- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából az AMD sem váltott generációt. Az NV meg váltott, csak nem csinált semmi újat. Gyakorlatilag csak az a különbség, hogy az NV nevet vált, míg az AMD nem. De a fejlesztési politika úgy néz ki, hogy azonos ütemű. Igazából mindkettő koncepciónak megvan a maga előnye. Az átnevezés az mindig jó az üzleti oldalon, mert a nagyobb szám a user szemében jobb. Az AMD meg bevallottan arra játszik, hogy a júzer lássa, hogy jönnek az "új" GeForce-ok folyamatosan, de eközben az öreg HD 7000 még mindig mennyire jól tartja magát. Szóval ezek tipikus stratégiai dolgok.
A háttérben folyik a fejlesztés. A következő lépcsőben már mindkét cég platformot kínál majd igazodva a konzolokhoz. Ez egy fontos lépcső lesz afelé, hogy az EA Sports például lehozza PC-re is az új Ignite motort, így akinek megvan a teljes platformja (legyen az full NV vagy AMD) annak futtatásához, nem szükséges az üreg motorra épített lebutított Fifát indítania. -
Tökmindegy
senior tag
Látom te sem látod a fától az erdődőt
Írod itt a butaságokat,hőbörögsz,de amint észlelem,nem sokat konyítasz az üzleti részéhez a dolgoknak
Persze lehet nemtetszésed kinyilvánítani egy céggel szemben,de ettől még ők egy sok milliárdos (na nem forintban) évi hasznot hozó cég,biztos szívesen olvassák a sok okosságot hisz biztos nem értenek a dologhoz.
Az NV és az AMD is nem szeretet szolgálat,a cél a profit.
Ez a 780 te is tudod , (ha nem akkor most megtudod) és mindenki más is tudja szerintem ,nem egy új generáció tagja ,hogy most kitették annak is megvan az oka (üzlet ) . A rókáról több bőrt lehúznak és ennyi. Gondolom azért jól át van ez gondolva a részükről,persze lehet neked nem tetszik,de hál istennek van alternatívád ,nem kell ,nem kötelező neked beszállni ebbe a játékba.
Mindamellett egy jó hardver szerintem ,és az árazása sem lesz annyira durva azért majd 1-2 hónap múlva.
Ha a jelenlegi stabil árakat nézzük és egy 680 olyan 140 körül van akkor kb 160 -180 lesz az amire be fog állni (szerintem) ,lejjebb nem nagyon fog menni. Egy radeon 7970 jobb kártya is 120 körül mozgolódik árban ,akkor miért is sok ez érte?
Azon pedig jót mosolygok ,hogy már már a egy szintre hozod a radeonnal , idézném "valamint a 7970ghz edition szintjénél nem tudhat sokkal többet,"
Ha így gondolod akkor én is pártollak abban,hogy használd egészséggel a radeonokatJók azok ,meg nagyon gyorsak is ,meg minden földi jóval el vannak látva
A sok (velem együtt ) tudatlan meg had költse a pénzét ilyen marhaságokra ,te meg nyugodtan hátradőlhetsz és konstatálhatod,hogy lám lám én tudom a tutit és én vagyok a Király -
deicide
veterán
Viszonylag sok nVidia/AMD riportot látok és a legtöbb helyen 60-40 az eladott nV/AMD arány, azé' ne temessük már, mert neked személy szerint nem tetszik a stratégiájuk. Lesznek szép számmal, akik megveszik az ára ellenére is, még ha nem is ésszerű. Én is lecseréltem a 670-eket 780-akra, abszolút szar befektetés, de nem érdekel. Volt 7970-em, nem jött be, az nVidia pedig igen. Közben meg jelenleg hetente 3-4 órát játszom csak mindössze, de 2560x1440-ben, az a kevés játék legyen akadásmentes.
Azt kellene megérteni, hogy valakit nem érdekel, hogy másból jóval olcsóbban ki lehet hozni ugyanazt, vagy jobb teljesítményt. Viszont 2 GPU-val a780 SLI-nél jelenleg nincs erősebb, csak a Titan, így nekem ez volt a legjobb megoldás.
Ha kíváncsi vagy, a találgatós topikban Unigine tesztek is vannak már, de hasonlíthatunk itt is, ha van eredményed...
-
-
TTomax
félisten
Akkor hol voltál megírni a frankót amikor 180K-ért debütált a 7970?Hát amikor a 7990 ezer dolcsiért?Az nem szúrta a szemed? Gondolom az sem gyanús neked,hogy nem jön a 8970... hiszen akkor ki venne Titant meg 780...ébresztő kisbarátom üdv a kapitalizmusban...
Jut eszembe,az én 670SLIm kerül kb annyiba mint a 780...el is keni rendesen.. mégsem verem itt a mellkasom,hogy mindenki ökör aki nem azt veszi amit én... [moderalva]
[ Módosította: 7 ]
-
siriq
őstag
-
siriq
őstag
Egy [link].
Az NV folytonosan profitot termel ellentetben az AMD-vel. Igazabol csak egyre novekszik. Max innen nem fogod megtudni. Direkt kerestem magyar linket arra, hogy van piaca a TITAN-nak. Koszoni szepen, rendesen fogy. Ezt meg le is irtam meg mielott errol cikk szuletett volna. Gurul a szeker, ellentetben az AMD-vel. Nezd meg a 7990-t, neked az sem jon be, pedig az is letezik.
Mas: van jo kis bios, ki iktatod a turboboost-t es extra fexkot adhatsz neki es maris megy a TITAN 1200mhz-n stabilan(vagy tobb). Ezt szepen el is keszitik a 780-ra is. OC-val teljesen versenykepes a 780-n.Ha nem tetszik nem kell megvenni, ennyi. Gondolom a 7990-t sem fogod megvenni.
-
WayneGace
őstag
Tök jó, hogy ezt a sok okosságot mindkét topicba bemásoltad. Az árán kívül nincs semmi baj a 780-al. Nem igazán értem, hogy miért baj, hogy "butított titán". Tuningolva hozza az alap Titán szintjét, ami a jelenlegi csúcs egy gpu-s kártya.
Negyedéves és éves eredményekre se ártana ránézned. AMD és Nvidia közül AMD-nek van inkább aggódnia valója. -
Tamás9x
őstag
"Sajnálatos mód ,hogy el fog lassan tűnni a VGA piacról az Nvidia, csak ártani fog mindenkinek, mivel eltűnik az árverseny, de ezt csak maguknak és a gusztustalan kabzsi üzletpolitikájuknak köszönhetik!"
Ébresztőőőőőő mind2 oldalon ez megy
Látom még sokaknak nem esett le, hogy ATI-NVidia puszipajtások, ha valamelyik 2kiesik" akkor megáll a fejlődés nem lesz kivel "versenyezni"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest