OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson

Ebben a mobilban minden benne van, amit a OnePlus 2019-ben nyújtani tudott és akart. A szolgáltatáscsomag meggyőző, viszont az ár is felnőttes lett.

Bevezető, tartozékok

Hat éve a OnePlus márkanév a teljes ismeretlenségből bukkant fel, mára azonban szolgáltatói konstrukcióban is elérhető, általánosan jó hírnevű márka lett belőle. Az eltelt idő alatt megszokhattuk, hogy soha nem az alsó kategóriákra céloznak, termékeik általában prémium érzetű, csúcshardverrel szerelt mobilok voltak, mindehhez pedig nagyon versenyképes árazás tudott társulni.


[+]

Kompromisszumból egyre kevesebb lett az évek elteltével, mostanra azonban már aligha tűnik ambíciójuknak az, hogy mindezt nagyon kedvező áron adják oda a felhasználóiknak (mindenki emlékszik még a flagship killer öndefinícióra?): már a 7T sem volt igazán olcsó a maga 600 eurós belépőjével, viszont a Pro változat 760 eurós árcímkéje az operátoroknál is 250 000 forintos alapárat hoz magával, tehát hiába minden tarifakedvezmény, ez már kifejezetten drága telefon, aminek nem a Xiaomi Mi 9-szériával vagy a vagy a Honor 20-szal kell felvennie a versenyt, hanem a Samsung Galaxy S10-nél, a Sony Xperia 5-nél vagy a Huawei P30 Prónál kellene minden szempontból jobbnak lennie, hogy a kevésbé bejáratott névvel együtt is jobban megérje választani. Hogy mindez fog-e sikerülni a vezeték nélküli töltés, a minősített vízállóság és néhány ismert kamerás kompromisszum ismeretében is? Erre a következő néhány oldalban keressük a választ!


[+]

A felhasználói pakkot a villámgyors Warp Charge 30 töltőadapter, a gyárilag felhelyezett, kijelzőkarcoktól védő fólia és a szintén tartozékként járó egyszerű tok miatt lehet dicsérni, ugyanakkor szomorú, hogy bár a mobil gond nélkül tudja a 3.1 Gen 1-es USB-adatátvitelt, a gyári kábel csak 2.0-s sebességet támogat – ez pont egy olyan kihagyott ziccer, amivel sok konkurens fölé lehetett volna emelkedni. Sem fülhallgató, sem pedig jack átalakító nem került a dobozba.

Hozzánk egyébként a méretesebb tesztelői pakk került, fotóinkon tehát olyan tokok is láthatók, amiket egyébként külön kell megvenni. Ilyen például a remek fogást biztosító sandstone (homokkő) protective case, a carbon bumper, vagy épp a szintén szénszálas hangulatú sima tok, ami sajnos minőségben elmarad a OnePlus-tól megszokottaktól: a gomboknál, illetve a kamerás résznél sem feszül rá eléggé a telefonra, ezt demonstráljuk a fenti videóban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!

    Egyre terebélyesedik a Mi 9-es széria, aminek kedvező árazású csúcsán nyilván a Mi 9T Pro áll. Jelenleg egy Snapdragon 855-tel és a legfrissebb Androiddal tud többet a Mi 9T-nél.

  • OnePlus 7T - távolról pont tökéletes

    Messziről roppant megkapó a matt kék 7T, amely tripla hátlapi kamerát, Snapdragon 855+-t és 90 Hz-es képfrissítést kínál, ám közelről már előbújnak a problémák.

  • Íme, a OnePlus 7T és 7T Pro specifikációja

    Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.

Hirdetés