban vásárolt áru küldemény, ez kb 29$. Tehát kettő tok még eljön vámmentesen, 3 már pár cent híján nem. Nézzétek meg USA-n belül van-e szállítási költség, Washington államba. Ott él nagybátyám és ha ő küldené nekünk akkor 45€ az értékhatár ami kb 60$, vagyis 6 tok is eljönne vámmentesen.
-
-
vfeco
aktív tag
LG G2, Optimus G, S3, S2. Mindegyiken Nillkin tok volt. Tudom, hogy jók, a világos színűek koszolódnak és nem lehet letakarítani. Fehéren kifejezetten csúnya, nekem mindíg fekete volt.
Valakitől ötlet, hogy kicsi szállítási költségért honnan kaphatom meg gyorsabban.Oppomartról a Standard Shipping (Registered Air Mail, 15-30 days) $2.99. Ez mennyi idő a gyakorlatban? Valakinek tapasztalat? A DHL 30dodó.... kizárva.
Más shop esetleg?
-
hzoltan
tag
Tegnap próbáltam én is feltenni a net-re feltöltött új OTA zippet TWRP-vel és gyári recovery-vel is, de apply_patch_xxx hibával elszállt.
Utána feltettem az általad is próbált cm-11.0-XNPH25R-bacon-signed-fastboot.zip állományt fastboot-tal, kaptam egy teljesen új és üres gyári rendszert.
Rákerestem a rendszeren, hogy van-e frissítés, nem volt
Ezért felmásoltam az új frissítést a telefonra, átneveztem update.zip-re (szerintem ez nem kötelező), majd a gyári recovery-ből telepítettem a frissítést.
Az újraindítás után egyből jön egy kicsi, inkrementális frissítés, azt simán feltettem. Utána ment vissza a TWRP és SuperSU, restart.
De mivel a beszélgetés hangerejét nem javították, ezért ismét bele kellett piszkálnom a mixer_path.xml állományba
Ezért a következő frissítésnél megint gond lehet az OTA-val
-
hzoltan
tag
Nem tudom, hogy sikerült-e a flashelés, de ha nem, akkor:
1) csomagold ki a zippet
2) Win alatt nevezd át a flash-radio.sh-t flash-radio.bat-ra, indítsd újra a telefont fastboot módban és futtasd parancssorból az állományt.
Először én is recovery-ből probáltam, de nem ment. Utána belenéztem a zip-be
A flash-radio.sh tartalma:
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
fastboot flash dbi sdi.mbn
fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
fastboot flash rpm rpm.mbn
fastboot flash tz tz.mbn
fastboot flash LOGO logo.binArra figyelj, hogy ez MINDENT letöröl a telefonról!
Remélem, segítettem
-
micafighter
nagyúr
$ SU
Ha meg akarod tartani a TWRP custom recovery-t akkor a beállítások, fejlesztői lehetőségekben (developer options), kiveszed a pipát az Update CM recovery lehetőség mellől. Ha ki van pipálva akkor a frissítés felülírja a recovery-det a gyárira. Ha ezzel megvagy, akkor frissítesz, aztán ha akarod akkor visszateszed a custom kernelt. Franco r10 nem fog müködni az új OTA-n, feltett franco egy boot.img-t a topicjában ami megy az új OTA-val.
Ha a frissítés nem menne, akkor flasheld a legfrissebb gyári ROM-ot innen, nem kell wipe sem előtte. Ha kész a flashelés akkor reboot és pár perc várakozás után, amíg az alkalmazásaidat konfigurálja, próbáld újra a frissítést.
Ha valami nem volt érthető kérdezz nyugodtan.
(#2214) Vagany semmi, frissíthetsz nyugodtan, frissítés valszeg elveszi a rootot, de akkor utána újra rootolod és kész.
-
ßrainiac
addikt
Ertem en, de nekem nem is ez, hanem az a fo problemam, hogy egy ujnal is szerencsetlenkedik (valszeg a nagyon erzekeny kijelzo miatt, ramegy vmi dzsuva, vagy nemtom).
Ma a kedves telefonom visszakapcsolta magatol a "double tap to wake"-et es szepen elallitotta nekem a zsebemben az egesz xart, status bar kapcsolokat, berakta airplane mode-ba, stb-stb...
Ugyhogy most a beallitasokat nezegetem es allitgatom vissza a dolgokat.
-
micafighter
nagyúr
A kijelzővel és az érintőpanellel nincs gond, touchscreen firmware bugrol van szó, dolgoznak rajta. Jira-n elég sok infó van róla: https://jira.cyanogenmod.org/browse/BACON-55?jql=project%20%3D%20BACON%20AND%20resolution%20%3D%20Unresolved%20AND%20issuetype%20%3D%20Bug%20ORDER%20BY%20priority%20DESC
-
MartOOn
addikt
itt van tolem is egy hosszuzaridos probalkozas allvanyrol kesleltetovel.
-
Nordic
Közösségépítő
Ti ott emaileztétek le, hogy CM11S-el jöjjön, vagy automatikusan ezt dobta? REndelésnél néztem ,hogy vannak ilyen bundle cuccok? Melyik mit takar, azt meg lehet valahol nézni? Baszottul unom a várakozást, a pénz már megvan rá, így ha nem húznak bele, én is bevállalom a kínai alis csókát, mert már falra mászok.
-
micafighter
nagyúr
#kieg
Nagyszerüen müködik eddig az OTG Pendrive-om. FAT32 volt eredetileg a fájlrendszer típusa, de mivel ~10GB FHD filmeket szándékozom rajta másolgatni, ezért első lépésként formáztam NTFS-re. 29,4 GB-t lehet felhasználni. Telefonnak kell pár másodperc amíg felismeri, és pár mappát magától létrehozott rajta a drága telefon, konkrétan Android, LOST.DIR és System Volume Information. Ezek közül a LOST.DIR rendszer szemetes, nem érdekes. A System Vol Info -ban az indexelő fájl van, ezzel sem kell foglalkozni. Az Android már érdekesebb, mert pár alkalmazás belepakolta magától a kis adatát..
Konkrétan a Play Newsstand, a Play Music és az FX Explorer. Viszont mindegyik mappája üres. Azért nagyjából ki lehet találni, mit akartak, a Play Music pl a zene letöltésére magasabb prioritással tartja a külső adattárolót, ami legtöbbször egy microSD kártya, de jelen esetben egy OTG pendrive. A Play Newsstand kettő mappát hozott létre, cache és files, nyilván a cache mappába szeretné pakolni a gyorsítótárát, a files-ba pedig a letöltött fájlokat.
Mindegyik mappa üres egyébként, és ez az alkalmazások hozták létre ezeket a mappákat, tehát úgymond nem az OTG Pendrive hibája. A gyakorlatban arra kell majd figyelni, hogy ha be van dugva a pendrive, akkor a külső adathordozót preferáló alkalmazások oda fognak letölteni, ha letöltenénk valamit.
Az írás/olvasás egyébként 10-20 MB átlagosan. Az elején ennél kicsit lassabb volt, de most már stabilan ennyi az annyi
Nekem ez épp elég. Arra leszek még kíváncsi, hogy FHD film lejátszása hogy fog menni, ezt majd még tesztelem
-
axlfsi
veterán
Igen, Panda megbízható, biztosan azt küldenek (korábban, a Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás vagy a Android dual SIM okostelefonok topikban ki is lett beszélve többször is (sokan vettünk már a ph!-ról ugyanezt, onnan)).
(#1796) MartOOn nem értem hol akadsz el, nekem sikerült...
-
axlfsi
veterán
Hát figyelj, habár már volt korábban két Scullcandy-m is (valamelyik MX széria talán?), szerintem ez azokat veri - de nem vagyok egy audofil, szóval, ha mélyebben érdekel, szerintem guglizz rá
Miki és a gombok is működnek (play gomb; duplaklikkre lépteti a zeneszámot, röviden pause, hosszan nyomva google hangutasítás, és a hang le/fel is ofkorsz).(#1794) tihibaby nm, szívesen.
-
axlfsi
veterán
Igen, sajnos míg az ART fejlesztési fázisban van, xposed nem fogja támogatni, így maradok Dalviknál. Viszont, megnéztem, és valóban, egész jól néz ki minden 320 DPI-n (a Samsung TouchWiz-ze és egy két alkalmazás Samsungon meglehetősen torzult, ezért kellett egyenként felülbírálni egyik-másik alkalmazást). Egyedül, a Play-t állítottam vissza 480-ra.
(#1749) kano ok, ma felsőfok... De ne várj sok rossz véleményt róla; tudtommal hibátlan megoldás, szóval rendeld bátran, megéri az árát.
-
axlfsi
veterán
Én azért használok xposed fw+app settings-t, mert ezzel a komboval, alkalmazasonkent be tudom állítani, hogy melyik, milyen dpi-n legyen. Van pár gyári alkalmazás, ami ha nem a natív felbontáson működik, akkor borulnak az arányok, csúnya lesz (calculator, galéria, fényképező, tárcsázó(!), stb).
Te ezt, hogy oldottad meg? -
micafighter
nagyúr
4,5-5 óra az már nem rossz, FullHD film nekem is húzta, tegnap este én is próbáltam. 60% körül kezdtem el nézni, és 2óra 30percet néztem, ha jól emlékszem 15% maradt még a telóba utána. A gyenge térerő azért gond többek között, mert az akksit is jobban meríti, minél gyengébb a tererő. Próbáld ki a mobilnetet 2G és 3G módban is, nézd meg melyiknek milyen a térereje. A 2G általában kevesebb akksit eszik és általában jobb a térerő is vele. Ugyanakkor az idő faktort sosem szabad elfelejteni, ha 2G-vel 4mp alatt töltödik be egy weblap, 3G-vel pedig 2mp alatt, akkor már lehet, hogy összességében kevesebb energiát használ a 3G egy weblap betöltéséhez. Ugyanez vonatkozik a CPU-ra is például, nagyobb frekvencián hamarabb befejezi a feladatokat a telefon.
-
micafighter
nagyúr
8-9 óra alatt a 2% rendben van. Viszont a kérdés az, hogy a net be volt-e kapcsolva? Ha igen, wifi, vagy mobilnet(2G/3G/4G ?) Általános használat közben melyik szokott menni? A képernyőképeden látom, hogy elég rossz a mobil térereje, gyakran szokott ilyen rossz lenni a térerő?
-
vitezlejszlo
őstag
A szuperpontos helytámogatás be van állítva? Tehát amikor wifiről meg GPS-ről szedi a helyadataidat? + a wifi beállíatásoknál engedve van, hogy kikapcsolt wifivel is nézelődhessn? Mert ez a két bekapcsolt dolog baromira tud bármilyen telefont szívni. Ha ezek be voltak kapcsolva kapcsold ki, és bárjuk a fejleményeket
l
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Battlefield 6
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest