- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eversmann
aktív tag
Néha azért elveszti a fókuszt a kamera. Én szoftverre gyanakszok. Open Camerába volt olyan, hogy always focus. Tehát ahogy elmozdítottad, újra fókuszált. Gyáriba talált valaki más hasonlót?
-
nicu71
addikt
Srácok,A Galileo ezen a telefonon tényleg felejtős?
-
pisti525
csendes tag
Ki mit tudd egyébként erről a "jövőbeli" kamera app fejlesztéséről? Hivatalos forumon elég sokan kérik, többek között én is, a 4 másdpercnél hosszabb expoziciós időt és a full hd 60 fps videót, egy kedves kommentelő szerint hamarosan érkezni fog, mert a Nokia dolgozik ezen.. vagy csak ő szerinte?
-
( V )
veterán
válasz
-Skylake- #2847 üzenetére
frankó leírás 👍
Igen, a seamless system updates (project treble egyik fontos hozadéka) sokkal biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az OTA frissítést, viszont cserébe kicsit macerásabbá a manual flashelést.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Wiz Khalifa #2876 üzenetére
Az se valami tartós igen. Ilyen a mostani trend, vegyél újat maxx 2 év múlva. Régen azért hirdták tokba a telót, hogy az üvre lehessen csatolni vele a készüléket, manapság meg azért, hogy túlélje a tervezett idejét valahogy😁
-
vittgen
senior tag
válasz
Epsylon #2871 üzenetére
Nem is akarom megkérdőjelezni...
A vita arról ment,hogy van-e kerámia vagy nincs!
A festés a vita szempontjából lényegtelen volt! Sérülékeny,tudom én is tokkal használom!
Én arról próbáltalak és most is próbállak meggyőzni,hogy az aluházon nincs kerámia,csak az a festékréteg,ami "ceramic feel" és próbálunk védeni tokkal...
Valamint én szorosan ebben a témában próbálok maradni és minden tiszteletemmel feléd lenni...semmi személyeskedés,csak a "téma"! -
*Mukeey*
addikt
Amúgy meg tökmindegy, jó tapintású. Biztos karcolódós viszont, úgyh tok mindenképp ajánlott. Üvegnél nekem bármi jobb, utálom, csúszós, ujjlenyomatmágnes, felesleges kiadás ha törik.
-
Epsylon
aktív tag
válasz
vittgen #2869 üzenetére
"The handset is made out of a single block of aluminium and coated with a “ceramic feel” paint. There are no antenna lines visible on the phone, all thanks to the six-layer ceramic paint coating."
Erről beszéltem.
De, akár kerámia, akár műanyag(ahogy máshol olvastam), akár gumi, akármi, az egy sérülékeny puha anyag, ami ott van rajta. És az ott van. Ezt már te sem kérdőjelezted meg. És ez is volt a mondandóm lényege, hogy az már fogásra is érezhetően puha és sérülékeny, ezért nem is használom tok nélkül, amióta megvan.
Nem tudom, hogy miről akarjuk még meggyőzni egymást. -
vittgen
senior tag
válasz
Epsylon #2864 üzenetére
A szilikon tokot én is használom!
Mert vigyázok a készülékemre!
Szeretem,jó telefon!
Felsorakoztattunk egy-két weboldalt meg miegymást,de szerintem továbbra sincs bizonyítva,hogy lenne benne,rajta kerámia!
És az,hogy ezen nem összeveszünk,hanem csak el vitázgatunk azt jelenti,hogy értelmes emberek vagyunk,akik nem tudják a másikat meggyőzni a saját igazáról.... -
harry3
őstag
válasz
Epsylon #2861 üzenetére
Nokia 7 PLUS Durability Test
"Nokia said the 7 Plus received 6 layers of ceramic FEEL paint. Ceramic and paint are two totally different materials."Egyébként a te általad linkelt forrás is azt írja, hogy csak kerámia hatású festék, nem pedig kerámia.
-
Epsylon
aktív tag
válasz
vittgen #2862 üzenetére
Itt is le van írva [https://www.google.hu/amp/s/www.financialexpress.com/industry/technology/nokia-7-plus-review-heres-a-no-nonsense-android-phone-for-you-check-details/1141825/lite/], de nem erőltetem tovább.
Ha te úgy gondolod, hogy az alu, akkor a tiéd legyen az.
Én továbbra is rajta hagyom a tokot, hogy ne karcolódjon szanaszét, mert maradok abban a buta hitben, hogy az nem az. -
vittgen
senior tag
Srácok!!
Egy Nokiás fórumban azt írja valaki,hogy a N7Plus kerámia hátlapos!
Csak a kerete kimart alu a hátulja kerámia!
Ezt az infót honnan szerezhette?? -
*Mukeey*
addikt
Azt ki lehet Pie alatt valahogy kapcsolni, hogy az ujjlenyomatolvasó ne rezegjen, ha hozzáérek?
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a telefonnal hogy iszonyatosan gyorsan merül kb 3/4-ed napot bír ki úgy ha hozzá se nyúlok, van valami megoldás arra hogy kiderítsem melyik app szívja az akkut? Járt már valaki így?
-
-Skylake-
addikt
Na srácok. Mióta fenn van a Pie azóta volt 1-2 zavaró jelenség (pl a múltkor is részletezett "nincs kép" jelenségem) ezért támadt egy olyan ötletem , hogy túl az FR-en simán fogom és újrahúzom az egész buildet. Na igen , de ameddig ez más platformokon (pl Samsung - Odin) gyakorlatilag percek alatt megoldható , itt nem. Ugyanis ha nekiállsz sideloadon feltölteni a Pie buildet , a következő üzenetet fogod kapni :
"Finding opdate package...
Verifying update package...
Update package verification took 20.1s (result 0).
Installing update...
E: Update package is older than the current build, expected a build newer than timestamp 1534159529 but package has timestamp 1529296497 and downgrade not allowed.
E: Downgrade package must have a pre-build version set, not allowed.
Setp 1/2
Error applying update: 51 (Errorcode: :kPayloadTimestampError)
E:Error in /sideload/package.zip (Status 1)"Ebből a lényeg ez : "Update package is older than the current build, expected a build newer than timestamp 1534159529 but package has timestamp 1529296497 and downgrade not allowed."
Tehát a build hiába ugyan az , mivel a timestamp nem nagyobb , így downgreadnek fogja érezni a telefon és simán csak kilövi a folyamatot. Na erre a jelenségre osztok most meg egy megoldást.
Innentől semmiféle felelősséget nem vállalok a leírtakért
Szóval a kulcs az, hogy két fastboot "partíció" van , egy A és egy B jelű. A telefon valamelyiket használja , ez random , de a lényeg hogy átírható.
Step 0A : Android SDK Platform-Tools package , ezt megtalálod XDA-n.
Step 0B : külső sd kártyára felmásolod a következő buildet : Rollback WW 2.22A SP03 Android 8.1 August 2018 (B2N-222G-0-00WW-B05-update.zip) , ezt megtalálod XDA-n.
Step 1 : bekapcsolod az USB debug-ot a telefon Developer menüjében
Step 2 : a telefont rádugod a gépre , akkor kifog jönni egy maghajtó ami egy CD-ROM nevet visel , ebben van a telefon saját ADB drivere , ezt fel kell telepíteni.
Step 3 : a telefont Download módba kell rakni , ez így néz ki : kikapcsolod , rádugod a gépre. Ekkora feljön néhány másodperce a fehér android one képernyő és utána eltünik , fekete alapon megjelenik az akku töltöttség. Itt a telefon hangerő LE és power gombját egyszerre hosszan nyomod , addig , amég nem rezeg a készülék. Ha nem rontod el , akkor fehér android one képernyőt kell látnod , felül "Download Mode" felirattal.
Step 4 : itt jön a lényeg. Az SDK platform toolon belül nyitsz egy CMD-t és beírod ezt :
fastboot getvar current-slot
Ez a parancs fogja megmondani neked , hogy a telefon az A vagy a B particiót használja. Attól függően , hogy melyiket használja , ki kell választanod a másikat.
Amennyiben a telefon az A-t használja , a parancs : fastboot --set-active=b
Amennyiben a telefon a B-t használja , a parancs : fastboot --set-active=aStep 5 : Ha ezzel megvagy , vissza kell rakni a telefont recovery modba , ami abból áll , hogy a hangerő FEL és a power gombot addig nyomod , ameddig el nem tűnik a kép és nem rezzen meg a telefon.
Step 6 : rámész recoveryben , hogy build telepítése SD kártyáról , ott kiválasztod az előzetesen telepített image-et és vársz.
Step 7 : kész vagy. (innentől a stable pie image-et visszapkolni ugyan ugy sideload , mint mikor alapbol felfrissítetted)
Ez így két dologra jó :
1: valóban lehet hard resetet csinálni , ahol a komplett rendszert cseréled , esetemben 9-ről 9-re , csak előtte 8ra kell visszaváltani.
2: ha nem tetszik a Pie , így vissza tudsz menni 8-ra. XDA-n elvileg van olyan 8.1 Oreo , amiben szeptemberi secu patch van , nem tudom , engem nem foglalkoztatott , már vissza ment a friss 9-es.
Ha van kérdés akkor nyugodtan kérdezzetek.(a módszert természetesen végigcsináltam , hiba nélkül , nem csak lefordítottam angolról)
-
pisti525
csendes tag
Köszönöm srácok!
feco99: igen nálam is van ilyen hiba.. hátha javítsák a következő frissítésben
-
feco99
csendes tag
Más tapasztalt olyat hogyha messenger chatfej van kint akkor egyes alkalmazásokban villog az egész kijelző? Pl snapchatnél gépelés közben
Ha bezárom a chatfejet nem villog
Pie óta van ez nálam -
-Skylake-
addikt
válasz
Wiz Khalifa #2843 üzenetére
Meg nagyobb
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
pisti525 #2842 üzenetére
Lényegtelen milyen töltő. Csak az számít ne bóvli vacak legyen hanem megbízható fajta. És semmiképp se legyen nagyobb az Amper száma és a Volt száma nagyobb. Ennyi.
Ha ezen szerinted nagy áram folyik át akkor ott van baj.
Akkor a hegesztőgépeken amik 400-500 Amperosak? Azokon mi folyik át?
-
pisti525
csendes tag
Alváshoz, legalábbis nálam zavaró hogy csinálja, oké hogy nagy áramfolyik rajta át de na..
Szerencsére megtaláltam a régi tabletem töltőjét. General Mobile PT110WH / 1A , és le is adja, nem zug.. egyébként probléma ebből nem lesz hogy másik gyártó töltőfejével töltöm? hosszútávon se? azt gondolom hogy lassabban fog feltölteni de éjjek rá ér feltölteni !
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
chipesz #2829 üzenetére
Én sem hallom sosem a hangját. Szint úgy mellettem van csak nem a földön hanem majdnem fej magasságban egy olyan "polc" szerűségen ami tűzálló borítással van ellátva.
(#2820) nicu71:
Szerencsére még nekem se jött elő ez a hiba pedig minden hajnalban frissül a hátterem másikra. -
Locuste
tag
Lehet volt már, de nem találom a hsz-ekben.
Hogyan tudom eltüntetni az ocsmány fehér softkey gombokat lent?
Köszi, nagyon zavar.
Az is jó lenne, ha áttetsző lenne a háttér, nem pedig egy nagy fehér csík...
-
pisti525
csendes tag
Igen 70 százalék körül visszavált.. nem olyan durván hangos,hol zúg hol nem, hol jobban.. de akkor is furcsa egy Sony adapter után..
akkor nem lehet ezzel semmit se kezdeni??
-
ZolkoW
őstag
válasz
vittgen #2828 üzenetére
Nem a túltöltés miatt (én sem hinném, hogy 2018-ban ezt még ne kezelné a töltőelektronika), de a lassabb töltés kíméletesebb. Szóval más téma.
Viszont én sem hallottam még sem a gyárival, sem másikkal hangját. Egy Blitzwolf kétportos töltővel töltöm, ami már csak azért is jó, mert ha egyikbe dugom, gyors, ha másikba, normál 5V-os töltéssel toljaNa ez az első 2 másodpercben ciripel picit, majd elhallgat, és szép kussban tölt.
-
vittgen
senior tag
Amit a gyári csomagban adtak hozzá töltőt,azt nyugodtan használom bármikor!
Túltölteni nem tud....
Sok éves tapasztalat nekem,hogy lemerülni nem hagyom,de a feltöltés ha eléri hajnali négykor a 100 %-ot, attól még nem kelek fel,hogy lehúzzam....
Eddig egy telefonomnak sem lett baja azért, mert rajta hagytam a töltőn! -
pisti525
csendes tag
Sziasztok. 7 plus esetében a gyorstöltést hogy tudom kikapcsolni? Jó dolog, de alváskor a szoba másik feléből hallom hogy tölt a telefon és melegszik is ,ami gondolom egy idő után nem tesz neki jót.. vadiúj teló, 33 órát birt ki töltés nélkül, éjjel meg bőven rá ér feltölteni! Megoldás erre?
Köszönöm!
-
Drughi
addikt
válasz
Viktor0610 #2819 üzenetére
De
-
-
Drughi
addikt
Vélemények?
-
ZolkoW
őstag
válasz
-Skylake- #2814 üzenetére
tény, hogy nem tökéletes, de bizakodó vagyok, hogy talán egyszer eljut a 99% fölé
vagy ha nem ezen a mobilon, akkor talán a kettővel ezutáni valamelyiken. Én valamennyire elfogult vagyok, mert végre más hibákkal nem kell bosszantanom magam (és ennek már önmagában is örülök), ezeket pedig eleve megkerültem a Nova launcherrel, amit nagy eséllyel akkor is használnék, ha a gyári tökéletes lenne. Szóval nem is gondolom, hogy mindenki ugyanúgy használja, és hogy ugyanazok kell hogy zavarják, meg még azt sem gondolom, hogy a Google mindenben jó irányba halad, de legalább valamiféle következetességet érzek abban amit csinál, remélem, ennél jobban is kiforrja magát.
Egyébként már a Huawei 6P korában is akartam Nexust, végül az beszélt le róla, hogy az volt az a készülék, ami majdnem mindenkinél meghajlott.. Aztán az utódok árazása már nem tetszett annyira, nomeg a kinézetük sem -
-Skylake-
addikt
Teljes mertekben egyertek veled abban, hogy minel inkabb minden hazon belul zajlik, annal jobb lesz a vegeredmeny. Amiben nem ertunk egyet az az, hogy szerintem ez pl az apple-nel igen jol mukodik (mielott felreertes lenne belole, nyugodtan keresd ki az apple-el kapcsolatos hsz-eimet, nem vagyunk joba), addig droidnal mar korantsem. Aprosagok, de egyreszt sok aprosag van, masreszt pedig a fontos szempont : ez a google !referencia! buildje. Ez hivatott megmutatni, hogy mi is az az android. Hogy mit lehet ebbol kihozni, hogy mit tud. Ez minden mas android alapja. Es akkor ez az a rendszer , ahol orakat kell gugliba keresnem, meg youtube videokat nezni, hogy allitsam at a datumot 2079.dec.31 re, mert akkor majd az angolra allitott news feedben ha rakeresek benne, hogy "weather iapi" , akkor feldobja a weather alkalmazast, amit aztan homescreere tudok tenni, de a valodi problemat amugy egyaltalan nem oldja meg, ugyanis hiaba rakom ki az a pontpontpont shortcutot , attol fuggetlenul nem fogja a felso naptar widget melle kirakni azt az idojarast, ami amugy eppenseggel volt mar ott csak elszublimalt. Persze ekkor mondhatnak a userek, hogy te David, dehat van masik weather widget a telefonban, ami full igaz is, de a tetves datumot az megintcsak kiirja, viszont ami alapbol a kepernyon van azt meg az eletbe le nem veszed. Mondom megegyszer : ez a referencia android.
-
ZolkoW
őstag
válasz
-Skylake- #2812 üzenetére
stocknak stock. és nekem a MIUI és EMUI után sincs igazi hiányérzetem, sőt, ami van, az legalább jobban működik. Egyébként is túl van hájpolva a hardver, az emberek elfelejtik, hogy az szoft nélkül semmit sem ér.. és nálam eddig ez a telefon valósítja meg legjobban, hogy amikor (kvázi) egy kézben van a dolgok kitalálása és kivitelezése, akkor jobban működik a koncepció, mint mikor valaki kitalálja, valaki más meg megpróbálja beleerőltetni a saját elképzelését, lásd minden más gyártó, aki nem a Google.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Eversmann #2811 üzenetére
Az a baj, hogy felreertjuk egymast. Amit en mondok, annak semmi koze "mas android one" keszulekekhez, az en problemamra nem! magyarazat az, hogy mas gyartok mas keszulekeon sem veszik komolyan ezt. Az en szemelyes velemenyem (elolvasva az android one official page-et) az, hogy ez egy vanilla droid ami elhozza a Pixel erzest a nem pixel telefonokra. Ez az en szemszogembol alapvetoen azt jelentene egyebkent, hogy percre pontosan akkor jon az uj foverzio amikor az valobam megjelenik, de nem tamasztok irrealis elvarasokat (pedig amugy igy lenne az android onenak ertelme). Az viszont szerintem teljesen irrealis, hogy 144es betumerettel reklamozzuk, hogy mennyire secure meg up to date az elet, aztan utana honapokkal kesobb adjuk azt az "up to date" rendszert. Nekem csupan annyi a gondom, hogy teljesen komolytalannak tartom ezt az egesz android one rendszert. Az egyetlen dolog amitol ez a droid mas, az az, hogy nincs benne semmi a google appokon kivul, meg az egyetlen olyan launcher van benne a vilagon, aminel a kezdokepernyo nem testreszabhato, csak allithato. Amikor en utanaolvastam a one-nak akkor nem az jott le belole, mint amit akkor kaptam amikor ezt a keszuleket megvettem, ennyi. Jol hangzik ez a megkozelites, csak pocsek a kivitelezese.
Es zaraskent mint mondtam, en teljes mertekben elegedett vagyok ezzel a keszulekkel (kizarolag a vizallosag hianya faj, de ez nem altalanos amugysem) , egyedul a rendszerrel nem vagyok elegedett. Ez nem egy stock droid. Ez egy tema nelkuli, mas rendszerekhez kepest rettenetesen funkcioszegeny es a google sajat szarjaihoz eszmeletlen makacs modon ragaszkodo custom droid.
-
Eversmann
aktív tag
válasz
-Skylake- #2778 üzenetére
Szerintem, ha megnézed más - nem One-os -, telókat. Rájössz, hogy annyira azért nincsen késésben annyira a frissítésekkel. Sőt. Pl. Xiaomi A1-2 Pite? Talán December. Samsungok? Inkább év eleje. Jó, most a biztonsági frissítésekkel megcsúsztak. Inkább a Pite számlájára írható, majd visszaáll a rend.
-
-
nicu71
addikt
-
olahdave
tag
Azt hol találom, hogy mióta fut az OS?
Mióta nem volt újraindítva?
Köszi! -
Croft-21
őstag
Nekem a böngészési előzmények megtekintése a fura. Rá nem jönnék, hogy a "Legújabb" menüpontban lehet vissza nézni őket. Engem zavar, hogy minden előzményt ott látok, olyan mintha a háttérben meg lennének nyitva azok az oldalak. Nem terheli a teló memóriàjàt?
-
válasz
Viktor0610 #2800 üzenetére
Biztos ami biztos, nem árt tisztázni ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.
- E-roller topik
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Villanyszerelés
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest