Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Én gitlabot használok (cégen belül), de természetesen úgy kellene felépíteni, hogy modulárisan lehessen.
Nekem pl ilyen URL kellene:
https://gitlab-central.somecompany.com/path1/repo/-/blob/master/path2/code.yml#L12A "/blob/master" ráadásul a branch neve, ideálisan ez is jöhetne az alatta lévő git branch-ből , de ha csak alapból master lenne már az is hasznos.
-
akyyy
senior tag
Viszont ezzel már ő sem tud mit kezdeni.
Azokat az ékezetes karaktert keresem (legyen csak az á betű), amik a kettőspont karakter előtt vannak.
Peldaul_valami_ágy: "szöveg".*á[^:]*:
Ezt ajánlja, de a Notepad full random jelöl ki dolgokat, ha rámegyek a keresésre (Countra látja, hogy valahol van benne egy ilyen) -
Elolvastam még egyszer, amit írtál, és ha jól értem, akkor neked ez a kereső kifejezés működhet:
{.*?[aeiou].*?}
- aeiou helyett kellenek azok a karakterek, amikre keresni szeretnél kapcsos zárójelen belül.
- .* keres bármilyen karakterre, de ebben a formában a teljes soron végzi a keresést, ezért kell a ? is -
... és miután elolvastam a leírást is
így változik:
Find:
([0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t)([^0-9].*)
Replace:\1\t1
Mert: a csere úgy működik, hogy a keresésben definiálni kell blokkokat a zárójelekkel, és ezeket lehet cserélni \1 az első blokk, \2 a második blokk, satöbbi módon.
Részletek itt: https://datacadamia.com/ide/notepad/replace
-
buherton
őstag
Az oszlopos kijelölés eszméletlenül hasznos
.
Nagyon sok hasznos billentyű parancs van, amit rendszerint használok pl:
crtl + d -> sor duplázás
crtl + k -> kommentezés (programnak megfelelő komment, batch -> rem, perl -> #, C -> // stb.. )
shift + crtl +k -> komment kiszedés
tab -> alap
shift + tab -> tabokat szedi ki.A style xml-ek könnyen érthetőek és notepad++-al könnyedén módosíthatók
.
Viszont csak 1 szálon dolgozik, ami néha szűk keresztmetszet lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest