Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
A HT miatt van, még ha 4 szál dolgozik is és azok is fullon, akkor is max 50%-ot jeleznek a programok, de valójában fullon dolgozik a processzor mert fizikailag 4 magos ugye. De amúgy nagyon mennek ezek az ÍÍ processzorok, én is nagyon csodálkoztam, hogy mennyire nehéz volt VGA lmitessé varázsolni ezzel a játékokat, pedig tesztekben az AMD sem szerepel rosszul, mégis ég és föld a különbség.
-
Prof
addikt
félig igazad, játékja válogatja. Single player játékoknál, full hd felbontásban többnyire a VGA a döntő.
Azért az megnyugtató, hogy egy 8 MB cache-es 70 ezres proci nem limitál még
Nézz meg majd egy 40 fős BF 3 multi meccset vele és ugyanazt egy 2500K-val.Próbálj ki MMO-kat Full HD ben.
Rift (1920x1200) városban:
3.2 ghz E2180 (8x400FSB) 1 MB cache - 15 fps
3.16 ghz E8500 (9.5x333FSB) 6 MB cache - 30fpsMindez ATI 2900Pro karival és AMD HD 6970-al egyaránt
Aztán húztam a procit 4 gigára és az fps is ment fel szépen 40 köré.
(Persze városon kívül 80-100 volt.) Ergo ezen a szinten proci limit volt.Ebből látható, hogy a cache is szépen számít egy szintig.
Képzelheted, hogy anyáztam mikor a 60ezres karit betéve 15 fps-em volt, mint a 4 éves karival.
-
dezz
nagyúr
Akkor minek írtad azt a butaságot?
(#99) Valdez: Nem csak önmagában arra, hanem olyan programokra, amikkel beállíthatók a Power State-ek. Pl. az AMD-nek is van saját, egész jó (PSCheck). Bár úgy tűnik, most nem lehet letölteni, talán majd a BD megjelenése után.
(#97) - = Zk = -: Minden alaplap és BIOS támogatja a PS-eket. Legfeljebb azok beállításait nem lehet onnan módosítani. (Nem is tudom, van-e olyan lap, aminél lehet.)
(#102): Ma már bevett gyakorlat különféle programokkal állítgatni a PS-eket. A PS-ek között a hivatalos proci-driver vált (esetleg félig-meddig HW-ből megy), a programmal csak azt állítod be, milyen értékek éljenek az egyes szinteken.
-
dezz
nagyúr
Ma már lehet úgy tuningolni (legalábbis AMD vonalon, saját alkalmazásukkal), hogy ne 24/7-ben menjen magas frekin, hanem beállítod a felső VID és FID értékeket arra, amire akarod, az alsók (idle, stb.) meg maradnak, amin voltak. Így az idle fogyasztás semmit sem változik.
Az utóbbi persze csak B.E. procikra igaz, a többinél fel kell húzni a rendszerórajelet, de az automatikus szorzóállítás attól még mehet, csak az idle órajel is magasabb lesz valamennyivel.
(#49) Prof: "Úgy vedd hogy 4magost veszel és az intel 4 magosaihoz hasonlítsd."
Ez tulajdonképpen a 4 és a 8 magos között van félúton. (De mégsem 6 magos. Na ezt add össze!
)
(#87) Valdez: Talán nem kamu, de nem a végleges chippel (ott van, hogy ES, azaz Engineering Sample) készült. Az AGESA verzió is kétséges.
(#92) Abu85: Azt nem lehet tudni, hogy ez a turbó órajel mire vonatkozik? Összes modul -FPU vagy 4 modul?
-
GribMate
aktív tag
TROLL ON
"Miert akar mindenki tuningolni?" VS Aláírás: "i7-2600K"
Rosszul csinálod!
TROLL OFFViccet félre téve én várom mit hoznak a Bullok. Bár már hozzásegítettem az Intelt egy kis nyereséghez éppen tegnap, dehát AMD-ék olyan sokat késtek, hogy nem bírtam kivárni az árversenyig
-
az a 2-3 fps jatekban es par masodperc renderelesben/transzkodolasban sokat nem jelent.
Persze, főleg, ha mondjuk tuningban hozol plusz 20-30%-ot az alapórajeles teljesítményhez képest és mind e mellet még munkából kifolyólag végzel editálást/konvertálást stb....
Fogadd el, hogy igen is van ahol és akinek számít és szüksége is van a tuningra, mi is elfogadjuk, hogy neked nincsDe csak egy szemléletes példa:
Planet Earth sorozat összes epizódjának konvertálása MKV-ből Mpeg2-be:
-részenként nyertem a 24/7-es alapfeszes (Matterhorn alatt nem igazán volt gond a hőfokokkal) tuningommal Phenom II 955BE esetén 9-10 percet, ez a 11 epizód mellett kb 100 perc az életemből amit a tuningnak köszönhetően másra szánhattam. És ez pedig csak alapfeszes, 24/7-es tuning. Remélem így már érted, hogy miért is lehet valóban fontos egyeseknek a tuning. És ugye ez csak egyetlen egy felhasználási terület példázata volt
-
Cybertrone
veterán
Neked nem... de nagyon nem mind1-ám hogy annak aki komolyan csinálja a kódolást, renderelést, esetleg tervezést, lemonitorozást stb stb stb és pénzt fektet bele esetleg, hogy mikor térül meg a befektetése!
Gondolom rájöttél hogy ezek a procik nem gamre jöttek létre, komolyabb és magasztasabb célt is el lehet velük érni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest