Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #98 üzenetére
De mért lett önmaga árnyéka? Mert nem figyelte a változó piaci igényeket. Meg is szívta. Ilyen mértékben nem lehet átalakítani a piacot.
Ha holnaptól csak kutyaszaros szendvicset lehetne enni a mekiben, attól nem kezdené el mindenki szeretni, hanem elmennének a Burgerbe, akik olyat árulnak, mint amire szükség van.Petester:Ez így van, maximálisan, ahogy mondod. Csak sokkal később és sokkal drágábban sikerült megoldani.
-
Petester
senior tag
válasz
E.Kaufmann #70 üzenetére
és (#69) helixP
"Na igen ezeket meg lehetett volna oldani Symbian-on is"
Meg van csinálnva. Használom minden nap.Csak nem mindegy melyik symbian verzióval hasonlítgatod... A Belle FP2 tudja az összes helixP által felsorolt dologot.
Szerk.: És hogy a témához is szóljak. Én még mindig visszavágyok az e52-es Nokiámra. Valahogy jobb érzés kézbe venni egy nyomógombos telefont. Ezzel a 301-essel az a baj, hogy nem sugallja a minőséget. Nekem nagyon hiányoznak a 6700 classic-hoz vagy az e52-eshez hasonlatos telefonok. Nem tudom miért csak ezeket a "játék" telefonokat nyomják...
Attól, hogy nyomógombos, még készülhet minőségi anyagból. Bár akkor nem ez az ár és nem ez az eladott mennyiség...
-
orion1025
őstag
A Nokia már hosszú évek óta csak önmaga árnyéka, így nem véletlenül tart ott ahol ma is.Az élő példa a piac irányítására a Win 8.1 számomra, ahol marhára figyelembe vették a felhasználók igényeit.Tehát attól még amiről nem tudjuk miképp van, nem feltétlenül nincs úgy ahogy más gondolja
-
dark2
tag
válasz
dreamdancer #94 üzenetére
Nem tettem off-ba, mert nem érzem annak. Mellesleg nem volt trollkodás - csak szerettem volna, ha a másik oldal is képviselve van, nemcsak a technikaimádók.
Ezt viszont offba tenném, de nem tudom, csak az egész hozzászólást engedné: mellesleg ha valami épkézláb gondolatot is leírtál volna, már nemcsak egy hozzászólásszám vadász beírásnak tűnne a dolog... De ne személyeskedjünk. -
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #93 üzenetére
Alapvető közgazdasági katyvasz van a fejedben, ha az gondolod, hogy nem a vásárlói igényeket követik a gyártók a termék portfólió kialakításánál. Nem azért van érintős telefon áradat, mert a Samsungnak ez volt a heppje és ilyeneket kezdett kitolni.
Legjobb példa pont a Nokia, aki leszarta a piac változásait és azt tolta, amire azt hitte, hogy az embernek szüksége van. Koppant is nagyot. Hiába volt a piac elárasztva Nokiával (ha úgy tetszik: hiába volt "ráerőltetve az emberekre"), nem vette senki.
Mert nem ez volt a piaci igény. -
dark2
tag
válasz
orion1025 #91 üzenetére
Persze, ez mind marketing. Ahogyan belemagyarázzák - különösen a fiatalokba - hogy nagyfelbontású kijelzőjű, internetes, stb. készülék nélkül nincs élet. Sőt, eleve, nem is létezel, ha nincs telefonod és facebook profilod.
Mert ha a szomszédnak van, neked meg nincs, az hogy néz már ki?
Meg mivel csinálnád a face-re a hülye tükrös képeket, amik egyben a telefonok reklámjai is, ha jobban megnézzük...
Lehet, én vagyok az öreg, de gyerekkoromban nem volt vezetékes telefonunk sem - érdekes módon mégis felnőttem és közben el tudtam foglalni magam. Pl. olvastam, így ezek a hülye rövidítések, hogy "nemtom, vok és társai"... valahogy kimaradnak nekem. -
orion1025
őstag
Mi az, hogy nem erőltetnek a pórnépre semmit?Akkor miért is nincs választék gombsoros telefonokban?Azt vehetsz ami van, ez nem tudom mi, ha nem az emberre erőltetés.Elhiszem ha nem hoz a konyhára már bizonyos dolgok fejlesztése, de akkor is csak az ominózus márka hírnevét növeli.És ehhez nem kell sok, csak kicsit nagyobb választék a hagyományos telefonokból.A kinyithatós dolgokat már teljesen feleslegesnek tartom, de mezei formavilágú telefont még sokáig el tudok képzelni mint fogyó termék.Persze a beárazás sem mindegy, de ha drágán adják és nem viszik, akkor úgy is lemegy mindennek az ára, hogy elkapkodják.Már pedig ha nem lenne kereslet ilyen készülékekre, akkor ez a cikk sem lenne.
-
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #88 üzenetére
Vicces, hogy a Symbian létéből indult a vita, és pont az androidot mondod bonyolultnak. Akinek el kell magyarázni mi az Edge és a 3g közti különbség, annak bonyolult mind a két platform. A fiataloknak, iskolásoknak, de még az ötvenes apámnak sem probléma.
Semmit nem erőltetnek az emberre, ez hülyeség. Sok funkciós telefon ugyan annyi, mint a kevés funkciós, ennyi a történet. Nem több.dark2: Kedves barátom, minimum másfél éves trendeket emlegetsz.
Van ennél olcsóbb telefon: barátom most vett egy Vodafone smart minit. Olcsóbb egy tízessel, mint ez a telefon, kártyásan nem előfizusan volt ennyi (mellesleg előfizetés nem = részlet), gyári rommal használható, nem lassú, folyamatos, működik.
Végül: ha Neked a Wifi és a Gps, csilivili hülyeség, akkor nyilvánvalóan ez a Te telefonod, használd egészséggel, nincs is miről tovább vitatkoznunk, el is köszönök Tőled. -
dark2
tag
Új okostelefon nemigazán van abban az árban a szolgáltatóknál, amiben ez az egyszerű készülék lesz. Tudom, pár hónapja én is keresgéltem, mert telefont váltottam.
Az autós hasonlatod számomra teljesen rossz.A telefon fagyásaira biztosan lesz megoldás, ha szoftveres eredetű és az még csak fel sem merült az íróban, ha hibás példányt kapott.
Értem én, mit akarsz mondani, de ahogy tapasztalom, ha pl. az androidokat nézzük, többen óva intenek az olcsóktól, mert azzal csak elveszik az emberek kedvét tőle. Mert azok is komoly kompromisszumokat kérnek. Ha meg jónak kikiáltottat veszel, 40-50-60 ezrek. Akinek nem kell a sok csilivili hülyeség (wifi, nagyfelbontású kijelző, 52 ujjas érintésérzékelés, GPS), nem akar romot cserélgetni, nem akar programokat vásárolgatni további plusz kiadásként, miért fizessen drágábbat - csakhogy elmondhassa, hogy neki is szuper telefonja van? Nem kötelező a trendeket követni, csak mert a szomszédnak is az van...Mellesleg nem mindenki előfizető, aki pár ezresért elhozza a készüléket, aztán 2 évig fizeti a részleteket Mi van, ha hozzám hasonlóan feltöltőkártyás és viszonylag keveset telefonál? Az első telefonom 8,5 évet ment, a második bő 2 évet (még használható, csak elegem lett, hogy nem hallani, ha cseng pl. táskába téve. A mostanival elégedett vagyok, akár évekig elleszek vele, miközben tapasztalataim szerint (a körülöttem lévő munkatársakat, barátokat tekintve) a droidosok a szoftverek hardver és oprendszer miatt jellemzően rendszeresen készülékcserére lesznek kényszerülve. Milyen jó is, hogy mindig van egy telefonjuk, amire lehet a részletet fizetni...
-
orion1025
őstag
Jogos is meg nem is az állításod.Míg ez a közember pénzére megy, addig a gőzgép mindenki érdeke volt.Arról nem is beszélve, hogy ráerőltetik a vásárlókra.Persze ez a szolgáltatók hibája, de ebből jönnek a fentebb említett problémák, hogy az okos telefont a használója nem tudja használni és vissza cserélteti.Ismét csak a WP-l tudok érvelni, ami egyszerű mint egy faék, ettől függetlenül sosem kéne olyan telefon sem.
-
nightshadow
veterán
válasz
LorD_ARmES #84 üzenetére
Hasznaltan lehet kapni 5-6 ezerert....Ez meg 25k-ert egy akkora felesleges ipari hulladeknak tunik, hogy nem igaz.
Én nem szeretek használt műszaki cuccot venni. Ha most kéne új telefont venni, akkor nekem ez a 301 lenne az első a listámon, s maximálisan elégedett lennék vele, mert telefonálni, sms-ezni, rádiót és MP3-at hallgatni, arra tökéletes, s más igényem pedig nincsen.
-
Fancy-boy
addikt
Valami hasonlót szerettem volna leírni. A cikk író kicsit el van tévedve, hogy csak nagymamák, anyukák használnak candybar készüléket.
Ahogy többen is megemlítették, elég nagy a kereslet ezekre az egyszerű telefonokra, akár üzleti körökben is.Wlan, esetleg egy lámpa/vaku még jól jönne bele. Talán jövőre az is meglesz. Én erősen gondolkodom, hogy vásárolok egyet.
-
LorD_ARmES
tag
Nem teljesen ertem a finneket. Van 2 darab 6230i itthon (Made in Hungary), teljesen elpusztithatalanok, van hozzajuk akku a boltokban, mert a mai telefonok is azt hasznaljak. Hasznaltan lehet kapni 5-6 ezerert.
Nekem az elsodleges telefonom egy LG Optimus 7, masodlagos pedig egy Nokia 3410! Liftbol is tudok vele telefonalni, fallabdazni is lehet vele.3110 classic-nal ujabb Nokiat nem fogok soha venni. Az kiesett a zsebembol es darabokra tort a kijelzoje. Nevetseges az egesz. Regen minden jobb volt!
Volt egy Samsung E1170 is, 1000mAh! akkuval, 2 hetente kellett tolteni kb, csak mamamnak lepasszoltam a 3410-ert cserebe. Hianyzott a flipper meg a snake.Ez meg 25k-ert egy akkora felesleges ipari hulladeknak tunik, hogy nem igaz.
-
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #79 üzenetére
Nem erőltetik, épp ezaz! Ha működik, beválik, megy, mért ne mennénk az egységesítés felé?
Ez olyan, mintha azt mondtad volna az ipari forradalom alatt, hogy na ne már: gőzgépek a vonatokban is, a bányagépekben is, meg már a cséplőgépekben is? Mért erőltetik ezt a gőzgépet mindenhol?
-
orion1025
őstag
válasz
nightshadow #80 üzenetére
Megelőztél, pedig akartam hasonlót linkelni
-
nightshadow
veterán
válasz
E.Kaufmann #76 üzenetére
Azért, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.
-
nightshadow
veterán
Nemrég készült egy felmérés a mobilinternetről hazánkban, s gyakorlatilag a lakosság fele nem is igényli a mobilinternetet, 75%-a pedig nem is használ ilyen szolgáltatást. [link] Ebből nehéz levonni azt a következtetést, hogy mindenki okostelefont akar.
-
dreamdancer
őstag
válasz
E.Kaufmann #70 üzenetére
Könyörgöm, hagyjuk már azt a szerencsétlen Symbiant, retro OS. 2012-ben, mikor kiadták vele az utolsó telefont, 360x640-t tudott felbontásilag. Még egyszer: 360x640. Hadd ne soroljam végig az összes bénaságot és rondaságot.
Persze lehet érte rajongani, de azon merengeni, hogy ez lett ám volna az igazi tutkóság, ha még reszelik egy kicsit, kábé olyan, mint amikor a lalkes C64-tulaj azt bizonygatja, hogy a BASIC minden idők legjobb programnyelve, nem is érti, miért nem azon írják ma a Halot...
-
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #75 üzenetére
Az egész mondandóddal egyetértek, kivéve azzal, hogy Android = made in china. Nagyon-nagyon régen volt az a konklúziója egy MA-s tesztnek, hogy ez a droid használhatatlan. Sőt: mostanában az a végkicsengés, hogy lám-lám, fillérekért is lehet használható droidot venni.
"Az pedig elég borzasztó, hogy lassan már ezekkel van tele a piac..." Egyéni vélemény, mint ahogy az is, hogy "winfos ... gyszerűségével szép és kezes". -
E.Kaufmann
veterán
válasz
nightshadow #74 üzenetére
Miért? Mert te mondod?
-
orion1025
őstag
Felesleges összehasonlítani azokat az éveket.Volt egy vízválasztó az alsó-közép és felső kategória között.Az meg csak a Nokia hibája, hogy nem tudta a Symbiant mire használni, pontosabban tovább lépni nem tudott onnan egy frissebb és jobb rendszerre.Ezekből a pangós évekből a droid hasznot húzott, mert látta van igény a különböző letölthető alkalmazásokra, és e köré épített egy alap szintű rendszert.Ez egy nagyon is jó húzás volt, csak mára az android szó = a "made in china" felirattal.Az pedig elég borzasztó, hogy lassan már ezekkel van tele a piac, pedig a winfosban több potenciált látnék ha fejlesztenék, na meg nem utolsó sorban az egyszerűségével szép és kezes.Viszont biztos vagyok benne, hogy a Symbian sorsára fog jutni idővel.
-
nightshadow
veterán
válasz
E.Kaufmann #66 üzenetére
Szerintem ez a hasonlat pont nem passzol ide.
-
saiyajin
senior tag
Kicsit vegyes erzelmeim lettek a keszulekkel kapcsolatban a teszt utan. Nem rossz, de nem meggyozo. Foleg ilyen aron. Azert valoszinuleg venni fogjak, mert en is azt mondom boven van kereslet (es helyuk) ezekre(nek) telefonoknak.
Plusz azert jobban is megeroltethetne magat a Nokia, tudnak ok ennel jobbat is. -
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #71 üzenetére
Hogyne, persze mondjad csak, ami jólesik, ez egy szabad ország.
Nem a marketing önti, ezeket a telefonokat, hanem mivel már ugyan annyiból megcsinálnak egy okos telefont, mint egy 'nem okosat' csak ilyet tudsz venni lassan. Nézd meg a Symbian évei alatt mennyiért vettél egy akkor okos telefont.
Ezért van tele minden ezekkel a telefonokkal, de Te persze mindent meglehetősen ingerülten, gyűlölettel a marketinggel magyarázol. -
orion1025
őstag
Látom sikerült kielemezni a mondandóm.Említettem az új telefonok kihasználható tudását és ahova fejlődött sok dolog....Symbian korszakban az volt ami volt, még sem volt szarrá reklámozva a szolgáltatóknál, hogy vegyél okostelefont.Mellesleg a szignózás megkerülése 5 perces művelet volt akkor is, és csak egyszer kellett megcsinálni....Marketinges hülye duma az egész, és az átlag ember nem érti miért is okos az az agyoniskolázott telefon, miközben semmit nem tud alapjáraton.Tehát jogosan mondhatom az én telefonjaimra is, hogy marha okosak.A puritán készenléti időről nem is beszélek, nevetséges.
-
helixP
nagyúr
válasz
orion1025 #64 üzenetére
Például nem kell folyamatosan szignózni a alkalmazásokat, van market, a telepítés gyerekjáték. Egy kattintás az adatforgalom ki be kapcsolása, ezen felül nem kell hozzáférési pontokkal szivatni magadat, ha WiFi-ről 3G-re állsz át, a névjegy szinkronizálás egy lépés (google fiók). Folytathatnám sokáig.
Párhuzamosan használok egy Sybmianos és egy Droidos telefont. Zongorázni lehet a különbséget. -
orion1025
őstag
válasz
E.Kaufmann #66 üzenetére
Azért az egy kicsit más tészta.Ugyanúgy távirányítót fogsz a kezedben, és a gombjait nyomkodod.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
nightshadow #52 üzenetére
Az analóg földfelszini sugárzást is beszüntetik és digitális lesz csak, akár akarod akár nem. (persze mehetsz valami analóg kábelszolgáltatóhoz perverzióból
)
-
orion1025
őstag
Egyetlen egyet nem értek a mai napig.....Mi a szarért okos egy droidos telefon?Ugyanaz mint egy 9-s Symbian, alapjáraton primitív telefon, de rá lehet telepítgetni mindent ami kellhet a hétköznapokban.A szisztéma mit sem változott, csak a programok alakultak a telefonok tudásához.Ellenben van egy 7650-s kimondottan okos telefonom, meg egy ultra brutálisan okos E90-m.Kikophatna már a köztudatból az "okostelefon" médiaszleng szó, már a falat kaparom amikor meghallom, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
-
dark2
tag
Kicsit már fárasztóak az ilyen "tesztek" amik mind azzal kezdődnek, hogy "de hülye volt a Nokia, hogy elment mellette a világ" és "milyen vacakok azok a telók, amik nem tapicskolós okostelefonok".
Valljuk be, elég sok cikket/tesztet elolvastam itt és mintha valami "okostelefon fetisizmus" lenne a jellemző.
Mintha azt mondanák, hogy minden ember, aki nem okosat vesz - rosszat tenne.Nem lehetne objektívebben tesztelni vagy meghatározva, hogy milyen stílusú/életvitelű/korú embereknek szól a teszt?
A magam részéről kiállok a nem okosak mellett, mert sokan vagyunk, akik nem igénylik azt a rengeteg plusz funkciót. Asha 300-am van, telefonálok rajta, néha 1-1 sms, reggelente ébreszt és a buszon ülve zenét hallgatok róla. Ez pontosan elég, nem kell okos készülék. Ha netezni akarok, bekapcsolom a számítógépet, ha fényképezni, akkor előveszem a kompakt gépemet (ami szintén nem a csúcs ugyebár) és sorolhatnám.
Arról nem is beszélve, hogy ez a felhasználás mellett az 1110mAh-s aksi nekem ~1 hétig bírja. Nem fog lemerülni a kritikus pillanatban, csak mert játszogattam a telefonon vagy részt vettem ebben a facebook őrületben. Lehet, hogy a fiatalok megőrülnek a face-ért, de akik hozzám hasonlóan 35 környékén vannak - jó eséllyel nem foglalkoznak vele, mennyire gyorsan futtatja a telefon ezt az alkalmazást.Szóval ne húzzunk már le minden mást, ami ezeket a netes dolgokat nem tudja, meg nincs benne olyan hardver, ami használat közben a burkolaton keresztül még a kezünket is melengeti... Az indokolatlan fagyásokkal egyetértek, tényleg negatívum és az ára is magas. De a skodákat sem a ferrarikhoz hasonlítjuk a való életben, hanem a pénztárcánkhoz mérten választunk. Nem?
-
Mihók77
csendes tag
válasz
dreamdancer #45 üzenetére
Szia. Én itt Nyíregyházán az Interspar-ban vettem 7 ezerért a független nyomógombos, tökéletesen megfelelő Nokia 100-asomat. Most az Ujgsm-nél 1 év garival 5650 Ft, a telenornál kártyás csomagban 6685 Ft. Ez szerintem jobb vásztás. Nincs rajta net, de az alapfunkciókat ugyanúgy tudja. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Majd egy okosat is szeretnék, ONE X-et. És akkor ha könnyű pici teló kell, ezt a 100-ast viszem, ha meg netezni akarok, és nagy tepsit akarok cipelni, akkor a HTC-t. És ilyenkor a 100-asmal az sim-előfizetésénél bemondom egyszerűen a hangpostafiók üdvözlésénél, hogy próbáljon meg elérni a másik számomon... :-)
-
dreamdancer
őstag
válasz
nightshadow #47 üzenetére
Thx, francba, hipermarketek eszembe se jutottak. Na mindegy.
Ami meg a nyomógombosakat illeti, tényleg van rá igény. Nálunk pl. az értékesítőknek éjjel-nappal elérhetőeknek kell lenniük, fontos, hogy ne kelljen soha konnektort keresgélniük töltőhöz, a telefont pedig valóban csak telefonálásra használják, a többit tableten intézik. (Extra mobilitás.) Ezeknek pedig egy egyszerűen kezelhető, hosszú üzemidős nyomógombos felel meg a leginkább.
Az viszont igaz, hogy a hagyományos telók iránti igény folyamatosan csökken és ha meg is áll egyszer a visszaesés a hozzánk hasonló rés-igény miatt, az a stabilizáció biztos, hogy meglehetősen alacsony szinten fog bekövetkezni. Egy zsugorodó, eleve "olcsó" termékkategóriára pedig egyetlen cég sem építheti a jövőjét.
-
margithid
veterán
válasz
nightshadow #52 üzenetére
Nem azt mondom ,hogy nem lesz ilyen, de ezért a 25k nagyon sok.
Jellemzően aki hanyományos mobilt vesz az inkább 10k alatt keresgél. Sokan azért tisztában vannak az okostelefonok elönyével, pl ingyenes telefonálás és azért is részesítik elönyben.
De azért azt nekem ne akarja bemesélni senki se, hogy a jővő és a cégek profitja szempontjából a gombos telefonok elönyt élveznek. Egyenlőre még a 3. világban lehet, de szeritnem ott se sokáig már, max 1-2 év.orion1025
Erről van szó!
-
harcitomi
tag
Sok embernek egyszerűen nem kell érintőképernyős telefon (sok harminc-negyvenesnek se). Ha egy gyártó ebben a szegmensben piacvezető azt elég nagy birkaság lenne feladnia...
-
.Szaki.
addikt
Aki szerint ma nincs igény gombos telefonokra az eszméletlen módon el van tájolódva. Nagyobb mint valaha. Nagyon sokan (köztük például én is) pont az érintős telefonok után térnek vissza a gombosokra, mert rájöttek, hogy egy telefon telefonálásra kell, és igenis az akkumulátor bírja ki minimum 3 napig. Aki azt mondja,hogy az érintős tepsi a jövő az meg pláne rossz úton halad. Nagyon hamar vissza fognak térni ezek a telefonok, mert leginkább a tizenéveseknek kell (amíg apuci megveszi) a több százezer forintos 5-6``-es készülékek, mert lehet vele vagánykodni. Telefonálásra rendes gombos telefon való. Netezésre pedig az érintőképernyő, de senki ne mondja azt, hogy 4-5``-es kijelzőn jó netezni. Ezeket már most leváltja a tablet, ami töredék áron, legalább 7-es kielzővel rendelkezik, amin azért már lehet rendesen netezni. Szóval szerintem a legjobb kombináció egy megbízható tablet és egy Nokia.
De hogy a telefonról ejtsek némi szót. Formára nagyon tetszik. Az internet biztosan lassú,
mert az enyémen is az és a FB is tényleg őszüléshez vezet, de aki ezt a telefont veszi, az mobilon max 1 évben egyszer néz rá fel, szóval a célnak megfelel. Az S40-es platform egy elnyűhetetlen és stabil rendszer, én személy szerint nagyon szeretem és tudom, hogy a fórumon sem én vagyok az egyetlen. Az én mobilom ugyanezzel az akksival , telefonálással, sms-el és mp3 használattal egy hétig bírja, ha nem zenélek, akkor másfél hét. Ha valaki nagon nyüstöli, akkor szerintem is olyan 3-4 nap lehet a reális.A Nokia erre baromira ráérzett, mert a butafonjaikkal tarolnak. Ki kell próbálni, kell egy kicsit osztani-szorozni és nagyon sok embernek le fog esni, hogy egy S40-es telefon és egy normális tablet hozza a legjobb összképet.
-
Geller72
veterán
"de sokaknak még él az emléke arról, hogy az 5110, a 6210, vagy a 8310 milyen csecse kis gépek voltak."
-Kb 5110/6110 vonal volt az utolsó, jó telefonja a Nokiának. Ezután is voltak legendás telefonjai, de tele hibákkal (végfok..etc.)
Én igazából már rég leírtam a Nokiát. A magyar szakszervizüket pedig talán mindennél jobban utáltam. -
margithid
veterán
Már bocs, de itt a voda mini smart, 15k kártyásan, ha feltöltöd akkor 13ba van a készülék.
Hidd el jöhetnek oylan firefox OS-sel érkező mobilok amik még ez alá is bemehetnek, főleg ha egy szolgáltató rácuppan.
Firefox OS ha jól tudom elvan 256 mb Rammal és alacsony órajelő procin is. -
válasz
margithid #49 üzenetére
1.: Nem személyeskedésnek szántam, ha így jött át, elnézést kérek érte.
2.: A VHS kazettás hasonlatod nagyon nem ide illő, korántsem azonos kategória.
3.: Akkor talán így már belátod, miért nem volt jó példa összevetni a Nokiával. A Sony nem elhanyagolta a nyomógombos üzletágat, a Nokia nem.
4.: 50$-ért igen nehezen fogsz tudni normális okostelefont kiadni, még akkor is, ha ingyenes OS lesz rajta. Most én esek a hasonlítások vermébe, de még ha egy 25$-os Raspberry Pi Model A-t is veszel alapul (régi SoC, csak 256Mbyte ram, nincs se aksi, se kijelző, se nyomógombok, se töltő, kamera végképpen), akkor is nagyon karcsú ez, hogy egyáltalán a hardware-t összeállítsd. És utána ismét visszatérhetünk a nyereség kérdésére... -
margithid
veterán
1. Nem személyeskedtem, Te se tedd ezt légyszíves.
2. A VHS kazettás hasonlatomból nem értetted meg a mondanivalómat akkor sajnálom.
3. A sony azért nem fogyott, mert leállították a fejlesztéseket, nem foglalkoztak velük annyit mint a nokia.
4. Kiváncsi leszek majd hogyha valamelyik gyártó mondjuk 50$-os firefox OS-sel szerelt telóval lerohanja a fejlődő világot, akkor nokia mit fog csinálni a fasza kis 301esével... -
válasz
margithid #30 üzenetére
Egybites gondolkodásmódot prezentálsz. Mi köze az Nokia okostelefon szinten való gyengélkedésének ahhoz, hogy teljesít a cég a hagyományos, nyomógombos piacon? Semmi.
A kutya nem beszélt arról, hogy mit szúrt el a Nokia, és mit nem, arról van szó, hogy van egy piaci rés, ahol a Nokia még mindig erős, és mindig sikeres. Nem mellesleg erős a gyanúm, hogy egy 301-esen több haszna van a cégnek, mint egy Lumia 520-ason (amiben erősebb hardware van, és a szoftverért licencdíjat fizet). Önként kivonulni innen blődség lenne.
A Sony-Ericsson (akkor még így hívták) példád is irtó gyenge, lévén a probléma az volt, hogy az ő nyomógombos készülékeik már nem fogytak, azért lett felszámolva náluk ez a termékcsalád.
-
nightshadow
veterán
válasz
dreamdancer #45 üzenetére
Nemrég kerestem márkás duál SIM-es nyomógombos telefont és találtam is bőven a neten 12-18K között.
Auchan-ban, Tesco-ban láttam Nokia 206 Dual SIM-est [link] 16k körül.
-
tomson67
tag
Időutazás ez a telefon, de nem ám előre. Próbáltam találni benne valami szerethetőt, de nem találtam. Ha fele ennyiért árulnák talán-talán esetleg... de még akkor sem biztos. A B2710-emet 10-ért vettem használtan, de nem cserélném le egy új Nokia 301-re.
-
dreamdancer
őstag
A cikk összegzése szinte egy az egyben tükrözi a bennem kikristályosodottakat, az árat illetően azonban vitatkoznom kell nem csak az ott leírtakkal, de a több hsz-szel is.
Nemrég kerestem márkás duál SIM-es nyomógombos telefont és találtam is bőven a neten 12-18K között. Csakhogy a boltokat végighívva mindig kiderült, hogy ja, az a hirdetett darab már nincs meg, csak +5-9 ezerrel drágábban tud egy másik, de egyébként ugyanolyat(?!) tudnak adni. Vagy nincs doboza, töltője, papírja meg persze gyári gari sincs rá. És akkor mi a bizonyíték, hogy új, kérdeztem, mert hát ez eléggé gyanús. Bizonyíték? Hát a szavuk. És akkor hova lett a doboz meg a papírok?
A lényeg, hogy a legolcsóbb, "normális" telefon, amit találtam végül, az a Samsung C3322 volt 20K-ért - ezek után én nem érzem ezt a Nokiát elszálltnak. És senki ne linkeljen be válaszul Árgép-találatokat, mert a fentiek után csak röhögni tudok. Igaz, nem őszinte szívvel.
-
darvinya
titán
Mi ez a rakás k…k….
Ennél még a SE k660i-m is jobb pedig az nem mai darab.Ennek biztos nem előnye a két SIM, mert elég nehéz lefagyott rendszeren bármit is csinál.
Megint egy drága sz…r Nokia-tól, mint már jó pár éve megszokhatuk.
Egyszerű menü az sosem volt a Nokia-nak.
A cikk jó, de kár volt megírni, csak az etinta pazarlás.
-
ripla
addikt
a mai napig egy sony-ericcson k750i telefonnal nyomom, megvan már...legalább 10 éve.
a mai napig tökéletesen működik, a feladatát ellátja, és ellenben az okostelefonokkal, ezt bőven elég hetente egyszer megetetni. -
kijelzése kerüljön a .... kijelzőre.
Növelni kéne a cikkíró szókicsét.
Ez is olyan "okos", hogy SMS törlésekor kilép a főmenüne, ahelyett, hogy az "inbox"-ban maradna? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
KingJack94 #38 üzenetére
1-2 hónapon belül úgy is olcsóbban fogják kínálni!!!
Még az is drága lesz!!!!! Amúgy meg Nokiát évekig használni? egy csomó lerongyolódottat láttam, nem vagyok hasraesve az anyagminőségüktől, vagy legalább is a tartósságuktól. a telefon használni van. Ezért vagy legyen masszív, vagy legyen olcsó, hogy ne legyen kár érte. A Nokia egyik sem. -
margithid
veterán
válasz
AMD Power #36 üzenetére
Nyilván régen egy voda 845 esetében helytálló ez a gond, de pl az új smart mini annyir olcsó és annyira jó az árához képest, hogy nincs értelme ezeknek a telefonoknak, nem 25k-ért de 15ért sem.
Meggyőzni nem akarlak, nyilván kisvárosokban, meg akiket egyáltalán nem érdekel az internet facebook, azoknak jó lesz, de azok meg jellemzően úgy kapják valakitől a telefonjukat és addig használják amig el nem romlik. Nem egy ismerősöm aki csak telefonálni hazsnálja a telefont, 6-7 évers készülékekkel járkál. -
KingJack94
csendes tag
Nem értem minek kell ennyire leszólni a Nokiát? Jól van igaz hogy már kevesen használnak nyomógombos telefonokat de azért még mindig vannak akik igényt tartanak rá és kell a mindennapokba! És ha ennyire zavar valakit hogy a Nokia próbálja azt a réteget is megfogni amit a szaros Samsung nem akar akkor nem kell írni a telefonról semmit! Mióta bejött ez az android mánia azóta itt a mobilarénán egyetlen Nokiának sem tudnak igazán örülni!!! Pedig csak mondom: MINDEN A SYMBIEN-NEL KEZDŐDÖTT!!!! Ha nem lenne symbien akkor nem lenne android sem! S40 ide vagy oda de legalább a Nokiának vannak értelmes próbálkozásai!
Az árral mondjuk én sem vagyok megelégedve de ez csak egy kezdő ár! 1-2 hónapon belül úgy is olcsóbban fogják kínálni!!! -
Maxentius
addikt
Szegény Bog, ez a sok rossz tesztpéldány okozza a hajhullást?
Ha már ideírok: igen, ezen az áron még a hülye sem veszi meg.
-
AMD Power
titán
válasz
margithid #35 üzenetére
Jah azt megveszik ,hogy nekik okos telefon kell és 10 esetből 9x jönnek vissza hozzánk azzal a dumával ,hogy nem tudja kezelni, ez nem megy, az nem megy és vegyük vissza. És akkor jön a kis hagyományos nyomógombos telefon. Ez nálunk heti szinten megy. Szóval engem nehéz lesz meggyőzni az ellenkezőjéről.
-
margithid
veterán
válasz
AMD Power #32 üzenetére
Egyre többen fognak hazsálni a msotaniak közül is hidd el, amennyire egyszerűsödik, és már az inygen telefonálás végett is , no meg az egyre olcsóbb ár miatt.
Egyébként meg jó esetben egy nagymama megörökli majd a fiókból a régi nokiát, nem vesznek neki ezért újat...Kampó
Nem azt írtam, hogy attól lesz csúc segy készülék, hogy érintős csak...
Nézd aki sokat smsezik, meg emailezik, annak gondolom fontos dolgai vannak, meg kel lvenni a blackberryt és kész
A másik meg, hogy swift key billentyűzettel valami istenkirály androidon gépelni, nagyon felgyorsítja és a nagy kijelzőkön kicsi az elütés esélye is.
Ettől függeltenül lehetnek akik ilyenre vágynak, de mitn írtam nem ez a jővő és ezt kellene figyelembe venni nokiának. -
Kampó
senior tag
válasz
margithid #30 üzenetére
mindezek fényében amit irtál nem attól lesz király meg high-end egy telo mert érintős. Egy jo formaterv jo anyaghasználat szép kijelző jó hardver jó kezelhetőség. Ez mind hozzájárul sms-t irni pl még mindig halál érintökijelzőn. Meg vannak funkciok amikhez máig tartoznak a készülékek oldalán fizikai gombok nem véletlenül.
-
nightshadow
veterán
„Érintős, okos, animáló, tapizós, trendi szappanok, tepsik és lapátok lepték el a boltokat, mindenki azt kérdezi, hogy mennyi a RAM mérete, milyen gyors a processzor, hány megapixeles a kamera…..Létezik még a fejlett Európában is egy embercsoport, amely nem akar érintős telefont.”
Lehet, hogy én rossz körökben mozgok, de az én ismerősi körömben ilyen emberek vannak többségben. S nem idős emberekről beszélek, hanem középkorúakról (30-as, 40-es). Onnan indul, hogy nem akar internetezni telefonnal, nem akarja naponta tölteni, s ragaszkodik a billentyűzethez. Szerintem ez nem egy kis réteg, ezért nem értem, hogy a gyártók miért sz@rják le ezt a réteget.
-
margithid
veterán
Szeritnem meg az idő haladtával a nagymamák is érintőkijelzős telefont fognak ahsználni, nem bezsélve a fejlődő országokról.
Egyre kevesebb az ilyen ember, nem azt mondom mindig lesznek kivételek, de ez már a múlt.
Az egy dolog, hogy a nokia bevételének kb 1/3 része még mindig a sima teleofnokból jön ki, de ez elenyésző pl a többi cég profitjához. Egy komoly hanyományokkal rendelkező telekommunikációs cégnek mint a nokia nem ezzel kellene már foglalkoznia, ahogy al kevésbé nevesebb samsung, lg, sony se ezzel foglalkozik.
Inkább az okostelefono kfejlesztésébe ölték volna ezeket az erőforrásokat is, nem is bezsélve egy saját rendszerről. (meego) De ez a vonat ugye már elment...
A nokia saját magának köszönheti ahol most tart, hosszú távon ettől függeltenül jók lehetnek a wp-vel.
Váltani kell a nokiának, ahogy a sony is felszámolta a gombos telefon részlegét úgy nekik is ezt kell tenni, miné lelőbb annál jobb. Ez olyan mint annó a VHS kazetta, hiába egy cég profitjának nagy része abból kelletkezett, mikor betört a DVD, az tudott nagyott szakítani aki hamarabb váltott. Nem csak a pillanatnyi helyezetet kell nézni.match123
Már sajnos 41k dominoban, de figyeld a t oldalát hátha megy még el az ára...
-
Kampó
senior tag
Igen is még mindig szükség lenne gombos telefonokra mert biztosabba gépelés ha leejted nem törik darabokra a bazi nagy kijelző...
De könyörgöm ha már gombos is, miért nem lehet emberit csinálni??? Ebbe is lehet tenni 1gz es procit 512 ramot meg normális kamerát és persze minimum hsdpa-at+wifit. 2.8 colon minimum 320x480pixel. emberi kamera egy jó rendszer és woálá... Nem kell 6magos 2 giga ramos gigakütyü. De leassan már csak végleteket gyártanak.. lesz a nagyon menö nagyon király meg a gigakula.
-
AMD Power
titán
Pedig megsúgom nektek ,hogy sikeres lesz. Nálunk a mai napig úgy fogy a C2-01 mintha ingyen lenne!! A 206 is fogy pedig az buta mint a tök. Ez a 301 meg már most keresik.
-
meroly
veterán
Jó
Határozottan tetszik, kezdem magam nagypapának érezni miatta de semmi gond.... -
Sztbeni
őstag
Nincs. Belföldi roaming van az O2 hálóján tudtommal. De nem biztos. Olaszországban van belföldi roaming nekik, így kell ott is lennie. Régebben volt.
Ki lehetne lőni a 2G-t, de akkor itt a Telekom és a Telenor mit csinál
. Ro-ban jobb, mert ott már megkapta a Digi és a Cosmote is a 900 MHz-s licenszet.
-
Sztbeni
őstag
Ja
. Vagy a Three bármelyik országban (pl. Ausztria, Olaszország, Anglia, Svédország, stb.), a Trimob Ukrajnában, a Yoigo Spanyolországban, a Free Franciaországban, stb. Ha nincs 3G, akkor a felhasználók ki vannak ezektől a cégektől zárva, hiába az a kedvezőbb nekik. Egy alap 3G modul max 2-3 ezerrel dobja meg az árat, de szerintem túloztam.
-
Sztbeni
őstag
"ki kell szórni a HSDPA-t"
Ezzel nagyon nem értek egyet! A HSDPA kiszórható, de UMTS nélküli telót kiadni ma már bűn. Mi van ha valaki olyan szolgáltatót akar használni, ahol csak 3G van?
-
dr.laci1
tag
Sziasztok.Én használtam 4,5-5 hónapig egy ilyet,szerintem tuti a készülék.Én állandóan a neten lógtam rajta,így 1 napos volt az üzemidő (proto volt),de egész megszerettem.Gondolkodom,hogy beszerzek egyet.Aki teheti próbálja ki.A wifi sokat dobott volna rajta,egyedül az hiányzott nekem belőle.
-
kengyel
nagyúr
Én is másodtelefonra gondoltam, csak nem ebben az árban. Az ártól eltekintve, egész jóra sikeredett a célra megfelelne
-
Ha hiszed, ha nem, nagyon sokan továbbra is kizárólag telefonálásra, esetleg SMS írásra használják a mobiltelefonjukat, és utálják az érintőképernyőt. Róluk írt a cikk elején Bog. Nekik tökéletesen felesleges a Blackberry, ami ráadásul nagyságrendekkel drágább is.
Ami a profitot illeti, nagyon nem bölcs dolog az, hogy ott hagyjanak egy piaci területet csak azért, mert kevés a profit rajta. Ha a Nokia kivonulna innen, akkor a konkurencia szépen átvenné a helyét. Mert például a Samsung, Alcatel, stb. gyártóknak is vannak ilyen telefonjai. Pont, hogy a Nokiának itt, ebben a pozícióban kell megmaradnia, mivel az itt lévő vásárlók jó része már csak azért is először Nokiát venne, mert a 2110 volt az első telefonja, és azóta is ha az adott Nokia készüléke beadja az unalmast, akkor a boltba rögtön úgy megy, hogy egy Nokia nyomógombos telefont szeretne... Az ilyen hűséges vásárlókat dobja ki szerinted a finn cég? Tényleg bölcs döntés lenne...
-
helixP
nagyúr
"Buta" telefon teszt!!! Micsoda unikális esemény
-
margithid
veterán
Felesleges ilyen telefonokat gyártania már a nokiának, főleg ennyiért.Az egész butafon, series 40/60 vonalat rég le kellett volna zárnia, nem még emgosztani az erőforrásokat és ilyeneket gyártani.
Profit sincs rajta és a jővő sem ez.
Nagyon kevesen vesznek ma már gombos telefont, akik emg igen azoknak ott van a blackberry, 9320at lehet kapni egész jó áron.
Szvsz aki már emaileket is akar fogadni annak jobb választás az okostelefon, a már cikkben is leírt smart mini fele ennyiért vagy 35k-ért egy lumia 520.
Ennek igy semmi értelme, nem is értem a finneket.. -
Gaborking
tag
Max. 15 ezerért 2 év gyári garanciával jó lenne másodtelónak (nekem) de ennyiért....
-
peterfon
csendes tag
Céges telefonnak elmegy.
A netes oldalak betöltése miért kérne perceket??Rá kell tenni az opera minit azt kész. Anno a SEk550i-n is rajta volt és EDGE kapcsolattal neteztem, mindent betöltött.... A HSPDA meg rá is dobna sebességben.
25 ezer forintot szerintem nem ér. -
Retekegér
MODERÁTOR
Lassan felárasak lesznek a nyomógombos telefonok.
-
gzbotii
nagyúr
Lumiás vonal nem kicsit befigyel a hátlapon, főleg
-
meszike91
senior tag
Leegyszerűsítve 10k alatt sokan vitték volna
-
hito
nagyúr
Kihagyták a PV kamerát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kevés hagyományos mobil van már piacon. A Nokia 301 az egyik utolsó nyomógombos telefon, lassan ott tartunk, hogy ezért drágább.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest