Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Albigator #1432 üzenetére
hát ezt nem tudom megmondani ilyenről még nem hallottam de nagyon fifikás gondolat.Én most hajnalban vettem le a töltőről munkahelyen mert éjszakás voltam.Bent csak mobilneteztem reggel 8-ra értem haza azóta wifi.1 óra 58 perc SoT és 57%-on járok.A mai wifis használat vissza fogja hozni magát de jól látszik hogy ismét csak 4 óra SoT lett volna kb ha mondjuk a munkahelyen maradok és mobilnetezek.Én csak chrommal neten szörfözgetek,face,messenger,viber,gmail és ennyi.Semmi játék,navigáció vagy ilyesmi.Hívás,sms persze még akad hozzá meg nagyon kevés youtube de az tényleg elenyésző.Fhd+-on 90hz-n hasznalom
-
tomp
félisten
válasz
Albigator #1431 üzenetére
Ami még fontos!
Milyen a térerő jelszintjei?
Főleg a Digié?
Nem a térerő skálára gondolok hanem a dBm értékre! Minél gyengébb(azaz minél nagyobb a dBm érték) annál jobban igénybe veszi az akksit!
Digi trükközik a térerő skálával így még akkor is elegendő térerőt mutat a telefon amikor már valójában csak a VoLTE tudna működni... -
válasz
Albigator #1426 üzenetére
Nem használtad extrémen. Teljesen átlagos használat a tiéd mégcsak játszani sem játszol vagy navigálsz egész nap.Az alig valamivel több mint 3 órás SoT pedig kevés akárhonnan is nézzük.Lehet hogy gyorsan tölt de egy napot(egy reggeltől-estig tartó időszakot) egy telónak valóban illene kibírnia.Ez a teló akív mobilnettel ezt nem tudja garantálni.Ezt nem lehet félremagyarázni vagy app beragadásokra fogni.Persze mindenkinek beragad valami állandóan
Nincs normálisan optimalizálva az aksi használat mobilnet mellett.Ez mindenképp szoftveres probléma, hiszen egesz napos wifis netezéssel akár 3x annyi SoT is kihozható mint mobilnettel.Én ilyen difit még soha egyetlen telefonnál sem tapasztaltam. -
tomp
félisten
válasz
Albigator #1417 üzenetére
A dualSIM üzemmód eleve nagyobb fogyasztást eredményez.
Nálam így néz ki most a helyzet:
Ebből 3,5órát ment az USB Audio Player Pro azon belül a Tidal(Hifi és Master minőség! A Master azaz az MQA erőforrás igényes!) amit LDAC bt fülessel hallgattam. 3órát max fényerőn ment a kijelző. Automata felbontás+90Hz
Sok messenger és viber is volt.
Ahogy láthatod VoLTE-m is van a Telenornál. A telefon amúgy LTE Only-n van azaz a többi hálózatot nem is figyeli. -
Fleto93
tag
válasz
Albigator #1413 üzenetére
Nekem talán kicsit jobb az üzemidőm mint OP5-ön. BT folyamatos Polar óra miatt, bluetooth fülest mondjuk mostanában nem nagyon használok, mert nálunk még tart a home office. Felbontás QHD, automata 90Hz.
A rezgő motort szerintem a nehezebb ház miatt érzékeled gyengébbnek - sokkal nagyobb a tehetetlensége. Egyébként szerintem sokkal jobb minőségű mint az 5-ben, végre nem béna a haptic feedback.
Amúgy a méreten és súlyon kívül nincs semmi ami miatt visszasírnám az 5-öt.
Ami egyértelműen jobb:
- sokkal szebb a kijelző
- sokkal jobb a BT hatótáv (a seggem fölött a derekamra csatolt telónál futás közben az 5 nem mindig működött stabilan BT fülesekkel, ez igen)
- sokkal jobb a hangszóró
- sokkal jobb a kamera (op5 este jól megvilágított szobában is botrány szar képeket és videókat csinált sokszor).Ami közömbös:
- tartottam az optikai ujjlenyomatolvasótól, de eddig ugyanolyan gyors mint az 5-ben lévő hagyományos, még lehet kicsit jobb is - talán nagyobb felületen érzékel?
- a hatalmas sebességkülönbséget az én használati szokásaimmal nem nagyon érzékelem
- baromi nagy, ami tartalomfogyasztásnál előny, de némely nadrágom zsebéből már kilóg
- üzemidő elég hasonló, talán kicsit jobb mint az 5Ami negatív:
- az apjuk kaszát hogy nem fért be a csomagba egy type-c -> 3.5 jack dugasz, most várhatok rá aliról (nem mintha sűrűn használnék még hagyományos fülest, de a kedvenc hangú fülesem pont vezetékes)
- iszonyú nehéz, lehúzza a bringás mezem, rángatja a futó övem, a kocsiban is cserélni kellett a tartót
- nincs értesítő led, igazán megoldhatták volna, hogy ha nincs is rendes AOD, de legalább pár pixel villanjon fel időnként, nem hiszem, hogy ez megzabálná az akksit.Amúgy pont azt kaptam a telefontól amit vártam: simán csak működik.
Stabil, jó minőségű, gyors, pont ahogy már az OP5-től is megszoktam, csak kicsit modernebb körítéssel.
Szerintem a nyitó ára túlzás volt, de a telekomos árral úgy gondolom, hogy abszolút megérte. -
Victoryus94
őstag
válasz
Albigator #1400 üzenetére
Szerintem ez függ a témától is nagyrészt.
Másrészt meg a szépség elég szubjektív.Van aki a túlszaturált, kontrasztos, élénk színeket szereti, más azt ha természetes (fakó? -szempont kérdése...)
Bizonyos témáknak az áll jól, ha lágyabb a kép, másnál ha élesebb.No meg az 1001 xml fájl is beleszólhat a vitába, és hogy a beállításokban ki mennyire mélyedt el.
Albigator - nálam sincs meg. Elvagyok vele, de egyáltalán nem érzem hogy szeretem, vagy hogy olyan "király". Sokmindenben olcsóbb Xiaomi/Huawei telók szimpatikusabbak. És a drága ár felerősíti a hibáinak a súlyát.
-
HREH
senior tag
válasz
Albigator #1411 üzenetére
Visszaküldés meg azért nem játszik, mert elvileg csak 85%-ot adnak vissza, plusz a visszaküldés díját is saját zsebből kell állni.
https://forums.oneplus.com/threads/has-anyone-returned-the-oneplus-7-pro-or-any-other-oneplus-phone.1037519/
mondjuk EU-ban elvileg kötelesek 100%-ot visszaadni, ha 14 napon belül vagy, szóval nem tudombocs, ennyi volt az offolás
-
HREH
senior tag
válasz
Albigator #1409 üzenetére
Én nem akarok hülyeséget mondani, nekem még egy hetes sincs a teló, de szerintem ezzel a használattal ez reális. Nekem 6-7óra SOT-ok jönnek ki, de én nem nyúzom ennyire egész nap.
Amúgy furcsa, mert nekem is bőven elég még az 5T mindenre, de valamiért elkapott a must have érzés...
most mellétéve azt megint az van, mint anno Nexus 5 és 5T között: a régebbi annyira gagyinak tűnik mellette...
Épp Redditen írták, hogy mondj már egy telefont, ami majdnem stock rendszer, fémházas, min. SD835, jackcsati, értesítő LED, USB-C, 6GB RAM, jó ROM support, jó design, stbstb... nem tudsz mondani.
Na, befejezem, mert a végén még visszaküldöm -
válasz
Albigator #1406 üzenetére
De gyenge szerintem de az állandóan aktív mobilnet miatt van.Ha én is sokat mobilnetezek akkor nekem kb 4 órás kijelzőidők jönnek ki egy nap.Valami miatt ezen a telefonon a mobilnet jobban eszi az aksit mint amikkel nekem eddig dolgom volt.Az auto felbontás mit jelent?Hogy a telefon váltogat az Fhd+ és a Qhd+ között?
Ha inkabb Qhd+-on van 90hz és sok mobilnet akkor ez reális szerintem.Ez a telefon ezt tudja produkalni. -
tibcsi0407
félisten
-
HREH
senior tag
válasz
Albigator #1377 üzenetére
Az más, az AUX-os modul ahhoz kell, hogy a GCam tudja használni a többi (7T Pro-nél a telephoto és ultrawide) kamerát, a másik meg Mi9T szérián engedélyezi a 48MP-es felbontású képek készítését.
Az XML ahhoz kell, hogy a GCam beállítson jónéhány rejtett dolgot, amit magában az applikációban nem tudsz beállítani, ezek nagyrészt a képek minőségén javítanak.
Más: ezt a két alsó sarokban feloldáskor és utána megjelenő negyedkörívet
el lehet tüntetni valahogy?
-
BenHans
addikt
válasz
Albigator #1351 üzenetére
nem fixált 90Hz + auto res.
Ehhez jön munkában 15% wifi 85% mobilnet, szabadnapon fordítva.
Munkanapon Chrome, Gmail, zenehallgatás, kis YT, bluetooth, telefonálás, egy két pár másodperces videó és pár fotó szokott menni, ilyen alap számológép stb dolgokon kívül, nagyon ritkánt fél óra mobilnet megosztás.
5-5.5 óra SoT jön/jönne így ki kb 30 óra alatt, de én jellemzően nem hagyom 20-25%alá menni az aksit.
Nem tudom ez jó-e vagy sem, szerintem lehetne jobb, de elnézem neki, mert nem elhanyagolható, hogy Szlovák határ közelében amúgy sem valami bitangos a lefedettség (soha nincs félnél feljebb az ikon) és kollégák telefonjai sokszor már külföldi hálózatra is fel akarnak mászni.
Ja, és vasbeton szerkezetű épületek...Itthon, Budapesten sokkal jobb neki.
---- ----A FB és Messenger viszont úgy feldühített, hogy már nem is érdekel, de azért szívesen meghallgatnék valami tippet.
a) időről időre elfelejt értesítést küldeni, azaz fogadó oldalon nem kapom meg azonnal, ugyanez páromnál is, tehát küldő oldalon ebből annyi látszik hogy nem lesz "teli" a pötty, csak üres és "pipált" (lehet rossz megfigyelés, de talán inkább wifinél fordul elő)
b) homályos emticonok, egy ideig jó amiko letöltöm (vagy adatok tölése után) aztán újból visszaáll homályosra
Nálatok nincs ilyen? Ez valami beállítás pobléma vagy a Zucker appok ilyen hulladékok? -
-
Figura89
tag
válasz
Albigator #1314 üzenetére
Nyugi van, olvastam, hogy miket írtál, én is csak leírtam, hogy én teljesen mást tapasztaltam, mint te, nekem kb. szívrohamot okozott a reggeli ébresztő mellett a telefon rezgése, illetve egyéb esetekben sem tapasztaltam, hogy gyenge lenne, de mindenkinek más az igénye.
-
Albigator
őstag
válasz
Albigator #1281 üzenetére
Közben amúgy rájöttem mi volt a gond.
Commercial-DT-VoLTE profilon aktiváltam a digis SIM-et is korábban.
Majd OOS frissítés után ez magától a DT_Hungary_Commercial-ra váltott át a telekomos SIM-en, majd ide aktiváltam a digiset is.
Ezért nem működött. Fura is volt, hogy mikor be volt kapcsolva a Wifi és elvileg VoWifin kellett volna legyek, mert a kapcsoló attól be volt kapcsolva, nem bírtam telefonálni se erről a SIM-ről. Amint kikapcsoltam a wifit, vagy a VoWifi kapcsolót egyből tudtam telefonálni.Ekkor mentem vissza a PDC progiba és nézegettem meg a profilokat. Visszaolvasva kicsit, rájöttem megint, hogy a Commercial-DT-VoLTE profil kell nekem.. Beállítva mind2 SIM-re visszajött a Digis VoWifi is...
-
darál0w
Jómunkásember
-
válasz
Albigator #1228 üzenetére
Ugyanezt használom, de nem kell, hogy fusson a joneplus tools, nem lakatolom, és így is simán megy. Indulásnál megcsinálja, amit kell, utána azok a beállítások már nem állnak vissza defaultra önmaguktól. Egyébként köszi a leírást, legalább össze van szedve magyarul is, akinek kell.
-
Albigator
őstag
válasz
Albigator #1223 üzenetére
Az első 2 lépés után telekomos VoLTE és VoWifi kapcsoló megjelent nálam is. Az működik.
Viszont a Diginél is be szeretném állítani és a leírás nem teljesen világos nekem:
"5, A megjelenő listában deaktiváljuk és töröljük az aktív profilt! Jobb egérgomb a profilon majd Deactivate->Sub0 és Sub1. Ez után a profilt kiválasztva menjünk a Remove gombra.
-Keressük meg a „Telenor-Denmark” profilt majd aktiváljuk mindkét SIM kártyára. Jobb egérgomb a profilra majd SetSelectedConfig->Sub0 és Sub1. Ez után a profilt kiválasztva menjünk az Activate gombra. Ha most megnézzük a telefont, meg kell jelennie a VoLTE ikonnak. Digi esetében a VoWiFi ikonnak is. Ha megjelenik, működik!"Melyik profilon? Van 2 is:
-Commercial-DT-VoLTE (a Sub0 aktív)
-Oversea-Commercial_DS (a Sub1 aktív)Mind2-ön deaktiválni az aktív profilt, majd törölni?
Aztán ha a Digiset akarom beállítani akkor is a "Telenor-Denmark" -os leírást kell követni ha jól értem. De mind2 SIM kártyára kell aktiválni ezt a profilt? Ezzel a telekomos nem veszik el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged