- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morad666
csendes tag
Új vagyok ebben a NAS, MB, SMART TV körökben és azért kérdezek ilyen "butaságokat", hogy átlássam, mi mivel kommunikál.
Tegnap voltam egy neves elektronikai üzletlánc egyik boltjába és ott azt a választ kaptam, hogy CSAK a SMART TV tud kommunikálni a hálózatba kötött NAS-al. Nos, nektek köszönhetően most már tudom, hogy nem kaptam tökéletes választ a boltban....Nem szükséges ehhez a mutatványhoz SMART TV. Ez azért fontos, mert most TV-t szeretnék venni, és szeretném tudni, hogy hosszú távon milyen eszközökre van szükségem.Köszönöm!
-
-
taylor67
csendes tag
A 21-es porttal nincs bajom, ott működik minden rendesen. De mivel látom, hogy próbálkoznak bejönni a szerverre szerettem volna portot változtatni. Másik porton nem működik pedig állítom a NAS-ban, és a routerben a port forwardot. A routerben nincs ftp-re vonatkozó beállítás és a portokkal sem lehet variálni.
-
taylor67
csendes tag
Puttyal mentem be, azt mondta, hogy konnektálva vagyok. viszont amikor ftp kliensel kapcsolódik ( a NAS logja szerint is ), port parancs hibája üzenetet ad vissza és nem látom a könyvtárszerkezetet. Kipróbáltam normál internetről és mobil ftp klienssel is. Passzív módban próbálom.
-
Max78
csendes tag
Töröltem a hdd-t megformáztam a nassal, felmásoltam a web_prefixet filet az admin/zy-pkgs könyvtárba. Adminfelülete programcsomag telepítése engedélyezés nélkül, feltelepül. Engedélyezem az ffp-t, na ekkor elkezdődik a végtelen homokórázás, ha automatikus engedélyezéssel telepítem akkor akad ki 98%-nál. A nast újraindítva a programcsomag engedélyezve van. A zy-pkgs könyvtár megtelt tartalommal. A log file viszont így néz ki:
Rotating logfiles...
cat /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ffp/ffp.log | gzip -c >/i-data/md0/admin/zy-pkgs/ffp/ffp.log.1.gz
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: A203->NSA310_ZyXEL
type NSA310_ZyXEL, fw 4.50(AFK.1)
Starting /usr/local/zy-pkgs/ffproot/after_booting.sh version 20120924 at Wed May 29 21:16:26 GMT 2013...
Which FFP version to use?
Is OABI supported?...yes. Is EABI supported?...yes, choosing FFP 0.7/arm
Will try to download fun_plug.tgz (version 0.7/arm)
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/fun_plug.tgz
If the script stops here, downloading the tarball from ffp.inreto.de failed.
ping ffp.inreto.de... -
Balinov
titán
Szia Tonyk, elnezest, ez a telnetes/ssh-s/halozatos tema eleg tavol all tolem (meg...remelem), szoval valszeg hulyen fogalmaztam meg.
A Putty-ra gondoltam, hogy pl. melobol is tudnam faragni az fpp-t, meg talan valami mas dlna csomagot is (Serviio, miniDLNA, Plex, ki szeretnek tobbet probalni).
A 325-os admin feluleten engedelyeztem a webelerest, csak nem tudom, mi a kovetkezo lepes. Bar ez nem annyira fontos, inkabb arra fokuszalnek, hogy egy jo DLNA szervert beizzitsak ra elso korben.
-
FefeeX
veterán
Most benn vagyok melóban, haza általában már későn érek, ráadásul a miniDLNA felrakásának a leírása 2 oldal, így még az olvasásába sem kezdtem bele
Somatom: az ugye megvan, hogy a mappákat amiket NFS-el el akarsz érni, egyesével még fel kell "mountolni" az NFS alá?
Az se nehéz, csak ha kihagyod, nem lesz semmi megosztásod NFS alatt
shteer: arra is volt itt step by step leírás, de az is hosszú ahhoz, hogy fáradtan este 11 körül nekiálljon az ember
Persze mikor valamit századjára csinál, az már 11kor is rutin, de első alkalommal azért általában nem ilyen egyszerűek a dolgok (egyszer halfbrickeltem a húgom SGS-ét este 11kor, pedig szinte rutinszerűen cserélem már a romokat, egyszerűen egy dolgot benézel és kész az idegesség
)
-
FefeeX
veterán
"Egyébként mi a gond a zyxel DLNA-jával?"
Az, hogy a twonky egy kalap sz@r. Az LG BD lejátszóm sem tudja elérni. Eleinte még egyszer-egyszer elérte rövidebb időkre, aztán kampó.
Rá kell tenni egy miniDLNA-t vagy Plexet, de egyelőre erre még nem volt időm.
BD lejátszóban meg NFS-t keresni olyan, mint a kamionon tetőcsomagtartót..."Úgy emléxem, hogy ez tiltható."
Egyrészt sajnos nem tiltható, csak magasabb intervallumra állítható, másrészt pedig ott a probléma, hogy a felhasználók 99%-a nem is ért hozzá meg nem is szeretne ezzel foglalkozni, sőt, abszolút nincs is tudatában egész addig, míg el nem száll a vinyója. Vagy még akkor sem, vesz helyette egy ugyanolyat. -
Én bénázásom miatt először lemaradtam róla, egyszerűen elfogyott. Kiírták forgalmazás vége. Nem hagytam annyiban, még e-mailt is írtam, ha valaki visszamondja, vagy újra forgalmazzák írjanak. De azt a választ kaptam ne reménykedjek, nem lesz. Attól fogva naponta többször megnéztem, nincs-e megint, és úgy 10 nappal később, este 11 felé azt láttam, hogy van. Azonnal megvettem, valószínűleg az egyetlen darabot, mert utána azonnal megint azt írta, hogy forgalmazás megszűnt. De megérte kitartónak lenni, nagyon jó kis kütyü, csak a ventit lehetne valahogy normálisan szabályozni.
-
Cypher7
tag
Köszönöm a segítséget, sajnos így viszont használhatatlan mert hiába engedélyeztem a 445-ös a 139-es portokat a routeremen, sajnos \\domain.dyndns.org\nsa320\ elérési útvonallal nem hajlandó működni.
Így csak az otthoni hálózaton lehet használni ezt a feature-t. De azért köszönöm!
-
Game78
tag
Még ő is értette,1 részét...hogy a miről beszélek,csak mivel kapkodtam és én tudtam miről van szó a routerben,ezért a portforwardot nem részleteztem,de mivel a 9091-es portot átengedte a routeren,ezért gondoltam,hogy azt is fogja tudni,mivel ugyanott kell beállítani ezt is,csak nem a RemoteGui portját.Egyébként nem értem mit nem lehetett ezen érteni?
...bármilyen más portot ott nyitni,ahol a 9091-et nyitotta.
-
spiky03
veterán
Thx.
Akkor ez lesz a hiba, mert én oda is a 9091-et írtam be.
Akkor ott megadok valami más számot, és azt beírom a TM-ben a kapcsolatbeállításoknál és elvileg minden rendben lesz.
Gondolom a telcsin a Remote TM-ban nem kell állítanom semmit sem, mert ugye az a DDNS-hez kapcsolódik, amit szintén a routerben állítottunk be neki? Vagy oda is meg kell majd adnom az új port-ot?
Mert most van benne egy olyan, hogy Port: és ide a 9091-et írtam.
Mert a Host-hoz beírtam a no-ip-s címet.Most pl 250-el megy fel a cucc, most nézem telcsin a Remote-al.
@(#2777) dobota
Thx neked is ismét.
Este megnézem ezeket.
Ha nem megy akkor jelentkezem még. -
Ezt nem értem.
A routeren lógó HDD-n ott voltak a rtorrenttel letöltött dolgok. Mondjuk a munkahelyi gépemmel felcsatlakoztam rtorrentre a GUI-jával (ez a rutorrent). És ebben, ha valamelyik torrent valamelyik fájljára szükségem volt, akkor azt simán letöltöttem a munkahelyi gépemre. -
-
romboyco
csendes tag
Miért ugyan az?
Mikor először azt használni, nem frissítette az adatbázist.
Az az 1 a flags után csak egy másik változó mert hozzátettem a force rebuild kapcsolót.
Elmondom mit is szeretnék csinálni:
Van ugye a minidlna ami 90 mp-ként keresgél elvileg, ami nem jó mert folyamatosan kerregteti a lemezt. Én ezt szeretném egy gombbal helyettesíteni amit bele akarok építeni a status oldalába ami folyamatosan kellene hogy frissítse magát.
Ezt csak úgy tudom elképzelni, ha írok egy keretet amin van egy gomb és alatta behívom egy javas scriptel a status oldalt ami ettől 5mp-ként frissül majd.Ha esetleg valaki tud ebben segíteni kérem írjon mert nekem nagy fának tűnik.
Köszi!
-
törölt tag
Köszönöm a lehetőséget, de megtaláltam a hibát! Az volt a baj, hogy a NAS -ban a 21 -es portot forwardoltam a NAS 666 -os LAN portjára, majd ezt forwardoltam tovább a routerben. Töröltem a NAS -ban lévő forwardot (vagyis visszaállítottam 21-re) és a routerben is visszaállítottam az in portot 21 -re. Így már hibátlanul megy az elérés a router 16666 -os, külső portján keresztül.
-
törölt tag
Köszi! Még nem néztem utána, de eszembe jutott vmi. Az irodai NAS -on lévő FTP -portjai pontosan ugyanúgy vannak beállítva az ottani routeren, mint a saját NAS -om portjai az itthoni routeren. Vagyis ugyanazokra a portokra vannak forwardolva. Lehet, hogy ez kavar be, amikor az itthoni routerről akarom elérni az ottani FTP -t.
-
Cadal
őstag
Oké, telepítettem a progikat, de az 5. lépés úgy kezdődik, hogy hozz létre a pendriveon két mappát. namost én ugye úgy indultam neki, hogy nincs pendrive a zyxel-ben, akkor hova hozzam létre a könyvtárakat? és ebben az esetben mi a parancssor?
Ez:
mkdir ******/ffp/tm
mkdir ******/i-data/md0/video/downloadCsak a csillagozott helyre még írnom kell valamit? a képen látszik, hogy ha simán beírom a fenti parancsot, nem történik semmi... Vagy kihagyhatom ezt a lépést?
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
igen jól látod nem vagyok otthon a témában, még.
ezért is szeretném a legjobban beállítani a nas-t, hogy tudjam rendesen használni.
majd haverral akkor ezt is megcsináljuk, mint dns-es dolgot. vagy csinálunk ftp-t.
amúgy csak haveroktól lépnek be rá filmek, zenék, képek másolás céljából.
kérdés
a félig kész vpn kapcsolatomat, hogy tudnám törölni, vagy visszavonni? -
törölt tag
Sztem vmit a szerver oldali routeren kellene bűvészkedni. Az egész azért lett kitalálva, mert az ügyfelektől (néha) kapunk több gigás anyagokat. Ezeket körülményes fálküldőkön keresztül megkapni és így rögtön az irodai tárra kerülnének. Az ügyfélnek adhatok egy FTP elérést, de azt nem mondhatom, hogy állítgasson ezt, vagy azt a routerén. Naívan azt gondoltam, hogy ehhez majd lehet ugyanúgy csatlakozni, mint bármilyen más FTP szerverhez. De már látom, hogy ez nem is olyan eccerű.
-
törölt tag
Tulajdonképpen egy esetleges hibalehetőségbe bújtatott kérdés.
Remélem, meg tudom oldani, csak még küzdök rajta. Persze hogy ne legyen egyszerű, rögtön nem a 21 -esre van állítva. Csak azt nem értem, hogy általában az FTP szerverekre miért tudok csatlakozni ugyanezzel a routerbeállítással és a sajátomra miért nem? Miközben telóról müxik.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest