- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jóember
csendes tag
Köszönöm! ^^
A gyorsítókaraktereket abszolút megértem, egy-egy nem is olyan nagy menünél/párbeszédpanelnél simán lehet annyi időt számolni a beállításukkal, tesztelésükkel, mint magával a fordítással. Viszont most nézem, hogy még így is „sikerült” egy-két helyen utólag hozzáadott idézőjelek elé beállítanom párat (ld. &„Keresés”-sel kiemeltek másolása). ^^' Ezek javításával még talán a v8.7.2-es frissítés előtt sikerül indítanom egy PR-t. Azt sajnálom, hogy itt-ott ékezetes betűket is be kellett vonnom, de ezeket igyekeztem ritkábban használt, könnyen elérhető vagy jellemzően „egerezős” címkékre tenni (pl.: „&Átlátszóság”, egymást követő rádiógombok, „F&ülek rögzítése” stb.).
Apropó: maga a frissítés már kompatibilis a (leendő) legújabb verzióval, emiatt viszont v8.7.1 alatt az Egyéb » […] system tray beállítás angolul jelenik meg. (Erre legfeljebb a korábban írt tesztelés miatt lehet számítani.) A verziószámot szintén átírom az XML-ben.
A projektek kapcsán egy pillanatra elbizonytalanodtam, de mivel ez három panelt is magában foglal, így talán megúsztam a dolgot. ^^' Viszont ha esetleg az eredetiben átírják pl. Search in Project Panelsre, akkor mindenképpen indokolt a nagy kezdőbetűs írás!
A kis- és nagybetűk javítása alatt inkább a kettőspontok utáni (pl.: „Rendezés: Név A-tól Z-ig”) vagy a zárójeles (pl.: „Függvény kiegészítés [Nyelv függő]”) nagybetűk korrigálását értem, nem utolsó sorban az egységességre törekvést szem előtt tartva. Ehhez hasonlóan az egybeírás-különírással kapcsolatban is egyetértenek a nyelvészek, hogy ez a magyar nyelv egyik legnehezebb területe – szerencsére ma már egy HUP Fordítás HOGYAN vagy a helyesiras.mta.hu sokkal több segítséget nyújt ahhoz képest, mint ami év(tizedek)kel ezelőtt rendelkezésre állt. Ugyanakkor elírást talán ha egyet találtam („Szinkronizált vízszíntes görgetés”), de tuti az enyémben is lesz, csak még nem mutatta meg magát a nyomda ördöge. XD
Mindezzel együtt én is köszönöm a 20 éves munkádat (bár én „csak” 15 éve használom a Notepad++-t) ^^', és reméljük, mások is kedvet kapnak beszállni akár csak egy-egy ötlet, javaslat vagy frappánsabb fordítás erejéig. ;) Emellett a pozitív visszajelzések már most is nagyon sokat jelentenek számomra, ezeket is nagyon köszönöm!
-
batagy
őstag
Na, végül is megcsináltam.
1) git-url telepítése a benne lévő readme szerint.
2) NppExec Notepad++ plugin telepítése.
3) Az alábbi NppExec script mentése:NPP_CONSOLE 0
NPE_CONSOLE v+
cd "$(CURRENT_DIRECTORY)"
git url "$(FILE_NAME)"
npp_run firefox "$(OUTPUT)#L$(CURRENT_LINE)"És utána F6 gombbal futtatás. Az adott sor számára ugrik.
Ez az URL formátum a gitlab-bal kompatibilis.
Kicsit lassan futódik le mivel bash script van benne de lemegy. -
batagy
őstag
Megtaláltam a megoldás egy részét.
A git repo és benne a fájl teljes elérési útját kiprintelhetjük ezzel a kis git bash segédprogrammal:
git-urlUtána ha egy adott folderben vagyok és kiprintelem parancssorból a git url-t egy adott fájlra, az visszaadja a fenti teljes elérési utat, benne a branch-csel is.
Érdekes módon Windows-on is fut. Valszeg azért mert a git bash fel van telepítve, de lehet hogy a WSL miatt fut (?) . mármint Windows CMD-ből futtatva is megy.
Pl:
git url host_record.yml
A Notepad++-ból ezt kellene futtatni az adott fájlra, hozzávenni még a sor számát (opcioálisan), és az URL-t átpasszolni egy böngészőnek.
-
milu
aktív tag
Nem lehet az, hogy túl sok fájl van egyszerre megnyitva, esetleg túl nagyok, és sokáig tart neki a keresés?
Az lehetséges, sokáig tart, mert sok a fájl és én türelmetlen voltam....
---------------------------------------------------------------------------
Esetleg hálózaton/felhőben vannak ezek megnyitva ?
Helyi HDD-n vannak megnyitva, de lásd a felső válaszomat (sok a fájl és én türelmetlen voltam....)
---------------------------------------------------------------------------
32 bites vagy 64 bites Notepad++ programot használsz?
64 bites -
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
Win10.
Melyik menüben állítottad be a sötét módot, mert ahogy látom, nekem több helyen be lehet állítani:
1, Beállítások > Program beállítások > Dark mode
2, Beállítások > Stílusok beállításai > Téma kiválasztása > DarkModeDefault
3, Beállítások > Stílusok beállításai > Black boardA kettes és a hármas pontok további beállításai:
Színbeállítások
Szöveg színe fehér
Háttér színe fekete
✔ Globális szövegszín engedélyezése (kipipálva)
✔ Globális háttérszín engedélyezése (kipipálva) -
milu
aktív tag
batagy! nagyon szuper, le is töltöttem és a leírásodnak megfelelően telepítettem a nyelvi kiegészítést!
Köszi a munkádat!
------------------------------------------------------------------------------------
Egy kérdés, tudod-e (használod-e) matematikai (alap)műveleteket melyik menüből tudom alkalmazni? (úgy emlékszem, valamikor próbáltam és működött, most nem találom) -
milu
aktív tag
Szia!
Sajnos a leírt helyen nem találom azokat a macrokat, amelyeket előzőleg (mielőtt verziószám miatt frissítésre került sor) használtam!
Legközelebb (ha verziószám miatt frissítem a programot, a shortcuts.xml-t mentsem le?
Itt találtam meg a shortcuts.xml fájt: Helyi lemez (C
> Felhasználók > én > AppData > Roaming > Notepad+ + > shortcuts.xml
-
Bazs87
tag
elismerésem tényleg. A szakmai programokat általában németül/angolul használom, de nem tudatosult bennem, hogy a notepad felületét miért magyarítom mindig....mert jó a fordítás. Főleg ipari rendszereken látok olykor olyan fordításokat, hogy inkább visszakapcsolom valamilyen idegennyelvre
A linkre én is eljutottam, sőt találtam vbs-hez még 1 mintát is, de valamilyen (saját) amatőr hiba miatt nem akarja megenni a modot:
[link]McLoo - 2013-12-03 -as üzenetéből kopiztam ki a mintát, majd fent definiáltam így:
<association id= "vb_function" langID="18" />
a langid-t, a fenti sorból vettem ki, nem lehet elvileg duplikált, mert a fájlban nincs meghívva máshol ez az ID.
A regexp-et én is használom egy ideje, a gondom, hogy plugin nélkül nem tudom menteni a megírt kulcsokat, emiatt váltottam vbs-re, mert ott duplaklikk szintig le tudok menni az egyszerűsítésben. Ha mondjuk tudnék egy notepad++ ikont varázsolni belőle akkor még egyszerűbb/gyorsabb lehetne mindez.
Pluginokat eddig nem kezdtem el tesztelgetni.
A highlight-ok viszont nagyon hasznosak, ahogyan az oszlopműveletek is.Lassan ott tart a világ, hogy a szabad fejlesztésű kód fog minőséget mutatni, amíg a "professzionális" kódok csak a hibáktól hemzsegnek (pl android az utóbbi 1 évben).
-
Bazs87
tag
nem vagy semmi...respect
napi szinten használom a programot pár éve, a komfortzónámban ezek a dolgok eddig nem voltak benne.Te fejlesztettél plugint ++hoz?
Én eddig vbs +regexp-pel vagdostam a texteket, de ha megoldható lenne ez beépített saját fejlesztésű moddal az igényesebb megoldás lenne. (a notepad++-t qvázi céleszközzé alakítani).
Tudsz esetleg valamilyen infót adni minek a mentén tudok elindulni?Köszi előre is!
-
Bazs87
tag
az első alap a második pedig működött. Köszönöm az infót!
Kérdés:
UltraEditnél láttam egy lehetőséget, hogy oldalt mutatja a proc/sub/func neveit és rákattintáskor odaugrik a szövegben.
Ti ismertek ilyen plugint? Párat már próbáltam, de sajnos eddig nem jártam sikerrel. (részben saját berhelésű ABB highlight-tal eljutottam odáig, hogy bezárható blokkokba tudom szervezni)Kösz előre is!
-
szunyi777
őstag
Rendben, a kijelöléssel volt gond
Igy csináltam.:
Kijelöltem az egész doksit
-TextFX -> TextFX Tools -> Sort outputs only UNIQUE (at column) lines, ezt bekapcsoltam
-TextFX -> TextFX Tools -> Sort lines case insentitive (at column) kerestettem...
Valamit szűr ez nekem, de sajnos nem tarrtja meg a sorokat, hanem szétszedi, és a programkód felborul..!!!A zölddel jelölt sorok a jók..
Úgy nem lehet megkerestetni vele, hogy a sorokat szedje ki kompletten ?!Bocs már a Láma kérdésekért...
-
szunyi777
őstag
Köszi a választ !
Nah most a TextFX telepitve, bepipálva, de hogyan keresek vele ?!
Az ALT+D Compaere plugin telepítve van, igy azt használom..Lenne egy másik kérdésem is, de a kérdés nagyon hasonló.
Az APK file, az Androidos készülékek alkalmazás file-jai, amiket pl.:ApkTool-al ki lehet bontani, és lehet az alkalmazást módositani kedvünk szerint, majd becsomagolni, és futtani a telefonon!
Én magyarositásra használom a notepad++, és a dupla, vagy megeggyező sorokkal az android nem tud mit kezdeni, ezért csak egy sor lehet benne..
Én egyéb forrásokból szoktam beszerezni a magyar sorokat, igy előfordul, hogy több sor egyszeri beillesztésekor lesznek dupla soraim, és egyesével végigkeresni, meg necces...
Ha meg egyesével másolgatom be, úgy meg fényévek
Pár soros doksinál nincs gond, de egy komlett rendszer kb.:3000 sor, és ha pluszban beillesztek még 1000 sort, és ezek között egyezés van, akkor lehet keresgetni a hibát...
Ha lenne erre megoldás iszonyat sokat segitene!A képen a bekarikázott 3 sorrol lenne szó.
<string name="user_image_take_photo">Fotó készítése</string>
<string name="user_image_take_photo">Take photo</string>
<string name="user_image_take_photo">Fotó készítése</string>Direkt létrehoztam 2 felesleges sort a file-ban.
<string name="user_image_take_photo">Take photo</string>
<string name="user_image_take_photo">Fotó készítése</string>Az android figyeli a teljesen megeggyező sort is : pl.:
<string name="user_image_take_photo">Fotó készítése</string>
<string name="user_image_take_photo">Fotó készítése</string>És azt is, ha maga a programkód van duplán !
"user_image_take_photo"Nah ez a másik gondom... a program kód, ez fontosabb is lenne!!
Arra külön lehet valami megoldást, hogy annak a duplikátumait rákerestetni?!
Az egész dokumentumban keresse az egyező " " közti részt, vagy miként lehetne ezt?!Mert itt jelen esetemben 3 megyeggyező sor van programkód alapján, és ebből nekem csak egy kellene...
Remélem érthetően irtam le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - 512GB - GARANCIÁLIS
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest