Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
A nettó árbevétel az okostelefonokból 1 164 mrd EUR, a sima mobilokból 1 590 mrd EUR.
Persze ha a számokat nézzük magasabb, ez nem kétség, de azt is nézzük mennyi midnent fenn kell tartani a sima mobiltelefonrészleg miatt.
Ha 3szor ekkroa bevétele lenne akkor is azt modnanám, 1 éven belül le kellene építeni, a trend az, hogy ezeken egyre kevesebbet lehet keresni. Egyébként az okostelefon értékesítés 2%-kal meghaladta a várakozásokat.
Tudod ez olyan dolog, mint mikor a VHS kazi idején egy gyártónak a profitja 95%-át ez tette ki, 5% meg mondjuk a CD-t. Ennek ellenére, a CD vonalat kell fejelszteni nem a VHS-t, mivel nem az a jővő. -
margithid
veterán
válasz
dreamdancer #97 üzenetére
Szerintem nem ártott volna azért ha a wp mellett egy két androidot is kitolnak. Ez mellett is lehettek volna a microsoft fő partnerei nyugodtan. Viszont akkor nyilván nem kaptak volna ennyi pénzt a redmondiaktól.
A saját rendszer kifejlesztése és sikerre vitele meg nagyon nehéz lett volna, nokia nem apple, google, microsoft, ahogy írtam is.
Szeritnem igy jártak a legjobban, hogy "csak" harvergyártók lettek tulajdonképpen, igaz vannak még a saját programjaik, de azért az korántsem ugyanaz mint a saját OS.
Ha lassan is de microsoft is teret fog nyerni a mobilos OS-el között. Főleg ha nagyobb fokú átjárhatóság lesz majd asztali és mobil OS között.
Igazából a legfontosabb az volt, hogy lemondtad symbianról, meego-t kicsit sajnálom, de félek ugyanúgy járt volna mint bada, és ahogy tizen is fog.
Ezeknek szerintem már nincs hely,BB-nek, és talán Mozillának igen. -
margithid
veterán
még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja.
Szeritnem tévedsz. Ha lezárná ezt a gyártását, lenne egy egyszeri hatalmas miniusza, utána viszont az egy készüléken sokkal nagyobb hasznot termelő Lumiák szépen visszahozznák és sokkal nyereségesebbé tennék a céget. Lennének megint elbocsátások, leépítések, mint nyáron volt.
Egy határozott emberke kellene a Nokia élére, aki ezt felvállalná végre. Ha tetszik ha nem a hagyományos telefonoknak lejárt az ideje, nem veszik őket, nincs rajta profit.Kopi31415
Ez igy van! Nagy feladat volt a nokiának egy saját operációs rendszer. De apple-en kivül ez senkinek nem sikerült, talán még majd msot BB-nek és ennyi.
-
margithid
veterán
A symbian bukása már jóval előbb elkezdődött, és az első iphone utáni szerencsétlenkedés után lehetet tudni, hogy annyi is a rendszernek.
Meg legyünk öszinték, a nokia vezetése akkor egy konzervatív irányt követett, valamelyik fejes mondta, hogy mikor egy nokia konferenciára elvittek egy iphone-t, hogy tanulmányozzák, nem is értették, hogy ez miért sikeres.
A másik meg, hogy a nokia nem microsoft, apple, google, hogy saját maga össze tudott volna rántani egy operációs rendszert, plussz elterjeszteni. Ehhez őkkevesek voltak, nemvéletlenül hanyagolták a meego-t és a samsung se véáletlenül kukázta a bada-t. (kiváncsi leszek a Tizen, hogy fog szerepelni, de nyakamat rá, hogy nem adnak ki 3nál több telefont azzal a rendszerrel)
Azért a Blackberrynek és a Mozillának drukkolok, hogy életben tudjanak maradni, nem lenne jó ha a 3 nagy utralná az egész piacot. -
margithid
veterán
Meego-t valaki(k) viszik tovább asszem, nokia levette a kezét róla.
Szeritnem a nokia nem fog saját oprendszert gyártani már, az S40 isideig óráig lesz majd csak meg. Ehhez már nincs elég pénze és erőforrása.
Tényleg azt tartanám logikusnak, hogy az alsóbb kategóriában mozilla-t adnának, igy ott is jelen lennének, és az az oprendszer ingyen van.
Tessék amúgy megnézni Sony-t is, amióta csak okostelefonokat gyártana azóta emelekdnek.
Egyébként ez a mozilla/nokia ötlet csak az én agyszüleményem
Nem hinném, hogy wp8-on kivül mással is próbálkoznak, főleg, hogy egyre olcsóbb lumiák jöhetnek.
Valahol olvastam, hogy az 520nál is jöhet olcsóbb lumia még.
Én támogatnám az biztos, ha 3.5"-os kijelzővel, 1 magos processzorral jönne.
Na az lenne az igazi néptelefon 30k alatt! -
margithid
veterán
Kiváncsi lennék, hogy mennyire lenne kelendő egy ilyen.
Lirion
Ne felejtsük el, hogy a nokia azért tart itt, mert a sykmbian ide süllyesztette a céget. Most indul éppen emelekdésnek a cég. Hiába adtak el belöle többet, a szoftver fejelsztése sok pénzt elvitt, most csak hardvert kell gyártani, ezért nem is értem mit szenvednek az S40-nel. Ráadásul egy készüléken sokkal nagyobb nyereségük van mint annó volt.
Symbianban nem volt annyi, hogy megszorongassa az androidot és az iphone-t. -
margithid
veterán
Lesz tabletük nem?
Én attól félek, hogy csak RT-s tabletet adnak majd ki, pedig sima win8-asat is ki kéne. Ráadásul már most is késő lenne, kint kellett volna lenni év elején.
A butafon S40es teleofnokat meg azután hogy megtörtént a megálapodás microsofttal 1 évre meg kellett volna szüntetni. Vicc, hogy még mindig ilyenbe ölik a pénzt. WP8 lassan, de biztosan kúszik felfelé, ráadásul jó kis telefonokat is adnak ki a finnek.Pirosász
Csak úgy írtam, hogy kiadhatnának Mozilla mobilt. Szerintem nem fognak, mondjuk ha tényleg csak 20k-s készülékeket adnának ki, akkor microsoftot se zavarná. De mint írtam, olcsósodnak a hardverek, év végén szeritnem már 30k-ért is lesz wp8.
Symbiant meg jól tették, hogy leépítették, az is csak egy rakás pénzt vinne, fejlesztések stb. Nem hozzná be azt a pénzt amiben lenne, hiába néhány üzletember erre vágyik, az nem elég. -
margithid
veterán
Nem értem én se, hogy miért erőlteti az S40-es telefonokat Nokia...
Akkor már inkább Mozilla-t rakna, majd a legolcsóbb telefonjaira, az ingyen van és nem kellene az S40-et fenntartani. Telejsen felesleges ma már nem okostelefont gyártani, nem értem miért nem kapcsolnak időben, csak a pénzt viszi.
Ráadásul a hardverek olcsósága miatt, talán év végén 30k-s Lumia is jöhet majd, de ugye már msot is keerül van 610 T-Mobile-nál.
Akinek hanyományos mobil kell, azoknak meg ott van samsung még, meg egy két kínai gyártó. A nokiának ebben a helyzetben felesleges időt és pénzt pocsékolni erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest