- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman789
aktív tag
válasz dxavier #1097 üzenetére
értem nem rossz, de szerintem akinek droidja van jobb ha valamien gui-val adja hozzá a torrentet. Mert úgy még letöltés helyét is ki lehet választani Én meg kicsit mániás vagyok és mappázok ezerrel
Filmek, mesék, sorozatok, zenék, játékok mind mind külön mappa, sőt filmen belül is külön műfaj alapján -
dxavier
csendes tag
válasz pacman789 #1096 üzenetére
A watch-dir az pont arra jó, amit írtál: ha van benne torrent akkor azt betölti.
Ha van dropbox-od, akkor annak a letöltő könyvtárát beállítva akár mobil eszközről is indíthatod a letöltés távolról...
Egyszerű és hasznos, olyan mint ez a forum, ahol eddig minden kérdésemre kaptam választ és sikerült is minden ötletemet megvalósítani a NAS-sal kapcsolatban!!!
Ezt mindenkinek köszönöm szépen!!!!!Zyxel NSA-325 FFP-vel TM-el és PLEX-el
-
pacman789
aktív tag
ez a watch-dir mire is jó?
ha van benne torrent akkor azt betölti?amúgy szerintem azért veszik el amit beleírsz, mert miközben módosítod a fájlt fut a tm.
állítsd le módosítsd indítsd el és meg fog maradni, mert úgy működik, hogy a tm kiolvassa a fájlt indulásnál, majd leállításnál visszaírja.[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Én már nem használom a Zyxel média szerver funkcióját, hanem szimplán hálózati megosztásként érem el a média playeremmel. Igy a média lejátszó már mindent lát a minden megy nincs gond a külső feliratokkal sem. Sőt igy a zyxel bármelyik mappája elérhető.
Szóval nekem igy már minden OK lett.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
csocsika1700
csendes tag
Ajándék a vagy sem? kaptad jó az....
Én már nem használom a pendriveos szitut, már a hddre telepitettet használom, és ajánlom csak, sokkal könnyebb a használata, ezt ugy értem, hogy nem kell bíbelődni a pendrive formázásával, és a fájlok másolgatásával, na meg gyorsabb is a betöltés. -
dxavier
csendes tag
Köszi
[ Szerkesztve ]
Zyxel NSA-325 FFP-vel TM-el és PLEX-el
-
törölt tag
Csináltam egy videót a webes bejelentkezésről, de töröltem a posztot, mert a Gdrive meghaladja a képességeimet. Pedig pár éve droidozok. Köszi Google az eccerű megosztást!
[ Szerkesztve ]
-
epszilon
csendes tag
válasz taylor67 #1083 üzenetére
Nézz körül az áruházban wol-ra keresve mert van pár ingyenes progi ami alapból kéri a configjában az ip és mac címeket. Ki is tudod kapcsolni na meg a lényeg, hogy be is tudod kapcsolni kívülről. Nekem 4. akárhányas droid van rajta és amikor elindítod a zmedia progit gyorsnak kell lenni a böködésednek mert kb. 2 másodpercnyi időre látszódik a címsor, utána már böködheted ha lemaradsz az 1-2 másodpercról akkor annyi. Valószínű bug lehet a progiban, de mondom van másik is amit kipróbáltam és működik, csak ennél ragadtam le valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
dxavier
csendes tag
Pontosan melyik port ra kell küldeni a magic pocket-et? Van egy kifejezett port erre a zyxel-nél???
Letöltöttem pár progit, de csak annyit írnak, hogy csomag elküldve, de nem áll le a nas.Persze az opció az admin felületen aktiválva... Ezt csak ott kell aktiválni, vag valahol máshol is?
-
-
ubid
senior tag
Nah valahogy sikerült megmókolni a cuccot.
A miniDLNA is felment elvileg azt az apró leírást követve, viszont nem tudom hogy hol kellene tudnom ezt használni vagy elérni, mert a 8200 -as porton nem annyira akar menni.
A dropboxxal kapcsolatban pedig sikerült beírogatnom a dolgokat, elmentem, majd miután újraindítom eltűnik mind a fájlból amit beírtam...
A TM újraindítás után is elindul és megy.
ezt illesztettem be, és így mentettem le a save-re kattintva.
[ Szerkesztve ]
-.-
-
ubid
senior tag
Nah de a vicc hogy még odáig se tudok eljutni, mert a setting.json fájlnál van egy piros felkiáltójel és azt írja hogy nem lehet megnyitni... :S
Ez ellen mit lehet tenni ?
-.-
-
ubid
senior tag
-
ubid
senior tag
Valaki a NASon lévő Itunes kiszolgálót használja ?
-.-
-
epszilon
csendes tag
válasz csocsika1700 #1073 üzenetére
Routered típusa?
-
csocsika1700
csendes tag
ha a nast kikapcsolom, a routerben 00-00-00-00-00 a mac cime, az normális? mert nem egy ilyen cim van a roter listáján. vagy a nasnak akkor is van mac cime a routerben ha kikapcsolom, és lejár az ip "ideje"?
-
csocsika1700
csendes tag
válasz #79335424 #1070 üzenetére
Már nem egyszer csináltam ujra a beállitásokat ugy ahogy az le van irva, meg még ahogy nem is.. próbálgattam,de nem.
a routerben be van állitva hogy ha lejár az ip "ideje" akkor továbbra is arra a cimre küldje ha jol tudom az ARP az.7-9 port nyitva a nas cimére,mask stb próbáltam már 255....255el meg 255...0val a routeren látom hogy kapja a csomagokat a nas, de b*szik felébredni.... -
epszilon
csendes tag
A nasnak és minden más eszköznek fix ip címet kell adni a routerben. Meg kell keresni a routerben a dhcp résznél ezt a funkciót. Meg kell adni a mac címet, hozzá társítani a megfelelő eszköz router által kiosztott ip címét és menteni.. innentől kezdve történjen bármi azon az ip címen fogja csatolni állandóan, nem össze-vissza.
-
törölt tag
válasz csocsika1700 #1067 üzenetére
Mert vmi rosszul van beállítva, vagy a router nem képes rá. Pl. soxor szokott hiba lenni, hogy Wol csomagot csak élő kapcsolatra lehet küldeni. Ezért ha lejár a routerben a kapcsolat megújítási idő, akkor nem lesz ip, ahova küldje a csomagot. Ezért a routerben társítani kell a NAS mac -címét az ip -címével. Ez nem egyenlő az állandó, belső ip -vel.
-
epszilon
csendes tag
kimaradt:
nem is kell config felület mert ha külső ipcímet adod meg akkor is megtalálja a nast és kikapcsolja. Nem belső ipn keresi meg a nast hanem kívülről. Persze port kell neki amit a nasban dydns telepítésével, routerben port nyitásával tudod működésre bírni. Regisztrálsz mondjuk noip.comra aztán mindég mindenhonnan bármikor eléred a nast és ki vagy be kapcsolhatod tetszés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
-
ubid
senior tag
Hali!
Valaki használta már a NAS-t webszerverként ?
Hogyan kell bekonfigolni hozzá ? Hogyan lehet rá telepíteni apach-ot ?-.-
-
epszilon
csendes tag
-
epszilon
csendes tag
válasz #79335424 #1059 üzenetére
Én próbáltam már mindenhogy de nem enged belépni. Fogalmam sincs miért, de nem is nagyon érdekel. Számítógpen beconfigoltam ami nekem kell aztán hozzá nem kell nyúlni sose, csak ha nagyobb winyót tennék bele akkor. Nekem elég a nasból a power off gomb elérése, no meg a power on Filmeket táblagépen, medialejátszón, mobilon elérem, le tudom játszani, torrentet tudom futtatni aztán ennyi. Más feladata nincs neki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz epszilon #1058 üzenetére
Droidon nekem a Dolphin beta az általános böngésző. Beírom az IP -t és felh, jelszó után bent vagyok. Igaz, én mindíg adminként jelentkezek be. Ha a normál admin felületet akarom, akkor azt Firefox beta -val nyitom úgy, hogy Firefox desktop módra van állítva és telepítve van a phony nevű addon.
-
epszilon
csendes tag
válasz #79335424 #1057 üzenetére
Én értettem félre bocsi. Viszont én mobilról webes felületen nem tudom elérni a nast. Bejön a szép kék háttér, beírok mindent és hiba nem enged belépni, nem fogadja el a jelszót. Még ha korlátozott felhasználót hozok létre azt sem engedi belépni mobilról, csak a zMEDIA nevezetű programmal tudok belépni és csak is adminként, viszont itt bele tudok buherálni a nasba, csak nem úgy néz ki mint a számítógépes böngészőből nézném.
-
törölt tag
válasz epszilon #1055 üzenetére
Akkor most vagy Te érted félre, vagy én. Az alap probléma, hogy csocsika1700 -nak csak belső hálón ébreszt. Szte ez mérnöki hiba a Zyxel részéről. Erre reagáltam, hogy sztem ez router hiba. Ha wol program hiba lenne, akkor belső hálón sem ébresztene.
Válasszuk külön az ébresztést a többi funkciótól. A wol -ra javasolt program az ok. Én a Zyxel app -jára írtam, hogy fölösleges, mert 310 -nél az 1:1 -ben átdob a NAS webes felületére. További gond, hogy a NAS "érzékeli", hogy telóról nyitod és akkor csak az egyszerűsített felületet adja. Kikapcsolni azzal is lehet, de a rendes admin felülethez csak úgy férsz hozzá, ha elhiteted a NAS -sal, hogy Te egy PC -ről nyitod. -
ubid
senior tag
1035 vagy 130 valaki? Hlp pls
-.-
-
epszilon
csendes tag
válasz #79335424 #1054 üzenetére
Ha kintről nem ébreszt akkor blokkol a router tűzfala, portot kell neki nyitni, ipcímet megadni ddns-re regisztrálni stb. Nem ugyan az mint ha mobil webes böngészőből nyitod a nas webes felületét mert ha a nas ki van kapcsolva nem éred el a felületet csak ha be van kapcsolva. Ami progit mutattam azzal pedig be tudod kapcsolni. Webes felületet ekkor már böngészőből el tudod érni. Én nem szoktam böngészőből hanem zyxel progit indítom el és jelszó megadása után már bent is vagyok a tök egyszerű kezelőfelületbe és power off. Én erre használom, minden este kikapcsolom film nézés után. Amikor meg akarom pár katt és power on Lusta vagyok elgyalogolni egyik szobából a másikba főleg ha fekszem a jó puha ágyban
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz epszilon #1046 üzenetére
Ha belső hálón ébreszt, kintről nem, akkor az wol -programhiba? Néztem azt a Zyxel appot, de sztem az ua, mint amikor mobillal, böngészőből nyitod a NAS webes felületét. Az a baj vele, hogy az admin felülethez nem enged. Akkor inkább app nélkül, böngészőből nyitom és eldönthetem, hogy az egyszerűsített, vagy a teljes admin felületet akarom.
-
epszilon
csendes tag
Igazatok van. Lehet olyan idióta aki tényleg kamunak nézi a videót ezért csináltam egy új felvételt. Ha most meg valaki azt mondja össze van vágva akkor felkötöm magam
-
madoxx
aktív tag
A denon 1713 leszámítva a hálózati funkciókat, miben jobb mint a 1513?
Valamint arról van valakinek tapasztalata hogy milyen minőségben játszik le flac losless-t? -
epszilon
csendes tag
Íme valóságban is
-
epszilon
csendes tag
válasz #79335424 #1044 üzenetére
Nem a routeren múlik hanem a programon ami a jelet küldi. Nekem bárhonnan az országból a világból ( már ha mennék külföldre) el tudom indítani a nast és le is tudom állítani. Számítógépre nem kerestem programot de telefonra mert az mindég kéznél van igen. Androidos marketben van egy csomó wol alkalmazás. Na most direkt kipróbáltam a WOLdroid nevezetű ingyenes programot. A nas MAC címét kell beleírni (kötőjelekkel nem egyben) aztán megnyomni a zöld kis power gombot. Na mi történik? Elindul a nas. Leállítani ugyan csak marketből letöltött zyxel ingyenes alkalmazással tudom bárhonnan. Na eben az alkalmazásban még configolni is lehet a nast. Szóval a wollal történő elindítás egyszerű mint az 1x1. Leállítás még ennél is könnyebb
[ Szerkesztve ]
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1042 üzenetére
Csak példának mondtam a belső ip-t....de kipróbáltam megy másik hálózatról is
-
törölt tag
válasz csocsika1700 #1042 üzenetére
Milyen mérnöki hiba? A NAS kap egy wol utasítást a router felől. Ahhoz semmi köze, hogy a router azt honnan kapta. Az, hogy megy -e távolról, sztem nem a NAS -on múlik, hanem a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz csocsika1700 #1041 üzenetére
Ezek szerint a 310 már egy váltás volt? Meg mondom őszintén hogy a 320 a 310-hez képest irreálisan drága gyakorlatilag dupla árban van, ettől függetlenül így utólag nem bánom hogy a 320-at választottam.
Másoknál működik a wol a 310-nél szvsz nálad lehet valami bibi. -
csocsika1700
csendes tag
-
happy555
aktív tag
Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
Joshi
titán
válasz csocsika1700 #1038 üzenetére
NSA320 a barátod.
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Próbálkozok az FFPstick felhegesztésével az nsa310-emre, de a telnet-re sem terminálból, se PuTTY-al nem reagál. Utánaolvasgatva a telnet backdoor a legfrissebb FW-el zárva van, elméletileg itt leírtak egy megoldást, de a http://<ip-of-nas>/zyxel/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor linkre nem történik semmi. Ötlet?
Re: (#1027) csocsika1700
az admin felületen a Karbantartás -> Áramellátás menüben a "Távoli felébresztés (WOL) engedélyezése" elé kell egy pipa. Android alól a WOLdroid nevű alkalmazás működik.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz csaszi72 #1033 üzenetére
Pont ez az hogy kellene egy konkrét kamera típus ami valamilyen szisztéma alapján működik, igazából nem értek hozzá de gyanítom hogy hálózati kamra lenne jó. Olvass utána szerintem találni fogsz használható infót.
ui.: lehet hogy csak program kérdése de nem hinném, ha igényes megoldást szeretnél akkor először kamera ügyben kutakodj.
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Valaki aki már megcsinálta meg ért is hozzá nem csinálna egy MiniDLNA telepítési leírást ? valami olyat mint ami TM-hez is van!
Sokan hálásak lennének érte : )
-.-
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1027 üzenetére
Nekem 310-esem van és megy a Wol a pc-ről is és telórol is belső ip-n.
-
csaszi72
senior tag
Üdv!
310-re van e valami program hogy kamera képet rögzítsek? Konkrétan egy biztonsági kamera képét szeretném az NSA310-re rögzíteni.
Lehet hülyeséget kérdeztem? Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
ubid
senior tag
Hali! Valaki írna erről a miniDLNA rol? Mar a twonkyval a ...**** is kivan.
Fel tudom telepíteni a TM mellè pendrivera?
Mennyivel obb mint a twonky? Miben jobb? H tudom azt elèrni?
Köszi-.-
-
gboszi
senior tag
válasz csocsika1700 #1027 üzenetére
Ha NSA-310-ed van (márpedig ez az a topik) akkor nem fog menni, mert csak 320/325-el működik. Amiről korábban már volt szó...
"If you're good at something, never do it for free!"
-
csocsika1700
csendes tag
sziasztok
már egy idieje bibelődök a nas WOL-al, a portok jók,apr router beállítások jók, telefonról küldött csomagokkal próbálkozom, na meg gépről is .A router mutatja a csomagokat, elég szépen kapja a Nas, de nem akar feléledni.Valami apró hiba lehet a dologba, de egyszerűen nem megy,már reggel 8 óta tesztelgetem,álligatom a programokat, portokat, reset .stb, de nem valaki valami tipp? :$ -
Kami11
őstag
válasz dxavier #1023 üzenetére
Ha valamelyik eszközöd a router, hálókártya, nas kombóból nem gigabites, akkor el is felejtheted a gigabites hálót. Mindíg a leglassabb eszköz sebessége lesz a meghatározó.
Amúgy ezt a flowcontrol-t hol találom, mi ez?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
dudi
senior tag
válasz dxavier #1023 üzenetére
az egyik megaBIT a másik megaBÁJT.
Data rate units wikipediaSounds like your fix is worse than your problem...
-
dxavier
csendes tag
Azért örülök, hogy sikerült vmi jóféle témát bedobnom... emélem ez mindenki hasznára vállik, ha persze müködőképes lesz a dolog...
De a csóka olyat is írt, hogy a helyi kapcsolat tulajdonságaiban mindent kikapcsolt csak a tcp, meg a hálózat felderítés maradt... Asszem...
Remélem ha valakinek itthon is összejön, akkor ad egy pontos leírást róla.
-
dxavier
csendes tag
-
Kami11
őstag
Lehet, bár nekem úgy rémlik (lehet rosszul) mintha hamarabb lett volna -4.40. fw.- szóval ha valaki venné a fáradságot és megnézné, hogy nála van-e JumboFrame-re vonatkozó beállítási lehetőség (NSA310-en) azt megköszönném!
Nálam a 4.50(AFK.0) fw. van fenn.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Game78
tag
Nekem van de nem a tcp/ip-nél...hanem hálózati és megosztási központ/adapter/ott jobbklick azon amelyiket használod/tulajdonságok/ott beállítások és speciális.Vagy a gyorsabb, eszközkezelő/hálózati kártyák/tulajdonságok és ott speciális.
Ott 1514-ről vedd fel 9014-re.[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
A JumboFrame-et külön kell engedélyezni, mind a hálókártyán mind a nas-on. Meg is találtam, hogy hol kellene lennie: Hálózat-->TCP/IP részen, csak nálam nincs ilyen beállítási lehetőség!
Hogy miért nem tudom. Pedig a hálókártya, a router és a nas is gigabites, sőt a kábelek is Cat6-osak.
A HDD sata3-as, 7200 fordulatú Hitachi.[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Game78
tag
Mondjuk most olvasom,hogy a Nas-on is lehet Putty-ból finomítani a Lan-t....de 325-ösön írják.
NSA325 login: root
Password:BusyBox v1.17.2 (2012-07-26 11:58:25 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.~ # ethtool -A egiga0 autoneg off rx off tx off
autoneg unmodified, ignoring
rx unmodified, ignoring
tx unmodified, ignoring
no pause parameters changed, aborting
~ # -
Game78
tag
válasz dxavier #1008 üzenetére
Először is B.U.É.K Mindenkinek!
Ott ha jól láttam 1 PCIe-es Gigabites hálókártya van ahhoz Gigabites Switch vagy router kell és akkor megy a pc-re másolás 10Mbps felett is.Ha neked 10/100-as hálókártyád akkor a 11000kb/s sebességnek örülj,mert elérted a maximumot a Zyxelbe 10/100/1000 Ethernet van. -
Kami11
őstag
BUÉK minden NSA310 felhasználónak!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
dxavier
csendes tag
Olvastam egy németforumot és elég érdekes dolgokat írkáltak, esetleg próbálkozott már valaki ilyennel?
Itt a leírás linkje: http://zyxelforum.de/nochmal-gigabit-durchsatz-t4283.html-sid=ebf5dc79455188550ffee64ace32a5de
Nekem csak max másolási sebességem 11000kb/s körül alakul ,de ezek stabil 40mb/s-ről, meg 80mb/s-ről írkálnak...
Esetleg vmi ötlet hogyan is kéne it is csinálni???
Mert a flowcontrol-t kikapcsoltam, de amint a jumbo packettel kezdek játszadozni azonnal nehézkes lesz a tallózás és néha lehetetlen...Zyxel NSA-325 FFP-vel TM-el és PLEX-el
-
epszilon
csendes tag
Csinálj egy dobozt mondjuk fából, szigeteld ki hungarocellel, hátuljára csinálj nyílást ahol a kábelek meg a levegő be tud menni. Csukd be a dobozt és a hangját nem fogod hallani. Másik megoldás az, hogy lecsavarozod a ventilátort tartó lemezt és kicseréled a ventilátort. Ekkor viszont ugrik a gari, kivéve ha pont úgy nem ragasztod vissza azzal a fehér trutyival amivel gyárilag van. Miért is csavaroznák ugye.. Nagyon gagyi ventilátor van beletéve. Az előző nasomat gariban kicserélték mert pár nap alatt bekrepált, csörgött csattogott a venti. Ez most amit vettem helyette halkabb de nem sokkal. Én bőr pénztárcára tettem rá és elnyeli a hangot meg a rezgést.
[ Szerkesztve ]
-
dxavier
csendes tag
válasz pengemetal #1001 üzenetére
Ezer kösz ezt rendesen elnéztem!!!!
Azonnal megy is a letöltés...
-
taylor67
csendes tag
válasz #79335424 #982 üzenetére
Lehet, hogy a pyLoad csak archive fájlokat hajlandó letölteni? Megadtam neki egy datás prémium linket amely csak egy fjlt tartalmaz avi kiterjesztéssel és valami ascii hibára hivatkozva eldobja. Ugyanez, ha olyan fájlt adok meg neki, amelyet nem rar-al, hanem wincommanderrel kell összefűzni a crc-re kattintva.
-
Game78
tag
Valaki kezdett már valamit a ventilátorral?1800rpm felett már kezd zavaró lenni,már próbáltam lazítani/húzni a hátlap csavarjain,ideiglenesen jobb volt ,de aztán elrázódik...az a leghangosabb,már eleve nikecellre tettem a Nas-t,mert a gyári tartóba szörnyű mondjuk polcba van az is generálja a további rezgést,nem tud valamilyen ötletes megoldást mondani valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi Mijia 1S robotporszívó
- LAUT PRESTIGE Folio for iPad Pro 12.9-inch (2022/2021/2020/2018) tok - Új, bontatlan
- Iphone 12 PRO Pacific Blue 128gb 5G
- Inakustik Das Monitor RCA kábel 4m (nem csak) Autó Hi-Fi-hez - Új, bontatlan, több db