Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karldergroße

    senior tag

    válasz Misály #25571 üzenetére

    Tehát szépen sorban, mindenre, amit összedobtál itt az elmúlt 24 órában, később vastag betűvel lesz az, amit írtál.

    „Nem értem mi ez a beteges ragaszkodás a symbianhoz és az új irány fikázása, bántottak?” Ha valaki, hát én nem vagyok symbian-függő, ez az 5800-m eladásakor is látszott. Nincs kedvem előkeresni, mit írtam ott a symbian-ról, de úgy gondolom, nem én változtam (a symbian egyébként igen - az előnyére). Én inkább azt vitatom, hogy a Nokia (és a felhasználói) számára a WP7-e a jó döntés. Szerintem nem. Rólad ezzel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy érdekes, hogyan változott meg a véleményed meglehetősen rövid idő alatt. Tavaly - hasonló, nem éppen disztingvált stílusban - osztottad itt azokat, akik a symbian-t merték bántani, köztük engem is. A symbian volt maga a tökéletesség, most meg a hiperszar rendszer, amely már a négy évvel korábban más eszközökben is megvolt. Akkor ezt tavaly miért nem láttad és miért adtál mindenkinek virtuális pofonokat, aki valamit is mert bírálni rajta?? Még a Mobilaréna tesztírói is megkapták tőled, mert „symbian-ellenesek”, pedig fele annyira sem támadták a rendszert, mint te most. Mitől ez a hirtelen „megvilágosodás”?
    (Egyébként, ha lesz egy rendszer, amely ilyen viszonylag komfortosan használható, mint a symbian és technikailag jobb, nyilván át fogok rá térni. Muszáj is lesz, hiszen a symbiannak vége - ami egy rossz döntés, de ezt most hagyjuk).

    „Usb otg, tegye fel a kezét aki nem anyázott a fat32 only miatt.”
    Felteszem a kezem. Nem érdekel a fat32 only. Nekem az a lényeg, hogy egy utazás során a friss videókat pendrive-ra tudjam menteni, hogy felszabadítsam a helyet a következő napra - és itt jelzem még egyszer, a C7-emen két és félszer több tárolóhely van, mint a bővíthetetlen Lumia 800-on, de így is szükség van az USB OTG-re. Miért örüljek annak, ha a WP7 alatt nincs? A WP7-tel nem tudnék nyaralni menni, laptopot kellene magammal vinnem. (Vagy egy másik - symbianos - telefont, hehe…) Ja, és a 4 GB-os korlátról meg a FAT-ről… Anyázhatok, ha valami 4 giga felett van?? Még mindig jobb a 4 GB-os korlát egy db. file-t illetően, mint a 16 GB-os korlát az összkapacitásra vonatkoztatva. Mi fér el 16 GB-ban, főleg akkor, ha már van egy 5 GB-os file-od, amit csak a szuper Lumiáddal tudsz lekezelni, a C7-tel meg nem, ha alig marad a szupernagy fájlon kívül hely bármi másra a telefonodon???

    „Rezgés és csörgés egyszerre, ez nettó hülyeség.” Érdekes, valaki itt a topicban megerősítette egy 710-es Lumiával ezt a „nettó hülyeséget”. Kinek is van akkor igaza?

    „bt transfer: kíváncsi lennék hányan használják, én idén egyszer használtam képküldésre, mert nem volt térerő. Kb akkora botorság sírni miatta mint pc-n net send-ért.”
    Na, ez a nettó hülyeség. Számtalanszor küldök át bluetooth-on ismerőseim telefonjára képeket, sőt zenealbumokat is. Tény, nem gyors,de viszonylag kényelmes és nem fogom azért a netre tölteni őket (ami tulajdonképpen ugyancsak nem gyorsabb). (Ja, meg mi van, ha az illetőnek nincs net-előfizetése a telefonon? Mi van, ha csak egy s40-es telefonja van, mint a lányomnak pl.? Neki csak bluetoothon tudok átküldeni bármit is.) Laptopot nem hord(hat)ok mindig magamnál. Itt persze megint bejátszhat alternatívaként az USB OTG - ami megint csak symbianos dolog, tehát a a Lumiákon ez se segít. Kérdezem én: mit csinálsz, ha egy barátodnak tetszik az a zene, amit a Lumiádon éppen hallgatsz és szeretné megkapni? Bluetooth nincs. USB OTG nincs. Jöhet a laptop, a Zune meg a hülye MS-szoftverek, vagy az e-mail. És akkor még kérdés, hogy a másik milyen telefonnal rendelkezik. Bluetooth viszont még az 5310-esemen is van, simán át lehet küldeni rá mindent.

    „ótvar a böngészés és lépten nyomon akad a symbian, teszi a dolgát, csak mindenre várni kell, ha aktívan használod a telefont (multitask, egyszerre fut mondjuk egy gravity, opera 2-3 tabbal és a zenelejátszó), akkor operában minden műveletre 3-4 másodpercet kell várni mire felfogja mi történik és ekkor már az operát is a hajadra kenheted.” … „A böngészés kaki”:
    Azt senki sem vitatta itt, hogy a gyári böngésző kaki. De a symbiannak pontosan az a lényege, amit a WP7 nem tud, mégpedig az: van másik böngésző. Az általam látogatott honlapok 90%-hoz egyébként az Opera Mini is elég, ami villámgyors a symbianon is. Még ehhez annyit, hogy nekem egy teljesen normál belle van a C7-emen, de ilyen mértékű drámai akadások, amelyekről írsz, nem fordul nak elő rajta. Néha kicsit lassú, de itt merül fel a kérdés: mi a fontosabb, a gyorsaság, a smoothság, a csillivilli, az „élő csempék”, vagy a használhatóság, amiről te is elismerted, hogy a symbiannál a legjobb? („akkor toronymagasan verné a piacot hisz funkcionalitásban messze a konkurencia előtt jár.”- írtad lejjebb…

    "Lumiákra meg továbbra is lesz support, most kapta meg mindegyik a flip-to-silence és a tethering funkciókat (utóbbit a symbian még mindig nem tudja natívan, a joiku meg finoman szólva is nehézkes)"
    A flip-to-silence "nagyszerűségére" már válaszoltam... Ősöreg "vívmány", a symbian 3 éve tudta. A joiku meg tökéletesen működik. Egyáltalán nem nehézkes.

    „Ja és az indexes cikket nem komolyan venni, …”
    Miért nem kell? Mert esetleg technikai részletekben tévedett? Lehet, de a lényegben nem tévedett, igaza van: megszívatták a Lumia 710, 800 és a jövendőbeli 900 tulajdonosait (akik emiatt valószínűleg nem lesznek túl sokan, ami újabb szög a Nokia koporsójában…), és egy rengeteg hiányossággal rendelkező telefont tartanak a kezükben, amelyhez még komoly frissítésekben sem bízhatnak. Villoghatnak vele, élvezhetik, hogy milyen csicsás és szép, még csajozásra is jó csak éppen normálisan használni nem tudják nevetséges korlátozások miatt. Az pedig, hogy mi lesz a WP8-ban, senki sem tudja. Kár tehát egy olyan rendszert fényezni, ami „akár támogatHATja” is az FM-transmittert...

    „egy cnetes hagel szintű hozzáértéssel rendelkező blogger írta az eredetit...” majd később: „Khm, izé, leszarom...”
    Erre külön ki akarok térni. Komoly viselkedésbeli deficitre - magyarul tahóságra - vall, ha egy cikk szerzőjét egy itteni hozzászóló nicknevével próbálsz lejáratni, aki történetesen nőnemű, tehát valószínűleg nem érdeklik a kernelek, SoC-ok, magok, processzorok, számok, pixelek, amelyek bűvöletében te élsz. És miután kikéri magának a bunkóságot, te „leszarod”. Ehhez tényleg csak gratulálni tudok.

    „És mégegyszer, bármennyire is arrogánsan próbálod a kritizálókat leszarni, én magam is N8-at használok…” Ehhez csak annyit: röhej, ha Te bárkit is arrogancia miatt vádolsz… (Lásd hagel-ügy.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák