- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude Inc
csendes tag
A kérdés jó. Szerintem semekkorákat, mert másra vannak jelenleg kondícionálva a népek. A funkcionalitás sokadik a sorban, itt érzelmi döntésekről van szó; divatkövetésről, hovatartozásról, kifejezésről (na meg ovis játékokról, alkalmazásokról). Merem remélni, hogy a kínai másolatok létezése nem az elsődleges ami QWERTY telókról eszébe jut az utca emberének. De vegyük a BlackBerryt, igaz, nekik is van nem is egy, olcsó, hitványabb készülékük, de alapvetően nem a low-end kategória ugrik be róluk, ugye? Sőt, egyes körökben kifejezetten a sznobéria fókuszpontjába került, eszközévé lett (hogy ma ez mennyire van még így, azt nem tudom).
Érintősnél nekem a fő gondom az, hogy bár a virtuális kiosztáson a távolságokat meg lehet szokni, idővel memorizálja az agy, de túlságosan meg kell emelni az ujjat, hogy a következő 'leütést' is 'bevegye'; nem tudod annyira egy síkban tartani az ujjakat, mint a valós gomboknál. Az ez szülte kalimpálás pedig van legalább olyan fárasztó, mint fizikailag benyomni valamit (persze kérdés a nyomáserősség mekkora kell, hogy legyen).
Meg is ragadnám az alkalmat: ti eddig melyik QWERTY billentyűzetet találtátok a legjobbnak? -
Ricardo
titán
válasz
Latitude Inc #151 üzenetére
"ezért sokak szerint manapság az olcsó telefonok világát idézi, ez azonban egyáltalán nem igaz,"
Azért van abban valami. Melyik mai "csúcs" androidnak van QWERTY változata? Pedig simán megoldható lenne. Például ott a Galaxy S4. 5.0-s kijelző helyett lenne 4,5 ( ami még bőven Szép kijelző méret), és máris lenne hely a teljes fizikai billentyűknek. Minden más változatlan maradna. Kíváncsi lennék, mekkora eladásokat produkálna.
-
Latitude Inc
csendes tag
"Szerintem a méret meg kialakítás teljesen mindegy már manapság."
Bocs, hogy rajtad csattan, de itt van elegem. Komolyan; hogy a jóéletbe képes valakiből ez a mondat kijönni?! Akármire is vonatkozzon. Aranyos, meg dícséretes, ahogy itt témázgattok billentyűkről, jelenről, jövőről, de alighanem ez a topik viszi a pálmát a legkisebb helyre, legrövidebb idő alatt összehordott blődségek versenyében. Volt még pár okosság az eleje felé, melyeket nincs is lelkierőm felidézni.
Másik kedvencem a fiatal geek, ki nem lát ki saját igényei mögül, csak ami hozzá eljut, ami neki jó, az lehet jó mindenkinek, semmi más ember- és igénytípus nem létezhet, lásd: miért nem döglik már meg a hagyományos mobilok gyártása. ...
Ezek a low budget telefonok - még ha Nokia is - nem fognak Symbiannal jönni. Amit nem értek: fizikailag adottak a lehetőségek, DE: mi a jófenére fogja használni a tulajdonosa? Mivel használja ki a QWERTY előnyét? Van talán natív Skype kliens S40-re vagy a szolgáltatói, aranyárú sms-ek gyártására képzelték ezt el? Komolyan nem értem, segítsetek!
Szerintem a legvagányabb megoldása a görgős-navis BlackBerrynek van, a D-navi elfogadhatatlan, érintővel felesleges, önmagában meg.. egy életre elég volt belőle.
Lehetne egy teszt, a legkényelmesebb/leghasználhatóbb QWERTY billentyűzetről.
Amit még mindenképp meg kell osztanom veletek, mert ennél gagyibb marketingszöveget konkrétan én még nem láttam és elképesztő milyen ostoba vonalra helyezi a fullgombsoros készülékeket, hogy milyen célcsoportra pozicionálja. Vigyázat, nehogy beleessünk a szórásba, ha meglátnak valamelyikünknél egy "kínait"."Érintőképernyő, vagy QWERTY billentyűzet?
Egy ideig nagyon nagy divat volt a QWERTY billentyűzettel ellátott telefon, de pillanatok alatt helyébe lépett az érintőképernyős változat. A divat persze ismétli önmagát, ahogyan a történelem is, így a QWERTY Androidos telefonok ismét egyre szélesebb körben keresettek és ez miatt természetesen egyre többet is gyártanak belőlük. Nem árt tudni, hogy olcsó telefonokról van szó, így szinte bárki megkaparinthat egy ilyen készüléket. Az érintőképernyős Android telefonok és a hagyományos QWERTY billentyűzettel rendelkező készülékek használói között megoszlanak a vélemények. Vannak, akik szerint az új Androidos telefonokhoz leginkább az érintőképernyő való, mert az megkönnyíti a használatot, de bizonyos emberek szerint pedig kifejezetten zavaró ez a rendszer és így inkább a valós billentyűzetet támogatják. Mivel a valós, fizikai paraméterekkel rendelkező QWERTY klaviatúra régebben volt nagyon elterjedt, ezért sokak szerint manapság az olcsó telefonok világát idézi, ez azonban egyáltalán nem igaz, ugyanis, ha jól körbenézünk a piacon, láthatjuk, hogy a legjobb üzleti modellek, melyeket az üzletemberek még ma is szívesen használnak, rendelkeznek valós billentyűzettel. Trendinek mondhatóak tehát az ilyen Androidos készülékek is és sok esetben nem is olyan olcsók.Nem mellesleg az üzletemberek számára az is kivételes lehetőség, ha az Androidos telefon Dual Sim támogatással is rendelkezik, ugyanis így jóval könnyebben szét lehet választani az otthoni és az üzleti előfizetéseket. Elmondhatjuk tehát, hogy a teljes fizikai billentyűzet egyáltalán nem idézi fel az olcsó telefonok korát és azt is állíthatjuk ezekről a készülékekről, hogy kifejezetten megbízhatóak és nagyon sokat is tudnak. Persze az ilyen gombokkal rendelkező Androidos telefonok kapcsán mégiscsak a könnyed SMS írás a fontos és ez az üzletemberek szempontjából egyszerűen elengedhetetlen, ugyanis ők napi szinten is óriási SMS és e-mail adatforgalmat bonyolítanak le, nem beszélve a különböző feljegyzésekről és dokumentumokról. Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy a QWERTY Androidos telefonok nem olcsó telefonok és a divatból sem mentek ki. Mindenképpen megérik az árukat és kifejezetten jól is mutatnak egy-egy tárgyalás, vagy megbeszélés alkalmával." (A csodaszösszenet az azolcsosag.hu domain hozta el nekünk.)
Közhelyek, ismétlés, kapálózás a olcsóbb manipulálni-akarás irányába, könnyen megtéveszthető bóvli célcsoport; ez lenne a profilja MA a QWERTY-s készülékeknek?:/
-
.Szaki.
addikt
Én inkább azt veszem észre az utóbbi időben, hogy a Nokia nem bír minőségi terméket kiadni a kezei közül. (Nem a WP-s okos telefonokra gondolok, hanem QWERTY-re) Alapból ha a kezembe veszek egy 2012-es, vagy 2013-as gyártású Nokiát, akkor egyszerűen rakom is vissza, mert botrányos az anyaghasználat és akkor még a külsőről nem is szóltam. Komolytalan színek, semmi eleganciát nem tükröz egyik sem, pedig azért a qwerty-s telefon nem a "hülye gyerekeknek" kell. Egy 206-nál még megértem ezt a csillógó, rikító kék-sárga színeket, mert az pl. gyereknek első telefonnak jó lehet..De egy Ashánál én szerintem ez elfogadhatatlan. Az utolsó valamire való ilyen Nokia az E5 és az E6, de mintha eltűnt volna ez a réteg. Azt sem értem, hogy miért kell egy ilyen telefonnál külön gomb a Facebook-ra, azt meg pláne nem, hogy minek a kamera gomb, egy 2 megás vaku nélküli telefonhoz? Aki qwerty-s mobilt vesz az írni akar, nem fotózni. Az én telefonomon érdekesen ezt még tök jól megoldották. Bal középső gomb zene, jobb közép SMS. Szerintem az összesnél ez lenne a jó kombináció. Vagy akár zene helyett e-mail. Én azért remélem, hogy ha tönkremegy a telefonom fogok tudni venni új (!) qwerty-s Nokiát....
-
BiP
nagyúr
válasz
sad_Vamp #143 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem nekem vastag, általánosan értettem. Mindenki gyúr itt a penge telefonokra (ami szerintem is kényelmetlen már), ezek mellett vastagnak számít.
Ebben a méretben ill. kategóriában kb. mindegy.
Igazából csak a kecses fémes üzleti E52/E72 hiánya, soha vissza nem térése miatti keserűség szólt belőlem. -
sad_Vamp
őstag
Arra tényleg jó
főleg h az E sérián volt dedikált gombja is space hosszan. párszor kisegített már.
Ezt az új ASHAt is csak kicsit kellett volna "megnyomni" és azt hiszem sok embernek nem kéne okos teló. De hát a jó fényképező meg a vaku az már úgy néz ki, hogy a luxus kategória
-
meroly
veterán
És ebbe se bírtak egy nyomorult 100 Ft-os vakut tenni
-
MR007RM
addikt
Értem is meg nem is a kényelmetlenséget. Nyílván, ha kicsi a kijelző felülete akkor nehézkesebb nyomogatni, de azért lehetséges. Ha nem akarsz nem nyulsz oda. Csak amiért belekezdtem az androidos példával az megfogott, mikor az idős kollégám büszkén mutogatta egy alkalommal, hogy még amellett érintős is, amiért fillérekért jutott hozzá előfizuval, hát meglepődtem. Nem gondoltam volna. Ráadásul nem egy telefonbetyár, csak kíváncsi volt hogyan vélekedek az új telójáról.
De majd kiderül mennyire lesz kelendő ez a változat. Én inkább egy E7 típusú kialakítású készüléket látnék jobban, de persze nem w......-al.
-
Ricardo
titán
Az Asha vonalon szerintem elrontották, hogy az érintő miatt lehagyták a kezelő szerveket, de olyan kialakításban, mint az E6 előny az érintő. Ugyanúgy használható, mint a hagyományos telefonok, de néhol nagy segítség az érintő felület. Ha egy linkre kell kattintani, vagy a szövegdobozra kell menni, nem kell "odalépkedni, elég rábökni.
-
BiP
nagyúr
Full screen kijelzős esetében más a helyzet, ott nem gond, hogy érintő és qwerty egyszerre van, mert az érintős rész önmagában is használható.
De nekem volt Asha 300-am, (ami nem qwerty), de gombos és érintős is egyszerre, ott inkább korlátozott az éritnőkijelző és kényelmetlen volt. Gondolom nincs ez máshogy a többi Touch&Type modellen sem. Én inkább ezekre gondoltam. Ezért feltételezem, hogy egy Candybar kialakítású qwerty telefonon sem biztos, hogy jó az érintő (főleg, ha ez a megfelelő vezérlőgombok kiiktatása mellett történik).
De majd valaki E6 tulaj megírhatná a tapasztalatait -
MR007RM
addikt
Régebben az N97-nél együtt használtam gépelésnél és minden helyzetben. Baromi gyorsan ment minden. A plusz ne legyen sose kevesebb. Megint csak a korlátozás.
Tudom hogy úgy drágább volna, de vonzóbb is. Nokia E7 jutott az eszembe. Egy barátom nemrég vett egy olyat a qwerty miatt, de ha nem lett volna érintős is nem vette volna meg. És láttam hogyan használja, meg mondta is egyszerre mindkettőt. Szerintem a méret meg kialakítás teljesen mindegy már manapság.
-
MR007RM
addikt
Talán akkor volna jó ha a qwerty mellett plusz még érintős is volna. Kár ha azt kispórólják belőle. Valamikor régebben valami kínai androidos gagyit láttam egy kollégámnál hasonló kialakításban. Az érintős is volt a többi mellett. Gyorsabb kezelhetőséget ad bizonyos helyzetekben.
-
BiP
nagyúr
Szerintem is. De E72 utódnak meg kevés az S40 (mind minőségben, mind a nagyobb felbontás miatt), így nem nagyon számíthatunk rá.
Ebből a vonalból az E6 és az Asha 302 az utolsók. Abból is az Asha már S40-nel jött.
Mondjuk nem tartom kizártnak, hogy jön majd egy külsőre Lumia dizájnos 3xx-es qwerty Asha majd, (302 utódként) de az messze lesz az E72-től. -
BiP
nagyúr
válasz
zoleetag #121 üzenetére
Üdvözlendő, hogy ha 3G nincs is benne, de legalább tud Wi-Fi-t, ill. a Nokia Xpress browser is rajta van már.
Az akksi meg baromi sokáig bírja.
Egyértelmű leírást nem találtam róla, de úgy tűnik, hogy a kijelző sem érintős (gombokból ítélve is), ami plusz pont.
Mindezt 72USD-ért. -
zoleetag
csendes tag
Ez egy Asha 210 lett.
-
batai15
félisten
Az ilyen gépek droid és wp vonalon mennyire kelendőek lennének!
-
razzorr
őstag
Nem lenne rossz ez a fizikai qwerty bill, ha az emberek nem szokták volna már meg az érintőset. Még 2éve vártam volna egy jó fizikai billentyűzetes telót, de mára már csak lassítana. Pedig jól néznek ki. Mondjuk megnéznék egy wp8ast vele.
-
Lirion
addikt
válasz
margithid #115 üzenetére
Persze ha a számokat nézzük magasabb, ez nem kétség, de azt is nézzük mennyi midnent fenn kell tartani a sima mobiltelefonrészleg miatt.
A lényeg a gross profit és operating expenses különbsége, ami contribution néven szerepel a táblázatban. Jól látszik, hogy azt a ~6 millió okostelefont drágább előállítani, mint az ~55 millió feature phonet és még a haszon is kisebb rajta (21% vs 23%). Persze ha fordítva lenne az arány, vagyis lenne 55 millió lumia meg 6 millió hagyományos telefon, akkor ez a kép is máshogy nézne ki. De az világos, hogy ennél sokkal több lumiát kell eladni, hogy nyereséges legyen a wp nekik, mert egyelőre a hagyományos telefonoknak köszönhetik, hogy még nem húzták le a rolót... -
daniel909
addikt
az elsőnél sehol nem említik, bár szerintem teljesen egyértelmű az emberekben, viszont a videók végén ott van, h Android, Google Play, Google Beam..stb.
-
margithid
veterán
A nettó árbevétel az okostelefonokból 1 164 mrd EUR, a sima mobilokból 1 590 mrd EUR.
Persze ha a számokat nézzük magasabb, ez nem kétség, de azt is nézzük mennyi midnent fenn kell tartani a sima mobiltelefonrészleg miatt.
Ha 3szor ekkroa bevétele lenne akkor is azt modnanám, 1 éven belül le kellene építeni, a trend az, hogy ezeken egyre kevesebbet lehet keresni. Egyébként az okostelefon értékesítés 2%-kal meghaladta a várakozásokat.
Tudod ez olyan dolog, mint mikor a VHS kazi idején egy gyártónak a profitja 95%-át ez tette ki, 5% meg mondjuk a CD-t. Ennek ellenére, a CD vonalat kell fejelszteni nem a VHS-t, mivel nem az a jővő. -
Воланд
titán
"Konklúzió: ha egyáltalán nem gyártanának okostelefonokat, most nem 150 milliós veszteségük lenne, hanem 33 milliós nyereség.."
vs.
"Ha a rendkívüli tételektől tisztítjuk a számokat, akkor még kedvezőbb a kép: 181 millió euróra rúgott a nyereség, ami felülmúlja az elemzői konszenzust." [link]
-
Lirion
addikt
válasz
margithid #83 üzenetére
Kicsit utánajártam a témának és azt találtam, hogy a nokia lumia ágazata veszteséges, a hagyományos telefonos ágazata pedig nyereséges. Vicces, nemde? Ráadásul a profit hányados is jobb a hagyományos telefonoknál és az előállítás is olcsóbb. Szóval ha valamit meg kéne szüntetnie, az inkább a lumiák gyártása lenne, nem a hagyományos telefonoké.
Konklúzió: ha egyáltalán nem gyártanának okostelefonokat, most nem 150 milliós veszteségük lenne, hanem 33 milliós nyereség..
-
margithid
veterán
válasz
dreamdancer #97 üzenetére
Szerintem nem ártott volna azért ha a wp mellett egy két androidot is kitolnak. Ez mellett is lehettek volna a microsoft fő partnerei nyugodtan. Viszont akkor nyilván nem kaptak volna ennyi pénzt a redmondiaktól.
A saját rendszer kifejlesztése és sikerre vitele meg nagyon nehéz lett volna, nokia nem apple, google, microsoft, ahogy írtam is.
Szeritnem igy jártak a legjobban, hogy "csak" harvergyártók lettek tulajdonképpen, igaz vannak még a saját programjaik, de azért az korántsem ugyanaz mint a saját OS.
Ha lassan is de microsoft is teret fog nyerni a mobilos OS-el között. Főleg ha nagyobb fokú átjárhatóság lesz majd asztali és mobil OS között.
Igazából a legfontosabb az volt, hogy lemondtad symbianról, meego-t kicsit sajnálom, de félek ugyanúgy járt volna mint bada, és ahogy tizen is fog.
Ezeknek szerintem már nincs hely,BB-nek, és talán Mozillának igen. -
daniel909
addikt
"különlegesek" akartak maradni, nem egy a sok közül. ez végülis most létrejött nekik, mivel rengeteg Nokia-only alkalmazás és szolgáltatás van WP-n.
cserébe viszont gyengék az eladások a többiekhez képest. nem igazán váltotta meg a WP a világot, és van egy sejtésem h ezután sem nagyon fogja. bár én örülnék neki ha kicsit összekapnák a rendszert.Androidon nem tudták volna megoldani az egyedi szolgáltatásaikat, mert a hekkerek körülbelül 1 ezred másodperc alatt portolták volna más telefonokra is.. WP-n a mai napig nem lehet sehogy felszenvedni a Nokia appokat más telefonra.
-
MR007RM
addikt
válasz
dreamdancer #97 üzenetére
Akkor maradjon a WP hisz olyan töketlenek hogy más náluk szóba sem kerülhet. Sőt már sokkal korábban fel kellett volna ezt ismerniük, mint a világ legtutibb rendszerét.
A Nokiának se nem android, se nem windows phone se más nem kell, csak saját maga. Amíg ezt nem ismerik fel addig ilyen rossz helyzetben maradnak. A cég mellesleg 1865-ben alakult, persze akkor még más vízeken utaztak. Szerintem a mai világban kell a megkülönböztetés, az egyéniség, ami a siker egyik titka. A nagy mohóságuk és hiszékenységük vezetett oda ahol most vannak.
-
dreamdancer
őstag
A bada és a WP a Samsungnak csak side projekt, nem sok energiát fektet bele. Szerinted tényleg arra van szüksége a Nokiának, hogy kihozzon valami semmilyen androidos izét? Merthogy pont azt az időt, energiát, pénzt nem tudják belerakni, ami egy Sense-szintű egyedi UI-hoz kellene.
Annyira tudom utálni ezeket az "Elopot a MS rakta a Nokia élére, hogy jól tönkretegye az összes konkurens OS-t"0 összeesküvés-elméleteket! Elopot a Nokia vezetése hívta át, mikor már elég sz@r volt a helyzet, ő körülnézett, látta, hogy a Symbianból sose lesz méltó Android-versenytárs, a Meego még nem kiforrott, túl kockázatos és hosszú a fejlesztés (mondjuk ebben lehet, hogy tévedett), annak sincs értelme, hogy ők legyenek a 20. androidos gyártó - maradt a WP. Ennyi.
-
MR007RM
addikt
válasz
margithid #83 üzenetére
"Ez igy van! Nagy feladat volt a nokiának egy saját operációs rendszer. De apple-en kivül ez senkinek nem sikerült, talán még majd msot BB-nek és ennyi"
Na ezaz ami sajnos nem derült ki. Az új vezetés csak aláásott, nehogy talpraáljon. A házasság lényege megkövetelte a jó házastársi viszonyt. Mellesleg neked sem tűnik fel, hogy a Nokia az egyetlen, aki a WP-on kívül nem foglalkozhat mással komolyan, míg a Samsung azzal próbálkozhat amivel csak akar és elégíthet ki többféle igényt egyszerre. És ez mindent elmond.
-
Blyan
félisten
-
Lirion
addikt
válasz
dreamdancer #46 üzenetére
ugyanis 2010-ben már az Apple és az Android uralta a piacot
a Symbian már javában zuhanórepülésben voltO rly? A tények mást mutatnak...
Az éves eladások 2007-2010-ig.Nem látom azt a hatalmas apple és android uralmat, sem a zuhanórepülést, azt viszont igen, hogy évről évre nőttek a symbian eladások, mielőtt elop oda került...Nem is értem, hogy volt képes 38%-os növekedésre ('09->'10) a rendszer, hiszen a kutyának se kellett..
Sajnos mindig jön egy újabb okos, aki megmondja, hogy a symbian 2010-ben már csak a futottak még kategóriában játszott az évek óta tartó hatalmas zuhanás után, de a tények makacs dolgok. Azért örülök, hogy kiderült, kinek is van baj az agyával, örülök neki, hogy én jól emlékeztem...
-
BiP
nagyúr
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
Igen, sok korai bejelentéssel lőttek öngólt. N900 (Maemo) nem folytatása, N9 Meego-nál már a megjelenéskor mondták, hogy nem lesz több, pedig az nagyon fasza rendszer lett volna. Symbian kukázását is túl hamar jelentették be. Simán hagyni kellett volna, hogy magától kikopjon, akkor könnyebben eladták volna a felhalmozott raktárkészleteket, ezzel kis menekülőutat hagyni az eladásokban, amíg felfut a WP (vagy egyáltalán, amíg megjelenik az első Nokia WP).
Aztán a WP7.5 -> WP8 nem frissíthetőséget is túl hamar jelentették be, volt nagy zúgolódás.
Rengeteg rengeteg kommunikációs/marketing öngól. -
Cyberpunk
félisten
Az volt a probléma, hogy bejelentették, hogy vége a Symbiannak. Ezzel elég nagy öngólt lőttek. A másik amit nem értek, hogy mit töketlenkedtek a Meego-val anno, amikkor ott volt egy kiváló rendszer a Maemo? Az 5-ös verzió elég jó lett, kicsit tovább kellett volna gondolni, és kiadni még pár készüléket, de nem mert kukázni kell, hát meg is lett az eredménye.
-
BiP
nagyúr
válasz
margithid #83 üzenetére
"Ha tetszik ha nem a hagyományos telefonoknak lejárt az ideje, nem veszik őket, nincs rajta profit."
India, Kína, afrika még mindig nagy piac. Ott pedig mennek a hagyományos telefonok.Óriási leépítést nem nagyon lehet. Kiből? Akit lehetett, már mind elküldtek.
A Symbian kidobása is óriási vérveszteség volt eladott mennyiségeket tekintve, mert még csomót el lehetett volna adni belőle, hiszen akkor WP oldalról még nem volt pótolva az a szegmens. (most már mondhatni igen, 5xx,6xx telók.).
Ugyanezt okozná, ha most kidobnák az S40-es telókat. Óriási volumencsökkenést jelentene.
Leépítés pedig rövidtávon hatalmas kötlséget jelentene. A Nokia egész jó feltételekkel válik meg a dolgozóitól. Nem beszélve arról, hogy milyen hatással lenne a részvényárfolyamokra egy ilyen belejeltés. (hagyományos telefonok kukázása - amiben a nokia mindig is erős volt - ill. a sok elbocsátás). Le is húzhatnák a rolót azonnal. -
margithid
veterán
még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja.
Szeritnem tévedsz. Ha lezárná ezt a gyártását, lenne egy egyszeri hatalmas miniusza, utána viszont az egy készüléken sokkal nagyobb hasznot termelő Lumiák szépen visszahozznák és sokkal nyereségesebbé tennék a céget. Lennének megint elbocsátások, leépítések, mint nyáron volt.
Egy határozott emberke kellene a Nokia élére, aki ezt felvállalná végre. Ha tetszik ha nem a hagyományos telefonoknak lejárt az ideje, nem veszik őket, nincs rajta profit.Kopi31415
Ez igy van! Nagy feladat volt a nokiának egy saját operációs rendszer. De apple-en kivül ez senkinek nem sikerült, talán még majd msot BB-nek és ennyi.
-
BiP
nagyúr
válasz
margithid #78 üzenetére
"mikor egy nokia konferenciára elvittek egy iphone-t, hogy tanulmányozzák, nem is értették, hogy ez miért sikeres."
Valóban, a Nokia akkori vezetése tényleg konzervatív, és elég lassú volt. Nem véletlen, hogy O.P.Kalasvuo-nak mennie kellett. (na jó, visszavonult) Nagyon nem vették észre, hogy megváltoznak a trendek.
És az iphone-ra is csak akkor kezdtek el tanakodni, tervezgetni, hogy valamit kéne ellenük csinálni, amikor az Apple már erősen beleharapott a Nokia részesedésébe. Szóval a stratégiával is jócskán le voltak maradva.Amúgy az első iphone esetében a megjelenéskor igencsak kétséges volt, hogy sikeres lesz-e, nem volt az előre borítékolva. (nem tudott 3G-t se, pedig akkor az nagy hívószó volt, BT se nagyon, nem voltak rajta gombok, ami fura volt, és hardverben gyenge volt. Igaz, hogy gyorsan futtatta a rendszert, de papíron leírva paramétereiben gyengének számított. Emellett totál új rendszer, a szinkronizáláshoz külön program kellett, kevés megszokott fájltípust kezelt, stb.) Aztán mégis berobbant.
-
Lirion
addikt
Ez most komoly, hogy egy felületes, hatásvadász indexes cikket hozol fel a mondandód alátámasztására? Ez a hónap vicce..
A másik poén, hogy az állításodat se nem cáfoltam, se nem értettem egyet vele, így tök fölöslegesen írtál most nekem. Leírom még egyszer, amit neked is el kellett volna olvasnod:
még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja. -
margithid
veterán
A symbian bukása már jóval előbb elkezdődött, és az első iphone utáni szerencsétlenkedés után lehetet tudni, hogy annyi is a rendszernek.
Meg legyünk öszinték, a nokia vezetése akkor egy konzervatív irányt követett, valamelyik fejes mondta, hogy mikor egy nokia konferenciára elvittek egy iphone-t, hogy tanulmányozzák, nem is értették, hogy ez miért sikeres.
A másik meg, hogy a nokia nem microsoft, apple, google, hogy saját maga össze tudott volna rántani egy operációs rendszert, plussz elterjeszteni. Ehhez őkkevesek voltak, nemvéletlenül hanyagolták a meego-t és a samsung se véáletlenül kukázta a bada-t. (kiváncsi leszek a Tizen, hogy fog szerepelni, de nyakamat rá, hogy nem adnak ki 3nál több telefont azzal a rendszerrel)
Azért a Blackberrynek és a Mozillának drukkolok, hogy életben tudjanak maradni, nem lenne jó ha a 3 nagy utralná az egész piacot. -
tom956ster
aktív tag
Béláim! Ennyi hszt még az iphone topik sem látott ilyen kevés idő alatt!
(Bocs, a Béláim nem faragatlan bunkóság, vicces poénka akar leni).
Komolyra fordítva:
Ha valakit is érdekel, elég csak rákacsintani a logoutomra, eddig mit fogyasztottam el telefonok terén és mit nem, de egyet tudok. Múlthét csütörtök óta csücsül a zsebemben a Nokia E90-em. Ez volt a 2007-es álom teló, a vágy netovábbja. Mára egy kifutott széria (kommunikátorok) utolsó még haldoklófélben lévő tagja.. (működik, csak a Symbi halt meg alóla támogatottság terén.)
Mire volt akkor jó ez a vétel? Telefonálok vele. Meg vállalati emailt kezelek, naptárat meg teendőket, meg mindent ami szinkronizál exchange-el. Van rajta Waze navigáció (szeressük és jól működik), még néha youtubeot is nézek rajta. Ja, meg pdf és full office...
Nem adtam el mellőle az SGS-t, az egy kiválló modell, főleg, ha médiáról van szó. Abban az E90 nem jeleskedik, sőt, inkább vacak, baromi lassú böngészővel, de ettől még szeretem. Azért is, mert ezen úgy pötyögök vezetés közbe becsukott állapotban, hogy nem nézek oda, nem ütök semmit félre. Ha hívok, vezetésközben kinyitom és automatikusan kihangosítok (ezt csak a kommunikátorok tudják tudtommal), nem recseg, hangos, de nem visszhangos, a másik fél is tisztán ért, és a telefon a jobb 1-en pihen az autóban. Ezért van nekem kommunikátorom.
Szombaton, a vásárlást követő 3. napon már tisztában voltam vele: az E90 olyan mint egy jó nő: lehúzza a gatyád! Olyan nehéz, hogy nem tudom a joging zsebébe rakni, mert lecsúszik tőle a naci, akkor is ha nem mozgok benne. Ezt leszámítva, vígan megy 2 napot full exchange szinkronnal (ezt az SGS nem tudja 1 napon át tartani 2450 mahos akkuval), napi több mint 1 óra telefon, jó pár email, némi nyomkodás..
Ez az egész iromány csak a Nokia és a gombos (full qwerty) kapcsán kötődik ide, de adjon ki bármit a Nokia holnap, nekem már megvan az, amit szerettem volna a Symbianból igazán! -
törölt tag
válasz
Cyberpunk #68 üzenetére
Csak épp az alkalmazások nem mindegyike fordult, a fö felület nem fordult, stb. WP sok esetben képtelen a tájkép kijelzöt kezelni-kameramodul pl, pár beállítás, stb. Anno a HTC terméknél az MA-s srácok visítottak is a nem forgolódó menü miatt, mikor tapiztam nekem is ez volt a tapasztalatom sehova nem fordult.
Valamit meg jócskán összekevertél, a légyfingnyi kijelzö a fix gombsor esetén lenne, ilyen elefántappancsnyi csempékkelo. Mennyire lenne hazsnálható mondjuk egy Z10 BB-nek megfelelö kiépítésben a WP8?
-
gerilee
aktív tag
Nem igazán értem az összefüggést. Valóban a WP álló módra lett tervezve, de nem kizárólagosan. Miért zárná ki a QWERTY billentyűt? Én eddig csak gépelésnél fordítottam el a telefont. Egy QWERTY-t is csak gépelésnél nyitnék ki, a többi funkciót pedig használnám álló módban. Mi a probléma?
-
Blyan
félisten
válasz
eclipse006 #72 üzenetére
Próbálom feldolgozni hogy jön ez ide nem megy... Viszont örvendetes, hogy elégedett vagy.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
margithid #41 üzenetére
"Ne felejtsük el, hogy a nokia azért tart itt, mert a sykmbian ide süllyesztette a céget."
Inkább a cég süllyesztette oda a symbiant, ahol van. Hála az MS-től átigazolt ügynöknek.
(#24) dreamdancer: "Csakhogy a piac világosan megmondta az elmúlt években, hogy a Symbianra nincs igény...."
A WP -ra talán van igény? Nincs.
A symbian is csak egy rendszer mint a többi és van rá igény pontosan amiatt ami mögötte van. Volt értelme elölről kezdeni mindent, mikor bizonyos területeken erős volt a jelenlegi? Nem.(#40) Lirion: +1
(#46) dreamdancer: Elop azért került a Nokiához, hogy a Microsoft telefonpiaci helyzetét megerősítse egy házasság révén. Egyfajta összeolvadás történt, és ezzel ő rombolt a legtöbbet az egészen. Mondhatni az MS ingyen jutott a már felfelé törő és bajból kilábni látszó céghez. Mr Elop pontosan azért bénázhatott ideáig annyit, amennyit, mert a hosszútávú prioritások kívül keresendők, vagyis nem a Nokiáról szól.
(#49) Pirosász: "A Meego is csak arra bizonyíték,hogy más utakat kerestek"
És az miért baj? Ez is egy bizonyíték arra, hogy valakik kívülről csúnyán megcsáklyázták a finneket. A Meego-val most kint lennének a gödörből. Szeintem te magad vagy egy összeesküvéselmélet
. A symbian még ma is szépen funkcionál. Miért is kellene kukázni mikor az utolsó kihozott még mindig aljaz. Egy telónak ne csak egy részletét elemezgesd, hanem komplett az egészet. A symbi gyenge pontjait kellene feljavítani és hozzáadni az erőségeihez.
Lefogadom visszafognak térni a symbianhoz.
-
-
Cyberpunk
félisten
Végre, csak legyen csúcs vas.
-
Blyan
félisten
válasz
dreamdancer #59 üzenetére
Azért lehetett volna javítania HW-es dolgokon, a Samsung Omnia HD anno a iPhone 3GS hw-rel (Cortex A8 SoC, erős GPU) jelent meg Symbiannal a fedélzetén, kapacitív Amoled kijelzővel - 2009-ben. A Nokia mit csinált? Egy XM5800-át ARMv6-tal, rezisztív kijelzővel és utána ezt klónozta folyamatosan másfél évig.
-
dreamdancer
őstag
Nagyjából egyetértek, a Nokia bealudt. De szvsz még az iPhone és az Android bemutatása után se kezdtek el "kapkodni", épp ellenkezőleg, reszelgették tovább a Symbiant és még évekig nyomatták nemhogy a rezisztív kijelzős, de a teljesen érintőképernyő-mentes "okostelefonokat", amikre Java-alkalmazásokat lehetett rakni. Tiszta groteszk volt az egész.
Amúgy azzal nem értek egyet, hogy ha kellő időben ébrednek, akkor meg lehetett volna menteni a Symbiant. Az egész egyszerűen nem a mai hardveres környezetre és felhesználói igényekre lett kitalálva, a MS sem véletlenül állt neki nulláról a WP7-nek és nem a Windows Mobile-t próbálta továbbfejleszteni. Minden oprendszernek van egy élettartama, nem véletlenül nem használjuk ma a BASIC-et vagy a DOS pc oprendszerként.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
dreamdancer #24 üzenetére
Akarod mondani, letisztult átlátható és nem erőforrás igényes?!
Hányhatnékom van ezektől a maxiokos rendszerektől meg az 1 napos akku időtől, köszönöm szépen jól elvagyok a symbiannal, töltöm hetente 1x, és még az emailemet is meg tudom nézni vele. -
törölt tag
A htc qwerty-s telója konkrétan használhatatlan is volt a WP7-tel. A DVP az álló qwertyvel legalább megeröszakolható.
#41 margithid: nem, a Symbit lehetett volna fejleszteni, s nem kellett volan kiherélni, ha idöben teszik meg a megfelelö lépéseket. Annak fejlesztésével maradtak el súlyosan, így tudtak a riválisok elmenni mellettük. A felbontás növelésének megítélését nem 2007-ben vagy utána kellett volna elkezdeni filozofálni az agyviharzásokon, hanem vagy három évvel korábban. Akkor lett volna rá idö, hogy egy full vektorgrafikás felületet gyártsanak, ami tetszöleges felbontásra tudja magát okosan skálázni. Stb. stb.
-
BiP
nagyúr
válasz
"a Nokia minden erőfeszítése ellenére."
A Nokia ott követte el a hibát a symbiannal, hogy nem fejlesztette folyamatosan, elkényelmesedtek vele. Tehát olyan sok erőfeszítés nem volt. Aztán amikor bejött az érintőképernyő (mármint nem a PDA, hanem a mobil szegmensben), és az iphone is robbantott, akkor a Nokia ezt már nem tudta lereagálni, jött a kapkodás, meg vergődés az 5800 szintű rezisztív telókkal.
Szóval az érintős Symbiannak volt jópár év lemaradása, és mire igazán beérett (^3), már kukázták is.
És bármennyire is sajnálom, mert a Symbi egy nagyon jó rendszer, nagyon sok energiát kellett volna beleölni, hogy komolyan felvegye a versenyt az akkorra már használható és népszerű Androiddal. Főleg, hogy házon belül is volt rá alternatíva.(#49) PirosászNagyon durva váltás kéne,hogy droidos Nokiát lássunk.Nagyobb az esély hogy a Meego visszatér,minthogy Symbi-s,vagy Droidos Nokiát fogjunk kézbe.Ez az én véleményem.
Ebben egyezünk.(#52) margithid: Az fullscreen érintős Asha-k helyett inkább olcsó Lumia jöjjön, mert azok az asha-k valami gyötrelmesek.
-
Pirosász
aktív tag
válasz
margithid #52 üzenetére
Egyébként az tetszik a Sony-ban,amit Bognak mondott MWC-n az emberke.Ők nem fognak 20ezres droidot kiadni,mert nem hiszik hogy annyiért össze lehet rakni egy olyan telefont,ami viselhetné a Sony márkajelzést.Ezért kacsingatnak a Firefox OS felé.Helyes!Igazuk van!Akkora piros pontot kapott tőlem akkor a Sony,hogy az csak na![link]Nem is lenne rossz ötlet,ha a Nokia is az Asha sorozatot Firefox OS-el nyomná.Sokkal olcsóbb WP8 nem jöhet,azt hiszem a két mag alap WP8-nál.
-
MurdR
veterán
Elég Fluortomis ez a sárga szín.
-
margithid
veterán
Meego-t valaki(k) viszik tovább asszem, nokia levette a kezét róla.
Szeritnem a nokia nem fog saját oprendszert gyártani már, az S40 isideig óráig lesz majd csak meg. Ehhez már nincs elég pénze és erőforrása.
Tényleg azt tartanám logikusnak, hogy az alsóbb kategóriában mozilla-t adnának, igy ott is jelen lennének, és az az oprendszer ingyen van.
Tessék amúgy megnézni Sony-t is, amióta csak okostelefonokat gyártana azóta emelekdnek.
Egyébként ez a mozilla/nokia ötlet csak az én agyszüleményem
Nem hinném, hogy wp8-on kivül mással is próbálkoznak, főleg, hogy egyre olcsóbb lumiák jöhetnek.
Valahol olvastam, hogy az 520nál is jöhet olcsóbb lumia még.
Én támogatnám az biztos, ha 3.5"-os kijelzővel, 1 magos processzorral jönne.
Na az lenne az igazi néptelefon 30k alatt! -
Pirosász
aktív tag
válasz
A Meego is csak arra bizonyíték,hogy más utakat kerestek.Az hogy illeszkedik az Elop összeesküvés elméletbe?Érezték hogy a Symbi nem a jó út.Ha az MS nem kopog be,akkor most szerintem Sailfish futna a 920-on,de a Symbi akkor is kukázva lett volna.Aztán azon lehet vitatkozni,hogy jobb választás lett volna e.De egyedül vinni egy rendszert gondolom költséges.Androidra meg akkor is válthattak volna,de nem tették.Nagyon durva váltás kéne,hogy droidos Nokiát lássunk.Nagyobb az esély hogy a Meego visszatér,minthogy Symbi-s,vagy Droidos Nokiát fogjunk kézbe.Ez az én véleményem.
-
Blyan
félisten
válasz
krisztianAMG #47 üzenetére
Ez nem elegancia kérdése, a WP alapvetően függőleges, álló használatra van tervezve, a fekvő qwerty már a gyakorlatban elhasalt anno a WP7 kapcsán. Magunk közt szólva, a DVP sem kapta meg a neki járó sikert.
-
dreamdancer
őstag
Kissé szelektív az emlékezeted...
Elop pont azért került a Nokiához, hogy tegyen valamit a Nokia gyors piacvesztése ellen az okostelefon-piacon, ugyanis 2010-ben már az Apple és az Android uralta a piacot (i4, SGS és még sokan mások), a Nokia pedig még mindig lelkesen kínlódott a Symbiannal.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy Elop döntése jó volt-e avagy sem (szvsz rosszul időzíette és vezényelte le a WP bevezetését, kár volt kidobnia a WebOS-t stb.), de a Symbian már javában zuhanórepülésben volt, a Nokia minden erőfeszítése ellenére.
És mondanám, hogy kár érte, de nem. Zsákutca volt.
-
satz18
őstag
Most pont nem találtam meg azt a cikket, ahol ezt részletesen taglalta. Nincsenek belső infóim, ezek a számok mindenki előtt elérhetőek, szóval az, hogy te nem vagy elég tájékozott, az ne legyen már az én hibám. Az, hogy leírtam valamit, ami tény, és neked nem tetszik, az a te dolgod, de nem az a jó módja a visszavágásnak, hogy meghazudtolsz.
Na találtam egyet, ami csak felületesen beszél róla de a lényeg benne vann
http://index.hu/tech/cellanaplo/2013/04/18/jol_fogynak_a_nokia_lumia_okostelefonok/
"A negatív hangulat oka, hogy a Lumia okostelefonok erősödése nem tudta ellensúlyozni az egyszerűbb modellek eladásaiban elszenvedett veszteségeket" -
Blyan
félisten
Mondjuk alapvetően a Dell VP kialakítású készülék lenne az igazi a rendszer alapvető tulajdonságai miatt.
És jó is volt az a cucc, és még szép is. -
Blyan
félisten
válasz
krisztianAMG #9 üzenetére
WP7 alatt is volt fizikai qwertys készülék (nem is egy), szóval nem hiszem, hogy lenne ilyen akadálya.
Ahogy mondták, széleskörű igény nincs rá egyelőre - és lehet nem is lesz.
-
margithid
veterán
Kiváncsi lennék, hogy mennyire lenne kelendő egy ilyen.
Lirion
Ne felejtsük el, hogy a nokia azért tart itt, mert a sykmbian ide süllyesztette a céget. Most indul éppen emelekdésnek a cég. Hiába adtak el belöle többet, a szoftver fejelsztése sok pénzt elvitt, most csak hardvert kell gyártani, ezért nem is értem mit szenvednek az S40-nel. Ráadásul egy készüléken sokkal nagyobb nyereségük van mint annó volt.
Symbianban nem volt annyi, hogy megszorongassa az androidot és az iphone-t. -
Lirion
addikt
válasz
dreamdancer #24 üzenetére
Csakhogy a piac világosan megmondta az elmúlt években, hogy a Symbianra nincs igény. Elavult, gyenge, a felhasználói élmény zéró és még sorolhatnám. A kutyának se kell, ideje túllépni rajta, amit a Nokia meg is tett.
Ennek a szövegnek a valóságtartalma kb. 0, ugyanis nem a piac mondta meg, hogy a symbianra nincs igény, hanem elop dobta ki és köpte pofán azt a sok tízmillió felhasználót, akik még vásároltak volna. Emlékeztetőül, a s^3 megjelenését követően negyedévente 50-100%-os ütemben nőttek a symbianos eladások egészen addig, míg elop be nem jelentette, hogy kidobja az egészet.
Egyébként joga van mindenkinek tájékozatlannak lenni, neked is, de a tények makacs dolgok, és azok épp az ellenkezőjét mutatják annak, amit te szeretnél igaznak tudni..
(#8) satz18
Nagyon bizalmas információid lehetnek, hogy te így kijelented, hogy az asha sorozat veszteséges. Nyilvánvaló, hogy jóval kevesebb a nyereség rajta, mint a lumiákon, viszont a nokiának arra a sok kicsire is szüksége van. Másrészt még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja. -
atike
nagyúr
Concept-ből van egy pár:
Ez utóbbi egész komoly...
-
catroot
veterán
válasz
-
Egy sort még rá tehettek volna
-
musculus
tag
Új n900-at a népnek! Qwerty ide!
-
meroly
veterán
válasz
dreamdancer #34 üzenetére
Én személy szerint totál az érintő ellen vagyok, tehát ha gombsor, akkor én a hagyományos gombsorra gondolok tapi nélkül.
(#31) PearCyp: valószínű igen
-
dreamdancer
őstag
Érdekes, hogy bár többen is hangoztatják, mennyire kell a fizikai gombsor, az elmúlt években piacra dobott készülékek valahogy mégsem voltak sikeresek. Talán még a SE Mini pro volt a legnépszerűbb, de az se látszott nagyon a SE eredményein...
Szóval szerintem nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó nem erőlteti ezt a vonalat. (Én se vagyok nagy híve.)
-
RepeatSector
senior tag
válasz
eclipse006 #30 üzenetére
Én is ugyanígy vagyok vele, elsődleges mobilom mindig fizikai billes!(most éppen újra kaiser)
Villantson valamit a nokia, mert ezek az eddigi asha cuccok nem valami meggyőzőek, én mindet gyerekesnek látom, olyanok mintha a C3 klónjai lennének. -
Kicsit túl színezték a cuccot,de egy jó árral beindulhat a szekér
-
eclipse006
őstag
Kíváncsi vagyok rá. Én nem tudnék meglenni fizikai billentyűzet nélkül.
-
PearCyp
tag
Most itt nem csak a nokia-ra gondolok, de igazan johetne egy qwerty billentyuzetes telefon.
ha nem lesz, akkor kenytelen leszek maradni xperia m pro-n, pedig mar egy ketmagos cpu elferne :/
-
BiP
nagyúr
Szerintem is valami Asha, és már a Lumia dizájnnal.
Én is a Symbiant hiányolom. Az S40 addig volt jó és gyors, amíg sima S40 volt. Amint bejött az Asha, meg ez az érintős Touch&Type, egy nagy f*shalmaz lett. Nem ezt kéne erőltetniük, hanem egy Symbiant rátolni, és sokkal használhatóbb lenne. (főleg, ha az elmúlt évek fejlesztéseit nem az S40-be, hanem a Symbianba tolták volna)
(#26) meroly: Így van. Nem kell mindenkinek érintős okostelefon. Van a butatelefonnak piaca.
Meg ugye idő kell, mire a WP leszivárog az alsóbb szegmensekbe, de elég jól halad. (lásd 610, 520, stb)
A Nokia meg okosítja az S40-et, hogy eltűnjön a rés a kettő között.(#29) meroly: Ez igaz. Lehet úgy konfigurálni (butítani, egyszerűsíteni) azt a Symbiant, hogy ne legyen zavaró.
De majd jön a Nokia 105, ami igaz, nem a 6700 kategória, de talán hoz vissza valamit a candybar telefonok dicsőségéből, eléggé néptelefonnak ígérkezik. -
daniel909
addikt
na ez egy nagyon jó döntés. az asha célközönségének hatalmas + a fizikai bill.
-
dreamdancer
őstag
válasz
RepeatSector #15 üzenetére
Csakhogy a piac világosan megmondta az elmúlt években, hogy a Symbianra nincs igény. Elavult, gyenge, a felhasználói élmény zéró és még sorolhatnám. A kutyának se kell, ideje túllépni rajta, amit a Nokia meg is tett.
De ugyanilyen értelmetlennek tartom a butatelefonok "feltunningolását" pl. qwerty-billentyűzettel, aki a telefonját többre szánja a hívás-sms-ébresztőóra hármasnál, az úgyis okostelefont vesz. Erre az S40-es csodára se lesz nagyobb kereslet, mint az elmúlt évek hasonló próbálkozásaira.
-
tjb007
nagyúr
Veszteséges vagy sem, butatelefonból még mindig többet adnak el, mint okostelefonból.
Az előző év Q1 időszakához képest árbevétel és eladott mennyiség szempontjából valóban romlott a helyzet, de amíg tízszer annyi butatelefont adnak el mint okostelefont, és közel háromszor nagyobb árbevétel származik belőle mint az okostelefonokból, addig biztosan nem fognak semmin sem változtatni. Majd ha megfordul az ez arány akkor talán, de még akkor sem fognak leállni a gyártásukkal, mert igény mindig lesz rá.(#9) krisztianAMG
Nem tudok róla lenne, hogy lenne.
Itt inkább a piaci igényekről van szó. Ha Kína azt mondaná, hogy nekik QWERTY-s WP8 mobilok kellenének, de izibe, akkor nyakamat rá, hogy másnap mindenki azonnal jelentené a be a még papíron sem létező modelleket. -
margithid
veterán
Lesz tabletük nem?
Én attól félek, hogy csak RT-s tabletet adnak majd ki, pedig sima win8-asat is ki kéne. Ráadásul már most is késő lenne, kint kellett volna lenni év elején.
A butafon S40es teleofnokat meg azután hogy megtörtént a megálapodás microsofttal 1 évre meg kellett volna szüntetni. Vicc, hogy még mindig ilyenbe ölik a pénzt. WP8 lassan, de biztosan kúszik felfelé, ráadásul jó kis telefonokat is adnak ki a finnek.Pirosász
Csak úgy írtam, hogy kiadhatnának Mozilla mobilt. Szerintem nem fognak, mondjuk ha tényleg csak 20k-s készülékeket adnának ki, akkor microsoftot se zavarná. De mint írtam, olcsósodnak a hardverek, év végén szeritnem már 30k-ért is lesz wp8.
Symbiant meg jól tették, hogy leépítették, az is csak egy rakás pénzt vinne, fejlesztések stb. Nem hozzná be azt a pénzt amiben lenne, hiába néhány üzletember erre vágyik, az nem elég. -
Ricardo
titán
Az Asha vonal eddig nem túl acélos. Talán ebben már rendes kijelző lesz.
-
Pirosász
aktív tag
-
meroly
veterán
válasz
RepeatSector #15 üzenetére
Erre sokaknak az S40 is megfelelt, de az a vonal is elqurvult.
-
satz18
őstag
válasz
margithid #13 üzenetére
Az asha-re szánt pénzből öszedobhatnának egy 7 colos 520-at és egy 10 colos 820-at. A win8 drága, a win rt drága és egy hulladék rakás szar. 50 meg 80k ért kidobnának 2 wp8-as tabletet és az RTnek az emlékét is kitörölnék, megszorongatnák az androidot és közbe még hülyére is keresnék magukat. Lehet szeretni és nem szeretni az Asha sorozatot de nem szabad abba pénzt fektetni, ami teljesen nyilvánvalóan csak vinni fogja a pénzt.
-
atike
nagyúr
Nocsak. Meglépik...?
Érdekes lesz. Várom!
-
RepeatSector
senior tag
Egy kérdés:
A nokia ennyire nem tud gondolkodni?
Volt egy jó gombos telefonokra szánt operációs rendszerük!(symbian) Az üzleti szférát teljes mértékben kielégítette! Mi van ha valakinek kellene egy mobil, nem akar tapicskolni, de mégis ki szeretné használni mindazt amit egy fejlett operációs rendszer kínál! Nekem ez hiányzik a nokia-tól, ezzel vették el az eszemet annó, elsődleges(hívás, sms, email) telefonom mindig symbian volt.
Megbízhatóak voltak, hosszú akku üzemidővel, sok "ficsőrrel" ! -
margithid
veterán
Nem értem én se, hogy miért erőlteti az S40-es telefonokat Nokia...
Akkor már inkább Mozilla-t rakna, majd a legolcsóbb telefonjaira, az ingyen van és nem kellene az S40-et fenntartani. Telejsen felesleges ma már nem okostelefont gyártani, nem értem miért nem kapcsolnak időben, csak a pénzt viszi.
Ráadásul a hardverek olcsósága miatt, talán év végén 30k-s Lumia is jöhet majd, de ugye már msot is keerül van 610 T-Mobile-nál.
Akinek hanyományos mobil kell, azoknak meg ott van samsung még, meg egy két kínai gyártó. A nokiának ebben a helyzetben felesleges időt és pénzt pocsékolni erre. -
satz18
őstag
válasz
Win RT-re lehet bluetoothos és usb-s billentyűzetet is kötni, szóval nem hiszem.
-
gzbotii
nagyúr
Johetne mar egy WP8-as, fizikai billentyuzettel ellatott keszulek is.
-
meroly
veterán
Várjuk, bár részemről sima gombos is lehet vakuval, S40-el
-
Peterson_
addikt
A képrészlet alapján én attól tartok, kicsit túlzásba estek a sárga színnel
-
Titan44
tag
Akármilyen is lesz, a Nokia szerintem qwerty-ben nagyon jó, általánosságban elmondható hogy kényelmesen, jól lehet gépelni az általuk gyártott billentyűzetes készülékekkel.
-
tjb007
nagyúr
Még mielőtt nagyon "ráizgulna" mindenki, nem Lumia modell lesz, hanem Asha, bár ezt szerintem nem volt nehéz kitalálni.
-
hardy555
tag
várjuk, várjuk
-
satz18
őstag
BB színvonalú gép harmad áron biztosan kelendő lesz.
-
xperiasigi
őstag
Sok embernek hiányzik a qwerty úgy hogy ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest