- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
- = Zk = - #172 üzenetére
Már igen.
-
válasz
- = Zk = - #172 üzenetére
Még nem...
-
válasz
- = Zk = - #170 üzenetére
+1.
-
agressiv
addikt
válasz
- = Zk = - #168 üzenetére
13-as.
-
coolpet
senior tag
Hi!
BF3 meg nem jott ki, es egyik BF-el sem jatszottam, csak az emlitett progikkal.
Azok meg nem hasznalnak 2nel tobb magot. Bar en a windows feladatkezelojeben neztem a procihasznalatot ahol mind a 8 szalat latom kulon kulon, nemcsak az elso mag dolgozott, hanem a masodik es minimalisat(2-3%) a harmadik is.1,6Ghz meg azert van mert agressziv energiagazdalkozad van bekkapcsolva a gepen, igy nem eszik tobbet 60W-nal az egesz konfig idleben.
Persze 3dsmax render + furmark alatt bekajal vagy 300W-ot
Termeszetesen nem mondom azt, hogy egy E8400-al is hozna ugyanezt a teljesitmenyt 1,6Ghz-en.
Sandiben az volt a jo hogy hogy feltettem 4,8Ghz-re, es a renderido harmalodott(masfel perc helyett 31mp).
Masik procin ez nem volt egyenesen aranyos.
Na mindegy a kovetkezo gamek ezzek a konfiggal mind 60 FPS felett vannak full grafon 1680x1050-ben.
Stalker 1-2-3.
Crysis 1-2
Guild wars
Dead Island
NFS World
Borderlands
Resident Evil 5
X3 Terran Conflict
stb stb, ezekkel jatszok.Na pa.
-
agressiv
addikt
A HT miatt van, még ha 4 szál dolgozik is és azok is fullon, akkor is max 50%-ot jeleznek a programok, de valójában fullon dolgozik a processzor mert fizikailag 4 magos ugye. De amúgy nagyon mennek ezek az ÍÍ processzorok, én is nagyon csodálkoztam, hogy mennyire nehéz volt VGA lmitessé varázsolni ezzel a játékokat, pedig tesztekben az AMD sem szerepel rosszul, mégis ég és föld a különbség.
-
Prof
addikt
félig igazad, játékja válogatja. Single player játékoknál, full hd felbontásban többnyire a VGA a döntő.
Azért az megnyugtató, hogy egy 8 MB cache-es 70 ezres proci nem limitál még
Nézz meg majd egy 40 fős BF 3 multi meccset vele és ugyanazt egy 2500K-val.Próbálj ki MMO-kat Full HD ben.
Rift (1920x1200) városban:
3.2 ghz E2180 (8x400FSB) 1 MB cache - 15 fps
3.16 ghz E8500 (9.5x333FSB) 6 MB cache - 30fpsMindez ATI 2900Pro karival és AMD HD 6970-al egyaránt
Aztán húztam a procit 4 gigára és az fps is ment fel szépen 40 köré.
(Persze városon kívül 80-100 volt.) Ergo ezen a szinten proci limit volt.Ebből látható, hogy a cache is szépen számít egy szintig.
Képzelheted, hogy anyáztam mikor a 60ezres karit betéve 15 fps-em volt, mint a 4 éves karival.
-
coolpet
senior tag
válasz
agressiv #160 üzenetére
nekem 1,6Ghz-en megy fixen a procim(lasd alairas a konfig), es egy jatek sem megy 60 ftps ala ezen a frekin full felbontasban 1680x1050-ben. Kezdve a crysis2, far cry 2, dead island meg minden ujabb szirszart kiprobaltam, hasit ezenb a frekin is es a 4 magbol talan az elson ha felmegy 60%-ig, a tobbi meg csak 5-10%on be bevillan neha. A jatekhoz VGA kell nem proci. Vagy csak az intelnek nagyon jol sikerult a sandy... Nemtudom, de nalam ez a szitu.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
agressiv #160 üzenetére
Neked biztos nem okoztak gondot, mert ma is ugyanúgy szaggat nálad mint 10 éve. Nálam meg nem.
Eddig a max processzor használat amit láttam az 3 szál volt, vagyis 75% környéke
Ezt kimérted szkóppal? Netán csak a taskmanager által kijelzett fake adatra hagyatkozol? Ahol kiírja hogy 40% CPU használat, idle meg 99%? Összesen meg van 139%?Megsúgom, amikor már 40%-ot jelez, már akkor használhatatlan a gép, 2 perc mire egy mezei böngészőt elindít.
nem azt jelenti, hogy annyi szálon dolgozik a program, hanem azt, hogy a windows ütemezője elosztja a magokon a terhelést
Amit nyilván 2 magon könnyebb mint 4-en... -
agressiv
addikt
Az a gáz, hogy neked csak a szád jár, de érvelni nem tudsz nagyszájú. Képzeld el, kipróbáltam néhány játéknál és még ha 1.6GHz-re is vissza veszem a processzort akkor is max egy picit belekóstolgat a 3. magba miközben a játék már majdnem játszhatatlan lesz, a videókártya meg szotyizik.
Van ami 4 magot használ, és akkor még mindig nem beszéltünk a háttérben futó processzekről.
Még az 1 magos régi időkben sem okozotak gondot a háttérben futó folyamatok, akkor majd pont ma probléma ez
. Ha van itt valaki aki baromságokat beszél, akkor ti vagytok azok. Eddig a max processzor használat amit láttam az 3 szál volt, vagyis 75% környéke, az, hogy a feladatkezelő minden magon mutat aktivitást, nem azt jelenti, hogy annyi szálon dolgozik a program, hanem azt, hogy a windows ütemezője elosztja a magokon a terhelést és még 1 szálas régi játékok mellett is dolgozik minden mag, de csak egy picit. Sok játék még a 2 maggal is küszködik, egyik kivétel a mirrors edge, mert az 2 mag esetén 100%-on járatta a 2 magost annó és az jobban is ment mint az optimalizálatlan játékok 2 magon.
-
Prof
addikt
na majd jön az új proci izzasztó játék ami 8 szálat is kezel (BF 3) azzal lehet majd jól hasonlítgatni
Addig is progik 90%-a 1 szálas :d
Ergo a háttérfolyamatokal együtt is 2 magos proci magas órajelen 90%-ban hasonló, illetve gyorsabb mint egy alacsony órajelű 4 magos. -
nemszabad
tag
válasz
- = Zk = - #153 üzenetére
Én egy phenom II x3 720be-ről váltottam vissza athlon II x2 235e-re. Éséséséés mi történt? Beesett az eső. Semmit nem lassult a win7, ugyanolyan sebességgel nyílnak az ablakok, boot se tart tovább. Ha kicserélte volna valaki, míg nem vagyok itthon, akkor bizony észre se veszem. Pedig ugye -1 mag, - 100 MHz, - 6 mb l3 cache.
-
- = Zk = -
félisten
mih, ki merre?
...
én pl X4 940 BE-ről váltottam 1090T-re. qrvára érződik a procicsere. leginkákább játékoknál, és win alatt is. nem írom le, hogy hol, miben, mert nem akarok annyira offolni. de érződik. most már a vga, és a vinyó a szűk keresztmetszet a gépben.
-
agressiv
addikt
de egy athlon akkor sem fog tudasban annyit hozni mint egy phenom nem veletlen kulonbozik a nevuk se ilyen alapon hasonlitsd ossze a 1100t-t egy i7990x vagy stb... azonos orajel mellett azonos magszammal meg talan lenne ertelme de egyebkent semmi....
Fogalmad sincs, hogy miről beszéltem az biztos.
-
Újoncka
aktív tag
válasz
agressiv #146 üzenetére
pont errol van sszo hogy nem ertes hozza! merj ossze egy 4 magosat egy 4 magossal... ne pedig egy 4 magost 1 2 magossal szintetikus tesztekben sokat nyom a + ket mag! de egy athlon akkor sem fog tudasban annyit hozni mint egy phenom nem veletlen kulonbozik a nevuk se ilyen alapon hasonlitsd ossze a 1100t-t egy i7990x vagy stb... azonos orajel mellett azonos magszammal meg talan lenne ertelme de egyebkent semmi....
-
válasz
agressiv #148 üzenetére
Lehet naivan azt gondoltam, hogy a Bulldozerről beszélünk
Ott meg a pár száz MHz majd 1GHzÉn nem játékra vettem a gépet, ellenben ha játszok is, akkor sem hat meg a dolog, a régi játékokhoz elég, az újak használják a több magot. Megfelelő grafikai beállításnál meg nem nagyon van értelme cpu limitről beszélni
-
agressiv
addikt
válasz
kleinguru #147 üzenetére
Az valóban jó dolog, de próbáld ki, nézd meg, hogy cpu limit mellett mit művel játékban a processzrod. Kb a fele szotyizik.
Éppen a PH teszt miatt vettem én is négmagos processzort és iszonyat csalódás volt annó. a mai új játékok persze már jobban használják a több magot.
Nem azt mondom, hogy semmire sem jó, csak azt, hogy várjuk meg a játékos teszteket .Még jó, hogy kitalálták a turbo core "jelenséget"
Az a néhány száz MHz nem sokat segít.
-
agressiv
addikt
Csak az a gáz, hogy olyan tesztekben ahol mind a 4 mag dolgozik csúnyán elverte az Athlon a fenomot, ami nem is csoda (A phenom ekkor 2 magos volt csak) , viszont olyan programokban, ahol csak 2 mag dolgozik a fenom nyert.
Lehet nem én vagyok hülye, hanem ti nem tudjátok értelmezni amit írtam.Tudod hány process fut csak a Windows alatt?
Nagyon jól tudom és ne mondd, hogy 6 mag kell ahhoz, hogy a játékok menjenek.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
agressiv #138 üzenetére
Tudod hány process fut csak a Windows alatt? Biztos jobb ha azok is ugyanazon a mago(ko)n futnak mint a játékod... És akkor még nem használsz víruskergetőt, tűzfalat, nem fut a háttérben semmi más alkalmazás.
Az Athlon2 és a Phenom nem ugyanaz a kategória, ezeket pusztán MHz alapján összehasonlítani... Mint egy Scania vs Ferrari. Autó - autó...
-
Prof
addikt
válasz
- = Zk = - #140 üzenetére
mármint core2 duo-s intel e8400
-
agressiv
addikt
Ez megint olyan dolog mint annó az első kétmagos processzoroknál. Ott a több mag, de a tesztprogramokat kivéve semmi sem fogja használni őket. Egy átlag játék egy 4GHz-es 4 magos fenomon maximum 3 magot használ, többet nem, mégis processzor limit van. Hiába a hat mag ezekben az újakban, tényleg max rendereléskor, vagy egyéb ilyen programok használatakor lehet csak kihasználni és az átlag júzer ilyenekhez nem nyúl. Játékra pedig még mindíg többet ér egy jó 2 magos processzor, mint egy gyengébb négymagos. Nem rég alkalmam volt kipróbálni egy Athlon II-t 4x3.5GHz-en és Phenom 2-t 2x4GHz-en, és bizony a phenom nyert. Aztán lett belőle egy I7 szintén 4GHz-en és kiderült, hogy a Crysis nem is VGA lmites, inkább csak a processzort zabálja, mert fura, hogy az Í mellett a 8800GT magas beállításokon 60FPS-t produkál, igaz, hogy nem túl magas felbontáson, de a korabeli tesztekben ilyen beállítások melett 30-at ha tudott...
A Crysis egy tipikusan olyan játék ami szarul van optimalizálva és full cpu limitt mellett is max 1.5magot használt még a 939-es athlonon is. Bizonyára tud valamit ennek az FX processzornak egy magja is ilyen órajel mellett, de a játékosok mindenképpen várják meg a teszteket szerintem.
-
Prof
addikt
-
kely1988
aktív tag
Remélem az a 175$ HUF-ban is annyi lesz, és nem dobják meg vagy 10k-val még... Mert akkor kihagyom... i5 750-et akarok lecserélni egy ilyen 6 magosra, de előbb teszteket szeretnék látni, hogy megéri e...
-
Zeratul
addikt
válasz
DeathAdder #124 üzenetére
A jövő az AMD szerint hogy a fronted dönti el hogy az éppen futtatandó száll mennyi és milyen végrehajtót kapjon.
-
dezz
nagyúr
válasz
- = Zk = - #131 üzenetére
Lásd 2 sorral feljebb!
Power States - energiaszintek, amikhez kívánt VID-et és FID-et lehet rendelni, amik között a proci (és/vagy driver) pl. terheléstől függően vált. A C'n'Q alapból két szint között vált, min. és max., de közéjük lehet több másikat is ékelni.
Nem tudom, a Turbo CORE hogy viszonyul az egészhez, gondolom, ennek a továbbvitele az aktív magok számával.
Az alaplap (és a BIOS) úgy jön ide, hogy pl. a VID egy párbites szám, amit a proci erre szolgáló lábakon küld ki az tápvezérlőnek. A FID lényegében a magórajel szorzója (magonként), azt belsőleg kezeli a proci.
-
Joachim21
őstag
A rők egyből feltünt mindenkinek, de a leVegőpontos már nem is?... (2 perc múlva többszöri újraolvasás után)... Látom már, kicsit későn esett le mi volt a szitu.
-
dezz
nagyúr
Ez azért erősen függ a videokártyától is, amiből "mindjárt" jön az új generáció (mégnagyobb teljesítmény, stb.)...
Lassan a játékok is egyre jobban kihasználják a több magot. De ha más nem, az FX magonként is nagyobb teljesítményű lehet (legalábbis meghúzva
).
Olyasmi újítás lehet, mint a "-rők" ragozás.
-
Findzs
addikt
megvárjuk a 100w alatti 8 magosokat
nem hiszem hogy egy 4 magos phenom 2 -rők 6 magos fx -re megéri majd váltani, de a tesztekből ki fog derülni hamarosan
ha pár fps a nyereség átlagosan játékok alatt akkor számomra felejtős leszAbu85:
valami újfajta számítási eljárást takar ez a "levegőpontos" megnevezés ? -
dezz
nagyúr
Plusz ott van még a frontend és a backend...
Műszaki értelemben egy modul egy mag, két integer clusterrel és egy szétválasztható FPU-val. Gyakorlatilag egy némileg összepasszírozott dual-core. Nevezhették volna 1-1 magnak is, de vehető 2-2-nek is. Reméljük, a teljesítmény alapot ad ahhoz, hogy az utóbbit választották.
-
válasz
DeathAdder #124 üzenetére
Mármint mi helytálló?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder #121 üzenetére
Az AMD a Fusion projekt részének tervezi a Bulldozert, így moduláris felépítésre váltottak, hogy később egyszerűbb legyen a processzorarchitektúrával bánni, amikor az IGP feldolgozóival az integráció architekturális szintre fejlődik. A throughput teljesítményre való optimalizálás, a MOESI koherencia-protokoll, a gyorsítótárak szervezése és a modulos felépítést mind ezt szolgálják.
A modul mag viszony pedig egy elméleti kérdés. A Bulldozerben alapvetően nincs olyan, hogy mag. A processzor modulokból áll, melyek két integer részre, és egy szétválasztható levegőpontos egységre bonthatóak le. Innentől tekintheted magnak magát az egész modult, vagy a modult tekintheted két magnak. -
válasz
Viktor77 #120 üzenetére
Nem volt mindegy (pontosabban a magszám mindegy volt, csak a teljesítmény nem
), mivel vannak olyan alkalmazások és játékok is, ahol érezhető a kis i3-asnak a 2 mag+HT miatti lemaradása a 955-es valós 4 fizikai magjával szemben. Szóval nem azzal volt/van a probléma, hogy 2 mag, hanem hogy biza néhol soványka a teljesítménye
-
DeathAdder
veterán
Ez a modul téma mit takar pontosan?
Mi az ,hogy 4 modul és 8 mag és hasnolíthatjuk a 4 magos i7 hez , mert ezis annak számít -
tetrix
tag
az AM3+ os tokozás meddig lesz; - jön a Bullra közeljövőben másféle tok?
-
dezz
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
antikomcsi #114 üzenetére
Bah... pedig örültem volna neki...
Köszönöm az infókat neked és dezz-nek!
-
dezz
nagyúr
Még nem láttam. Az a cikkben is benne van, hogy 125W TDP-vel jönnek a 8-magosok (ami azt jelenti, hogy valahol 95 és 125 watt között lesz a valós, fullra herhelt fogyasztás, persze alapórajelen). A K10-nél sokkal fejlettebb energiagazdálkodás miatt a korábbinál sokkal jobb idle értékekre lehet számítani.
-
Henkei
tag
lesz az tobb is mint 5% nyugi
-
atti_2010
nagyúr
válasz
yakuza.tora #6 üzenetére
"...az AMD semmilyen formában nem gátolja a tuningot..." - AMD, én így szeretlek!
Én is!
-
Joachim21
őstag
Van aki elhiszi, hogy 245$-ért vmi csodát kap? Ugyanazt fogja adni teljesítményben, mint amit az intel ad 245$ körül, maximum 5% pluszt.
-
dezz
nagyúr
Akkor minek írtad azt a butaságot?
(#99) Valdez: Nem csak önmagában arra, hanem olyan programokra, amikkel beállíthatók a Power State-ek. Pl. az AMD-nek is van saját, egész jó (PSCheck). Bár úgy tűnik, most nem lehet letölteni, talán majd a BD megjelenése után.
(#97) - = Zk = -: Minden alaplap és BIOS támogatja a PS-eket. Legfeljebb azok beállításait nem lehet onnan módosítani. (Nem is tudom, van-e olyan lap, aminél lehet.)
(#102): Ma már bevett gyakorlat különféle programokkal állítgatni a PS-eket. A PS-ek között a hivatalos proci-driver vált (esetleg félig-meddig HW-ből megy), a programmal csak azt állítod be, milyen értékek éljenek az egyes szinteken.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #101 üzenetére
Igen, még az is lehet.
Amúgy is van pár "progi". De én valahogy inkább bios alól szeretek "heggesztgetni".. Azt valahogy "biztosabbnak" érzem... -
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #100 üzenetére
A saját alkalmazás, nem lehet esetleg az AOD?
-
Valdez
őstag
válasz
- = Zk = - #97 üzenetére
Gondolom a cool'n quietra gondolt dezz. Azt csak engedélyezni kell a biosban.
-
coolpet
senior tag
Sandy-nel is ugyvan, beallithatom a 34es szorzot ha akarom akar 47-ra is feszemeles nelkul is, meg a base-t 16-ra, es akkor 1600-on megy, ha kell a kakao akkor felnyomja 4700-ra, de en bekapcsoltam az agressziv energiagazdalkodast, es alulfeszeltem direktbe a procit, igy ezzel nyertem kb 20 W-ot idleben. 24/7ben az azert szamit valamit am.
Ha kikapcsolom az energiagazdit, akkor 80W-ot eszik a jelenlegi konfig idle, de ha pl maxozok, akkor rendernel feltolja 3,4-re a clockot. Turbot kikapcsoltam. a 4,7-et meg onnan veszem, hogy kiprobaltam megy e, es megy stabilan rendereles alatt, de mondom, jo az is ha 1 perc alatt rendereli le es nem masfelGame alatt meg 70-90 FPS-t produkal 1600on is 0.89 Vcore-on, szal...
-
- = Zk = -
félisten
Ma már lehet úgy tuningolni (legalábbis AMD vonalon, saját alkalmazásukkal), hogy ne 24/7-ben menjen magas frekin, hanem beállítod a felső VID és FID értékeket arra, amire akarod, az alsók (idle, stb.) meg maradnak, amin voltak. Így az idle fogyasztás semmit sem változik
alaplap és cpu és BIOS függő a dolog?...(gondolok itt konkrétan az én konfigomra
)
-
Tomcat
őstag
válasz
- = Zk = - #94 üzenetére
Nem rossz az X6 sem, pláne tuningolva. Szerintem (még mindig) jól jártál vele. Engem viszont rendkívül bosszantottak az egymásnak teljesen ellentétes hírek ezért vagyok egy kicsit csalódott, de egy 8 modulos Bull biztosan rögvest megvígasztalna.
-
dezz
nagyúr
Ma már lehet úgy tuningolni (legalábbis AMD vonalon, saját alkalmazásukkal), hogy ne 24/7-ben menjen magas frekin, hanem beállítod a felső VID és FID értékeket arra, amire akarod, az alsók (idle, stb.) meg maradnak, amin voltak. Így az idle fogyasztás semmit sem változik.
Az utóbbi persze csak B.E. procikra igaz, a többinél fel kell húzni a rendszerórajelet, de az automatikus szorzóállítás attól még mehet, csak az idle órajel is magasabb lesz valamennyivel.
(#49) Prof: "Úgy vedd hogy 4magost veszel és az intel 4 magosaihoz hasonlítsd."
Ez tulajdonképpen a 4 és a 8 magos között van félúton. (De mégsem 6 magos. Na ezt add össze!
)
(#87) Valdez: Talán nem kamu, de nem a végleges chippel (ott van, hogy ES, azaz Engineering Sample) készült. Az AGESA verzió is kétséges.
(#92) Abu85: Azt nem lehet tudni, hogy ez a turbó órajel mire vonatkozik? Összes modul -FPU vagy 4 modul?
-
Tomcat
őstag
válasz
- = Zk = - #78 üzenetére
Na igen, erröl én is tudnék mesélni... Júniusban eladtam az 1100T-t azzal hogy Júliusban jön a Bull. Erre kiderült hogy csak valamikor az ősszel jön. Grrr! Visszatettem a 965BE-t a gépbe és már Augusztusban nem bírtam a csábításnak és vettem egy tuningos 1090T-t, mert hát az X4 az nem X6 sehogy sem. Erre most jön a hír hogy mégis kijön még idén a 8 magos (modulos) Bull és küldhetem az 1090T-t a levesbe. Szerinted én hogy érzem magam ezek után a hírek után? Kb. mintha madzagon ráncigálna az AMD a kinjön-nem jönki-mégis kijön-mégse jönki- de-nem-de-na végre sor végén?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha egy szálra vetíted le a teljesítményt, akkor azonos órajelen gyorsabb lehet a Phenom II. A Bulldozer esetében az AMD a throughput teljesítményre koncentrált, és a durván többszálas feladatokra. Ha megnézed a tesztet, akkor a többszálú benchmarkban is lekorlátozta OBR a magok számát 6-ra, hogy +két szál a Bulldozernek ne legyen meg. Ráadásul annak az esélye, hogy 4,2 GHz-et elérj egy Phenom X6-on nagyon csekély. Víz nélkül lehetetlen. Ha a Bulldozer tuningról van szó, akkor annak 4,2 GHz az alap, és valahol 5 GHz fölött van a csúcs vízzel. Ez is egy különbség a K10-hez képest. A Bulldozer High Frequency Design architektúra. Ezek a döntések, mind azért vannak, mert az AMD nem akar új architektúrát tervezni, amikor a GCN architektúra CU magjai beköltöznek a modulok mellé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Itt van a hamisításról a lényeg.
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés teljesítményben mit tud majd felmutatni.
-
devast
addikt
Ha így haladunk tovább, a $ lesz vagy 250 október közepére, plusz adó meg ez az amaz, és mindjárt 80k lesz a legolcsóbb 8magos
-
Valdez
őstag
válasz
- = Zk = - #78 üzenetére
Mostmár én is x6-on töröm a fejem, mivel valszeg a bulldozer kb vagy 20%-al lesz lassabb clock-to-clock ha ugyanannyi a magok száma.
-
válasz
- = Zk = - #78 üzenetére
AM3+ már most jó árban van. A ram megint csak. A proci lesz csak drágább, mint a mostani X6-os csúcsa...
-
- = Zk = -
félisten
most vettem X6-ot. f.sza.
még jóhogy 2x is felhívta 1 személy a figyelmemet, hogy várjak még azzal a vétellelde jó, mert egyelőre nem tervezek AM2+ -ról váltani, tehát mire odajutok, elvileg az FX és az AM3+ is kecsegtető árban lesz
-
coolpet
senior tag
Nana!
5 eves konfigomat csereltem, es ujabb 5-8 evig nem tervezek hozzanyulni a vashoz, azert 2600K, mert a kategoriajaban bestbuy volt.
Holnap az adatlapomra mar az is ki lesz irva hogy: Arctic Cooling Freezer 13 Pro
egyebkent 24/7ben megy a konfig es 1,6Ghzre downclockolva.
Igy is elviszi pl a dead islandot full maxon 1680x1050ben minden graf high es a procit nem engedem feljebb 1600nal
Energiagazdi on es game 75-90 fps
Szoval jolesz ez a konfig meg vagy 8 evig, tobbet egy fillert sem kell rakoltenem.
Akik meg teljesitmenyvadaszok, azok cserelgessek le a konfigjukat evente, meg huzzak vizzel leggel meg nitroval a procit, aztan elfoldelhetik egy ido utan
Szoval csak ne Trollkodj GribMate mert csunyat talalok szolni.
-
MZperX75
addikt
válasz
Cybertrone #72 üzenetére
Küldj nekem is egy pár kindert!
(az anyagi oldalát te említetted,valahogy sértve érezted magad,amiből érkezett tőled ez a válasz,hogy 23évesen.............) nem idézlek.Kicsit fenhélyázos itt a topikban,de az csak személyes véleményem.
Itt abba is hagyom.
"Ha valaki céltáblát akaszt magára,akkor ne csodálkozzon azon ha lőnek rá!"Igazat megvalva engem nem is érdekel kinek milyen az élete,mindenki úgy él ahogy tud,és olyan lehetőségekből amit kapott,vagy kiérdemelt.
-
Cybertrone
veterán
3 éve dolgozom... Gyermekem nincsen, még nem állunk rá készen! Az hogy nekem miből van az ami az nem e topiknak a témája... van és kész... Kaptam kinderbe
Mindössze egy konkrét példát hoztam fel, és azon belül nem az anyagi hátterem a mérvadó, hanem a kialakult párbeszédre vonatkozó dolgok! -
GribMate
aktív tag
TROLL ON
"Miert akar mindenki tuningolni?" VS Aláírás: "i7-2600K"
Rosszul csinálod!
TROLL OFFViccet félre téve én várom mit hoznak a Bullok. Bár már hozzásegítettem az Intelt egy kis nyereséghez éppen tegnap, dehát AMD-ék olyan sokat késtek, hogy nem bírtam kivárni az árversenyig
-
MZperX75
addikt
válasz
Cybertrone #66 üzenetére
De már 20éve dolgozol,és spórolással vetted a kéglit ja 3.gyerekedet neveled
-
fatallerror
addikt
válasz
Cybertrone #66 üzenetére
neked feltételezem munkaeszköz a pc de te a kisebbség vagy ezzel
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
fatallerror #65 üzenetére
23 éves vagyok... saját családdal lakással... ezek szerint nekem sem való a cuccom, mert fiatal vagyok?
-
fatallerror
addikt
válasz
Cybertrone #63 üzenetére
úgy értettem h kb annyi értelme van nekik tuningolni, és kétlem h szét CAD-ozza az agyát
-
MZperX75
addikt
"Planet Earth sorozat összes epizódjának konvertálása MKV-ből Mpg2"
Minek?
Nekem megvan az összes kedvencem,de nekem tök jó mkv-ban.
(ráadásul azt hiszem HD) és ehhez nem kell tunning sem!
Persze jó a tunning,és jó a filmek átkonvertálása,ha arra van szükség!
Az ember 1-2 filmnél nem erdekli,de ha ipart csinál belölle,akkor nem phenom2-vel csiálja.
lásd
Coolpe ott ahogy nézem i72600k-van
majd kivácsi leszek a bull,mit hoz. -
Cybertrone
veterán
válasz
fatallerror #61 üzenetére
Mindenki arra használja amire akarja... nekem is ki van írva hogy milyen proci mennyin megy... most akkor én is csak rajkózok? Lehet olvasod valakinek az adatlapját, és az illető éppen otthol szét CAD-za az agyát
Persze gamre is jók!
-
MZperX75
addikt
Születésnapomra bull!(75.okt.12) -
az a 2-3 fps jatekban es par masodperc renderelesben/transzkodolasban sokat nem jelent.
Persze, főleg, ha mondjuk tuningban hozol plusz 20-30%-ot az alapórajeles teljesítményhez képest és mind e mellet még munkából kifolyólag végzel editálást/konvertálást stb....
Fogadd el, hogy igen is van ahol és akinek számít és szüksége is van a tuningra, mi is elfogadjuk, hogy neked nincsDe csak egy szemléletes példa:
Planet Earth sorozat összes epizódjának konvertálása MKV-ből Mpeg2-be:
-részenként nyertem a 24/7-es alapfeszes (Matterhorn alatt nem igazán volt gond a hőfokokkal) tuningommal Phenom II 955BE esetén 9-10 percet, ez a 11 epizód mellett kb 100 perc az életemből amit a tuningnak köszönhetően másra szánhattam. És ez pedig csak alapfeszes, 24/7-es tuning. Remélem így már érted, hogy miért is lehet valóban fontos egyeseknek a tuning. És ugye ez csak egyetlen egy felhasználási terület példázata volt
-
Cybertrone
veterán
Neked nem... de nagyon nem mind1-ám hogy annak aki komolyan csinálja a kódolást, renderelést, esetleg tervezést, lemonitorozást stb stb stb és pénzt fektet bele esetleg, hogy mikor térül meg a befektetése!
Gondolom rájöttél hogy ezek a procik nem gamre jöttek létre, komolyabb és magasztasabb célt is el lehet velük érni!
-
coolpet
senior tag
Miert akar mindenki tuningolni? A proci azert van hogy ha nem kell a melo, akkor nyugszik, ha meg kell a melo akkor meg porog, de hogy feszemeljek, meg szorzot emeljek par masodpercert, aztan zug a hutoventi, porog a villanyora, a proci meg evekben oregszik.
az a 2-3 fps jatekban es par masodperc renderelesben/transzkodolasban sokat nem jelent.
-
gyiku
nagyúr
válasz
yakuza.tora #48 üzenetére
kit erdekel az intel?
errol beszelek.
-
Prof
addikt
válasz
Cybertrone #50 üzenetére
az igaz de sose volt szerencsém 200ezres procihoz hogy húzzam.
60 ropibol hozni a 200ezres alapteljesitmenyet ami 12 szalas azert mar valami lenne :d -
Solten
őstag
válasz
Cybertrone #47 üzenetére
"Attól hogy az Intelben vannak korlátok, még nem lehet azt mondani hogy szarul menne tuningban..."
Nem is mondtam azt...
-
válasz
Cybertrone #47 üzenetére
"Max annyit tudok elképzelni, hogy megkapja sok user a fene nagy szabadságot, aztán majd szétbarmolt procik tömkelege mehet garizni a nagy hozzá NEM értés miatt! "
Ez a "fene nagy szabadság" eddig is megvolt (Phenom II BE).
Érdekes, nem igazán hullanak a BE-s Phenomok..
Egyéb "okosság" van még a tarsolyodban?szerk:
(#52) Cybertrone:
Természetesen lehet. És természetesen az a vélemény szakmai szempontból lehet totális hülyeség is/ És ha már elvileg "szakmai" fórumon vagyunk, akkor talán nem rossz ha van minimális "szakmaiság" a vélemények mögött, vagy legalább is minimális ráció
/
-
yakuza.tora
addikt
Víz??? Nem lehet, hogy az INTEL megoldásával kevered?
Mondjuk nekem biztos, hogy az lesz rajta, csak éppen Enzo Sapphire blokk. -
Cybertrone
veterán
Attól hogy az Intelben vannak korlátok, még nem lehet azt mondani hogy szarul menne tuningban...
Max annyit tudok elképzelni, hogy megkapja sok user a fene nagy szabadságot, aztán majd szétbarmolt procik tömkelege mehet garizni a nagy hozzá NEM értés miatt!
Az Intel még mindíg követi azt a példát hogy valamennyire korlátozza( nem extreme darabokról beszélek természetesen) az usert, pont ezért... -
válasz
Cybertrone #44 üzenetére
nem igazán helytálló az állításod
Tévedés. Pár hónappal ezelőtt erre direkt rákérdeztünk.
John Freuhe:"There are very few programs where licensing is an issue with core counts.
Oracle (but only their database, not their apps) is really about the only notable application. But most of Oracle's customers are on site or enterprise licenses, so core count is irrelevant.
There are a few niche HPC apps that license by core.
VMware Vsphere 4.0 has a core count restriction (greater than 6 cores needs the enterprise plus license) but even with the higher cost license, the AMD server with Enterprise Plus is about the same or less expensive than the intel server with the standard Enterprise. And the AMD server gets all of the Enterprise Plus features that the intel server does not get."Per core" licensing is a red herring that the intel FUD machine likes to throw out, but I would guess that for ~95% of the applications out there, it is not an issue."
Amennyiben ez valós probléma lenne, akkor nem 16 magosként árulnák majd a 8 modulos Interlagost.
hozzá a link
szerk: Az Intel még mindíg követi azt a példát hogy valamennyire korlátozza( nem extreme darabokról beszélek természetesen) az usert, pont ezért...
ezt ugye Te magad se hiszed el...
-
Solten
őstag
"az AMD semmilyen formában nem gátolja a tuningot, így a szorzó emelése is kivitelezhető, de a rendszerbusz órajele is módosítható, miközben a PCI és a PCI Express órajelet fixálni lehet. Lényegében a tuningbeállításoknak csak az adott alaplap korlátjai szabnak határt."
Intel, tanulj...
-
FRENK1988
veterán
válasz
Cybertrone #36 üzenetére
na itt aztán volt alapja. Itt nem fizeted meg a plusz melósok/magok számát
-
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Cybertrone #38 üzenetére
az a biztos ami elmúlt
Én már nem hiszek a híreknek -
Wukiwo
senior tag
válasz
Cybertrone #36 üzenetére
azért odatettem ha olcsóbb mint az Inteles 2500K akkor a magok száma engem nem érdekel
-
Möhe
addikt
Szóval ha nincs bull a polcokon november elején,az Intel jó negyed évet fog zárni az ziher,és szerintem jogosan (amihez én is hozzájárulok ha...). AMD-nek meg marad a VGA szegmens júzer vonalon.
Azért ez a modulos/magos felépítés ismét nagy port fog kavarni proci összehasonlításkor. -
FRENK1988
veterán
ilyen fain fémdobozban lesz?
-
zuzu000
őstag
válasz
fatallerror #29 üzenetére
En remelem hogy 100%-ig
-
fatallerror
addikt
bírom h megjelenik 1 pletyi és mindenki biztosra veszi sőt már megy is felrakni apróra a mostani gépét :]
de azért remélem 90%ig igaz ez a hír,az ár is stimmelhet mert 205 dolláros az amit teszteltek a múltkor a 2500k ellen ami szintén ekörül van -
gyiku
nagyúr
válasz
yakuza.tora #15 üzenetére
+ BotaN: csak mert volt szo gyari vizrol is
-
Wukiwo
senior tag
Oli ennek mennyi realitása lehet? [link]
-
petison
tag
Október közepe? Ezt ki mondta, La Fontaine vagy Andersen?
Amúgy kíváncsian várom. -
Tomcat
őstag
Még mindig azt mondom hogy "hiszem ha látom" -az itthoni árlistákon.
Ha tényleg ilyen olcsó lesz akkor biztosan a csúcsmodellből fogok egyet beszerezni. Remélem jut belőle elég Magyarországra is. -
Recon666
Közösségépítő
Várom, a teszteket, a 8 magosra kíváncsi vagyok.
-
Sanya
nagyúr
remélem majd ha tesztelik, akkor ár alapján választanak mellé párt, nem megahertz, vagy magok száma, vagy ilyesmi miatt
-
Majd ha tesztelitek kedves PH tesztelők, akkor egy PH 2 X6-ot is vegyetek e tesztbe pls
Feltűnően olcsó lett egyébként, de ez nem feltétlen jelent rosszat
-
Borote
addikt
Kíváncsi vagyok rá nagyon, mit sikerült alkotniuk
Nincs valami infótok róla, lesz Buldozer laptopba is, vagy oda kizárólag Llano-kat, illetve annak utódjait tervezik? -
Ó, az gáz, mert akkor mégis csak a bull marad 6/8 magon....
(#7) Plazmacucci: Nem lenne rossz, akkor tuti egy új lapra beneveznék.
(#14) Srodney: Jó lenne váltani, de ahogy írták kivonják, akkor nem érdemes már erre, inkább egy 6 magos bull. De ha nem vonják ki, akkor lehet hogy "csak" egy p2 6 mag-os lesz majd, mert én is szeretnék váltani. De lehet hogy egy 6 magos bull lesz, árban nem sok lesz köztük, ha így maradna, mint most a nem hivatalos hír szerint.
-
Enton
addikt
FX-6100 175 dodóért nagyon jó vételnek számít.
Ugy fest mégsem p2 x6-re lesz nálam a váltás hanem erre. -
gyiku
nagyúr
milyen hutovel jon?
-
keIdor
titán
Kíváncsi leszek mit fog tudni a két 8 magos. Ennyit az 1000$-osról, gondolom nem véletlen lettek ilyen olcsóak.
-
danih
veterán
Év végén készülök váltani, és szintén remélem, hogy lesz egy kis árverseny.
-
-
yakuza.tora
addikt
"...az AMD semmilyen formában nem gátolja a tuningot..." - AMD, én így szeretlek!
-
vond
MODERÁTOR
50 ropi a 8150-ért?
(Na jó, mire ideér, lesz az 60-65 is... Na jó, először csak jelenjen meg...)
Azért remélem, hogy lenyomja majd az i7 » i5 » i3 árakat is, és még karácsony előtt kialakul egy kis árverseny...
Sub-Zero: Azaz...
-
Angel1981
veterán
Most már tényleg ideje lenne megjelennie!
Kezdetben augusztusra ígérték, majd lett belőle szeptember, most okt. közepénél tartunk, és még ez sincs megerősítve hivatalosan... -
GIJoe
addikt
Remek!
Várjuk a teszteket, kedvező kínálatot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged