- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
gelbelex #4014 üzenetére
Igaz, és nekem szintén kellemes társ a C7 továbbra is. Egyszerűen csak megpróbáltam higgadtan válaszolni Manci kissé talán provokatív kérdésére, elvégre egy másfél éves modellt nem lehet agyonvédeni még akkor sem, ha mi elfogultak vagyunk.
Megemlítettem 1-2 gyengeségét, de úgy látom, szinte minden C7 tulaj tud írni néhány negatívumot, szükségletek szerint (lassúság, fix fókusz, memória, ilyesmi).
Nekem nem kell, h a PC-t helyettesítse, bár a böngészési élményben azért jó lenne, ha megközelítené azt...old rocker: a fogyasztói társadalomban valóban jobban hathat a marketing, mint régebben. Ettől függetlenül bennem nem kelt minden egyes reklám birtoklási vágyat, egyszerűen csak szeretek képben lenni a legfrissebb technológiákkal (a mobilarena-ra is így kerültem). Természetesen mindig lesz jobb, gyorsabb, szebb, én nem ezekkel összefüggésben ítélem meg a C7-et, hanem igyekszem reálisan, főleg az eltelt másfél év távlatában. Ahogy Te is írtad, a Nokia bealudt 3-4 évvel ezelőtt - ha ezt nem teszi, akkor valszleg eleve egy Anna/Belle szintű érintős cuccal jönnek ki, ami aztán az évek alatt a jelenleginél sokkal versenyképesebb helyzetbe emelte volna mára a Symbian modelleket.
Anyway, a C7-et értékén kell kezelni, régi vason, jól optimalizált rendszer, remek (bár érthetően egyre kevesebb új) alkalmazással, megfelelő támogatással (legalább is még egy ideig). Én a kiesett éveket nem azért sajnálom, mert ezek nélkül akkor most a C7-em is jobb lenne, hanem mert a késlekedés végül a Symbian végét jelentette.
A fostos 5800-ból egészen felhasználóbarát érintős rendszerig jutottak el a C7/N8 párossal és társaival, az Anna/Belle pedig még rádob egy lapáttal. Ha a fejlesztéseket kicsit korábban kezdik és gyorsabban haladnak, akkor az oprendszerrel szemben legsűrűbben megfogalmazott negatívumok megoldásával egészen pöpec paraméterekkel bírhatna manapság a Symbian. GHz körüli procikkal, több RAM-mal, a 640x360-as felbontást 1280x720-ra emelésével, még ütősebb Store kínálattal, megspékelve a szokásos innovatív Nokia húzásokkal (kamera, anyaghasználat, design, készenléti idő) lelki szemeim előtt bámulatos Nokia modellek jelennek meg...
De inkább kiveszem a biliből a kezem.Még egy utolsó: sztem ne vonakodj a Belle-től, bár annak érdemes utánanézned, h a felsorolt alkalmazásokból melyik kompatibilis a Belle-lel. A korábbi mérettől néhány esetben nagyobb widget is csak az elején okozhat bosszúságot, én már abszolút megkedveltem a Belle-t. Szó volt róla, de nem emlékszem, h válaszoltak-e, nos az órából továbbra is közvetlenül el lehet jutni az ébresztőhöz, egyedül az üzemmódválasztó tűnt el, ezt egy külön widgettel pótolták.
-
kp78
addikt
válasz
gelbelex #3402 üzenetére
Én utólag csináltam meg a resetet, de szerintem szánd rá magad inkább előtte, mert a frissítés úgyis sok programot le fog gyalulni. Ha utólag csinálod sem gond, mert a HR leszed megint mindent (áruház, maps), de utána Suite-on keresztül újratelepítve a frissítést, visszarakja.
#3390-ben linkeltem egy képet a gombos resetről.
Legyalul mindent, és utána teszed fel Bélát.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest