Hirdetés
- Stabil pályára állt az Android 16
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Várok másoktól is sötét nagy záridős képeket. MR007RM-nek is van 3db, neki zöld árnyalatú. Kár róla szót ejteni innentől mert olyan 808-at még nem láttam ami nem hibázott volna. SŐT tesóm rendes S4200-as digite is beteg, ilyet szól nem tudod mi ez? sötétben van gond nézd, mondom hot pixeles a géped.
-
MR007RM
addikt
Ügye azért azt tudod hogy még teljes méretében is alig venni észre? Vicces vagy. Az előző linkelt fotódnál is ha nem karikázod be akkor észre sem veszem.
Most komolyan mikroszkóppal vizslatjátok hátha találtok minél több oda nem íllő pixelt? Ilyenek nekem is vannak ha keresek, de minek ez az egész felhajtás. Számomra csak az számít hibának amit észre is veszek, de rögtön. Pl egy nagy fehér pixel fekete alapon.
Ha egy kép be van égve akkor a beégett részen még jó hogy nem látszik semmi sem. Nincs fekete hibás csak fehér vagy színes, de nálam csak a fehér lenne a gázos a "főpixel" monitorügyileg vmi hasonló elnevezés.
Akkor nézek pár fotót, hogy lerendezzetek és depressziós legyek miszerint az én telóm is hibás, mert akkor ti jobban fogjátok érezni magatokat ha mind "gázos". Az agyam eldobom.
Mióta megvan a teló már rengeteget kattintgattam, elraktam, törőltem....mindegy. Ami az elöregedést illeti nálam már esedékes?
Mert tuti hogy vezetek ebben nem kicsit. Elöregedés, elhasználódás majd 10 év múlva talán. De csak nálam!
Éljenek a fehér PureView-ek.
-
válasz
Quasi_modo #3091 üzenetére
Igaz!
-
Neked 4 van, ennyi. Túltelítettség kifejezést kell megjegyezni. Beállítás kérdése mert X pixel ekkor X meg akkor sokall be és vált át fix színre. A kék színnek is megvan az oka, de igazából felesleges leírni. [link]
Én elég szerencsés helyzetben vagyok pixelek terén röviden. -
A teóriámat a miértekre egyszerűen nincs időm tesztelni. Talán ma este. A tippem az az, hogy a gyári programmal készült képeken annyira pitiáner lesz a hiba, hogy észre sem venni vagy nehezen. A camera proval meg durva lesz. Ez a sok beállítási lehetőségből fakad és hogy felül tudsz bírálni dolgokat. Mondom olvassatok a hot pixelekről tudni fogjátok, hogyan kell előcsalni őket. Maga a tény, hogy éjszakai a kép és camerapro = a hiba előcsalásával. Ezt tetézi a tény, hogy 41mp ami megfelel egy szorzónak is, ennyivel nagyobb az esély egy 1mp-s kameránál a hibára. Szinte kizárt, hogy ne legyen benne hiba. Az újban is lesz csak máshol. Nektek is van. A telótokat ha a kezembe adjátok és kapok 5 percet megmutatom a hibát. A képeimen szeretem a fényt, azért a sok hiba. Sőt idővel ezek a hibák elszaporodnak majd, öregszik a CCD. Ha nem szólok kiszúrjátok? Én is tök véletlenül szúrtam ki.
Érezd magad szerencsésnek! Elnéztem a képeiteket és MR007RM a leghibamentesebb, nekem akad 2 pixelem, neked meg 4, többiekét nem néztem meg nem készültek a hiba kimutatásához megfelelő felvételek. Nézz fel flickr.com-ra és keress rá az éjszakai 808 képekre, valakinek mákos tészta a kép. A HSZ-ekből meg az derül ki, hogy ez senkinek nem tűnik fel.
Telefon lévén nincs nem is lesz hotpixel javító program, a jobb digitekben van mert annyira általános hiba. SŐT havertól tudom, hogy egyes lencsék(?) amikor kapcsolatba kerülnek a géppel közlik azzal a hibás helyek pozícióját és alapból javítják őket. Meg kell barátkozni a ténnyel, hogy vannak és pont. Nem kizárt, hogy felhívom a kedvenc ÜSZ-emet és rákérdezek mi az álláspont. -
sadboy
aktív tag
Nem a kép minőségét kell nézni ez csak tesztkép camerapro-val 4 pixelt sikerült produkálnom. [link]
-
Pont ezt mondom, gyárival nekem se látszik látványosan, csak a cmaera proval, amit ugye csak éjszaka használok. Tedd fel a camera pro-t és csinálj kér képet, nálad is kijön. A beállításokból fakad, a gyárit nem lehet annyira testreszabni. Hétfőn lehet, hogy felhívom a nokiát hagyjuk az egészet!
-
sadboy
aktív tag
Maga a kép bűn rossz de itt is látszik a kék pixel még ha nem is látványos ez gyári kamera szoft [link]
érdekes így feltöltve nem is látszik
-
-
sadboy
aktív tag
Érdekes módon kreatív módban képtelenség fekete képet csinálni a telefonnal mindegyik kép szürke.
-
sadboy
aktív tag
Hát szerintem sötét részen egy rikító kék pixel épp elég feltűnő. Nekem ilyen van. És mikor majd hozzáfagy a kezem az átfagyott telefonhoz akkor nem mindig jön elő.
-
MR007RM
addikt
válasz
Kolondrum #3073 üzenetére
Jó majd küldök holnapra válogatok. Most jöttem haza a munkából.
Nálam is vannak itt-ott apró nem túl feltűnő kiugró pixelek néha, főleg ha belenagyítok látok többet is, de nem annyira feltűnő és nem mindig minden fotómon. Csináltam magamnak sötét fotót úgy hogy csak fekete legyen az egész és azon nem volt 1 rossz pixel sem, vagyis érdekes a dolog. Ha van is hibás nálam az elhanyagolható. Az a baj hogy el vagyunk már kényeztetve minőségileg.
Ebben a minőségen hibát látni és meglepődni nem tudom helyes-e. Az én pixelhibáimat mit ritkán látok másnak tudom be mint te. Olyan számítási hibafélének. Szerintem jobb a CameraPro, nálam az marad. Tetszik a kezelőfelület. A képvezérlők rész is részletesebb, jobban kézre áll a progi. A képtömörítési ráta nálam 100%-ra van állítva, mert a legjobb minőség kell, és azt csak ennél tudom megtenni. A videófelvevő is többet tud pl a végtelen felvételi lehetőséggel. Szóval ha tehetem akkor ez, ha meg megunom akkor néha más.
Nagy kiugró fehér pixeled ne legyen a szines kevésbé zavaró. Sárga nagy vastag ufófények meg gyakori vendégek nálam is. Én is az vagyok/Avatar/
Már mondták is egy másik topikban a nemtetsző hozzászólások okán, az ufófejüekkel vigyázni kell!
Ejtetted le a telód valamikor? Én már vagy 3x, de semmi baja nem lett, szerencsére a kamerának sem. A monitoroknál hallottam (ott nemtom miben másabb, de van egy rangsor súlyos és kevésbé szerint) azért van 3 napos csere, mert az idő alatt a használat során elő kell jöjjenek a hibák. Ha addig minden rendben akkor utána is. Csak egy gondolat a múltkori cikked után. Nézd meg felmelegedve és hidegen ugyanúgy hibázik-e ugyanabban a helyzetben és beállítással.
-
Bt helyett wifi! Pofon egyszerű és működik!
-
crane75
senior tag
Sziasztok! Létezik működő hack a telóra? Üdv: Crane
-
Még a gyári sötét képeken is van hot pixel hiba meg vándor pixel hiba. Utóbbi saját elnevezés. Azt már kitapasztaltam, hogy lehet jót lőni de csínján kell bánni a cameraPRO-val, max utólag fényesíteni vagy valami. Az aggaszt, hogy a gyári programmal nem ennyire gáz a dolog és itt köthetnek belém....... Egy pl a sok közül: [link]
-
thom79
tag
most itt is hirdetnek egy új példányt!!
-
sadboy
aktív tag
Ez a teszt reálisnak mondható. [link]
-
MR007RM
addikt
válasz
Ricardo #3065 üzenetére
Lehet kikiáltott több éves hulla is, de lényegtelen abból a szempontból amit képes nekem nyújtani a mindennapokban. Nyílván nem az örök időkre vettem és ruháztam be vele. Most használom és nem az lebeg a szemeim előtt hogy jézusom mi lesz 2016 után (már amennyiben 2012 végén nem lesz világvége
). Mert hogy késöbb mi lesz majd meglátom. Szerintem csak a kamera többet ér(főleg ebben a formában) mint az amiért jelenleg árulják nézegetve a nagyágyúk mit produkálnak és én már mit tudok vele produkálni. És ebben még mindig a legjobb teló szintén és afölött is nem kicsit. Voltak is tesztek korábban jól eltúlozva, de sok igazsággal mellette. Még azt a fránya böngészőt is köpködték, pedig most nálam hasít miután beállítottam. Minden manipulálva ma manapság.
Az N8 után is ott volt itt a vége....aztán hoppá mi lett. Szerintem legyenek döntéshozók, részvényesek, Elop-félék, a minőséget mindig a munkások hozzák és állítják elő, ami időnként hozhat meglepetéseket mint ennek a telónak az esetében.
Ha nem lesz 808 utód meg friss "Belle" új hardver stb.....2013-4-5 -ben, akkor nem lesz, ennek az értékéből nem vesz le semmit sem. Pár év múlva úgyis lesz ha minden jól megy új telcsim, akár úgy hogy ezt senkinek oda nem fogom adni ami már most biztos. Már 5 hónapja használom elégedetten.
Ja és egészen egyedi, ezzel aztán(még)nem rohangál mindenki.
halva született, de az én kezemben élőnek tűnik.
Feltámadt?
Meddig tart élőnek egy műszaki cikk manapság? Telónál két év, mint egy max előfizetés? Meg hasonló gondolatok. Nincs olyan teló amiből vmi ne hiányozna stb.....
-
Ricardo
titán
válasz
MR007RM #3064 üzenetére
A hozzáértés hiányával vitatkoznék. hidd el, hogy láttak pár Symbianos cuccot. Annak kiemelése, hogy halott a rendszer, sajnos megint jogos. Aki idejön és esetleg semmit nem tud a telefonokról, nem árt ha tudja, hogy a saját "szülei" ítélték halálra, és nem kap a jövőben támogatást.
Gondolkodtam egy N8 beszerzésén, amikor kicsit normalizálódott az ára, de a rendszer elkaszálása volt az egyik fő indok amiért nem tettem. Itt van ez a telefon is, ami tetszik, és el is gondolkodnék rajta a jövőben, de ez is halva született sajnos -
MR007RM
addikt
Igazad van, de ne kapd fel a vizet. Majd én felkapom.
Szinte az összes teszt erről a telóról lehúzós. Befolyásolta őket a megbélyegzett rendszer meg a hozzá nemértés. Megasztán sosem tudni kit miért fizetnek tesztírás alatt, vagyis sajnos nem mindegy az sem ki készíti a tesztet manapság. Ez van.
-
asto
csendes tag
válasz
Polarstar #3061 üzenetére
Ugye ezt nem gondoltad komolyan?
Közülünk te vagy az újonc. Kattints már a Témaindító írás: Nokia 808 PureView - kamerás béta linkre (a jobb felső sarokban)! Még azt sem tudtad, hogy az itteni fórumtémák cikkekhez tartoznak?
Ha megnyitod a cikket, és ott a cikk alján a Hozzászólások linkre kattintasz, akkor a hozzá tartozó fórumtémát nyitja meg.Ezt sem tudod, és akkor még te nevezel engem újoncnak? Nevetséges.
-
asto
csendes tag
A cikkíró teljesen elvakult tudatlan. Csak annyira volt képes, hogy végig fikázza és lehordja mindennek a Nokia 808-at. Ezért kár volt ezt a "tesztet" megírni.
A kameratesztből sok alapvető dolog hiányzik. Mi a francért nem voltál képes tájképet csinálni? Vakus képből is nem csak közelit kellett volna csinálnod, hanem egy nagyobb helyiségről teljesen sötétben! Videóból is kellett volna csinálnod beltéri, teljes sötétségben LED vakus videót. (Tiszta szégyen, hogy ilyet még külföldi tesztekben sőt, még a Youtube-n sem találni.)
Nagy kár, hogy akik ilyen kamerateszteket csinálnak a telefonokról, fogalmuk sincs róla, hogy hogyan kéne a tesztet megcsinálni.
-
mobilefan
aktív tag
-
thom79
tag
válasz
Kolondrum #3052 üzenetére
váóóóó köszi, közben ahogy az elözö hsz-t irtam megnyitottam a térképeket és ott vannak a képek szana szét szorva mit hol fotoztam, NA erre gondoltam a kérdésemkor, nagyon tuti!!!
apropo galéria, csak engem zavar h a gyári galériában nem tudom mappázni a képeimet,,? tudom tudom van jópár progi amiben mappázni tudom a képeim de én elözö telómból (e6) nagyon szerettem a gyári galériában lévö mappa nézetet...
-
thom79
tag
ha a fényképekhez elmentem a gps kordinátákat azt tudom hasznosan használni VMIRE vagy csak egy adag számsor bele égetve az exifbe???
gondolok itt vmi jopofa térkép progira amin látom hol fotozgattam az adott képeket, vagy hasonló -
MR007RM
addikt
válasz
mobilefan #3032 üzenetére
Még egy pár észrevételt ha megengedsz, hogy ne vezesselek félre.
Ezeket már korábban linkeltem. Ha jól emlékszem mindkettőnél használtam ND szűrőt. Az egyik vakus a másik nem. Az elsőt szép simára mosta háttérileg, a célpont meg pont jó lett a vaku miatt, éles maradt. A 2.-nál(vaku nélküli) az iso 500-ra állítódott, mert az automatika úgy döntött és mégis számomra tisztának, szépnek hat a felület. Jó az a ND szűrő, nappali fénynél csodás dolgokat lehet vele művelni.
Még nekem is játszanom kell vele hogy jobban kiismerjem.
-
MR007RM
addikt
válasz
Ricardo #3038 üzenetére
Akkor igyunk erre az egészre egy pohárkával.
De nem elrontva a hangulatot még egy tényező. Ha ezek után nálam is fellelhetőek lennének pixelhibák én tuti a szoftverre gyanakodnék, mert pár napja frissítettem. Na most eddig nem volt semmi. A lényeg számomra az hogy egy adott helyen ne lássak mindig, és főleg kiugró dolgot. Részemről lezárva.
(#3039) SymbianOS: De az a fix mindig fix ugyanott? Mert a mostanin nagyon a szélén volt. És én többet nem láttam.
-
Ricardo
titán
Azoknak, akik buknak a kellemes vörösökre
-
MR007RM
addikt
válasz
mobilefan #3029 üzenetére
Azt azért nem mondtam hogy az ND-t meg sem nézd este, csak nálam nem számít annyit. Nézd meg az éjszakaimat egynél sincs ND. De attól még lehet. Mondjuk a CameraPro-t használom és abban nem is találok olyat. A fényeket az expo.komp.-val szorítom le vagy fel és az iso 50-nel. Látod hogy az első mennyire fényes lett, pedig -4-ben van az expo. Az a minusz dolog szorította le a fotón a lámpafényt és helyezte rendes mederbe szerintem. Mindig az adott helyzettől függ a beállítás, vagyis nincs teljes elmentett dolog mivel mindig kell rajta állítani. Párat ell kell lőni és megnézni mit kell még finomhangolni, mert előre sosem tudom pontosan milyen lesz, elsőre nem biztos hogy jó.
Vaku elfelejt mindig ha nem portré. ISO meg 50-200-ig szép még. Talán 200 esetében lehet a legvilágosabbat lőni a telóval. De legyen 50 az. Allványról sorozatban nyomva hozzá se érve 4-5 és majd kiválaszt. Az élesség kicsit fel 50-ig. a fény is vagy 15, kontraszt 0, színtelítetség 20 kb mikor mennyi.
Az sem jó ha nagyon felnyomod a csúszkákat és fordítva is igaz. és az egymáshoz viszonyított helyzetük is számít.
(#3030) SymbianOS: Az a 1db hibás pixel most máshol van mint eddig volt nem?
(#3034) hage: Lázadó-pixel.
(#3035) hagel: Annyira. Talán iso 200 esetében még tudtam volna rápakolni egy keveset, de ott ahol álltam mondjuk semmi fény nem volt. Lámpa a közelben sem. Persze hagytam az automatikát dolgozni. Nem vártam többet.
-
MR007RM
addikt
válasz
Kolondrum #3024 üzenetére
Az miért van hogy belebikázok a sötétbe és tiszta feketét kapok? Mert csináltam olyat is. És mint írtam a 2. fotó esetében sorozatra nyomtam az állványon lévő telót, és ahogy nyomta különböző beállítással volt hogy több hibás pixel jelent meg aztán tűnt el. Nem mozdítottam rajta. Amit belinkeltem azon pl alig van. A helyzet ahol csináltam a fotókat(2.) azért nem egy átlagos. Ott ahol van fény, és mint írtátok nálam nem látszott a hiba. Olyan mintha csak extrém esetekben történne vmi ami nem állandó, mintha vándor pixel lenne.
-
mobilefan
aktív tag
válasz
Kolondrum #3030 üzenetére
Hát ez bitang kép
quasi_modo:
Értem,most már akkor este melóba elkezdem a kattintgatást -
mobilefan
aktív tag
válasz
Quasi_modo #3020 üzenetére
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Lassan eljon az ideje, hogy lecsereljem "eletem parjat", N8-amat. Mivel tobb keszulek is palettan van, ezert kozel se olyan egyszeru a dontes, foleg hogy a megszokott Symbianos extrakat mas telefonban nem vagy alig lehet meglelni. Epp ezert, lehet hogy 808 jonne szoba. Viszont par kerdes felmerul:
-Erezheto gyorsulas N8-hoz kepest?
-Mennyivel mondhato modernebbnek, jobbnak, stabilabbnak?
-Akksija ugyan ugy birja, mint elodje?
Esetleg tudtok valami helyet, ahol jo aron belehetne szerezni, vagy meg mindig a 120 korul mozog az ara?
Koszonom a segitsegeteket! -
válasz
Ricardo #3025 üzenetére
olvass a témáról. Nagyon gyakori és nem véletlenül van egyes gépekben javítofszoft. Mivel ez nem digit marad a külső javítás amit ma du ki is próbálok! Lehet h hagyom is! 41mp esten ennyiszer nagyobb az esély hotpixel. 41x!!! Az nagyok durva, az új is hibás lesz csak máshol. Rengeteget olvastam róla képbe vagyok, szinte nem is hiba ez a ˝hiba.
-
MR007RM
addikt
Két éjszakai. Sorozatmódban születtek. A 2.-nál (volt mikor több ugyanabban a helyzetben több vagy kevesebb fénynél)bizonyos automatikus lövéseknél pár halott pixel jött elő aztán volt mikor nem annyira. Szóval nincs olyan szerintem, hogy rossz kamera meg hibás pixel, hanem egyszerűen bizonyos helyzetekben előjön akár egy távoli fénysugár vagy hibás számolás közepette. Fotó függő. Kamera modul csere után talán rosszabb is lehet, de rátok bízom.
Én nem cserélek semmit.
-
MR007RM
addikt
válasz
mobilefan #3019 üzenetére
Üsd be a gugliba az ND filter elnevezést és látni fogod a fotókon mit eredményez. A szemednek higgy ne másnak. Összemos a dolog. Vízesés meg hasonlók, művészi fotók.....szerintem nappal lehet vele érdekes dolgokat művelni, akár esti hangulatot vetíteni a fák lombkoronája közt becsillanó napfény kontrasztja adhat élményt. Este nem nagyon érdemes vele vesződni. Fénycsíkok meg miegymás anélkül is van a lassú expozíció miatt. A fények leszedését én nem azzal csillapítom jelenleg. Nekem fontos hogy a fotó szép éles legyen az ND pedig összemos szerintem az eddigi észrevételem szerint, de mindenképp sötétít. A legjobb ha tapasztalat útján adsz magadnak minden kérdésre választ.
A Nokia eladja finnországi központját
Hát a sok itteni fórumozó meg moderátor nem látja mi is folyik itt valójában már két éve? Nokia így meg úgy magára talált. Egy frászt szépen eltűnik, beolvad lépésről-lépésre. L920=Microsoft
Damian Dinning sem véletlen távozott. Amit mondanak nem az igazi ok. -
Radeon_5
aktív tag
-
mobilefan
aktív tag
válasz
Quasi_modo #3017 üzenetére
Rendben,de pl Iso-t mikor kell vagy tanácsos használni ?
Nd szűrő mire szolgál? -
válasz
Quasi_modo #3017 üzenetére
Én előre vetítem, hogy kemény kör lesz mert amint megnéz a rendszerben látja, hogy ki vagyok, de szerintem arcról is rá fog jönni. Tudni fogják, hogy a legkisebb hiba = visszadobom. Mindenre felkészültem!
Jövő hétnél előbb nem tusom elvinni, túlórák.
Quasi_modo! Van ott is csak nem ennyire látványos.
Direkt megnéztem, gyárin a kék alig vagy nincs, de van lent kettő világos folt amit pár korábbin fellelni, meg fent is akad belőle. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
mobilefan #3015 üzenetére
Én annyit csináltam a szokásos beállításaimhoz képest (plusz élesség, plusz kontraszt), hogy az expoziciós idő hosszabbra vette, mert a nagy fehérséget erős fénynek érzékeli és visszaveszi a fényt.
SymbianOS : Akkor várjuk a kameramodul csere eredményét.
szerk.: Ja: Ha a gyári programmal nincs hiba, akkor minek a modulcsere ? Az a progi úgy is több sebből vérzik, még ha lehet is vele szép dolgokat csinálni. -
válasz
Quasi_modo #2991 üzenetére
minden körülmények között rossz. Sw t nen bántom, sok meló volt vele.
-
mobilefan
aktív tag
Valaki tud adni tanácsot,hogy milyen beállításokkal fotózzak?
Most konkrétan szeretnék lőni a havas tájról egyet,állványom nincs de le támasztom az ablak párkányra,8mpx fotózok,mit-hogy merre állítsak, hogy tiszta éles kép legyen ? -
MR007RM
addikt
Látom hamarosan mindenkinek lesz állványa és olyan megalázó fotói hogy a konkurencia összepisili magát félelmében.
-
sadboy
aktív tag
Egyébként a nokia megoldásáról olvastam külföldi fórumon hogy nem tartja elég erősen a telefont és hajlamos a törésre is.
-
sadboy
aktív tag
válasz
Quasi_modo #3001 üzenetére
Megtörtént. Tuti hogy hardveres hiba minden felbontásnál megvan. Max nehezebb észrevenni. Mivel annyira senki nem ismeri a technológiát hogy melyik pixelt hogyan módosítja, könnyen lehet hogy pont az a pixel hibás amit mindenképpen megtart a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stabil pályára állt az Android 16
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest