Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz old rocker #7250 üzenetére
igen!
a pdf 178 MB-os.azért ezt csak meg kellene tudnia jeleníteni nem?
köszönömLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Newyorker
addikt
skacok vki próbálta már az E52-n a nimbuzzt, hogy pl a skype wifin keresztül valóban ingyen műxik vele?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
burasu4
senior tag
válasz peugeotmate #7288 üzenetére
Én már (újra) összebarátkoztam vele. Nagyon szép fehérben. Anyagminőségre jobb, az tuti. Ugye a kijelző fényerő hiba még meg van de egy progival áthidaltam a problémát, igy most tökéletesen működik. Fagyni egyszer sem fagyott. Akkuja is jó (mint az E52-nek).
Örülök, hoigy erre fel ment a NDrive navi. Most már az is van olyan jó mint a Garmin.
A qwerty meg tényleg nagyon jó dolog! Most nekem (is) biztos marad jó ideig. Bár a nagyon szemezek a HTC-kel. De nem nem fogom lecserélni, utálom az angolt!! -
peugeotmate
őstag
válasz burasu4 #7287 üzenetére
Én már megkedveltem ezt a telefont! Bár nem tagadom, az elején voltak apróbb problémáim vele. Például a billentyű és a jobb keret közt egy méretesebb rés volt, de ez egyik napról a másikra szemmel láthatóan csökkent. Kezdetben nyöszörögtek a gombok, de most úgy tűnik, hogy "beálltak" a megfelelő helyre! Meg ha kicsit nagyobb erővel megyek neki a keret aljának, akkor tud mocorogni, de ez típushiba (kivéve rockernél)! Szoftveres téren voltak lassulások (teljes fagyás még nem), de ezt be tudom a giroszkópnak! Szóval összeségében most meg vagyok vele elégedve!
És Te az e71-el hogy állsz?meg
-
burasu4
senior tag
-
badsaint
csendes tag
Sziasztok! Nagyon sok rossz véleményt olvastam már itt, nekem semmi bajom vele. Igaz már 2szer kifagyott, de majd 3 hónap alatt ez megengedhető, betudtam a tort progiknak ezt a mozdulatát. ...csak az a fránya T9, miért ilyen buta???
-
burasu4
senior tag
Ezek sem rosszak! Sőt! Nem olyan drága egyik sem.
-
burasu4
senior tag
Nekem volt ilyen! Nem volt rossz, de a hidegben eltört a cuppntó rögzitője (amivel oda rögzíted,és állítani tudod a cuppanás erősséget). Univerzális.
[ Szerkesztve ]
-
gnme
csendes tag
Persze, kiválóan. Hanggal.
Szobában lehúzott redőnynél is fog jelet az íróasztalon. Döbbenetesen jó a GPS antenna benne. Jelfogás kábé tíz másodperc. Nem gondoltam volna hogy sírva menekülök majd a z203-astól egyszer
Tudsz tartót ajánlani?
thx
-
gnme
csendes tag
Hali, szeretném a Garmin Mobile XT-vel a telót kényelmesen, szélvédőre cuppantva használni.
Mapsource progival elkészítettem a leggyakrabban látogatott címeket és feltettem. Így kényelmesen tudok majd remélhetőleg a célhelyekig navigálni.
Nade kéne egy tató. Természetesen ez egy üzleti mobil, nem lehet elvárni a gyári specifikusat. Luxus lenne
Milyen tartót javasoltok?
-
burasu4
senior tag
válasz tariattila #7276 üzenetére
Hát nem olyan mint az én E71 em.
-
tariattila
veterán
Jah... fémes mindenes... és ez szó szerint értendő! csak fémes de nem fém! fullgagyi műanyag gombok és előlap, összevissza libeg lobog recseg mozog... az Eszéria meggyalázása! Nem mondom,hogy legyenek ezek is fémből de legalább az E51 szintjét hozza már az ég áldja meg őket! Vegyenek fel konstruktőrnek valami kínai kisgyereket ha önállóan nem megy nekik.. VICCC
jaaaaaj na nyugi-nyugi a fogyasztói társadalom határokat szab a szárnyaló képzeletnek... -
tariattila
veterán
ÜDV!
Nekem az E52-vel nagyon-nagyon rossz tapasztalataim voltak...míg egy szép napon eladtam... (első szériás lehetett, amikor megjelent dominóval 69990-ért...)
Azért vettem mert gyönyörű tel. és a tesztek szénné dicsérték..na azoknak nem kellett volna felülnöm..-Térerő mint olyan elég halovány...(E51 mellett tesztelve hosszú heteken keresztül siralmas volt...míg az E51 2-3-4 egységet mutatva folyamatosan kapcsolatban volt a hálóval ez szerencsétlen 10-15 percekig hálózati kapcs nélkül volt...)
és a GPS jelek vételével is hadilábon állt (mindhárom meghatározási módszer bekapcs. mellett is...-a kijelző asszimetrikusan és ráadásul kicsit ferdén volt beszerelve !! ???
-a gombsor bal oldalon egy hónap után nyekergett csúnyán...
-a hálózat sűrű elvsztése mellett igen gyakori volt a spontán újraindulás...
-OVI contacts (net) szinkronizálás után teljes káosz...bejövő hívásnál nem jelzett ki neveket csak a csupasz hívószámokat...szoft friss után jött rendbe
-egyszer leejtettem 1m magasról kb nem is függőlegesen hanem "oldalra dobva" és a méretes aksi oldalt szétnyírta a fém házat, rendesen kidudorodott a telep felső sarkánál a ház és hajszálnyira meg is repedt... Szerintem valami újrahasznosított "kanál" aluminium lehet.. szerintem ha műanyag akkor visszapattan és csak horzsolódik...
-a hátlap kritikán aluli! mindkét irányban alul 1-1mm-t mozog! ???
-a sebessége nem igazolja a 600MHz-es procit...a kurzorgombot pedig képtelenség volt úgy nyomni hogy ne nyomódjon be a középső gomb is...csak körömmel lehetett, ujjbeggyel egyből nyomódott a közepe is..
- hogy valami tetszen is: a telep rendben van és a zenelejátszás minősége az XpressMusic-ot hajazza !!! végre! Az E51 az elég gáz volt...
A szoftver frissítés gondolom javít némileg de a mechanikai tréséget és a fémházban alulra beépített gsm modult (térerő érzéketlenség) NEM tudtam feldolgozni...mennie kellett
[ Szerkesztve ]
-
Subimp
tag
Kösz, megtaláltam.
-
Subimp
tag
Bocs a tudatlanságért, de azt hogyan? Még nem találtam rá.
-
air
nagyúr
Az én N78-am is hibátlan. (Mióta javították a töltőcsatlakozóját. ) De szoftveresen még semmi baja nem volt. Se egy fagyás, se egy újraindulás.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Subimp
tag
Tegnap vettem egy ilyen telefont, egész este szórakoztam vele. Az email beállításig még nem jutottam el, az majd következik (ahogy látom, el leszek vele egy darabig). Egy kis problémám van: a kijelzőn villog fent a kis boríték és nem tudom hogyan tüntessem el. Lehet, hogy azt jelzi nincs még e-mail beállítás, mert az sms működik.
-
attisx
addikt
válasz GAgyiXyXy #7267 üzenetére
+1 elégedett Nokia tulaj (bár nem E52-es)...
Az elmúlt 9-10 évben csak Nokiáim voltak, szám szerint négy (3330, 3100, 6233, N86), és mindegyikkel meg voltam, meg vagyok elégedve. Persze lehet, hogy csak nekem túl alacsonyak az igényeim, és éppen ezért észre sem veszek olyan apró dolgokat, amitől mások esetleg sikítófrászt kapnak...
Mindazonáltal, Zolar fórumtárs kálváriája valóban dúrva...
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
Joe bácsi
őstag
Ezzel már 2-szer voltam szervizben. A billentyűzetet a két kis led miatt cserélték, de ugyan olyan sz@r maradt!
E51-el 5-ször voltam szervizben. Meguntam és eladtam!
N95-el 4-szer voltam. Nem lett jó a wifi javítás után sem és a headset csatlakozója a telón! Eladtam ezt is!Céges Nokia 5000-nek a sw-e egy hány@dék! Sokszor kifagy a képernyő, BT headsettel 2-2,5 perc után autómatán bontja a kapcsolatot!
6230i-mel is szivtam párszor. Már nem tudom, h. mik voltak a bajai.
Na ezek után NE mondja nekem senki, h. jó, zsír a Nokia!!!!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Newyorker
addikt
azt veszem észre aki mostanában Nokia tel-t vesz, akkor autómatice második otthonának válassza a szervizt
-
Joe bácsi
őstag
Wifin történő e-mail letöltés a NM hibája? Az a sz@r?!
6300i-ben is az lehet?
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
drkbl
őstag
válasz Joe bácsi #7255 üzenetére
Nekem úgy tűnik, a szó hagyományos értelmében nem szinkronizál, hanem letölti az új khm. Szóval nekem úgy van beállítva, hogy csak fejléceket, mennyiség 30, ennek ellenére meg tudtam nézni olyan levelet, amelyet előtte töröltem PC-n az IMAP inboxból, illetve egyet, amelyet töröltem, és kukát is ürítettem Na, így fogyhat a telómemória.
Nokia mint szoftvercég? Back to gumicsizma, inkább
-
peugeotmate
őstag
válasz old rocker #7257 üzenetére
Ha levakarod a Nokia feliratot, akkor biztosan örülne neki!
Szerk.: Tessék, be is előzött![ Szerkesztve ]
meg
-
Joe bácsi
őstag
válasz old rocker #7257 üzenetére
Nem kell! Nokia!
-
Joe bácsi
őstag
Egy nagyon vékony hajszál választja el ezt a sz@rt attól, h. eladjam! Az dühít, h. min. 20 ezret buknék ezen a Nokián is!
A gyári e-mail kezelő egy f*s! Van 2 mail címem amit a telón wifin keresztül szoktam megnézni néha. Namármost, ahogy kapcsolódik a fiókhoz abban a pillanatban bontja is a kapcsolatot!
Kicsit sem bugos a teló!Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
zzola
titán
Ezen biztosan lehetne vitázni, de Én nem tenném. Nálam a Nokia a 1611, 2110i, 6110i, 6310i, 7110, 8110 készülékek a minőség, a mostaniak még a Made in China, Made in Taiwan szintet sem ütik meg.
Nem hiszem el, hogy egy új Samsung vagy LG, BlackBerry ennyire sz@r lenne... -
sunone
aktív tag
Más készülék se jobb a nokiánál. Az expéria, nexus van, csak a mai híreket olvasva, mind döglött. Ma annyira komolyan veszik a gyártók a versenyt, hogy inkább félkész cuccot dobnak piacra, mintsem megkockáztassanak egy sajtótájékoztató nélküli negyedévet.
Két éve nyilatkozta a nokia vezér, hogy ők telefonos cégből szoftvercéggé alakulnak át. Ez a stratégia. Megkapták a fülest a távolkeletről, hogy hardveresen el lesznek picsázva a samsung és az lg által. El is lettek. Nincs más választás, bevételt kell termelni, ha más nincs szoftverből, pl. nokia mailből. Vagy vanigációból. Vagy szoftverboltból.
Ez is egy stratégia, csak az emberek nem fognak nokia készüléket venni, mert darab k.ki minőségre :-)
-
zzola
titán
válasz old rocker #7251 üzenetére
Köszi, de Joe bácsi jobb keze lettem, nem kell Nokia...
-
zzola
titán
válasz peugeotmate #7248 üzenetére
Persze nem szeretnék inni előre a medve bőrére, de valószínű nem lesz szerencsém, mert a fény érzékelőt hamar kicserélik...
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Feltettem a telcsire egy pdf könyvet gondólván majd a buszon ólvasgatom
De azt írja nincs elég memoria...
Mit tudok tenni?
KöszönömLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
zzola
titán
válasz peugeotmate #7243 üzenetére
Érdeklődtem a szervizesnél, elmondása szerint leemelnek a polcról egy újat, és odaadják. De gondolom lesz rá megoldás, ha eljutok a cseréig, 101% hogy nem nokiát választok...
BlackBerry-vel szemeztem, illetve megnéztem a többit is, de túlnyomó részt manapság az érintős telefon a trendi-na nem mintha érdekelne-semmi normális készüléket nem találtam, aminek hétköznapi billentyűzetkiosztása van...
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
válasz old rocker #7232 üzenetére
Abszolút megértelek. Én is csak azért fizettem elő a Nokia M-re mert 1ft.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
zzola
titán
válasz peugeotmate #7237 üzenetére
Nah, megjöttem trémobiltól, leadtam a készüléket, újból. Ma 11:30-kor vettem át 12.05-01.19 időtartamig volt a központi szervizben, és beletettek egy hibás főpanelt.
Az ügyintéző készséges volt, elmondtam mi a problémám, leellenőrizte, persze mindjárt mondta, hogy fény hatására azonnal nem fog elaludni...mondtam neki, de igen, rövidesen ki kellene aludni a billentyűzet világításának! Mindjárt az elején leszögeztem, hogy készülék cserét kérek. Rövidesen elém tolta a papírt, hogy írjam alá, de látom az áll rajta: fogyasztó elsődlegesen a termék javítását kéri. Mondom neki, ne haragudj, de Én nem ezt kértem, nem írom alá, kicsit nyomta a rizsát, hogy cserével nem küldheti fel stb, de mondom Én cserét kértem, az legyen a papíron. Végül is nem ellenkezett a srác, eldobta a papírt, és írt egy újat, amin már a csereigényem volt, és természetesen a központi szervizbe küldik a készüléket bevizsgálni. Remélem ezt is elhúzzák min. 15 napig, mert utána csere, és ezt el is mondta a szervizes kolega, hogy 15 napra vállalják a javítást/cserét, ha addig semmi, akkor csere. Na, mondtam magamban, decemberben is ide kellett volna hoznom, lehet akkor már nem ilyen alfa hardveres/szoftveres Nokia telefonom lenne...
Hogy mi ebből a tanulság? Ha nem veszel Nokia telefont, nem jársz így... -
zzola
titán
Jaj, de találtam valamit mégiscsak...
"0573909 021.013 Light SWAP EU-General"
B@ssza meg, már elnézést a kifejezésért, csak beleolvastam a "szomszéd" fóürum hasábjaiba, idézet onnan:
"
Szerintem annak nem megy a fényérzékelője, akinek hibás ez az alkatrész. Pl. aki főpanelcserés telefont használ (product code: 0573909) - javaslom, vigye be szervizbe a telót, és cserélik a fényérzékelőt.
(Nekem is rossz volt, cserélték, azóta hibátlan... fw-től függetlenül)"Nah, megyek is a tréhez leadni a készüléket...
Tényleg nem jó, hiába világítok rá az előlapra, nem alszik el a világítás...
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Ma visszakaptam a telefont. Főpanel csere volt, a hátulján a kód valami ismeretlen...CODE:0573909, új szoft van rajta, készülék hálózati korlátozás nélküli, előlap ugyan úgy lötyög, most szabályosan belátni a billentyűzet mellett (3-6-9 gomboknál), másik oldal full paszentos, kíváncsi vagyok mit produkál...
Garancia jegyen természetesen nem jelölték, hogy 12.05-én vittem be, csak a mai dátum van ráírva, hogy főpanelt cseréltek... -
burasu4
senior tag
Segítség!!
Barátnőmnek van egy 6300i-je. Ma sw-t frissítettem, és közben kapott egy sms-t. Utána befagyott a művelet. Se kép se hang. Kábel le. Ok volt minden. Majd ujra kezdtem a frissitést, de semmit nem csinált.
Levettem a gépről.
Most, nem jó. Ha bekapcsolom, akkor nem történik semmi cs a fénye ég de fekete a kijelző.
Töltésre ugyan igy reagál...
Mit ajánlotok??
S40-nek van vmi reset, vagy hard reset mint a symbiánnak??
Köszi! -
attisx
addikt
válasz Mike717 #7231 üzenetére
Szerintem itt az ideje, hogy készíts egy biztonsági mentést a fontos adataidról, és nyomj egy Reset-et a telefonnak, illetve egy memória kártya formázás sem árthat. Utána pedig el kell felejteni az ilyen "tizenkettő egy tucat" zedge.net-es, ownskin.com-os, témának nevezett förtelmeket...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
old rocker
veterán
Valahol szeptember táján írtam le egy szokásosan hosszú esszében, amikor kezdtem kapisgálni, nem csak működésileg,üzletpolitikailag is mi állhat a háttérben. Arra én is rájöttem,ez a telefon ezzel a rendszerrel nyújtja a maximumot (az egyebekről most nem beszélve.) Amíg nyilvánvalóvá nem vált, mennyit fognak érte kérni havonta, na akkor eldöntöttem, a túrót. Felraktam a profimailt, ami elvileg szedegeti le a leveleket, de néhány napja az is "kihagy" cseszik csatlakozni, nem ad hangjelzést, ha van új...
Szóval valóban, ez a telefon a N.M-el működik e-mail kliens vonatkozásban) 100%-an.
S mint írtam, a szolgáltatást megvettük a telefonnal együtt; ahhoz viszont,hogy ezt igénybe vehessük, fizetni kell a szolgáltatónak. Ezt még csak tudomásul is venném; de hogy ennyire erre sarkalljanak egy adott gyártmánnyal és főleg ennyiért: na ezt nem veszi be a gyomrom.Főleg azt nem, amikor e-mail fiók telepítésénél bármit csinálok,hogy kikerüljem, a telefon csak arra veszi az irányt.Cifrább akkor volna, ha az első pillanatban fizetni kellene érte.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Mike717
csendes tag
Nem egy témát akarok beállítani, hanem belépni a témák c. mapba rámegyek, anélkül h. beengedett volna, kilép és indúl újra, a témákig soha nem jutottam el, csak kártya nélkül...
Most jelenleg a kártya benne van, de csak telón van téma, így engedett be pár óráig a témákba, de most megint meggondolta magát...:S:S
HELP
-
csab2
veterán
A Nokia Messaginghez csak annyit, hogy amióta újra be van állítva a telómon azóta jól működik a mail kliens. 4 órára van állítva az automatikus frissítés és valóban 4 óránként ellenőrzi a fiókomat. Úgy látszik ez a telefon csak NM-gel az igazi.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
zzola
titán
válasz peugeotmate #7227 üzenetére
Igen, de gondolom nincs ez így mindig, biztosan közrejátszik az ünnepek, meg a válság...
-
Newyorker
addikt
válasz old rocker #7223 üzenetére
nah áthozta a tel-t
csillag, 3-as gomb, felvevés gomb (gondolom ez a zöld gomb) és bekapcs gomb, de semmi
simán frissítette, majd megszakadt és és utána már nem tudta beindítani
-
Newyorker
addikt
válasz peugeotmate #7221 üzenetére
az hogy is van, mert én csak azt a hardot tudom, ami bekapcsolt állapotban van
-
Newyorker
addikt
emberem fireware frissítést csinált az NSU-val, de kifagyott, most nem tudja bekapcsolni, mi a teendő?
-
Newyorker
addikt
Skype-ozni melyik progit ajánljátok?
-
zzola
titán
válasz old rocker #7213 üzenetére
, Ezzel sokaknak okoztak csalódást, ezt már nem tudom kommentálni...
-
old rocker
veterán
"frissítettem a teló szoftverét, amit meg is tett gond nélkül. Jött viszont a mailkliens telepítése, és szó nélkül a NM szolgáltatáson keresztül telepítette a gmailes fiókomat.
Kaptam is egy mailt, amiben közölték a 30 napos próbaidőt, stb."
Na ezért és erről írtam ilyen hosszan. Ezt nevezem tisztességtelen marketingnek.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
scaros
csendes tag
Eddig nekem is NM nélkül működött a Gmail, sima kliensként települt anno, szeptemberben.
Mivel a telefon eddig hibátlan volt, ezért nem reseteltem, így a mailkliens sem szorult újratelepítésre. Ergo, bár rendszeresen figyelemmel követem a topicot, ezeket a NM-es hozzászólásokat csak érintőlegesen olvasgattam. Most viszont megérett bennem az elhatározás, és NSU-val frissítettem a teló szoftverét, amit meg is tett gond nélkül. Jött viszont a mailkliens telepítése, és szó nélkül a NM szolgáltatáson keresztül telepítette a gmailes fiókomat.
Kaptam is egy mailt, amiben közölték a 30 napos próbaidőt, stb.
Amit én erre tettem, hogy a megadott mailcímmel és jelszavammal bejelentkeztem a Nokia Messaging oldalára, és láss csodát, ott volt a telepített fiókom, amit fogtam, és eltávolítottam onnan, és helyette egy másik, egyébként létező, de nem használt fiókomat adtam hozzá.
Ezek után kíváncsi vagyok, hogy a jó öreg gmailes címem 30 nap próbaidő leteltével vajh működni fog-e úgy, mint annak előtte.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Nos megérkeztek az ebayen rendelt fóliáim! A csomagolása nagyon pöpec, mind a háromhoz jár külön törlőkendő! A minősége is rendben van a fóliának, de viszont a mérettel bajok vannak! Baromira nem az e52 formáját követi a széle, épphogy a kijelző fölötti tényleges részt befedi! A kijelző és a keret közti rész szabadon marad! Ez van,de még mindig jobb mint a semmi! Valamit azért még így is ér! Most 300 forint nem a világ...
meg
-
Mike717
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy E52 telóm, vettem bele egy 8GB-os memó kártyát, azzal is lazán működik, már 3 hete megvan.
Viszont most, mikor telepakoltam témákkal, beállítottam rajta egy témát, amit 4-5 napig rajta is hagytam, azaz nem mentem be a témák menübe, amit ezelőtt gyakran váltogattam. És ezek után ahogy rákkattintok a témákra, újraindúl az egész telefon, ugyanez a üzemmódváltással...
Leformatáltam a lemezt, és úgy visszaraktam bele, és akkor viszont gond nélkül beengedett, persze a telón lévő témák voltak csak rajta...Most vártam 1 napot, ugyanúgy csak azok a témák vannak rajta, de ismét előjött, a témákba ugorva újraindúl az egész készülék....:S:S Kártya nélkül simán működik...
Valaki tapasztalt ilyet? Nagyon szükségem lenne a segítségetekre, nem akarom naponta formatálni a lemezt, csak azért, mert a témáknál kifagy a készülék...HELP!
-
old rocker
veterán
Nekem most az E75-el pont ez volt a problémám. Elutasítottam és egyszerűen nem engedte "egyenesbe" telepíteni a fiókot. Olyan hülye e-maileket kaptam aN.M.től,hogy tudomásukra jutott, a telefonom másik tulajhoz jutott, de ne aggódjak, zárolták a fiókot, az adataim, leveleim nem fognak a másik felhasználóhoz jutni. Pécén töröltem az egész fiókot,arra kaptam egy sajnálkozó e-mailt, egyszóval mindent megpróbáltam, hiába. Vagy N.M. közreműködéssel volt hajlandó telepíteni, vagy sehogy. Mint írtam, a végén feltelepítettem a gémél címet messangesnek, utána felraktam a két POP3-at, hogy köszönöm,nem akarom a meglévő fiókhoz csatolni őket, majd többszöri kísérlet után sikerült a gémélt újra felrakni, ezt követően letöröltem a meszeddzsinges gmail fiókot és hurrá, minden a helyén volt. Az E52-vel is kínlódtam egyszer, amikor a fizetőssé válás miatt felraktam a profimail programot, de ennyit nem.
Még egy megjegyzés, ami dzsóbácsinak is szól: a Nokia Messaging -os fiók,ami jó lenne, ha nem fizetős lenne, vagylegalábbis egy korrektebb árat kérnének érte - fixre állítható be. Vagy wlannal csatlakozik, vagy gprs nettel. A profimail programnál viszont beállítod fő elérési pontnak a wlanodat. Wlan üzemel,nincs gond,szedi le a leveleket. Viszont beállíthatsz előre egy másodlagos elérési pontot, amivel automatikusan leszedi a leveleket, ha az elsődlegessel nem sikerül csatlakozni. Vagyis elmegyek hazulról, x.helyen vagyok, s a program - mivel a routeremet nem találja - automatikusan a megadott trémobil gprs net kapcsolattal cibálja le a megadott intervallumban a leveleket. A N.M. szolgáltatásnál ilyenkor semmit nem csinál, nem megy, nem megy. Vagy: kapkodhatod elő a telefont és újra beállíthatod, hogy a csatlakozás most a gprsneten keresztül történjen.
Vagyis, dzsóbácsi, az egyik problémám az, hogy a nokia mérnökeinek vajon miért nem volt elég esze egy 80 ropis készüléknél ehhez... Mert a profimail forgalmazóinak is meg kell valamiből élni?A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Joe bácsi
őstag
válasz old rocker #7205 üzenetére
Most az üzenetekbe épített postafiókon vitatkoztok?
Nekem tökéletesen működik, én csak wifin használom.
Nagyon ritkán a gmailre nem akar kapcsolódni, de max. akkor egy napig nem tudok wifin kapcsolódni. Utánna jó lesz.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
old rocker
veterán
Hm... komolyan gondolod, hogy panaszkodni akartam neked és azért írtam? Mellesleg kérdezd meg pl.Macit. Amúgy azt hiszem,hardreset után is felismer bizonyos beállításokat. S aki egyszer már kipróbálta, elég nehezen szabadul tőle, az a gyanúm, a N.M. szerverén maradnak "emléknyomok", ehhez én nem értek.
Az előző hozzászólásom egyébként az első olvasatra picikét irritálónak tűnő kérdésfeltevésed alapján ugyan, de nem neked szól, face to face. Mellesleg többet nem írok az e-mail kliensről, ez volt a nekrológ.Confussion will be my epitah...
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
air
nagyúr
válasz old rocker #7203 üzenetére
Sajnos kárt volt rámzúditanod a panaszáradatot, nem én tehetek róla, hogy kinek hogy működik. Csak elmondtam, hogy nekem NM előfizetés nélkül is megy. Soha semmit nem kérdezett ami a Messaging-re utalt volna. (Hard reset utáni első konfiguráláskor sem.)
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
old rocker
veterán
Biztos azért, mert te okosabb vagy. De javasolnám, csinálj egy hard resetet és kíváncsian várnám a leírásodat, milyen lépésekben állítottad be az e-mail klienst. Ugyanis nekem, de előfordul,másnak is, nem kérdezi meg, messaging igénybevételével akarod-e telepíteni, egyszerűen úgy telepíti. A következő cím telepítésénél az utolsó fázisban megkérdezi, van már egy N.M. fiókod, akarod-e,hogy ez is abba legyen integrálva. Ha nem akarod, akkor eleve N.M.nélkül telepíti fel. De azt is elárulom neked, ha szerencséd van, rögtön az első telepítésnél megkérdezi, engedélyeze-e a Nokia Messaginget. Ha nem,akkor kiírja, befejeződött a telepítés, majd ellenőrzés, megpróbál csatlakozni, majd kiírja: a szerver foglalt,nem válaszol, megpróbálja újra? És még itt is csak okézni tudod, majd a következő ablakban van olyan lehetőséged: mégse. Mindezt egy POP3 fiókkal próbáld meg... Mert ha sikerül a nokiát kivédve feltelepítened, javaslom, nyisd meg és amikor nincs beérkező üzeneted, bökj rá bal oldalon felül a bejövő fülre. Akkor talán fogod érteni, mi a bajom(junk) ezzel a neked kiválóan működő klienssel.Mert megnyílik az ablak, ahol annyit fogsz látni: egyéb mappák. Ha ezt is megnyitod, találsz benne egy bejövő mappát. Ráböksz és megnyílik a 22-es csapdája. Ezt követően küldj el egye-mailt és arra is rájössz, a pittyenésen kívül semmi kontrollod nincs, elküldte-e alevelet. Vagyis még mindig csak bejövő mappád van. Vagy csinálj egy piszkozatot, lépj ki, majd játszd el a"na, most már bejezem és elküldöm" játékot. Ha továbbra sincs érkező leveled, kénytelen leszel magadnak írni, mert változatlanul csak bejövő(/egyéb) mappád van. Megérkezik a saját magadnak írt levél és hurrá!!! a bejövő ablakot lenyitva máris lesz piszkozatok, elküldött tételek és kimenő mappád. Pusztán csak ez az icipici kis problémám van az e-mail klienssel.Hogy neked ezek a mappák akkor is vannak, amikor nincs érkezett leveled? Hát persze. A Gmail, vagyis az IMAP4 fiókomban nekem is van.És akkor mondhatjuk,hogy dombon a tanya? Nem. Azért nem, mert:
1: az "igazi" levelezési címeim POP3-ak.
2. Ha át akarsz helyezni egy beérkezett stb. levelet, opciók, egyebek/áthelyezés, máris át tudod helyezni a bejövő mappába a levelet. Vagyis: helyben járás.Ha a Nokia messaging szolgáltatást igénybe veszed, az előbb felsorolt mappák természetesen minden esetben megnyithatók Sőt. Ebben az esetben lesz még egy töröltek mappád is. És ha át akarsz helyezni üzenetet,azt de fagto és de jure el tudod végezni, bárhonnan,bármelyikbe. Vagyis a törölt üzenetet, mindaddig, amíg véglegesen törlöd, vissza tüdod rakni bejövő, kimenő,elküldött,vagy piszkozatok mappába.
A végén én is felteszem a költői kérdést, azE52-n,azE75-ön is ugyanez a helyzet. Legalábbis nekem.Vajon miért? Rosszul nyomtam valamelyik billentyűt? Kihagytam egy lépést? Vagy pusztán csak imádok egy délutánt eltökölni azzal, hogy a korábban N.M-re beállított fiókomat felszámoljam? Túl igényes vagyok, vagy egyszerűen csak asshole, amiért bosszant, hogy az e-mail kliens csak akkor lesz teljes értékű,ha a messaginget igénybe veszem? (Lásd fentebb, mi a különbség IMAP fiók esetén is,POP3 - ról már nem is beszélve ... Mellesleg, ha elolvastad volna korábbi leírásaimat erről, talán nem kezded azzal, te nem érted ezt azN.M. mizériát. Mert már annyit írtam róla,hogy én hányok tőle.)
Végezetül csak neked, csak itt, egy magyarázat az elégedetlenségem lelki (pszichés) mozgató rugóiról. A korábbi telefonjaimban, az összes E szériást is beleértve, beállítottam a fiókjaimat, "oszt jó napot". Ha elküldtem telefonról egy e-mailt, megnyitottam az Üzenetek mappát,azon belül az elküldötteket és az esemesekkel együtt ött vigyorgott az e-mail.Ha nem fejeztem be,a piszkozatmappában megtaláltam. Igaz, fapadosabb volt és manuálisan csatlakoztam.
Most el van különítve teljesen az elküldött/piszkozatok/kimenő e-mail az üzenetektől. Cserében POP3 fiók esetében, ha nincs érkezőm, nincs sehol ilyen mappám. Ha IMAP4 mappám van,abban már van elküldött stb.mappám,akár esik,akár fúj.De amire képes a telefon, az teljes egészében (törölt mappa, áthelyezés)csak akkor manifesztálódik, ha a szolgáltatómnak havi 1580 Ft-ot befizetek, pluszban Mert, ha külön-külön nézzük:mi az a600 Ft, mi az az 1000 Ft manapság?? Háppersze. Csak amikor már összeáll, hívások xFt, SMS x Ft, N.M. 590 Ft, Mobilnet 990 Ft, akkor befizetek mondjuk 11 ezr Ft-ot.
Miért kell nekem egy 80 ezer Ft-os telefonra, aminek a Nokia Messaging szolgáltatással már.egész pöpec e-mail kliense lenne, 20 Euróért vennem egy ProfiMailprogramot? Mert ha előfizetek a messagingre, egy első évben pariban leszek, a következő évben 12x 590 Ft hátrányban. Mivel,ha a ProfiMailt megvetttem,felraktam, akkor az enyém. Nem vigyorog a készenlétin, hogy levelem érkezett, csak hanggal jelez. Ugyanakkor egy csatlakozással automatikusan le tudja szedni az összes cím levelezéseit, időzíthetem, akár 1 percenként felcsatlakozik, van-e levelem (im), tudok saját mappákat készíteni,oda átpakolgatni, megkérdezi,memória kártyára vagy a telefonra akarom beállítani, s ha adatátvitel üzemmódban csatlakozom a PC-re, nemkezdhetem elölről ezt a beállítási pontot; állíthatom a betűméretet, színt(akár az xplorer), megnézhetem a pillanatnyi és az összesített adatforgalmat. Mindezt külön 7 rugóért veszem meg egy 80 ezer Ft-os telefonra,amiit azért nem vennék meg, ha a telefon teljes képességeinek kihasználásáért nem kellene évente ugyanannyit fizetnem, mint a ProfiMail egyszeri megvásárlásáért.
Hát ez a nagy Nokia Messaging mizéria, legalábbis részemről. Olyan dolog, amiről az emberek egy része manapság már lemond. Elvi kérdés.
"Viagra? Nem kell. Vagy álljon fel magától, vagy ne álljon fel sehogy. Ma gyógyszer,holnap toronydaru..." (Csak semmi pánik.)
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
drkbl
őstag
Köszönöm! Addig működött nálam is, amíg azokat a mappákat hozzá nem adtam a szinkronizáláshoz Hiába töröltem az előfizetést, azóta azonnal megszakad a kapcsolat és nem hozza le a leveleket. Másik IMAP, ahol nem állítottam be az almappákat, hibátlan (bár úgy emlékszem, szervíz előtt ott mentek az almappák. Az egygyökerű IMAP, a másik kollaborációs, más névtereket is látok, a gyökérben hármat, abból egy az INBOX.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest