Nem egyedül érkezett a OnePlus 6

Az új csúcsmobilon van notch, de nem az a lényeg: villámgyors működést és lényegre törő, mégis funkcióban gazdag szoftvert ígér a gyártó, a vízlepergető ketyere mellé pedig vezetékmentes füles is érkezett.

Londonban rántotta le a leplet a OnePlus hatos számozású csúcskészülékéről, igaz, az elmúlt hónapokban nemcsak a kémfotósok és informátorok dolgoztak rendületlenül, a gyártó is számos titkot elárult, hogy kevés meglepetés maradjon szerda estére. Így aztán aligha meglepő a fémházra épített, ám immáron üvegszendvicsbe foglalt forma, avagy az újdonságnak számító, vízálló kivitel. A termékoldal az utóbbit mondjuk nem részletezi, IP jelölésre se lehet bukkanni, de az eső nem árthat neki, csak úszni ne menjen vele az ember.

A OnePlus 6
A OnePlus 6 [+]

A legfőbb újdonságot persze a bevágás, avagy nézőpont szerint a kijelző kiterjesztése jelenti a szenzorsziget két oldalán, amitől a OnePlus 6 képátlója 6,28"-esre, aránya 19:9-re, felbontása pedig 1080 x 2280 pixelesre változott, különösebb méretnövekedés nélkül a 6,01"-es, szimmetrikus előddel összevetve.

Ám ne szaladjunk ennyire előre, Carl Pei társalapító ugyanis mindenekelőtt visszautalt a roppant sikeres 2017-es évre, és nemcsak a OnePlus eladási mutatóit, hanem az igen pozitív felhasználói elégedettségi indexet is kiemelte. Aztán jött a nap meglepetése, ami nem szivárgott eddig ki: lehullott a lepel a Bullets Wireless vezetékmentes, agybadugós mikrofonos fülesről gyorstöltési funkcióval és Google Assistant hangsegéddel gombnyomásra.

A Bullets Wireless Bluetooth füles
A Bullets Wireless Bluetooth füles [+]

A Bullets Wireless mágnesesen összekapcsolódik, hogy amikor a felhasználó felsőtestén pihen, hogy ott is maradjon, a bejövő hívást pedig a bal és a jobb fülhallgató szétválasztásával lehet fogadni. Tíz perc töltés az USB-C kábellel ötórás használatot ígér. Az aptX kodeket támogató hangleadó Energy Tube technológiával biztosít kristálytiszta minőséget. Az ára 69 euró (22 ezer forint), június 5-étől lehet megvásárolni.


[+]

A főszereplő persze a OnePlus 6, ami természetesen Snapdragon 845-tel mobilplatformmal mutatkozott be, ez korábban kiderült. A nyolcmagos SoC mellé az Adreno 630 GPU, a Hexagon 685 DSP, a Spectra 280 ISP, 6 vagy 8 GB RAM és 64, 128 vagy 256 GB-os tároló jár a villámgyors, UFS 2.1-es típusból. MicroSD kártyahelyet ezúttal sem érdemes keresni, a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet viszont megmaradt, akárcsak a dupla nanoSIM foglalat.


[+]

Kétségtelenül a 6,28"-es Optic AMOLED panel elöl a főszereplő, már csak a szenzorsziget miatt is. Ami legalább nem túl nagy, és máshol sem maradt túl sok káva, bár az alsót teljesen a OnePlus sem tudta felszámolni, eddig ez csak az Apple-nek sikerült. Az értesítőkapcsoló jobbra került a bekapcsoló fölé, míg a hangerőszabályzó maradt bal oldalon. A hátlapi dupla kamera középre költözött, alatta dupla LED villanó és ujjlenyomat-olvasó fedezhető fel.


[+]

A OnePlus is beállt tehát az üvegborítású mobilok sorába, ehhez pedig kellő lekerekítés jár, illetve 155,7 x 75,4 x 7,75 milliméteres és 177 grammos paraméterek. A dupla Gorilla Glass 5-ös üvegborítás jobb antennajel átvitelt ígér, Carl Pei szerint az új modell pedig semmivel sem sérülékenyebb a fémházas régieknél.


[+]

A OnePlus 6-nak csillogós tükör fekete, matt éjfekete és selyem fehér variánsai érhetők majd el. Az utóbbi limitált kiadású és úgyszintén matt megmunkálást kapott. Pei szerint a csúcsmobilt azért nem kerámiaréteg borítja, mert az könnyedén megreped.


[+]

A OnePlus 6 Android 8.1-et futtat, rajta 5.1-es OxygenOS felülettel, a megjelenéssel egy időben pedig elérhető lesz rá a készülő Android P fejlesztői változata, aminek végleges csomagját természetesen megkapja majd a készülék. Carl Pei büszke rá, hogy a gyártói felület annyira kevés erőforrást használ, hogy évek után se lassul be a rendszer – a OnePlus 3T-t állítólag a megjelenése óta folyamatosan gyötrik az erre szakosodott gépek, és még bírja a strapát.


[+]

Az új phablet az eddigieknél is gyorsabb alkalmazáskezelést és optimálisabb gyorsítótárazást ígér, plusz komplettebb játékélményt a Gaming Mode segítésével. A játékmód gyorsabb töltésidőt hoz és több erőforrást különít el erre a célra, emellett adott a ne zavarj üzemmód a felhőtlen szórakozáshoz. A OnePlus hallgatott az ezen az oldalon is megjelent kritikákra, és az optikai képstabilizátor visszakerült a hátlapi, 16 megapixeles főkamerába (Sony IMX519, 1,22 mikronos szenzorpixelekkel), plusz a 4K videók mellé elektronikus stabilizálás is jár.


[+]

A csúcsmobil hátul bevet egy 20 megapixeles IMX376K másodszenzort is, ami hasonló gyújtótávolságú, és elsősorban a portrémód fogja használni, de egy heteken belül érkező szoftverfrissítéssel a 16 megapixeles szelfikamera is el fogja tudni mosni a hátteret. Új lassított videofelvételi mód jár 480 FPS-sel, plusz komolyabb videoszerkesztő is a felhozatal része, effektekkel és mindenféle opciókkal.


[+]

Adott az USB-C port 2.0-s átvitellel, Dash gyorstöltéssel és 3300 mAh-s teleppel, a vezetékmentes töltés viszont újfent kimaradt. Van NFC és Bluetooth 5.0 aptX HD támogatással, valamint ac-s WiFi modul. Az LTE modem 40 nemzetközi sávot támogat, a B20-at beleértve. A két fekete változat május 22-től lesz elérhető, a limitált fehér kiadás pedig június 5-étől.


[+]

A phablet 519 eurón indít 6/64 GB-os változatban (164 ezer forint), 569 eurót kérnek el a 8/128 GB-os variánsért (180 ezer forint) és 619-et a 8/256-os csúcskiszerelésért (196 ezer forint), ami már nem az a régi, szemtelenül olcsó ár, ám ezzel a felszereltséggel, a vízálló kivitellel és csúcskategóriás csomaggal még mindig bőven alávág az elit konkurenciának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés