- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
sad_Vamp #143 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem nekem vastag, általánosan értettem. Mindenki gyúr itt a penge telefonokra (ami szerintem is kényelmetlen már), ezek mellett vastagnak számít.
Ebben a méretben ill. kategóriában kb. mindegy.
Igazából csak a kecses fémes üzleti E52/E72 hiánya, soha vissza nem térése miatti keserűség szólt belőlem. -
BiP
nagyúr
Full screen kijelzős esetében más a helyzet, ott nem gond, hogy érintő és qwerty egyszerre van, mert az érintős rész önmagában is használható.
De nekem volt Asha 300-am, (ami nem qwerty), de gombos és érintős is egyszerre, ott inkább korlátozott az éritnőkijelző és kényelmetlen volt. Gondolom nincs ez máshogy a többi Touch&Type modellen sem. Én inkább ezekre gondoltam. Ezért feltételezem, hogy egy Candybar kialakítású qwerty telefonon sem biztos, hogy jó az érintő (főleg, ha ez a megfelelő vezérlőgombok kiiktatása mellett történik).
De majd valaki E6 tulaj megírhatná a tapasztalatait -
BiP
nagyúr
Szerintem is. De E72 utódnak meg kevés az S40 (mind minőségben, mind a nagyobb felbontás miatt), így nem nagyon számíthatunk rá.
Ebből a vonalból az E6 és az Asha 302 az utolsók. Abból is az Asha már S40-nel jött.
Mondjuk nem tartom kizártnak, hogy jön majd egy külsőre Lumia dizájnos 3xx-es qwerty Asha majd, (302 utódként) de az messze lesz az E72-től. -
BiP
nagyúr
válasz
zoleetag #121 üzenetére
Üdvözlendő, hogy ha 3G nincs is benne, de legalább tud Wi-Fi-t, ill. a Nokia Xpress browser is rajta van már.
Az akksi meg baromi sokáig bírja.
Egyértelmű leírást nem találtam róla, de úgy tűnik, hogy a kijelző sem érintős (gombokból ítélve is), ami plusz pont.
Mindezt 72USD-ért. -
BiP
nagyúr
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
Igen, sok korai bejelentéssel lőttek öngólt. N900 (Maemo) nem folytatása, N9 Meego-nál már a megjelenéskor mondták, hogy nem lesz több, pedig az nagyon fasza rendszer lett volna. Symbian kukázását is túl hamar jelentették be. Simán hagyni kellett volna, hogy magától kikopjon, akkor könnyebben eladták volna a felhalmozott raktárkészleteket, ezzel kis menekülőutat hagyni az eladásokban, amíg felfut a WP (vagy egyáltalán, amíg megjelenik az első Nokia WP).
Aztán a WP7.5 -> WP8 nem frissíthetőséget is túl hamar jelentették be, volt nagy zúgolódás.
Rengeteg rengeteg kommunikációs/marketing öngól. -
BiP
nagyúr
válasz
margithid #83 üzenetére
"Ha tetszik ha nem a hagyományos telefonoknak lejárt az ideje, nem veszik őket, nincs rajta profit."
India, Kína, afrika még mindig nagy piac. Ott pedig mennek a hagyományos telefonok.Óriási leépítést nem nagyon lehet. Kiből? Akit lehetett, már mind elküldtek.
A Symbian kidobása is óriási vérveszteség volt eladott mennyiségeket tekintve, mert még csomót el lehetett volna adni belőle, hiszen akkor WP oldalról még nem volt pótolva az a szegmens. (most már mondhatni igen, 5xx,6xx telók.).
Ugyanezt okozná, ha most kidobnák az S40-es telókat. Óriási volumencsökkenést jelentene.
Leépítés pedig rövidtávon hatalmas kötlséget jelentene. A Nokia egész jó feltételekkel válik meg a dolgozóitól. Nem beszélve arról, hogy milyen hatással lenne a részvényárfolyamokra egy ilyen belejeltés. (hagyományos telefonok kukázása - amiben a nokia mindig is erős volt - ill. a sok elbocsátás). Le is húzhatnák a rolót azonnal. -
BiP
nagyúr
válasz
margithid #78 üzenetére
"mikor egy nokia konferenciára elvittek egy iphone-t, hogy tanulmányozzák, nem is értették, hogy ez miért sikeres."
Valóban, a Nokia akkori vezetése tényleg konzervatív, és elég lassú volt. Nem véletlen, hogy O.P.Kalasvuo-nak mennie kellett. (na jó, visszavonult) Nagyon nem vették észre, hogy megváltoznak a trendek.
És az iphone-ra is csak akkor kezdtek el tanakodni, tervezgetni, hogy valamit kéne ellenük csinálni, amikor az Apple már erősen beleharapott a Nokia részesedésébe. Szóval a stratégiával is jócskán le voltak maradva.Amúgy az első iphone esetében a megjelenéskor igencsak kétséges volt, hogy sikeres lesz-e, nem volt az előre borítékolva. (nem tudott 3G-t se, pedig akkor az nagy hívószó volt, BT se nagyon, nem voltak rajta gombok, ami fura volt, és hardverben gyenge volt. Igaz, hogy gyorsan futtatta a rendszert, de papíron leírva paramétereiben gyengének számított. Emellett totál új rendszer, a szinkronizáláshoz külön program kellett, kevés megszokott fájltípust kezelt, stb.) Aztán mégis berobbant.
-
BiP
nagyúr
válasz
dreamdancer #46 üzenetére
"a Nokia minden erőfeszítése ellenére."
A Nokia ott követte el a hibát a symbiannal, hogy nem fejlesztette folyamatosan, elkényelmesedtek vele. Tehát olyan sok erőfeszítés nem volt. Aztán amikor bejött az érintőképernyő (mármint nem a PDA, hanem a mobil szegmensben), és az iphone is robbantott, akkor a Nokia ezt már nem tudta lereagálni, jött a kapkodás, meg vergődés az 5800 szintű rezisztív telókkal.
Szóval az érintős Symbiannak volt jópár év lemaradása, és mire igazán beérett (^3), már kukázták is.
És bármennyire is sajnálom, mert a Symbi egy nagyon jó rendszer, nagyon sok energiát kellett volna beleölni, hogy komolyan felvegye a versenyt az akkorra már használható és népszerű Androiddal. Főleg, hogy házon belül is volt rá alternatíva.(#49) PirosászNagyon durva váltás kéne,hogy droidos Nokiát lássunk.Nagyobb az esély hogy a Meego visszatér,minthogy Symbi-s,vagy Droidos Nokiát fogjunk kézbe.Ez az én véleményem.
Ebben egyezünk.(#52) margithid: Az fullscreen érintős Asha-k helyett inkább olcsó Lumia jöjjön, mert azok az asha-k valami gyötrelmesek.
-
BiP
nagyúr
Szerintem is valami Asha, és már a Lumia dizájnnal.
Én is a Symbiant hiányolom. Az S40 addig volt jó és gyors, amíg sima S40 volt. Amint bejött az Asha, meg ez az érintős Touch&Type, egy nagy f*shalmaz lett. Nem ezt kéne erőltetniük, hanem egy Symbiant rátolni, és sokkal használhatóbb lenne. (főleg, ha az elmúlt évek fejlesztéseit nem az S40-be, hanem a Symbianba tolták volna)
(#26) meroly: Így van. Nem kell mindenkinek érintős okostelefon. Van a butatelefonnak piaca.
Meg ugye idő kell, mire a WP leszivárog az alsóbb szegmensekbe, de elég jól halad. (lásd 610, 520, stb)
A Nokia meg okosítja az S40-et, hogy eltűnjön a rés a kettő között.(#29) meroly: Ez igaz. Lehet úgy konfigurálni (butítani, egyszerűsíteni) azt a Symbiant, hogy ne legyen zavaró.
De majd jön a Nokia 105, ami igaz, nem a 6700 kategória, de talán hoz vissza valamit a candybar telefonok dicsőségéből, eléggé néptelefonnak ígérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest