Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok,
Az lenne a problémám a telefonnal, hogy tettem bele egy másik SIM kártyát (független gyárilag), 1 napig használtam, tökéletesen működött 1 napig. Ma reggel úgy ébredtem, hogy a vaku bekapcsolva, feszt világít. Nyúlok a telefonhoz, hogy kikapcsoljam, erre nem tudom feloldani a bill. zárat. Semmilyen gombra nem reagál, csak a kikapcsológombra, de mivel akkor ezt még nem tudtam. Aksi ki - aksi be. Bekapcsolom, működik, kéri a PIN-kódot, de nem tudtam megadni. Jó, teló off, aztán SIM nélkül. Belép a telóba, egyből lezárja a billentyűzetet és nem tudom feloldani. Rákerestem neten, és több fórumon láttam, hogy több embernek gondja volt vele. Néztem telefon formázást, csak ugye billentyűzeten kellene beütni, de mivel nem működik, hogyan formázzam meg? (gondoltam rá, hogy a rendszerébe kutakodok, de előtte itt kérdezek rá, hátha van más megoldás is).
Reggel még találtam több fórumtémát is, most csak ezt találtam: Fórum
Előre is köszönöm!

-
szabika86
csendes tag
Hali. Az lenne a problemam h barmien alkalmazast letoltok az Ovi-bol es ha indittom mindig azt irja ki h fetching data aztan h nemtud kapcsolodni es nem enged be egy alkalmazasba se
szerintetek mi lehet a baj? -
Amalgam
aktív tag
Symbian Anna frissités van már az E5-re?
-
kopaszcpl
csendes tag
Üdv!
A segítségeteket kérném...létezik a Symbianra vmféle Skype kliens?Természetesen olyan érdekelne ami fut az E5ön..
Előre is köszönöm! -
Folee
tag
Nem magyar product code-os a telefonod, ezért nincs benne gyárilag magyar nyelv. A product code-ot kell átírni a Phoenix nevű programmal. Hátránya, hogy a következő frissítésnél ismét visszaáll eredeti állapotba. A nokiaprogramok.hu oldalon találsz leírást a folyamatról.
-
trikko
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Gyári független Nokia E5 készülékünk van!
Szoftver frissitettünk rajta azóta eltünt a magyar nyelv!
Hogy lehet a legkönnyebben visszaállítani?Esetleg valahol le lehet tölteni az eredeti szofvert?
A készülék ithon vásárolt!Előre is köszi!
Üdv
-
akosright
tag
Sziasztok! Mail for exchange problémám van! Hotmailon fenn vannak a telefonkönyv és naptárbejegyzéseim. Telefon üres. Se névjegy, se naptári bejegyzés. Csinálok egy hotmailos mail for excange fiókot, beállítom, hogy a névjegyeket és a naptárat is szinkronizálja.
Szinkronizáció lefut, naptárban semmi gond, megjelennek a bejegyzések telefonban. De a névjegyek kétszer jelennek meg a telóban. Hotmailon továbbra is egyszer vannak meg. Többször megcsináltam és ugyanez! Mi lehet a baj? -
akosright
tag
Igazából semmit nem vettem észre. És ami érdekes, hogy a hivatalos oldal szerint a legfrissebb szoftver egy kettővel ezelőtti verzió.
(071.003 al vettem, vásárlás napján frissítettem 081.004re)
Ja és ez egy gyárilag független teló. -
akosright
tag
Ma sikerült frissítenem 091.001 szoftverre.
-
akosright
tag
A készülék minden további nélkül megeszi a 32gb-os kártyát.
-
akosright
tag
Látom ment itt a vita a telefonról, hogy mennyire jó vagy sem és teszt mennyire reális.
Íme egy vélemény. Ha érdekel, ha nem.
Szerintem a teszt csak irányadó. Pl a nokia C7ről azt írták, hogy az átlaghoz képest milyen jó az aksi. Sírva adtam el, mivel fél nap után töltőért könyörgött.
Szóval nekem E5 után C7 volt. Nem bírtam az üzemidő problémát. Nem sokkal később lehetőségem volt szolgáltatóm jóvoltából ingyen kapni egy Lumia 710et. Villámgyors gyönyörű telefon volt. De. Hiányozak az olyan képességű és színvonalú programok mint Handy prifiles, calendar, clock, blacklist. És amiért ettől is megváltam.... az aksi. Botrány!!! Reggel 6kor levettem töltőről. 7kor munkakezdéskor elővettem és 92%!!! Kérdezem én, mi az anyja fogyasztott egy óra alatt ennyit??? Egy hónapig bírtam és bár nehezen, de találtam még új, E5öt, magyar billentyűzetest, nokia garisat, *#war0anty# kód szerint is nulla perces telefont és imádom. Jelenlegi helyzet: este levettem töltőről, éjjel offline. Reggel 6kor online. 7 óra zenehallgatás, egy óra net, 30 perc beszélgetés, 3 emailfiók folyamatos frissítése és a 7 indikárorcsíkból 3 van este 8kor.
Szóval nem minden a nagy kijelző!!! Híreket olvasni és facebookolni ekkora kijelzőn is lehet. Na meg bármi olyan élethelyzet előállhat amikor kell az a biztonság, hogy számíthatsz a telefonodra.
Szerintem.
-
akosright
tag
Akkor nem tudom. Hivd fel a nokia hotline-t . Ott biztos segítenek.
-
mrmft
senior tag
E5-re, hogyan tudok magyar terkepet letolteni? (nemet piacos a keszulek, kinti csaladtage, uj memoria kartyaval) Lehetoleg, PC-s kapcsolaton keresztul. Koszonom.
-
akosright
tag
Az oldalsó (hangerő) gombok nektek is nagyon nehezen nyomhatók?
-
akosright
tag
Sziasztok!
Tv-vel össze tudom kötni a telefont? Mondjuk egy youtube videót néznék tvn. Van hozzá kábel? A hivatalos oldalon nem találom.
-
Ritubaby
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat, hogy a beépített facebook klienssel tudjátok használni ezt az oldalt, viszont semmilyen más honlap nem jön be?
Hiába kattintok a beépített ovi áruházra, vagy bármi másra, ott azt írja ki, hogy csomagkapcsolt kapcsolat nem áll rendelkezésre.
Beállításaim elvileg jól.
A teló kártyafüggetlen, a kártyám pedig vodafone-os.
Van valami ötletetek?

-
albiosz
őstag
hepiend
-
Ritubaby
csendes tag
nekem már 2004 január óta van ez a sim, és azóta volt egy pár telefonom
-
Ritubaby
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy buta a kérdés, de használ valaki kingston memóriakártyát a telefonhoz?
Nem szeretnék költeni nokia kártyára, mikor van egy kihasználatlan kingston 8 gigásom.Gondolom semmi problémájuk nem lesz egymással.

Valamint kaptam a telefonhoz egy tájékoztatást, miszerint 2007 előtti SIM kártya okozhat szoftveres és térerő gondokat a készüléknél. Valaki tapasztalt ilyet? Érdemes beszerezni újat?
Köszönöm előre is a segítséget!

-
Folee
tag
Kiváncsiságból rákerestem szoftverfrissítésre és talált is. 081.004 a száma, a neten ezt találtam róla:
- Web Browser updated to v7.3.1.32
- Facebook updated to v0.98.13760
- Email client updated to v3.21
- Nokia Store updated to v1.6(22) with Symbian Anna icon style
- Psiloc Traveler Updated to 1.6(22)
- Better Performance
- Small bugfix in operating system.Pár perc alatt végzett a letöltéssel és a frissítéssel, és nem rendezett át semmit, úgyhogy nem lehet valami jelentős frissítés.
Ha már itt vagyok, összehasonlítom az E5-öt az E63-mal:
- lényegesen gyorsabb az E5,
- kezdetben hiányzott a dedikált névjegyzék és naptár gomb, mára megszoktam,
- a sötét kijelző helyett jobb lenne egy óra, mint az E63-on,
- a fém hátlap és a sima műanyag borítás miatt könnyebben kicsúszik a kezemből, az E63 gumiszerű hátlapja praktikusabb (jó, az E5 így elegánsabb),
- a beépített GPS gyorsan talál jelet és jól tartja,
- az akksi üzemidő kb hasonlóan jó és kiemelkedő a mostani mobilokhoz képest.Nagyjából ennyi. Igazából a GPS miatt cseréltem le az E63-at, aztán használat közben megtetszett a nagyobb sebesség is (naná!). Aztán kezdtem csalódni a telefonban, mert az utóbbi időben többet volt szervízben, mint itthon. Kezdődött azzal, hogy gyakran lefagyott, kikapcsolt. Elég idegesítő volt, hogy mindig ellenőriznem kellett, hogy működik-e és elérhető vagyok-e még. Szerencsére még garanciális, így irány a szervíz. 3 hét múlva kaptam vissza: főpanelcsere. Na, gondoltam, akkor most már oké lesz minden. Kb. két hét múlva azt kezdte el játszani, hogy hol működött a hallgatója, hol nem. Ez is elég idegesítő volt, hogy hallózok, mint a süket, mert nem hallom a hívó felet. Újból szervíz, egy hét múlva kész. Pár nap után ismét elnémult a hallgató, újból szervíz. Két hét után kész. A garanciajegyre már nem is írtak semmit, viszont kicserélték a készülékházat.
Ami jól jött, mert már voltak rajta leejtésnyomok. Cserébe, lefelejtették róla az usb csatlakozó fedelét. Amikor ezt szóvá tettem, mondták, hogy akkor visszaküldik a központi szervízbe. Mondtam, hogy köszi, akkor inkább nem kell, nélkülöztem már eleget a telefont. A lényeg, hogy a hallgató azóta működik. Remélem, most már nem lesz vele semmi gond. -
albiosz
őstag
Haló!
(bár látom eléggé kihalt a terep)
Szoftverfrissítés után hirtelen az eddig fekete színben pompázó órám fehér lett. Marhára nem passzol a témámhoz, váltani meg nem szívesen, mert ez tetszik legjobban. Át lehet valahol állítani feketére?

Köszönet!
-
xmad
őstag
tudtok vmi jó navigációt az ovi térképek helyett?
-
albiosz
őstag
Igazán nincs mit.

Hívásoknál semmi problémám nem volt. Sőt nagyon tisztán és hangosan hallom mindig a másik felet. Előtte egy Nokia 3110 classicom volt, azt még max hangerőn is alig hallottam például vonatozás közben. Ahhoz képest ég és föld az E5.
Szoftveres probléma egyszer vagy kétszer előfordult. Olyan eset volt, hogy egy köztéri wifi hálózatra akartam csatlakozni, nem sikerült neki és utána nem indult el a wifi varázsló, de minden más funkció működött. Újraindítás segített rajta. Magától eddig sosem kapcsolt ki/indult újra a telefon.
-
albiosz
őstag
Üdv!
Pro:
-gyárilag telepítve van és használható gyakorlatilag minden, amire egy okostelefon kell és más rendszereknél telepítgetéssel kéne tökölnöd, esetleg fizetned kellene érte: gondolok itt pl. az ingyenes navigációra, a quick office-ra, pdf olvasóra, előre telepített msn is van, kiválóan teszi a dolgát.
-wifi antenna jól teszi a dolgát
-zenehallgatás minősége egy telefonhoz képest kiváló (nyilván nem a gyárilag hozzá adott fülessel)
-qwertz billentyűzet jól használható, pedig nincsenek nőies ujjaim
-jól néz ki, egyben van. a bátyám E52 tulaj, ami itt agyon volt dicsérve a tesztben, kiemelte mikor megfogta, hogy az E5 fogásra sokkal tartósabbnak, masszívabbnak tűnik, mint az ő tiszta fém telója. aki látta mind komoly telónak gondolta és drágábbnak, igaz nem geek-ekkel veszem körül magam
-apróság, de az előre telepített zseblámpa funkció tökjó. simán hosszan nyomod a space-t és világít is a vaku. nem kell letöltögetni erre külön programotKontra: vannak neki ilyenek is, nem akarom szépíteni a dolgot
-a kicsi kijelző kompromisszumokkal alkalmas pl. netezésre, vagy filmezésre. de azért utazásnál tud ennek is örülni az ember. egy fészbuk csekkolásra meg hírolvasására elég ennyi.
-napfényben kb. olvashatatlan. nekem fekete hátterem van. fehérrel lehet, hogy jobb
-említettem, hogy a gyári füles egy sz*r. be kell ruházni egy minőségire, ha sok zenét szeretnél hallgatni
-ugyan nem használom fotózásra a telót, ezért erről nem tudok tapasztalatot írni, de gondolom makrózni nem lehet AF nélkül. nyaralásnál viszont szerintem lehet lőni pár képet, ha nincs digi gép a közelben.Ennyi jutott eszembe. Ha valami érdekel, kérdezz nyugodtan!
-
baradi
senior tag
Sracok,
valaki leirna a tapasztalatait a keszulekkel kapcsolatban? pro, kontra
koszi elore is! -
hercsi
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
ovi suite úgy ánblokk felejtős
öszzelőttem bt-n outlokk-al; 1 ideig ment, aztán folyamatosan hibát dobált
PC Suite-ot kell használni, oszt csá; mindent tud, amit kell
monnyuk elgondolkodtató, hogy zsír u.az a bug megvan az ovi-ban is még (nem lehett bekapcsolni, hogy induljon a windows-al) -
xmad
őstag
ovi suital vagy a nokia maploaderrel kell letölteni a kivánt térképeket. a telefonon belül offlinera állitod a kapcsolatot.. és frissited a legújabb ovi maps-ot.. utána csak várnod kell amig talál jelet..
nekem valamikor 2 perc alatt van jel.. de valamikor akár 10 perc is.. változó.de ha van jel azt stabilan tartja
-
kraftxld
félisten
Ma elbasztam 3 orat arra, hogy az OVI suite-on keresztul megprobaljam attuszkolni a nevjegyzeket egy E53-rol E5-re, persze mindenfele siker nelkul. Az E53-ban NEM lehet az osszes kontaktot a SIM-re masolni, kijeloles utan, nem csinal semmit se a masolas, az OVI suite pedig kover 220-as error-al elszall, es nem akar semmit se masolni. Persze elotte buszken kiirta, hogy o sikeresen szinkronizalt, majd a reszletekben latszott csak, hogy azert megse.
Bonusznak belehanyta az osszes naptarbejegyzest az Outlook-omba, amikor direkt kijeloltem hogy a naptarat NE!
Az OVI suite tetu mukodeserol es bloatware nagysagarol mar meg sem emlekezek.
Megoldaskent a tulaj egyik gyereke fogja tabla csokiert atnyomni egyesevel az 500 nevjegyet.A windows mobile se egyszeru joszag, de ennel mar csak jobb lehet....
-
albiosz
őstag
Köszi a választ! Már pár napja nyúzom a telót. A gyári fülessel elég gagyi, de rádugtam egy AKG fejhallgatót, azzal tökéletes a hangzás, pedig ez csak egy telefon.

Wifi érzékenysége kiváló, az Oktogon villamosmegállóban simán rácuppant a közeli meki jelére és vígan neteztem.
A GPS egyelőre nem tiszta, hogy hogyan is működik. Kell valamit letölteni hozzá, vagy minden alapból rajta van a kártyán? A térképek licenc-ét még nem érvényesítettem. Csak ennyit kell tenni és lehet navizni?

-
Zsombe
senior tag
Én is Spicáról váltottam E5-re és nem bántam meg. Egyrészt a touchscreent nem tudtam megszokni, szintén a qwerty billentyűzetet preferálom, másrészt az Androidnak is voltak betegségei. Vagyis ez utóbbi inkább a moddolásoknak köszönhető, de a gyári szoft.-tal meg nem volt az igazi szegény Spica....
-
xmad
őstag
én a samsung galaxy spicám agybadugós fülesével hallgatom a zenét az E5-ös.. nagyon jó. jobb is mint a spicán.. az android player gagyi.
nekem 3g hálózaton.. netezés mellett 1 hetet bir az akksi.. ha nem neteznék és gsm hálózaton nyomnán még többet birna.
én a spicát meg az érintő képernyőt cseréltem le erre. nekem ez a fizikai qwerty jobban bejön.. jobb az e-mail irása.. msn... stb

a GPS talán a spicában egy hangyányival jobb volt.. meg ott volt IGO is
-
albiosz
őstag
Na beálltam a sorba, ma én is E5 tulaj lettem. Elég furcsa még a kicsike egy S40-es készülék után. De nagyon bejövős.

-
albiosz
őstag
Annyi jutott még eszembe, hogy zenei fronton hogy teljesít az E5? Tudom, hogy a gyári füles kuka, sajnos a Nokia ezen a téren sosem teljesít jól, de például egy korrekt AKG fülessel szépen szól és kellően hangos a zene? Az E52 például teljesen jó ebből a szempontból, remélem ez is!
Előre is köszönettel!
-
albiosz
őstag
Köszönöm szépen a részletes választ!

Soraidból arra következtetek, hogy Te elégedett vagy a telefonnal és nem bántad meg. Javíts ki, ha tévedek!Szerintem jövő héten beruházok egyre. Elég gáz azért, hogy itt ennyire lehúzta a teszt. Pedig szerintem teljesen jó kis gép ez. Máshol inkább dicsérték a tesztelők.
-
hercsi
tag
- mennyit bír az akksi nektek és milyen használat mellett?
a kezdeti "agyonnyomogatós" időszakban vagyok még, de így is 3-4 nap- Wifi érzékenysége milyen?
teljesen OK, kellő mértékben érzékeny, titkosított hálózatokra simán felcuppan, nem szakad le- Pdf, office doksik írása, olvasása jól megy neki?
teljesen ok, ill. az egyébként fizetős írós quick office is ingyen hozzáférhető a fejlesztő és a Nokia együttműködésének köszönhetően- A kijelző ugyan pici, de esetleg videózás?
youtube-ot próbáltam, elmegy (felbontás nem tudom milyen volt a nézett anyagnál)- Divx támogatásról ne is álmodjak, vagy... ?
jó playa-t még keresek hozzá, TCPMP fejlesztés alatt van symbian-hoz, de DIVx Player-t lehet hozzá szerezni -
albiosz
őstag
Üdv Srácok!
Úgy alakultak a dolgaim, hogy a kiszemelt Samu Wave helyett egy kicsit olcsóbb telefont kell vennem. Android nálam kizárva, szifon detto, WP7 drága. Így lehet, hogy visszatérek a jó öreg Nokiahoz. Nagyon jó áron van ez a telefon, az igényeimnek nagyjából megfelelne (papíron). Kérdésem, hogy ti, mint tulajdonosok ajánljátok-e a gépet vagy nem éri meg az árát?
Ami nekem fontos: mennyit bír az akksi nektek és milyen használat mellett? Wifi érzékenysége milyen? Pdf, office doksik írása, olvasása jól megy neki? A kijelző ugyan pici, de esetleg videózás? Divx támogatásról ne is álmodjak, vagy... ?
Előre is köszönettel!
-
hercsi
tag
Köszi a választ.
Időközben próbálgattam de elég lassan lőtte be a pozit, viszont utána szépen tartotta...persze ez vegytiszta GPS-nél volt. Mondjuk ahogy néztem az adatforgalom - ha nem térképletöltésre megy hanem pozi-meghatározásra akkor - minimális.+ még "néhány" kérdés, hátha Ti tudjátok a válaszokat:
- a lejárt task reminder-eket kiveszi a reminder listából az MS Outlook-ban is + a tálcán marad minden riasztás, nem ugrik fel a reminder lista; ezt lehet vhol állítani? (eddig ott virítottak késésben a reminder listában míg 1 6300-t szinkronizálgattam az Outlook-kal);
- indítódallam kinyírható? - tökre ordít
- az OVI Suite-ban / telefonon mi jelzi a szinkronizáció végét? (PC Suite-nál megállt a jin-jangszerű kör forgása)
- az adatkapcsolatot aut. megszakítja, ha ütemezett e-mail szinkronizációt állítok be?
- freemail szinkronizációnál (POP3) nem engedi állítani, hogy időben mennyire régi leveleket mutasson pl. fiókbeállítások / mit szinkronizál / bejövő beállításai / ennél régebbi elrejtése - 2 hét -> nem lehet módosítani
!
- Freemail-es postafiókomnak csak a beérkezettjét szedi le, pedig be van állítva, hogy az elküldöttet és a piszkozatot is szedje le; mit kell még esetleg beállítani?
- OVI Suite beállítás alapján szinkronizálja a könyvjelzőket az IE-vel, de a beépített böngészőben én sehol nem találtam meg őket, hova pakolhatja?
- tudtok esetleg vmi TCPMP-hez hasonló (kodekeket is tartalmazó) jókis playa-t hozzá? -
-
hercsi
tag
Sziasztok!
A teló beépített GPS-ét mindenféle A-GPS, külső BT-s GPS, hálózatalapú szolgáltatás és SIM kárte nélkül lehet használni OVI-val / más navi programmal?
Üdv és előre is köszi az infót,
hercsi -
Zsombe
senior tag
Tegnap kaptam én is 2 SMS a Nokiától, hogy megjelent a legújabb FW E5-höz. Viszont amikor a telefonon a sw frissítést választottam, akkor azt írta, hogy nem érhető el újabb verzió.
Majd ma este újra próbálom.Más: azt tudja valaki, hogy E5 esetében hogyan lehet elővarázsolni az a "csíkot" készenlíti állapotban, amikor csak az időt és az esetleges nem fogadott hívásokat/SMS-t/e-mailt jelzi a telefon? Mert jelenleg ha lekapcsol a telefon kijelzője, akkor teljesen elfeketedik, nem látom ezt rajta, pedig anno nagyon szerettem ezt a feature-t a 3650-esemben (és ha jól tudom e52-nél is van ilyen).
-
xmad
őstag
elérhető a szoftverfrissités. valaki felrakta az új szoftot?
-
Fancy-boy
addikt
Na most akkor mégsem az E5 volt az utódja az E72 nek?
Kémfotókon a Nokia E72 utódja, az E6

-
komiki21
csendes tag
válasz
akosright
üzenetére
Üzletkötőként 4 év után váltottam E50-ről. bevált.
2 napot bluetooth kapcsolattal végigbeszélek vele.
Mindenféle felesleges alkalmazást kapásból letöröltem róla: twitter facebook és tsai - még véletlenül se fussanak. Hálózatalapon meg végképp ne. Eddig is megvoltam mindeféle ilyen böszmeség nélkül - a társasági életet face-to-face kell művelni a haverokkal

Ha netezni akarok arra ott a számítógép,ha fényképezni arra meg ott a fényképezőgép.
Teljesen felesleges üzleti telótól kiváló fényképminőséget meg mindenféle médiaalkalmazást best of minőségben várni - pont lesz@rom - zenét tudok a kocsiban hallgani, vagy otthon.
Az vegyen ilyet aki telefonálni akar és nem a plázában meg a haverok előtt mutogatni illteve az aki nem hajlandó a fém tokért 40.ezerrel többet fizetni - nyilván ilyen elgondolás mellett dobták piacra.
Viszont: látom rajta a bejövő e-mail-eket, nyitja és kezeli az excell árjegyékeket, word és pdf-eket és nem fagy le telefonálás közben és nem szlopálja az akksit a bazi nagy kijelző.
A gyors navigálógombokat pedi úgy állítom hogy minden alkalmazás onnan elérjek és ne kelljen vezetés közben bogarásznom a menüben. Nem utolsó szempont.Nem müanyag gagyi szappantartó mert számomra is meglepő, de első kébevételkor határozott súlya volt, ami csak szimpatikussá tette.
Ja igen: sikerült akcióban venni 42.ért - a kinézett E72 - a témobilnál a legolcsóbban is 70.e volt újonnan - előfizetéssel természetesen.A teszt negatív kritikája alaptalan és elfogult.
-
CragON
aktív tag
Eladó egy hibátlan új Nokia E5 Black!
KÁRTYAFÜGGETLEN
2 ÉV MAGYAR NOKIA GARANCIA
MAGYAR KIOSZTÁSÚ BILLENTYŰZET
MAGYAR MENÜ
DOBOZBAN, MINDEN TARTOZÉKÁVAL
Eladás oka: Karácsonyra véletlenül 2 különböző telefont kaptam, így ez nem kell.
Árajánlatokat várom, kinek mennyit ér. -
akosright
tag
Sziasztok. Én tegnap előtt vettem egy ilyet. E52ről váltottam. Régóta akartam már teljes billetyűs telót és 2 nap után állíthatom,hogy nem is lesz másfajta. E72-t akartam,de... Ez 40ezer volt használtan, fóliás és olyan mintha új lenne. És bőrtokot is kaptam hozzá. Szóval nekem jó választás volt. És az e52 is műanyag...
-
Zsombe
senior tag
Valakinek sikerült már V42.010-re frissítenie?
-
xmad
őstag
melyik most a legújabb szoft a telóhoz? nem a V42.010 ? nekem V42.007 van de azt irja nincs elérhető frissités
-
maoamom
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek nekem, hol tudok kártyafüggetlenül FEHÉR E5-t venni BP-en? Ha lehet a GSM boltokat kizárnám. Már rengeteget helyen néztem de csak fekete volt. Gsmline-ról mi a véleményetek? Megbízható? Köszi -
xmad
őstag
valaki megtudja nekem mondani hogy lehet beállitani telón azt hogyha itthon vagyok és rá kapcsolódok a wifire akkor onnan mennyen a net és ne a pannon internetről?
-
zorzy4
addikt
Az sajna annak minősül. Előfordulhat, hogy egy külföldi szürke importos szereltek át magyarra. Kaptál hozzá nokia garanciát, vagy csak boltit. Mer egy ilyen problémát ha hiba, akkor egy sw frissítés orvosolhat. De a nem hivatalos a telefon akkor, ez problémába ütközhet.
-
szandro
senior tag
Hello srácok,
lenne egy kis probléma az adott típussal. Barátnőm ma vett egy fehér kártyafüggetlen E5-öt, magyar billentyűzetes, telefonban is minden magyarra állítva (nyelv, üzenet nyelv), de ha ír vele mégis angol billentyűzetesként működik.
Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?Köszi
szandro -
Zsombe
senior tag
Alapvető felhasználási területen ("business like") szerintem mindkét telefon tudja azt, ami elvárható tőlük. A méret és súlykülönbség számomra nem számottevő, mint ahogy az sem, hogy az E72 majdnem teljes fém borítást kapott.
AF nem lenne rossz, de annyit nem ért meg nekem, hogy emiatt +20 ezer Forintot adjak ki az E72-ért. A jobb processzor sokkal inkább fontosabb, ezért is nyerőbb számomra az E5.
Akkumulátor kapacitásával szintén nincs bajom, szűk 3 napot bír egy feltöltéssel, pedig napi 1-1,5 órát telefonálok, e-mailezek rajta Nokia messaging szolgáltatással, 1-2 SMS.Összességében én elégedett vagyok az E5-tel, nem bántam meg, hogy a Galaxy Spicát lecseréltem erre a készülékre.
Tegnap kicseréltem a gyári memóriakártyát egy 8GByte-osra. Viszont sajnos egy pár alkalmazásom eltűnt, mivel azok a régi kártyán voltak telepítve. Gondoltam letöltöm újra az Ovi Store-ból. Viszont nem tudok a letöltésre kattintani, mert azt jelzi az Ovi, hogy már telepítve vannak azok az alkalmazások. Pedig a készüléken nincsenek, arról próbáltam meg újra letölteni, de valamiért mégis úgy látja, hogy már telepítve vannak.
Tudna valaki segíteni ennek orvoslásában? -
Ricardo
titán
Azért összességében akad eltérés.
Vastagabb majdnem 3mm-el, nincs AF, nincs előlapi kamera.
A fém ház ellenére is csak 2g-al nehezebb az E72.A másik amit furcsálok, hogy bár a leírtak szerint nagyon jó az ,üzemidő, miért nem került bele az 1500-as akku.

Ha viszont a helyén kezeljük, és nem az E72-el hasonlítjuk, hanem az E63-al (szerintem inkább annak az utódja), akkor már jobb eredményt kapunk.
Bár a kisebb akku, és az AF hiány így is negatívum, de a jobb processzor mindenképpen előrelépés.
-
Zsombe
senior tag
-
Misha
csendes tag
Én most vettem egy E5-öt. 50ezer a mammutban a nokiában (2év nokia gari meg minden). Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem a 60ezer az nagyon sok volt érte, viszont ez a 45-50 közötti ár ami most van több helyen teljesen reális.
Valóban nem tud semmivel sem többet mint az E72, de szerintem letisztultabb a külseje és jobban kézre állnak a gombjai. Az pedig szerintem elég fontos, hogy egy telefon kézre álljon, mert végülis a legtöbbet smsezni, hívást indítani fogadni meg emailt írni/olvasni fog vele az ember.
A cikk egy kicsit lesajnálja a telefont és nem értek vele egyet. Most igazán többet mit lehetett volna belerakni? GPS, wifi, 3g van benne, mi kell még???
Nyílván aki egy boldog E72 tulaj, annak nem érdemes váltania, de mi ezzel a probléma?
Ennél a modellnél szerintem azokra gondoltak akinek nem tetszett az E széria eddigi designja (metallic trans formers feeling, ehhh) és valami letisztultabbat akartak, ami persze megint másiknak egy szappanak tűnik. De basszus ez így van rendjén, végülis kerek a világ és hát ízlések és pofonok, szoktuk ugye mondani! -
CragON
aktív tag
Sziasztok,
Nokia E5 fehér előlapot és fehér, magyar kiosztású billentyűzetet keresek megvételre!
Ha valakinek van kérem jelezze!Köszi!
-
xmad
őstag
válasz
darthsmoke
üzenetére
az durva

ma már a legtöbb embernek az érintőképernyő kell, meg az android D:
én mondtam h cseréljünk
-
hercsi
tag
Nem tudja vki esetleg bennfentesként
, hogy a Voda tervezi-e felvenni a kínálatába?
Náluk érdekelne... -
Alex91
félisten
Most mar 60k alatt az ara 2 ev magyar garival...
-
xmad
őstag
válasz
darthsmoke
üzenetére
az nagyon jó akkor
én a samsung galaxy spicámat szeretném lecserélni erre.. meguntam..ha valakit érdekel irjon privibe
android 2.1 van rajta.. teljesen makulátlan állapotban -
darthsmoke
Korrektor
-
darthsmoke
Korrektor
-
Alex91
félisten
Valami hardveres, szoftveres gondja van vele valakinek?
-
Alex91
félisten
En is ezt a telot vagy az E52-ot nezem. Errol keves meg az info, az E52-nel meg eleg vegyes...
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Ezt a hozzászólást is az E5-ről írom.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én telefonálásra nem használom a készüléket, mert egy djuice netkártyát tettem bele, úgyhogy csak netezek, e-mailezek vele.
Az összeszerelési minőség szerintem hibátlan. Nem lötyög, nem recseg. A fém hátlap szuperül illeszkedik a műanyaghoz. Kézbe fogva jó az összhatás, aranyos kis QWERTZ szappan.
A szoftver a 600-as procinak köszönhetően villámgyors. Újraindulás eddig két hónap alatt egy volt, fagyás egyszer sem. Az e-mail app kicsit bugos, egy ideig szedegeti a háttérben a leveleket, aztán leáll vele. Nem baj, mert mióta kilőttem a háttérből, azóta több mint három napot elmegy egy feltöltéssel, előtte csak kettőt bírt, bekapcsolt 3G mellett, telefonálás nélkül, csak net és mailezés mellett.
Ami még picit gyengébb, az a kijelző. Most egy sötétebb témát használok, és így vannak elemek, amik nehezebben láthatók. Máskor nem nagyon észrevehető a különbség.
Amúgy a gyári böngésző kellemes, gyors, nem fagy. Én inkább Opera Mobile-t használok, az még jobb.
A GPS kicsit nehezebben talál jelet, de aztán azt stabilan tartja. Az ingyenes Nokia Maps elég szépen fut.
Egyelőre ennyi. Én nagyon szeretem a készüléket, de az az igazság, hogy nem nagyon használom ki, ezért gondolkodom, hogy egy MID-re cserélem, úgyis jön a Bluepanthernek egy ilyen kütyüje.
Egyébként szerintem egy remek Symbian okostelefon, nagyon kényelmes, jól használható billentyűzettel. Tulajdonképpen az E63 utódja, de annál gyorsabb és minőségibb cucc. Ne hallgassatok a mobilaréna tesztre, ha nem is különösen, de ajánlott.
-
Ricardo
titán
Megnéztem élőben a készüléket, annyira nem piacos a kinézete, mint amennyire a képek alapján tűnik. Azt azért továbbra is tartom, hogy kár a más színű navigációs részért. Sokat levon az eleganciából.
A BL-4D-es akku (ami ebben van), és a BP-4L-es között van méretbeli eltérés?
Kíváncsi vagyok mennyit bírna az 1500-as teleppel. -
xmad
őstag
erdekelneke a velemenyek a telorol, jo es rossz is egyarant.
kezelhetoseg?anyag minoseg?nem recseg ropog -e nagyon?
gps erossege,mennyi ido alatt talal jelet?meg hat ugy osszessegeben. koszi
-
Alex91
félisten
Kezd esni az ara...
-
Alex91
félisten
Valaki nyuzza mar napi szinten? Velemeny?
-
geri|
aktív tag
egy pict kezd az az érzésem lenni mint az SE-nál. Sorra hozzák ki az egymásra hasonlító telefonokat, nulla innovációval. Értem én, hogy a K+F ktg-en kell először faragni, de akkor is már no...
-
törölt tag
-
válasz
darthsmoke
üzenetére
"De NEKEM az E5 tudása abszolút kielégítő."
Ezesetben használd egészséggel. Senki se akarja kiutálni a kezedből...
Mi hiányzik egy Symbian 9.3-as, nem érintőképernyős okostelefonból? Még gyorsabb CPU? Még több RAM? Még nagyobb felbontású kijelző? Minek? Hogy alig húzzon ki 1 napot az aksi?"
Nekem személy szerint az, hogy normális minőségű legyen szerencsétlen telefon. A Nokia mostanában eléggé sokat spórol a házakon (a legújabb mobil amit láttam az E73 volt, broáf), mint ahogy a képernyőn is, lásd a betekintési szöget, vagy a napfényben láthatóságot, vagy az elveszett képernyővédő módot...
A nagyobb felbontású képernyő mondjuk konkrétan nem hülyeség (kár, hogy az S60 nem képes megbarátkozni vele, 2.6 és 3.0 között próbálkoztak vele, de mégis kiirtották végül, marad a QVGA, kiv. E90), főleg hogy pl. a RIM-nek sikerült beletuszkolnia nem egy modelljébe a jobb kijelzőket, az akku elsorvadása nélkül is.
"Tudod, mit? Sokat adnék érte, ha kevesebb, de minőségi modellt csinálna a Nokia, meg a többiek. Mondjuk az a minimum, hogy a piacra dobás előtt fejezzék már be a szoftver fejlesztését, és ne fél év után lehessen használni a telefont...
Vagy megint túl sokat várok?"Hiszed vagy sem, kb. két éve mondom én is ugyanezt.
-
darthsmoke
Korrektor
Ez eddig OK. Fejlesszenek, a felső kategóriában. Hozzák ki a MeeGo-t, fejlesszék a Symbiant, szálljanak be a megapixel- meg az AMOLED-háborúba, OK.
De NEKEM az E5 tudása abszolút kielégítő. Mi hiányzik egy Symbian 9.3-as, nem érintőképernyős okostelefonból? Még gyorsabb CPU? Még több RAM? Még nagyobb felbontású kijelző? Minek? Hogy alig húzzon ki 1 napot az aksi?
Volt nekem Androidos okostelefonom, Acer Liquid. Gyönyörű kijelző, hatalmas tudás. DE: bizonyos ROM-verziókkal alig bírt ki 1 napot, este rohantam haza, hogy nehogy lemerüljön. Meg hívtak, és befagyott az OTP kellős közepén, és addig bömbölt a csengőhang, amíg ki nem téptem az aksit. Pedig hiperszuper Android. Aztán nesze neked.
Utána N97 mini. Lassú mint a bűn és bugos, pedig egy gyönyörű és szépen összerakott készülék. Ugyanakkor használhatatlan az is.
Most vettem egy Samsung Sharkot a Telenornál 10 Ft-ért. Ma kaptam egy mailt, meg akartam rajta nézni, erre úgy kiakadt, hogy BOOT LOADER üzemmódba sikerült neki átmennie. Egyetlen darab koszvadt 10 kbyte-os emailtől. Megy a szervizbe...
Értem én, hogy az elmebetegségig kell gerjeszteni a piacon az újabb és újabb funkciókat, Full HD-s, 1080p-s videólejátszás kell a telefonba, Super AMOLED kijelzőkkel, többujjas érintéssel, csak a funkcióhalmozás következtében naponta jönnek ki a műanyag, szétesős, antennahibás, szoftverhibás, hardverhibás, telefonnak álcázott mocsadékok a gyárkapukon. De 720p-ben játszik le videót, abban a 10 percben, amikor nem fagy szanaszét, illetve amíg bírja az akkumulátor.
Tudod, mit? Sokat adnék érte, ha kevesebb, de minőségi modellt csinálna a Nokia, meg a többiek. Mondjuk az a minimum, hogy a piacra dobás előtt fejezzék már be a szoftver fejlesztését, és ne fél év után lehessen használni a telefont...
Vagy megint túl sokat várok? -
válasz
darthsmoke
üzenetére
Azért vedd észre, hogy a Nokia a legtöbb savat - például jelen esetben is - azért kapja, mert nem képes új dolgot letenni az asztalra. Inkrementális fejlesztések (?) resetelt áron, most ezért ujjongani kéne? Vagy mert az alsó, alsó-közép szegmensnek még mindig ők a legerősebb képviselői?
Kitartóan kínosan nevetek a Nokia összes marketingkampányán, amiben magukat az innováció királyának kiáltják ki. Bár ahogy látom már nekik is elkezdett égni a bőr az arcukon, a Forum Nokia már nem azt írja alcímnek, hogy "Driving Innovation"

-
joey04
titán
válasz
darthsmoke
üzenetére
Nagyon szomorú vagyok, hogy a mobilarena egyre elfogultabb cikkeket ír, és lassan már amin nem Android vagy Bada vagy iOS fut, az nem is lesz normális készülék
Ennek egyszerű oka van: ezek most a legjobbak a legtöbb ember számára. ezt a számok is alátámasztják. ennyi és nem több. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
darthsmoke
üzenetére
hogy a mobilarena egyre elfogultabb cikkeket ír, és lassan már amin nem Android vagy Bada vagy iOS fut, az nem is lesz normális készülék.
Ez sajna így igaz. De ha benézel a MPort-ra, ott meg azt látod, hogy a kis robot mindenek felett... -
darthsmoke
Korrektor
válasz
knyitogato
üzenetére
Sziasztok!
Iszonyatos savazást kapott ez a telefon, teljesen méltatlanul.
Azért mondom ezt, mert vettem én is egyet, méghozzá a Gyorsboltban, 63e Ft-ért, 2 év Nokia garanciával, és ennyiért tökéletesen megérte. Annyiba kerül pontosan, mint az enyhén szériahibás E52 (hasonló garis feltételek mellett), és (nekem) a QWERTZ miatt ez jobb választás.
Az elmúlt hetekben olvasgattam a fórumot, és a Nokia E63-at ajánlgatták a topicjában, 50e Ft-ért lehetett kapni a WestEnd MM-ben (már nincs). Persze pár ezressel olcsóbban GSM-boltban is beszerezhető, ki tudja milyen (mondjuk tádzsik) product code-dal, rendkívül tiszta forrásból. Ebben a telefonban viszont van egy 600 MHz-es CPU (és villámgyors), valamint GPS, és egy kicsit jobb kamera az E63-hoz képest, és pontosan ennyivel drágább. A Nokia E5 NEM az E-széria csúcsmodellje, simán az E63 utódjának gondolom, és ahhoz képest szebb, jobb, gyorsabb. Nem értem, ha ez műanyag QWERTY szappan, akkor az E63 miért nem volt az. Amúgy jó minőségű műanyagból készült, remekül összeszerelt, fém hátlappal rendelkező (ami ugye könnyebben karcolódik a műanyagnál), egyszóval teljesen korrekt cucc.
Szó sincs tehát arról, hogy csak az örüljön neki, aki ingyen kapja. Én kifizettem a fent említett összeget, és ráadásul egy djuice reload net kártyával használom, tehát telefonálni nem fogok vele, csak netezésre, chatelésre, facebookozásra vetem be, de eddig nagyon tetszik.
Nagyon szomorú vagyok, hogy a mobilarena egyre elfogultabb cikkeket ír, és lassan már amin nem Android vagy Bada vagy iOS fut, az nem is lesz normális készülék. Az AMOLED-es, érintőképernyős, 720p-s videós, 12 megapixeles parasztvakítós csodák árnyékában nem ártana észrevenni, hogy még mindig vannak olyanok, akik alapvetően kommunikációra szeretnék használni a mobiltelefonjukat, és nekik az E5 még mindig jó alternatíva és megbízható társ. Az E72 egyébként egy minőségibb anyagokból készült készülék, de a 2 év Nokia garis ára még mindig 80e Ft felett van, és akkor is jó eséllyel csak 0% ÁFA-s buliról beszélünk. Az E5 tehát uszkve 20e Ft-tal olcsóbb, miközben annyival nem tud kevesebbet. Akinek meg autofókuszos kamera kell, az 20e Ft-ból már vehet egy 10 megapixeles digitális gépet, ami rosszabb pillanatában is 1000x jobb képet készít, mint ezek a mobilba épített, szánalmas módon kamerának nevezett rettenetek. Nem hiszem el, hogy egy üzleti telefon tesztjében az egyik leghangsúlyosabb kritika az AF hiánya kell legyen...
Bocsánat, ha kicsit hosszú lett, és nyilván elfogult is. De beleszerettem ebbe a QWERTZ szappanba, és remélem, sokáig megelégedéssel fogom használni. Tudom, hogy két havi fizetésemet költhetném iPhone 4-re, amihez ingyen kapnék kotont, hogy egyáltalán tudjam használni, de a magamfajták szerintem maradnak az olcsó QWERTZ szappanoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

szerintetek mi lehet a baj?
Kicsit eltévedtél.
(071.003 al vettem, vásárlás napján frissítettem 081.004re)

Tudna valaki segíteni ennek orvoslásában?