- Sony Ericsson K800i
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak ezekben az országokban lesz kapható az S25 Slim
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Üdvözlünk minden (leendő) Oneplus 6 tulajt a fórumon!
Kérdések előtt megkérünk mindenkit, hogy az összefoglalót olvassa el!
Így néhány felesleges kör megelőzhető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
válasz marcarc #1096 üzenetére
Kipróbálom majd. Eddig a két hüvelykujjam volt betanítva a 3T-n feloldásra, furcsa lesz mutatóujjal a hátoldalon ugyanez. Illetve ha asztalon fekszik akkor fel kell hozzá emelni, vagy kocsiban a tartóban, akkor ki is kell venni hozzá. Persze most nem vezetés közben értem, hanem ha állok valahol és meg akarok nézni valamit a telefonon.
Mostanában sokszor csekkolom a kijelzőt, nézem a kriptoárfolyamokat, lerakva az asztalra a telefon mellém, csak rá kell raknom a hüvelykujjamat a gombra az elején és látom is mi a helyzet. 6-al nem tudom mennyire lesz ez kényelmes. -
törölt tag
válasz tibcsi0407 #1097 üzenetére
Én sem használom az app lockert, de ha használod is, akkor általában csak a kezedben van a telefon, akkor meg nem egy nagy ügy az ujjlenyomat olvasót megérinteni
-
marcarc
senior tag
válasz tibcsi0407 #1097 üzenetére
Nekem nincsenek titkaim (tiszteletem a titkosszolgálatnak).
-
marcarc
senior tag
válasz Avicularia #1095 üzenetére
Nem is használom az ujjlenyomat olvasót, csak este. Olyan pöpecül megy az arc felismerő, hogy egyszerűen nincs szükségem rá. Persze ez user függő, de a lehetőség adott legalébb nem vagy rákényszeritve se egyik se másik megoldásra.
-
törölt tag
válasz Avicularia #1093 üzenetére
Nekem sem volt addig bajom a kijelzőjével, amíg oda nem tettem egy másik telefon mellé (például a konkrét esetben anno egy szifon 7 mellé, aminek még nincs is nagyobb felbontása). LG G6 mellett is siralmas volt számomra a képe, akármilyen színprofilt próbáltam rajta.
OP6 nekem most legutóbb 4 óra SoT-ot tudott, de közben két és fél napja töltöttem, így maradt olyan 195 benne.
A kinézet meg szubjektív persze, de manapság az OP3 design eléggé elavultnak hat azért -
Avicularia
veterán
válasz #16820480 #1091 üzenetére
Kijelzővel semmi bajom, ahogy a sebességgel vagy a kinézettel sem a 3T-n. Üzemidő szerintem jó, most néztem majdnem egy napja töltöttem és van benne három és fél óra SOT úgy hogy az akksi 37 %-on van. Szvsz ez nem rossz.
Meg akartam nézni pár napja, hogy milyen a 6-os, elmentem a 25 kilométerre lévő kisvárosba ahol van üzlete a Telianak, erre mindenféle készülék ki volt állítva csak a Oneplus 6 nem, így maradt a videók, képek alapján vásárlás, ahogy mindenkinek Magyarországon -
törölt tag
válasz mjani1172 #1083 üzenetére
Nem kötelező a gimbal, de ha rendesen stabilizált videót szeretnél (főleg ha séta közben), akkor egyszerűen muszáj. Egy OIS még fényképezőben sem képest ezt megoldani, ahol jóval nagyobb kilengést tud kompenzálni az optikai a fizikai méretéből adódóan. [link]
Engem például egyáltalán nem érdekel, mert évente csinálok kb 3 videót összesen, de akinek fontos, az ilyet fog használni, nem a beépített OIS-re próbál hagyatkozni.
Avicularia: Szerintem megéri az nagyon Áprilisban volt nálam pár napra egy 3T, hát ég és föld a különbség azért. Manapság én nem szívesen használnék olyat. Kijelző, üzemidő (nyilván ez a használat miatt is), sebesség, kinézet...
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Egy 128 gigás midnight black megrendelve szolgáltatótól. Elvileg holnap már meg is kapom. Remélem megéri lecserélni rá a 3T-t. Bár annak sincs semmi baja, és financiális oldalról nem éri meg a csere szvsz.
-
-
Kocsó
aktív tag
Sziasztok!
Van itt aki használja az AdAway adblocker-t (reklámszűrőt)?
És aki "Shot on OnePlus" napi háttérkép- és képernyőzár "cserélő alkalmazást"?
És olyan aki esetleg egyszerre mindkettőt?
Csak azért kérdezem, mert azt vettem észre, hogy ha engedélyezve van az AdAway akkor nálam nem működik a Shot on OnePlus. Nem cseréli naponta a képernyőzárat és a háttérképet illetve nem is frissíti az albumát.
De ha kikapcsolom az AdAway-t akkor szuperül működik.
Másnál is ugyanez a helyzet vagy csak nekem sikerült ebbe aspeciálishelyzetbe kerülnöm?[ Szerkesztve ]
__▂▂▃▃▅▅▇▇ OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T McLaren, 7T Pro McLaren, 8T, 9 Pro, 12 + OnePlus Watch 2 ▇▇▅▅▃▃▂▂__ ''Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad''
-
ßrainiac
addikt
Van egy pici porszem az also lencse fenti ivenek magassagaban.
Ki szerint jelenthet ez gondot a jovoben?
Az a helyzet h cserelne OP, de nincs kedvem telo nelkul maradni / varni a cserekeszulekre..
-
HardRic
addikt
A navbar színe hogyan alakul 5T-n/6-on? Minden videóban zavaróan világos. Sötét témával sötét lesz?
-
oba
addikt
Akinek megvan már a telefon, megnézné, hogy jó és átlagos fényvinyoszonyok között, autó módban, mozgó téma bemozdulás mennyire jellemző? Mondjuk egy ember, kisgyerek, házi állat, ilyesmi. Köszi!
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
veterán
válasz PeteePeti #1070 üzenetére
Nyitsz egy support ticketet, jelzed, hogy szeretnéd visszaküldeni, tőlem nem kérdezték az okokat, de azért leírtam. Pár óra múlva elfogadták a kérelmet, küldtek linket, ahonnan rendelhettem futárt (ők fizetik), valamit bűvészkedni kellett a címkével a UPS vagy DHL rendszerében (már nem emlékszem), amit kinyomtatva végül a csomag mellé kellett rakni, és ennyi. Jött a futár, elvitte, néhány napon belül visszajeleztek, hogy megérkezett a küldemény és bevizsgálják, még 1 napot vártam, és jött is a pénz vissza. Röviden ennyi.
-
PeteePeti
őstag
-
veterán
Nektek működik a OnePlus Switch? Nálam csatlakoznak a telefonok, de aztán elakad annál a résznél, amikor a régi telefonon lévő adatokat kellene kiválasztani. Egy lehetséges probléma jutott az eszembe: a "régi" telefonom rootolt.
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #1064 üzenetére
Mit terveznének? Később egy szoftverfrissítéssel átalakítják 2x optikai zoomra?
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #1061 üzenetére
Igazából én sem, de azt átvehetnék, jobban tetszene, mint ez a portré mód. Bezzeg nem lehet lecserélni az alap hármadból (videó, fotó, portré) a kamerában, hogy ne az a szar legyen ott, hanem mondjuk panoráma, vagy valami.
-
veterán
Ez tény, én magam is így láttam. Az 5-ös szerintem jobb volt a 3-asnál, ezt anno ki is teszteltem elég alaposan, ugyanazon körülmények között, ugyanazokkal a beállításokkal, gyakorlatilag ugyanabban a pillanatban fényképezve a két készülékkel. Később úgy alakult, hogy az ötöst visszaküldtem, így ezt a tesztet az 5T/3-as viszonylatában is elvégeztem, de az 5T korántsem volt annyival jobb a hármasnál, mint anno az ötös, sőt, az 5T makrónál bizony elég erősen olajfestményt csinál, a hármas meg csak szimplán zajos volt ugyanott.
A hatos nekem minden tekintetben jobb képeket lő az ötöstől, eddig legalábbis, bár ez a szoftver frissítésével ugyebár változhat.
[ Szerkesztve ]
-
ßrainiac
addikt
Az ujjlenyomat miatti sirast nem ertem, meg egyszer sem nyultam melle. Most nem a tobbi forumost akarom szapulni, hanem a sok reviewert akik negativumkent hoztak fel az eziranyu valtoztatast.
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #1058 üzenetére
Ja, bezzeg azt a prizmás zoomot nem láttuk sehol sajna, pedig az tényleg jópofa lehetne.
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
YAS-dude
őstag
Op3t-5-5t-6 kamera összehasonlítás
A 6-os a legtöbb tesztben (nem mindben...) jobb lett, mint a 3t kamerája (oos kamera appal persze). Az 5-5t fos.
-
Armi5
tag
Megjött nekem is tegnap, nagyon szép telefon, csak kár hogy tok nélküli nem merem hordani a toktól pedig olyan nagy lett
“Maybe this is exactly how it’s supposed to be. Maybe everything is exactly as it should be.” - Dexter
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #1021 üzenetére
Nana, standard shippingel rendeltem és ma reggel 7-kor jött is az UPS tracking szám
-
marcarc
senior tag
-
-FreaK-
veterán
OnePlus 6 removed the Always On Display feature just before launch
Túl sok aksit fogyasztott.
-
racerx
őstag
válasz ßrainiac #1048 üzenetére
Az Onelpus sajátja az az volt. Az aftermaket viszont megoldotta a körbe fekete csíkban ragadós = nagy határ szar változatokkal (sajnos egyre több az ilyen, igaz egyre több a szélén íves kijező (csak ilyen??). Nillkinek volt nagyon jó üvege ami telibe ragadt, de az jóval kisebb volt a kijelzőnél (hogy tudjon ugye radadni mindenhol). Pl a Samu ujabb S szériáira (na ott aztán van ível kijelző) még mindíg nincs üveg, és nem is lesz.
-
törölt tag
Ha ennyire sok felesleges pálinka van itt néhány embernek, akkor mondok én is címet
-
-
ßrainiac
addikt
Elobb kiprobaltam a ketfele 4k felvetelt, a 30fps nagyon darabos volt, ahhoz kepest h a jutubos tesztben meg tok szmusz, a 60fps jutubos meg kb olyan volt mintha lohaton vette volna fel, nalam a leptek igy elsore egesz szepen ki vannak stabilizalva.
Egyelore ennyi.
-
Gaborz1
senior tag
Én is elkezdtem az ismerkedést a kicsikével. Jött mellé egy Sandstone tok is.
Sosem volt még OnePlus-om, csak OPPO-m (ugye majdnem ugyanaz a 2).Hát eddig nem sokáig jutottam még vele, de az államat igyekszem a padlóról felvakarni.
A kijelző csodaszép és a felbontás is bőven elég szerintem.
Az arc alapú feloldás döbbenet. Néztem a bejelentést, meg videókat, de megtapasztalni egész más.Amit jelez Oxygen OS frissítést érdemes feldobni vagy inkább megéri kivárni (meg amúgy a frissítésekkel)?
iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #1015 üzenetére
Nekem standard volt, automata átrakott priority-be, így bruttó 2 nap alatt itt volt.
-
Macika66
őstag
Nagyon így van!!
Akkorra viszont sajnos ezt az árakban is érezni fogjuk.
Nem tudom, miért van az az emberekben, hogy ha kapnak olcsón (-100e Ft) egy készüléket, akkor mindjárt jobb, de legalábbis ugyanaz kell nekik, mint ami a +100e telefonokban van.
És ha nincs meg pont ugyanaz, mert az eladáshoz szükséges reklám picit túlzott, akkor neki kell kezdeni hisztikézni... -
Macika66
őstag
-
Darth_Revan
veterán
Köszönöm a segítséget, 256 gb modell berendelve
-
törölt tag
Szerintem ez teljesen változó. Amikor OP3-at rendeltem, akkor 2 nap alatt nálam volt normál szállítással. Most 2 nap alatt priority-vel. Ha szerencséd van, akkor gyors lesz a normál is, de ha biztosra akarsz menni, akkor ott a priority, a telefon árához képest elenyésző a különbség.
A sebességgel nincs semmi gond, nekem a 6/64-es van, és ez is villámgyors, a kijelzője is szép, én direkt olyat akartam, amin "csak" fHD, mert így a sebesség és üzemidő is jóval kellemesebb. VR-hez kevés lesz valószínűleg a felbontás, de ahhoz a QHD is kevés igazából.
-
-FreaK-
veterán
válasz szekelygyula #1016 üzenetére
Egy adott esetben folyton újra tölt nálam, de ez szerintem az app hibája.
Youtube app: ha lezárod a képernyőt és újra feloldod, akkor újra betölti a videók listáját (az ajánlott videók listáját).
Ez nálatok is így van? -
ati3738
aktív tag
Auto pick up gesture-t keresek a OP 6-ban. Van benne vagy csak én nem találom?
Forever Young
-
szekelygyula
csendes tag
Lag az semmi nincs. Olyan gyors a rendszer, hogy az már hihetetlen, és a 8GB-nak köszönhetően kb soha nem rak ki semmit a memóriából.
Szerintem a kijelző is nagyon szép. Semmi baj nincs a felbontással. Ha nem nagyítóval keresed a pixeleket, hanem normál módon használod, akkor tökéletes.
(Ha esetleg akarod VR szemüveggel használni, akkor ott szmpont lehet a nagyobb felbontás, mert ott egész közelről nézed a kijelzőt, de én próbáltam úgy is, és az sem rossz.) -
Darth_Revan
veterán
válasz #16820480 #1003 üzenetére
Köszönöm!
Átlag mennyivel lassabb a standard? Valós az hogy 6 nappal lassabb?Más:
HTC U11-ről váltanék és.Volt OP5 telefonom és annak jobban tetszett a kijelzője, ez is az egyik ok hogy OP6-ot választanám.
Kérdésem hogy laggal illetve "alacsony felbontással" (S9-hez képest) van e problémátok? Vagy ezzel a felbontással is gyönyörű? -
Gaborz1
senior tag
Na hozzám is megérkezett. Csak én még a melóban ülök, a telefon meg otthon.
iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020
-
válasz YAS-dude #998 üzenetére
Ez azért van, mert a Samsung, LG, Google, Apple százszor (ezerszer) annyit tud fizetni a kamera szotfveres hátterének fejlesztéséért, mint a OnePlus. Amíg az OP nem lesz hasonló méretű, mint az előbb említett cégek (kvázi soha), addig meg kell elégedni ilyen kamerával.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ricsi53
csendes tag
Nálam a bootloader nyitva, rootolva (Magisk). A TWRP- vel még várok pár napot , hogy kiforrja magát.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Azt írtam,hogy réteg igény az ilyen szintű finomhangolhatóság egy telefon esetében."
Csak így szőr mentén hozzászólnék ehhez annyit, hogy ha valakinek, akkor éppen a OnePlus-nak illene odafigyelnie azokra, akik rétegigénnyel rendelkeznek. A OnePlus mindig is geek telefon volt (mindamellett, hogy nem csak geekeknek tud jó választás lenni), szóval az ilyen apróságokra szerintem igenis oda lehetne figyelni.
Persze egyik OP telefont sem akarták úgy eladni, mint profi videós/fotós mobil, de más gyártók szoktak ezekre a témakörökre specializálni és néha még náluk is teljesen triviális dolgok maradnak ki (pl: "DSLR verő" mobilnál a kamerában nem lehet fénymérési módokat állítani, miközben ezt nem csak DSLR-ek tudják, de filléres alsó polcos Samsung mobilok is).
Én sokszor azt érzem, hogy a gyártók egyszerűen rohadt lusták annyit megtenni, hogy behívjanak tesztelni 5-6 hivatásos fotóst és/vagy videóst, mondják el az észrevételeiket és így fejlesztenék legalább a "Pro" módot.
-
ricsi53
csendes tag
Tisztelt forumozók!
Úgy látom nagyon leragadt az egész beszélgetés a fotókról. Történt azért egy s más is:
Van Unbrick progi ami óriási segítség a baj esetén, igaz, hogy a H2O-ra visz de onnan simán vissza lehet jönni az OS-re.
Van" All in One" ami a bootloader nyitásban, rootolásban stb. segít.
Van 2 Slottos TWRP.
Estleg erről is lehet beszélni.
Ricsi
-
kano
nagyúr
+1
Sheratan
Ajjaj, ekkora kapitális hibát!! Ez nagyobbat fog szólni mint a zselé effekt. Tehát amelyik telefonnak az aljára tették a jack-et, a zenészek fejjel lefelé játszanak?[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
törölt tag
válasz Darth_Revan #1000 üzenetére
UPS a normál szállítás is, csak olyankor az van, hogy ha van prioritásos vevő, akkor először azoknak küldik ki, így lehet, hogy neked többet kell várni.
Eddig max annyi hibát vettem észre, hogy fordítva van beforrasztva a jack, így lejátszásnál visszafelé szólnak a számok. De Bluetooth-on működik rendesen, szóval nem zavar.
( )
-
ati3738
aktív tag
válasz Darth_Revan #1000 üzenetére
A OP 6 már annyira gyors, hogy észre sem veszed ha van is. Én nem látom
Forever Young
-
veterán
Nem azt írtam, hogy nem jogosak az észrevételeid. Azt írtam,hogy réteg igény az ilyen szintű finomhangolhatóság egy telefon esetében.
Abban viszont száz százaléig igazad van, hogy az elvárható lenne, hogy full automata módban legalább olyan képeket készítsen, amin nem hemzseg a zaj, és kellőképp éles. Hozzáteszem, az első tapasztalataim alapján az OP6 nagyot lépett előre az 5T-hez viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni, reflinkelni tilos.
Aki voucher-t szeretne, jelezze a topikban, hogy privátban kéri!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Parfüm topik
- Assetto Corsa EVO
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Huawei Nova 10 // 128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 13 pro 128GB független Sierra Blue, makulátlan
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo A57s 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!