Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
válasz
margithid #115 üzenetére
Persze ha a számokat nézzük magasabb, ez nem kétség, de azt is nézzük mennyi midnent fenn kell tartani a sima mobiltelefonrészleg miatt.
A lényeg a gross profit és operating expenses különbsége, ami contribution néven szerepel a táblázatban. Jól látszik, hogy azt a ~6 millió okostelefont drágább előállítani, mint az ~55 millió feature phonet és még a haszon is kisebb rajta (21% vs 23%). Persze ha fordítva lenne az arány, vagyis lenne 55 millió lumia meg 6 millió hagyományos telefon, akkor ez a kép is máshogy nézne ki. De az világos, hogy ennél sokkal több lumiát kell eladni, hogy nyereséges legyen a wp nekik, mert egyelőre a hagyományos telefonoknak köszönhetik, hogy még nem húzták le a rolót... -
Lirion
addikt
válasz
margithid #83 üzenetére
Kicsit utánajártam a témának és azt találtam, hogy a nokia lumia ágazata veszteséges, a hagyományos telefonos ágazata pedig nyereséges. Vicces, nemde? Ráadásul a profit hányados is jobb a hagyományos telefonoknál és az előállítás is olcsóbb. Szóval ha valamit meg kéne szüntetnie, az inkább a lumiák gyártása lenne, nem a hagyományos telefonoké.
Konklúzió: ha egyáltalán nem gyártanának okostelefonokat, most nem 150 milliós veszteségük lenne, hanem 33 milliós nyereség..
-
Lirion
addikt
válasz
dreamdancer #46 üzenetére
ugyanis 2010-ben már az Apple és az Android uralta a piacot
a Symbian már javában zuhanórepülésben voltO rly? A tények mást mutatnak...
Az éves eladások 2007-2010-ig.Nem látom azt a hatalmas apple és android uralmat, sem a zuhanórepülést, azt viszont igen, hogy évről évre nőttek a symbian eladások, mielőtt elop oda került...Nem is értem, hogy volt képes 38%-os növekedésre ('09->'10) a rendszer, hiszen a kutyának se kellett..
Sajnos mindig jön egy újabb okos, aki megmondja, hogy a symbian 2010-ben már csak a futottak még kategóriában játszott az évek óta tartó hatalmas zuhanás után, de a tények makacs dolgok. Azért örülök, hogy kiderült, kinek is van baj az agyával, örülök neki, hogy én jól emlékeztem...
-
Lirion
addikt
Ez most komoly, hogy egy felületes, hatásvadász indexes cikket hozol fel a mondandód alátámasztására? Ez a hónap vicce..
A másik poén, hogy az állításodat se nem cáfoltam, se nem értettem egyet vele, így tök fölöslegesen írtál most nekem. Leírom még egyszer, amit neked is el kellett volna olvasnod:
még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja. -
Lirion
addikt
válasz
dreamdancer #24 üzenetére
Csakhogy a piac világosan megmondta az elmúlt években, hogy a Symbianra nincs igény. Elavult, gyenge, a felhasználói élmény zéró és még sorolhatnám. A kutyának se kell, ideje túllépni rajta, amit a Nokia meg is tett.
Ennek a szövegnek a valóságtartalma kb. 0, ugyanis nem a piac mondta meg, hogy a symbianra nincs igény, hanem elop dobta ki és köpte pofán azt a sok tízmillió felhasználót, akik még vásároltak volna. Emlékeztetőül, a s^3 megjelenését követően negyedévente 50-100%-os ütemben nőttek a symbianos eladások egészen addig, míg elop be nem jelentette, hogy kidobja az egészet.
Egyébként joga van mindenkinek tájékozatlannak lenni, neked is, de a tények makacs dolgok, és azok épp az ellenkezőjét mutatják annak, amit te szeretnél igaznak tudni..
(#8) satz18
Nagyon bizalmas információid lehetnek, hogy te így kijelented, hogy az asha sorozat veszteséges. Nyilvánvaló, hogy jóval kevesebb a nyereség rajta, mint a lumiákon, viszont a nokiának arra a sok kicsire is szüksége van. Másrészt még ha vesztesége is van rajta, még mindig kevesebbet bukik a sorozat folytatásával, mintha teljesen kidobja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest