- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Ősszel már a Microsoft is az Androidot fejleszti
Igaz indexes hír, de elgondolkodtató.
-
k-adi
nagyúr
válasz
sven.molko #101 üzenetére
Az appkínálat felroható ugyan, bár úgy igazán sosem éreztem hiányát semminek: ingyenes brutális játékok is vannak rá, banki alkalmazások stb.
Aha... hát se banki nincs se Messenger. Mindkettő "fontos app" lenne. (bár úgyse bankolnék mobilon de na az elv)
-
tomboy0013
veterán
válasz
"Azt, hogy a dizájn nagyon rendben van, ezt még azok is elszokták ismerni, akik nem használnak WP-t"
Hát 5 évig használtam Win-es telót meg MS-nál promóter is voltam de nekem nagyon nem ez jött le, sőt pont emiatt nem vették meg a legtöbben a Win-es telókat. Én imádtam, de nagyon kevesen voltak ezzel így."teljesen testreszabható kinézet"
Micsoda?
"Az appkínálat felroható ugyan, bár úgy igazán sosem éreztem hiányát semminek"
Jó neked. Másik dolog meg a minőség, borzasztó app-ok vannak a rendszerre, még a legpopulárisabbak között is.
"Nem tudom, láttál e már asztali Windowst mostanában, de súgok: pontosan ugyanilyenre csinálták"
A W8 óta folyton próbálják is kerülni a felhasználók elég erőteljesen.
-
Béééla
őstag
Felajánl az android egy gyári megoldást ikoncserére? (komolyan kérdezem mert konkrétan magasról teszek az ikonokra, a programot használni szoktam, nem nézegetni)
@kopi:
témát váltani hekkelés? WP alatt lehet hekkelni ennyit? Ja, hogy ehhez is hülye rendszer?
Van témaváltás ugyanúgy. Manuálisan nem tudod átszínezni, ahogy más platformon se foghatsz meg egyet és rajzolhatod át... -
Decske
senior tag
Persze. Most váltottam 930-ról 950XL dual-ra. És mindkettőn az alkotói frissítés fut(ott).
Androidos oldalról csak szervizelni kapok telókat (szerencsére) minden márkából belépő szinttől a felső kategóriáig. Személyes használatra van hüvely p8 light és egy Samsung S7 (mindkettő a fiókban pihen, csak alkalmakkor kerülnek elő, hogy lássam mit változott a zöld kuka). Legutolsó hivatalos gyári szoftverrel. -
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #107 üzenetére
Azzal a Facebook, Word, Excel appja fekete lesz? Nem. Akkor megoldottam? Nem.
Béééla: témát váltani hekkelés? WP alatt lehet hekkelni ennyit? Ja, hogy ehhez is hülye rendszer?
-
törölt tag
Linuxon megoldhatod, hogy lecseréled az ikonját, átszínezed, akármi. WP-n nem igazán.
Speciel nekem a WP 8.x korszakban ez volt az egyik indok, amiért nem vettem ilyen telefont. A másik a kijelzőből kilógó feliratok és a scrollozások, valamint landscape módban a csempék el nem fordulása. Magyarul a GUI.
-
Béééla
őstag
válasz
#06658560 #102 üzenetére
Ahogy nem állíthatsz be tetszőleges színt SEMMILYEN platformon a Vibernek vagy egyéb programnak ami explicit egy színt kér magának (tudod, branding) addig az összesre nem fog menni, csak a 90%-nak.
De amíg teljesítménybeli problémák vannak addig talán nem ez a legfontosabb. -
törölt tag
válasz
Beállíthatok fekete csempét? Az az összes alkalmazásra érvényes lesz? FB, Word, Excell, PP stb.?
-
sven.molko
csendes tag
Vicces ez az ezer sebből vérző fröcsögés, ötletem sincs mi válthat ki egy emberből ilyet:
"WP kinézete ronda" - Azt, hogy a dizájn nagyon rendben van, ezt még azok is elszokták ismerni, akik nem használnak WP-t. A WP egyértelműen a dizájnban a legerősebb. Letisztult, szép, teljesen testreszabható kinézet, teljesen a jövőt idézi. Nézz sci-fiket, vagy stockphotokat a témában. Mit látsz? Androidos ikonokat amik már 20 éve is pont így néztek ki, vagy minimalista, funkcionális áttetsző csempéket? (Négyzetes vagy sokszög a leggyakoribb.)"Logikája értelmezhetetlen" - Komolyan olyan mintha rossz topikba írtál volna. Legalább annyira erős felépítésében, mint dizájnban. Minden eszközön ugyanaz a menürendszer (hallod android?), gyorsan, praktikusan, nagyon rövid "kattintásszámmal" elérhetően. Nincs gondolkodás, hogy na vajon ez meg az hol lehet. Adja magát, a minimalista ikonok pláne segítenek a menüpontok mellett.
Az appkínálat felroható ugyan, bár úgy igazán sosem éreztem hiányát semminek: ingyenes brutális játékok is vannak rá, banki alkalmazások stb. Ha egy cég adott magára, akkor az appját megírta minden platformra. Elég sokaknak sikerült ezt az igényeségi szintet megütni egyébként.
"A lényeg, hogy az MS belátta, hogy a WP dizánja nem megosztó, hanem egész egyszerűen közutálatnak örvend, és úgy fest változtatni akar rajta." - ez volt a legviccesebb az egészben! Nem tudom, láttál e már asztali Windowst mostanában, de súgok: pontosan ugyanilyenre csinálták
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #96 üzenetére
Én nem azt mondom, hogy töröljük el az ikonokat meg egyebeket, de én személy szerint (és még valószínűleg sokan) nagyon örülnék egy csempés felülethez, ami nem az a fos Launcher7, hanem egy igényesen megcsinált valami, mint a WP felülete volt.
Én nem akarok a kis, átláthatatlan widgeteken sem naptárbejegyzést írni, sem egyebeket. Minden zenelejátszó kiteszi magát az értesítési sávra, vagy tudod váltani a füles vezérlőjével a zenét. Sokkal kellemesebb egész képernyőn használni egy appot, mint ilyen harmad-negyed-tized képernyőbe zsúfolt mikro felületen. Ehhez még az lenne jó, ha hozzátennéd, hogy amúgy max 4" legyen már a telefon, mert amúgy már péklapát, és akkor lehet azon a 2 négyzetcentis területen naptárt szerkeszteni
Nekem a widgetek kb semmivel nem nyújtanak többet egy csempénél, ahogy az ilyen értesítési sávról írom meg a választ az üzenetre dolgok sem tudnak feldobni, annyira egyszerű appot váltani manapság, ez már nem téma.ZavaBalazs: Ez akkor rosszul maradt meg, nem sokat használtam a 10-et már
-
tomboy0013
veterán
válasz
#16820480 #95 üzenetére
Jah csak az ikonoknak vannak alternatívái (widgetek), a csempéknek meg nincs. Hogy mit várnék tőlük? Legalább olyan fokú interaktivitást mint ami egy Widget-nél létezik. Pl tudjak zenét váltani a csempén anélkül, hogy belépek, vagy naptárbejegyzést tudjak írni a csempén. Mert tök jó, hogy megjelenik egy fél üzenet vagy e-mail a csempén, de szart se tudsz vele kezdeni hanem be kell lépni az app-ba, hogy valami történjen. Fapados.
"A legtöbbet ha beállítottad az alapszínt, akkor azt láttad, vagy ha hátteret állítottál be, akkor az látszott át a csempéken"
Akkor neked valamilyen más rendszered lehetett.
Egyébként meg az, hogy neked nincs kedved bíbelődni Widget készítő appokkal az egyéni szoc prob, Attól még sokkal használhatóbb és interaktívabb felületet lehet létrehozni android-on mint Windows-on. Illetve inkább úgy fogalmazok hogy android-on lehet ilyet létrehozni, Windows-on meg van egy ilyen pörgöforgó mutatós valami ami totál haszontalan, mert bármit akarsz csinálni ugyanúgy be kell lépni az app-okba mint egy ikon esetén.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #92 üzenetére
Oké, én sosem használtam telefonon ilyen vackokat.
tomboy0013: Nincs sem energiám, sem türelmem ilyen widget készítőkkel szarakodni. Inkább nem használok semmilyen widgetet. A csempék elavultak? És akkor az ikonok nem? Mert az már 10 éve semmit nem változott sem Androidon, sem iOS-en
Vagy mit kellene amúgy változniuk? Egy gomb, az gomb lesz, mit lehet még abból kihozni?
Amúgy a contacts és a photos csempéken volt tartalom, volt egy-két olyan, ami teli-színes volt, és annyi. A legtöbbet ha beállítottad az alapszínt, akkor azt láttad, vagy ha hátteret állítottál be, akkor az látszott át a csempéken. Ez utóbbit imádtam a 8.1-ben, nagyon sajnáltam, hogy később kivették. -
Azie
őstag
Ez érdekes. Az én ismerettségi körömben az apple/droid fanboiokat kivéve mindenki szerette a csempéket. Erősen korosztályfüggő amúgy szerintem. Az idősebb korosztály a funkcionális, letisztult, régi butatelefonok után imádta a csempéket, a fiatalabbaknak meg amennyire izlésficamosak (tisztelet a kivételnek) ecsetfej, new yorkerből rétnél ülepes gatya stb. hát nekik rohadt mindegy a dizájn meg a funkció: menjen a fb és fusson valami fos játék rajta, ami "trendi".
Én telefonálásra/navira/böngészésre/fotó-videóra használom. Nekem nem kell ilyenolyan launcher, csak ezek működjenek.
-
tomboy0013
veterán
válasz
#16820480 #91 üzenetére
Van egy jópár Widget készítő app is, ahol olyan widgetet krealsz amilyeneket akarsz és amennyit akarsz, nem kell semmilyen fejlesztő hülyeséget kiraknod a kezdő képernyőre. A Win-es csempék meg aztán egyáltalán nem egységesek, van amelyik áttetsző is lehet de van amelyik nem, van amelyiket folyton képek vannak meg van amelyik csak színes. Marhára nem mutat egységes képet, ezért nem használtam háttérképet nagyjából soha mert rohadt ronda lett az egész. Az alapszínekkel jól mutatott megfelelő csempe elrendezés esetén a kép, de ha már a kényelem is fontos volt és úgy akartad összeállítani a csempéket akkor az esetek nagy részében egy katyvaszt kaptál. Mára meg a csempék is elavultak, 7 év alatt semmit nem fejlesztettek ezeken sem, pedig lett volna benne potenciál. Legalabb az interaktivitást beletették volna, amit oly nagy bőszen mutogattak az asztali Win 8-nál is(és persze a 10-re sem lett belőle semmi...). Elavult bughalmaz az egész mobilrendszerük és oda került ahová való.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az ízlést félretéve, azért azt remélem látod te is, hogy az a végtelen számú Android launcher az olyan 80-90%-ban azonos koncepcióra épül, és azon kívül, hogy kicsit más elrendezést használ (oldalról húzod be az app listát vagy alulról), nem sok újdonságot mutat. Az meg, hogy egy másik ikontémát teszel rá, megint nem annyira nagy mágia, főleg hogy a legtöbb téma sajnos elképesztően pocsék minőségű
Nekem a WP-ben és a csempékben az tetszett, hogy 90%ban igényesen kivitelezett élő csempék, egységes kinézettel. Vagyis olyan, mintha mondjuk droidon az összes ikonod animált lenne, de nem mindegyik úgy, ahogy az adott app készítőjének ízlésficama vagy tehetségtelensége diktálja, hanem rendszer szinten egységesen. Androidon nem használok widgeteket például már, mert frusztrál, hogy nem lehet két egyforma kinézetűt találni, ha mondjuk szeretnél egy power toggles, időjárás (ami mögött az időjárás app is normális) és mondjuk zenevezérlő vagy naptár widgetet kitenni. Mind kicsit más, eklektikus, csúnya együtt. Ez lehet, hogy apróság, de engem például borzasztóan zavar.
Szerintem az is egy jó lépés lenne a MS-tól, ha megírnák rendesen droidra a WP csempés launchert, de úgy, hogy ne az appok készítői csinálják az animációkat, hanem a launcherbe legyen beépítve, mondjuk a badge számláló helyett a WP-ben megszokott módon mutassa az újdonságokat egy-egy apphoz. Szerintem sok embert érdekelne, én is szívesen használnám. -
tomboy0013
veterán
Verseny így is van, Android vonalon elég változatosak a gyártók és egyre több is van belőlük, egyre több a kedvező árú telefon minden kategóriában. Nem feltétlen egy új rendszer miatt lesz nagyobb a piaci verseny, pláne hogy 1-2 gyártón kívül más úgysem foglalkozott volna a rendszer formálhatóságának a hiánya miatt a Windows-zal, ahogy eddig sem tették.
-
k-adi
nagyúr
-
troviko
senior tag
Hát ízlésről nehéz vitát kezdeményezni, mert szubjektív. Ami objektív, azok a számok. Egy vásárlásnál nagyon sokszor az első néhány másodperc, perc a döntő. Nagyon sok emberen láttam, hogy kézbe vesz egy lumiát, elfintorodik, és fél perc múlva félreteszi, és vesz egy számára vonzóbb kinézetű OS-es telót.
Én nem kétlem, hogy van akinek bejön a csempe, de az egész biztos, hogy egy marginális kisebbségről beszélünk. Azt is nehezen hiszem el, hogy valaki unalmasnak találja a kb... őőőőő... végtelen?? mennyiségű android launchert, de nem találja unalmasnak a csempéket.
De tegyük fel, hogy ez így van. Ami szintén elég fontos tényező, hogy az andoridra tudok olyan témát tölteni, hogy WP-nek nézzen ki (oké tudom nem liveteile (ami általában úgysem működött normálisan) meg nem ugyan az, stb, stb, hagyjuk, a lényeg szvsz érthető). A WP-re SEMMILYEN más témát nem tudok letölteni.
Ez egy kicsit gáz...És akkor vissza az eredeti témára. Minden az arányszámokon múlik. Ha 10 emberből 1-2 mondja azt, hogy a WP elképesztően jól néz ki, a maradék 8-9-nek vagy nem tetszik, vagy semleges, annak nem lesz jó vége.
Ennek az aránynak fordítottnak kéne lennie. A WP-ve az volt a baj, hogy jóval nagyobb tábor mondta azt a kinézetre, hogy ronda, mint ahányan azt mondták, hogy szép.
Már pedig ha egy termét nem tetszik az emberek nagy többségének, akkor nem lehet tömegesen eladni. A vásárlások alapján 100-ból 3-4 ember szavazott neki bizalmat.
Az átlagemberek (azaz a telefon vásárlók nagyobb része) nem igazán ért a telefonokhoz, így a vásárlásnál nem is feltétlen a telefon technikai tudása lesz a mérvadó, hanem a szimpátia (vagy a presztízs). A WP telefonok nem tudták megnyerni az embereket, még ha voltak is jó tulajdonságaik. Jó kamera, Here térkép, stb.Természetesen az MS ezen felül rettenetesen sok hibát követett el a WP-vel, alsó hangon tudnék mondani fél tucat már önmagában is halálos bűnt, de ebbe most nem akarok belemenni.
Ami a lényeg, hogy továbbra is fenntartom az eredeti állításom, hogy a WP sikertelenségének egyik, ha nem "a" legfőbb oka a közutálatnak örvendő GUI.
A közutálat alatt pedig azt értem, hogy hiába volt egy hangos kisebbség (abból is ki tudja mennyi volt fizetett fórumozó) a rendszer a fénykorában is 3-4%-os részesedés ért el, ennek a nagy része is egy 0 profitot garantáló, hiper-olcsó (30-40K) eszköz az 520 tette ki.
És jó példa arra, hogy mennyire utálták az emberek a WP felületét, hogy a legnagyobb részesedéscsökkenés pont a legnagyobb bővülés után következett be. Magyarországon 10% fölé is felment a WP (igaz sokszor ingyen osztogattak 520 promóciós ajándékként, stb.) és érdekes módon, az összes, az ÖSSZES ismerősöm aki kipróbálta a WP-t, soha többet nem vette WP-s telefont. Gyűlölték, mondták is, hogy a legrosszabb vétel volt, amit valaha csináltak, alig várták már, hogy szabaduljanak tőle.
Ekkor jött az a szakasz, mikor az MS által "minden idők leggyorsabban növekvő OS-ének" hirdetett WP eladások beszakadtak. Aztán belátta ezt az MS-is, oszt beszántotta az egész projectet a francba.Szóval igen, a GUI-nak szerintem óriási, abszolút meghatározó szerepe volt az OS bukásában. Én lényegében hiszek benne, hogy a két legfontosabb bukást okozó tényező egyike volt. Ráadásul talán a legelső is, mivel ez a GUI már a megjelenéskor jelen volt a WP történetében, míg az összes többi baj, csak később jött, csak később rombolta a WP esélyeit.
Ha úgy tetszik ezt a GUI-t nevezhetjük a WP ősbűnének, amitől aztán sosem tudott megszabadulni, pedig a WP8 és W10M-es átállás is jó alkalom lett volna.
Nem az egyetlen bukást előidéző tényező, de az egyik legelső, és az egyik legnagyobb buktató ez volt. -
samfishR
senior tag
haha, soha többet WP és bármi más microsoftos mobileszköz
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #82 üzenetére
Már volt olyan. HTC-vel közösen. A bukása onnan is kiemelkedett
Pláne, hogy akkoriban a HTC egyébként jó termékekkel rendelkezett. Emlékeim szerint a One trióval. -
Dr.FantastiK
őstag
En mar 2-3 evvel korabban biztosan tudtam, mert Lathato volt a Windoz Mobil bukasa !
Megerdemlik ! mocskok.
-
Ricardo
titán
válasz
ZavaBalazs #79 üzenetére
"ezt szerintem a FB-re mondta"
Azt hogy fognak még mobileszközöket gyártani?
-
ZavaBalazs
őstag
ezt szerintem a FB-re mondta, ugyebár az ő appjaik szarok (mivel az ios verziót nem a MS bridge-ekkel portolták, hanem a sajátjukkal).
aztán ez a felhasználót érthető módon nem nyugtatja meg, mert ettől még pont ugyanannyira szar a fb app, mintha nem tudnád, hogy miért szar. -
Ricardo
titán
"basznak ők bármit is csinálni ami MS vagy WPhez köthető."
Ez nem így van, foglalkoznak a dologgal, és ez is benne van a nyilatkozatban
„Biztosak vagyunk benne, hogy fogunk még mobileszközöket gyártani, ám ezek nem valószínű, hogy úgy néznek majd ki, mint a mostaniak.”
Ebből én arra tudok gondolni hogy a nagy visszatérés, nagyjából 2028 és 2035 közé várható
-
törölt tag
Ez szerintem nem javítható, és iOS alatt is emlékeim szerint így működik. Csak a push értesítés jön meg, de az app nem futhat a háttérben, hogy letöltse az üzenetet, hanem amikor megnyitod, akkor csatlakozik a hálózatra, lekér az üzenetet, ami pár másodperc késést jelenthet Androidhoz képest, ahol futhat a háttérben az app, és letöltheti a friss infókat.
-
Azie
őstag
Nálam mondjuk súlyosabb probléma, hogy ha zárolásin pittyeg hogy üzenet és onnan nyitom meg, akkor hajlamos csak az utolsó állapotot betölteni az új üzenet nélkül
Persze lehet, hogy ahelyett, hogy itt károgunk egy bugticket hasznosabb lenne a FB felé
-
sfefe
addikt
válasz
turbulencia8 #49 üzenetére
+1
-
Béééla
őstag
válasz
TheBikerider #72 üzenetére
Az arány mondjuk már javult, de +1
-
-
-
NGA
addikt
Nem a csempe a gond. Az emberek 90%-a nem a csempét nézi, hanem ezt:
Azaz kb 2-3% az az idő, amit a kezdőképernyőn tölt. Feleségem még annyit sem. Neki 3 ikon kell és kész :-)
A gond az, hogy a win-es kb 20 mp-ig töltődik.
-
Quasi_modo
nagyúr
Ez bizony siralmas.
-
Béééla
őstag
mire elkezdtek venni az emberek
Még mindig nem a tömegek eszköze. Én is elgondolkoztam rajta anno többször is hogy Surface legyen a következő, mégse az lett. Lennének szívesek nem szarni az országra és itthon is normálisan elérhetővé tenni a hardvereket. Surface Bookot alig kapni, és bocs, ki olyan hülye hogy fél millát adjon egy i5-6300u+8GB+128 kombóért csak mert lecsattintható a billentyűzet?Az MS titulalta valaha iPad gyilkosnak az eszközt?
Bezony, keress rá ha ennek nem hiszel. Akkoriban mindenben az Applét másolták, lásd még Zune vagy a visszavágott WP7.Az, hogy itthon nem latsz emberek kezében, bumm (feltetelezem, nem Kalifoniából forumozol).
Szóval Kalifornia = világ. Ha ott megy valami akkor biztos világsiker! Se itthon, se Németországban nem láttam összesen kettőnél több Surfacet a megjelenése ótad, pedig még kiállításokra is járok. Nem Surface-n mutogatják a mutogatnivalót. iPad, na az megy minden menedzsernél meg MacBook (persze a zsák adapter mindig befigyel), Surface nem. Még mindig sokan röhögnek a Windows telón, kb. ugyanaz lehet az érzése az átlagnak a Windows tabletről. Minek vennék a Microsoft-féle drága erőgépet?
DE hogy a picsaba jon ide az Apple s az eladasaik?
Ha egyszer nekik állítanak konkurenciát még azzal is hogy beszámítják a macbookod?Az MS egyébként még mindig nem a hv gyártásból él, teszem hozzá.
Hát fel is kopna az álluk ha a hardvereikből kéne megélni@X Factor
Erre hivatkozásnak idézed, h. 4 millió elvárt helyett 6 millió kelt el
Ha az a célom hogy hó végére maradjon egy ezresem és találok még egy ötszázast is a tárcámban az nem siker... Szép eredmény, de nem siker. Nem fogom magam a "100 legsikeresebb magyar" listáján találni magam."Mindenki a Surface-t másolja!!!"
Ne legyünk már Apple fanboyok mintájára MS fanboyok! 2012-ben jött ki a Surface, előtte egy évvel az Asus már kijött a Transformer-el, androiddal! Az hogy végre a gyártók rájöttek: a kitámasztót nem bumszli tokkal kéne megoldani hanem gyárilag az nem azt jelenti hogy az egész koncepció tőlük van... Vagy még a Nintendo Switch is egy Surface-másolat?rombolokis-sel és trovikoval kell egyetértenem. Volt egy csírázó mobilos felhasználóbázis akit minden évben - két évben arcon fostak. Teszik a mai napig (nekem a Lumia 950-em a Creators Update óta darabosan görget böngészés közben, a desktopon a hangfelvételt tették tönkre az Xbox DVR-ban) majd csodálkoznak hogy nem ők a fő trendmeghatározók (bár kezdik elérni, lassan de biztosan, mivel a konkurencia nem nagyon tud mit felmutatni) Sorozatosan cseszik el! Windows Mobile 5.0 óta szinte csak Win mobilom volt (5.0, 6.0, 6.5, 7.5->7.8, 8, 8.1, 10, gyakorlatilag a nyers 7.0-t kivéve minden volt) és a 7.0 óta MINDIG az ment hogy "majd nemsoká". Ezek után hogy merjen az ember hardverben ÉS szoftverben egy gyártótól függni amikor rengeteg bukást könyveltek el?
"Sikeresen tönkretettünk egy komplett mobilos üzletágat, a zenelejátszónkra a kutya se emlékszik, a tableteink bukdácsolnak öt éve de gyere, bízz bennünk, ez már TÉNYLEG jó lesz!" Bocs, de nem. Nálam eljátszották. -
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
turbulencia8 #51 üzenetére
Ez rendben van bejönnk a csmpék neked no problem.De ezért anem aa droid a hibás...
Soha nem fog a win store beindulni.Nincs készülék nincs fejléesztés.A windows s se tömegtermék az ebben a kategóriágban a Chroombook...Csilliáérd alkalmazással... -
desolator
senior tag
válasz
#16820480 #61 üzenetére
Nekem is jobban bejött a WP mint rendszer az Androidnál. Viszont sajnos el kellett hagynom amikor láttam, hogy mind maga az MS, mind az összes app fejlesztő magasról sz*rik rá. Ha legalább egy kis erőfeszítést láttam volna a részükről, hogy életben szeretnék tartani azt, akkor talán még ma is azt használnám.
-
no1r
őstag
mar nem gyakran nezek be a forumokba itt, mert feleslegesnek tartom olvasni a sok "okos, szakmai, hozzaerto" verpista peniszmeregeteset.
most sajnos megtettem. a PH forum szinvonala folyamatosan zuhan, gratulalok mindenkinek. -
rudymester
senior tag
2,5 évig volt egy Lumia 735 telóm. Amikor megjelent, ár-érték arányban verte az Androidos telókat. 2,5 év után hardveres hibája lett, el kellett tőle búcsúznom, de nem akarom magam átverni és nem szeretnék egyelőre másik W10 mobilt. Az alkalmazások le vannak maradva és egy Samu A3 (2016) simán használható telefon. Egyedül az Xboxos acsik hiányoznak, de kb ennyi.
2 éve nem adott ki az MS telefont, óriásit kellene robbantaniuk, hogy százalékosan megint láthatóak legyenek.
-
tomboy0013
veterán
válasz
janeszgol #55 üzenetére
Alázna, ha a kamera részt nem csészték volna el szoftveresen. Autómata módban a Nexus 5X-em is látványosan elkeni (tapasztalat). Manuális módban meg szintén nem nagy szám, egy G szériás LG ott is elpicsázza. RAW-ba egész jó, de azzal meg kitörölhetem ha nem akarok folyton utómunkázni.
-
Vtwo
senior tag
"a Windows 10 Mobile frissítés sem hozott áttörést a redmondiak okostelefonos operációs rendszerében"
Dehogy nem ! Sikerült a megbízható és stabil 8.1-et oroszruletté fejleszteni.Mi ez,ha nem áttörés?Mellesleg egyszerűen nem értem mi a fenéért vették meg a nokiát ?
Merthogy lövésük nincs a mobiltelefon üzletágról az kiderült.Szégyen.Néha az az érzésem direkt csinálják,ennyire nem lehetnek töketlenek. -
törölt tag
"Samsung a DeX-szel már bizonyította, az Androidból is varázsolható desktop-szerű környezet (bár ez még mindig csak a támogatott alkalmazásokkal hatékony)"
Akkor a Samsung elég béna, mert a Jide már korábban, Marshmallow alapokon bizonyította a Remix OS -sel, hogy szinte bármelyik Androidos alkalmazás futtatható többablakos módban, desktop környezetben. Ezt tapasztalatból írom, több, mint fél éve Remixet használok a PC -men.
-
turbulencia8
őstag
válasz
kovaszoskeny #50 üzenetére
Hasznaltam sokaig droidot, sot maig hasznalom tableten, de total meguntam novastul. Tavaly az anniversary update korul vettem meg a 950-et (dokkoloval), nekem nagyon bejonnek a csempek. Amugy csak a "kozutalatra" akartam reagalni. Mas: szerintem jelenleg megvarjak, hogy a win10 S hatasara beindul-e a windows aruhaza. Ha igen, akkor erdemes gondolkodniuk a folytatason, addig is csendben fejlesztik a rendszert.
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
turbulencia8 #49 üzenetére
Uram erdeg mit látok téged még fizet a microsoft?
-Hát igen majd koirigálják ..Telefont készíteni nem tudtak de a BS marketingjük azért még ott vanCsak egy dolog.: Nova launchert.:1300 témánál feladtam a számolást..
És akkor a többi Apex,és további kívállo cuccok..
De mindegy ingrerszegény launcherek a gond... -
troviko
senior tag
Úgy látszik az MS végül belátta amit nem lehet nem belátni, amit a világ (nem általuk fizetett) fórumozói 7 éve zengenek, hogy a WP kinézete ronda, a "logikája" értelmezhetetlen, a funkcionalitása a semminél is kevesebb. A többi gebasz, névleg a nem létező appkínálat, ill a kevés meglévő app minősíthetetlen színvonaltalansága csak ezek következményei.
Én úgy gondolom, hogy ha annó a WP nem ezzel a GUI val jelenik meg (meg persze nem követ el az MS kardinális hibákat, ráadásul sorozatban) akkor ma a WP egy sikeres ökoszisztéma lenne. Szerintem a GUI kinézete és a (főleg kezdetben) logikátlan felépítése önmagában is kitette a WP bukásáért felelős tényezők 40%-át. 30-at, ha jó szívű akarok lenni. Lényegében szerintem ezen menet el a rendszer, illetve a kezdeti hiperrestriktív kialakításon. Az első évben szerzett magának a WP egy elképesztően rossz imázst, amit - hála az MS által elkövetett rengeteg hibának - soha nem sikerült lemosnia magáról. Igaz soha nem is lett egy jó rendszer a WP, ám ha olyan tudással, kinézettel, funkcionalitással jelent volna meg, ahogy a W10P piacr lépett, nem lett volna gond.
De nem ez történt, így ezen kár rágódni.A lényeg, hogy az MS belátta, hogy a WP dizánja nem megosztó, hanem egész egyszerűen közutálatnak örvend, és úgy fest változtatni akar rajta.
Mondjuk ezzel 5-6 évet késtek, tehát önmagában ezzel nem fogják tudni feltámasztani a WP-t, ahhoz nagy csodákat kell tenni, amit egy MS szintű cégből még ki is nézek, csak hát most kezdhetnek mindent elölről, és a hagyományos értelemben vett telefon piacon nekik már nem terem babér, valami komolyat kell újítaniuk, ha vevőket akarnak.
És ha már a GUI-nál tartunk, nem ártana a Win10-et is baromi gyorsan vizuálisan is vonzóvá tenni, mert a mostani állapotában megint csak az van, hogy inkább taszítja a népeket, semmint vonzza őket.
Egy szebb kinézettel sokkal-sokkal-sokkal sikeresebb lehetne. A nagyobb siker pedig dollár milliárdokban mérhető profitot jelent. -
törölt tag
Magára hagytak több millió WP. felhasználót 8.1-et használó Lumia tulajdonosoknak már csak vergődés van ha pedig valakinek sikerült feltelepíteni a Windows 10-et a telefonjára az is szív vele. mivel minden új frissítés után valami elromlik. Nem lehet adni a szavukra egy álomvilágban élnek pedig minden adott ahhoz, hogy harmadik erőként részt vegyenek a piacon, szégyen hogy egy ilyen múltú cég így hagyja veszni a pozícióját. Nehezen értem meg, hogy egy vezető Satya Nadella még mindig képes hülyíteni a világot. /bábuk/
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
#06658560 #40 üzenetére
jó reggelt, az isten háta mögött élünk.
de tessék, kerestem neked párat:
dell
hp
lenovo
asus
acer
samsung
huawei
végül, de nem utolsó sorban: appleaz asusos cikk első mondata azt hiszem külön említést érdemel: At this point, practically every major computer maker has cloned the Surface Pro, further validating Microsoft's 2-in-1 tablet-laptop vision.
-
tomboy0013
veterán
A 2 in 1 tabletek pont jó cuccok. 3. éve használok egy Acer Switch 10-et és azóta laptopot sem használok csak ezt és a mobilom. A munkámhoz kell Corel Draw néha, az vígan elfut rajta, böngészéshez, tartalomfogyasztáshoz tökéletes. A W10 néha rakoncátlankodik, de a nagy frissítések érkezésekor újratelepítem és elég sokáig probléma nélkül fut utána. Hasznos kis eszközök ezek.
-
Decske
senior tag
Az, aki itt azt írja, bárcsak eltűnne, milyen fájdalmat okoz, hogy létezik? Képzeljétek van aki használja és szereti, hibák nem fordulnak elő.
Egy hete cseréltem a 930-asomat 950XL-re. Brutális telefon, Continuum zseniális. Melóhelyen is ezt használom. Volt, van apple, meg androidos cuccom, az első rettenetesen buta, a másodikkal meg mókányolni kell, hogy működjön.
Csak tolnák már ki a Surface Phone-t. De ahogy csiripelik a madarak, nem kell már sokáig várni. -
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #39 üzenetére
Ki másolja? Bemenve random MM-be nem azt látom.
-
ZavaBalazs
őstag
boldog-boldogtalan a surface prót másolja, biztos nem sikeres.
-
X Factor
addikt
Huh, nyugi, nem kell mindjárt szÍvrohamot kapni a gép előtt.
Annyit írtál, h. mutasson bárki neked egy sikeres ms hibrid vagy táblagépet, mindezt elég nyers kontextusba helyezve. Mintha ez elképzelhetetlen lenne.
Erre hivatkozásnak idézed, h. 4 millió elvárt helyett 6 millió kelt el
Senki nem írta, hogy világmegváltó csoda történt vagy hogy lehagyták volna az Apple-t, ezt már csak te gondolod bele, hogy legyen további támadási felületed ami ellen ágálhatsz.
-
Ádám16
addikt
De most ez mi?
A Surfacenek kellett ido, mire elkezdtek venni az emberek, tény. Szar sose volt a Surface, max az RT. Az, hogy itthon nem latsz emberek kezében, bumm (feltetelezem, nem Kalifoniából forumozol).
Az MS titulalta valaha iPad gyilkosnak az eszközt? Komolyan kérdezem, mert lehet, csak en nem olvastam rola. Max en azt tudom gondolni, hogy nehany tech oldal tulkapta a dolgot.
DE hogy a picsaba jon ide az Apple s az eladasaik? Komolyan ha Kia-ból sokat adnak el a pár evvel ezelottihez képest, attol még gyászolni kell, mert VW-ből tobb fogy? Miert kell mindig ez? Az MS egyébként még mindig nem a hv gyártásból él, teszem hozzá. -
Béééla
őstag
Lépten-nyomon Surfaces emberekbe botlani? A kategória rekordokat döntöget? Mindenki ilyet akar magának?
Helyette "jajj de mekkora növekedés van" (a korábbi, piszkosul nem kelendő szériák után nem jár vastaps a nagyobb százalékért)
Apple ships about 3.5-4 million all-in-one iMacs a year + Global shipments of Microsoft's top-end Surface Studio all-in-one PC during the fourth quarter were originally estimated at 15,000 units mainly because its prices of US$2,999, US$3,499 and US$4,199 are much higher than other AIO PCs', but actually may reach 30,000 units based on orders, and Microsoft has ordered 30,000 units to be shipped in the first quarter of 2017és
Surface-series sales hit 2.5 million between October and December, and a remarkable 6 mil for the entirety of last year, exceeding “market” expectations of just 4M
és ha már iPadgyilkosnak ÉS macbook gyilkosnak titulálják akkor nézzük mit ért el velük szemben:
Apple sold 8.922mn iPads + Apple sold 4.119mn Macs ÚGY, hogy hibás volt az új macbook széria és nem tudják mire vélni az emberek az ipad pro-t.
Plusz a droidos csodák milliárdszám.
Ennek fényében messze van még az az ünneplés. Végre nem zsákszar (Windows RT) és kezd beindulni, de még mindig nem a meghatározó.
Majd ha a sznob menedzserek jó része is Surface-t fog használni, akkor újra elővehetjük a témát. Addig pedig kalapálják a telefonjaikat ha már annyiszor bizalmat szavaztak a fanatikusok! -
k-adi
nagyúr
Na igen, ezen a mondaton én is besírtam miközben olvastam a cikket.
"Azt is hozzátette, hogy szoftvereikkel (pl. Office) és szolgáltatásaikkal (pl. OneDrive) most is jelen vannak a mobilpiacon, lásd az iOS-es és androidos változatokat."
Hát na ez az?? És mivan a saját WP platformmal? Ahol sorra szűnnek meg az appok. És az MS appok is. LOL!
Ide hatalmas csoda kellene, ami úgyse lesz.. legalábbis most még nem.
-
Mai napig használok Windows Phonet, de alig várom hogy másik platformra válthassak, az ígéretekből már bőven volt.
-
Béééla
őstag
senki nem hitt előttünk a kettő az egyben formában (tablet és laptop), de mi létrehoztuk ezt a kategóriát és annyira sikeressé tettük, hogy több ilyen termék is érkezik
Mit szívott? Mutasson EGY sikeres Windowsos hibrid táblát! Vagy csak tabletet. Bármit.
Túlárazott gyerekjátékok, azok vannak. (khm. Atom khm.)Biztosak vagyunk benne, hogy fogunk még mobileszközöket gyártani, ám ezek nem valószínű, hogy úgy néznek majd ki, mint a mostaniak.
Virágnyelvből csillagos ötös!
4G-képes butatelefonok mikor lesznek? (iPhone nem kell, és az Androidot is meguntam, igazából az egész okostelefon-témát) -
Jönnek a füles bevásárló szatyrok?
-
cal84
tag
Jaj de jó
-
Azie
őstag
Én imádom a 930-asom, ha elzakatol a "not today" időpontig, akkor egy szavam sem lesz, ha ez 5 év múlva következik csak be.
-
jUUh
addikt
Nem hiányzik ez a rendszer, de nagyon nem.
-
tomboy0013
veterán
válasz
blackman01 #15 üzenetére
Jó lenne, ha nem lenne rossz
Az app hiány csak a jéghegy csúcsa, bugos az egész úgy ahogy van, egy maréknyi telóra sem tudják értelmesen megcsinálni a W10M-t.
-
Ricardo
titán
Nekem ez a kedvencem ebből a nyilatkozatból.
"Azt is hozzátette, hogy szoftvereikkel (pl. Office) és szolgáltatásaikkal (pl. OneDrive) most is jelen vannak a mobilpiacon, lásd az iOS-es és androidos változatokat."
Ezt a logikát követve a MÁV, az Alba volán és még rengeteg cég mobilpiaci szereplő, hiszen jelen vannak a szoftvereikkel
-
Jól szájba kéne csapni ezt a Nadellát egy windowsos telefonnal, hátha megértené: Ez a vonat már elment.
-
aelod
veterán
válasz
blackman01 #15 üzenetére
És ezzel ennyit is a win mobile-ról. R.I.P
-
blackman01
csendes tag
Jó redszer lenne a Windows Mobile, csak az a fránya apphiány...
-
Ádám16
addikt
Hagyjak is ezt lenyegeben. A Windows okoszisztemahoz viszont kell, hogy legyen W10M is, amire a W10 miatt alig kell fejleszteni, mert az alap megegyezik.
Más kérdés, hogyy értelmetlen a dolog, mert ez az egész UAP téma az eddigiek alapján szart sem ér.
Egyedül az ui-t es a Nokiat sajnalom, mert mindkettovel meg voltam elégedve, de az MS toketlenkedese, lassusaga, nemtorodomsege teljesen kinyirta a mobilos vonalat. -
moleculez
veterán
Majd a Windows 10S-lesz itt a produkció, figyeljétek meg...
-
madd dogg
senior tag
Baromira túl van spekulálva a cikk. 835 meg telefon idén.... Nadella konkrétan ezt mondta, csak finomabban kifejezve: jelenlegi formában a telefonok gyártásával felhagyunk.
A mobileszközt más formában nem zárta ki. De az lehet egy okos cipőfűző is, barmilyen kiegészítő vagy majd 10 év múlva valami teljesen más. Én ebben az évtizedben már nem várok tőlük telefont.
-
Bossyy
tag
Ez tényleg ilyen nesze semmi, fogd meg jól típusú kinyilatkoztatás. Egyszer majd lesz valami, de az sem olyan, mint ami most van, viszont nem tudni mikor és azt sem, hogy minek, teszem hozzá én :-) Volt Nokia Lumia 925 öm és a gyönyörű kijelző és remek kamera kivételével minden komponensével csak nyűg volt. Főleg az op.rendszerrel. És az még az akkori csúcsmodell volt, milyen lehetett a többi? Szinte örültem, mikor tönkrement a SIM olvasója és nem lett volna érdemes megjavítani, így indokolt volt venni egy másik, véletlenül sem ablakos telefont :-) Engem egészen biztosan nem tudnának meggyőzni még egyszer, az tuti, de van pénzük bőven, van miből próbálkozni :-)
-
bwoay
nagyúr
"Arról viszont nem osztott meg konkrétumokat a Microsoft vezér, hogy mikor és milyen formában"
vagy hogy minek...
-
kovaszoskeny
aktív tag
Kösz ne ...ciki szánalmas még a gondolat is.
-
papi77
addikt
Hagyni kellene ezt a vonalat.
Inkább a pc-s 10-esbe fektessék az erőforrásaikat! -
janeszgol
félisten
Úgy vettem ki a hírből, hogy van tablet/noti hibrid, jön majd a tablet/telefon hibrid.
-
törölt tag
Mondjuk az egyértelmű, hogy a mostani mobilos piac elment mellettük, erről lemaradtak már teljesen. Ahol még be tudnak szállni, az egy teljesen új felfogású/generációjú mobil eszköz lesz majd valamikor. Mondjuk ha tényleg elég erő lesz egy ilyen eszközben, hogy az ő cuccaikat futtassa, amikből igazán a pénzük jön.
-
Lall
veterán
Nade Satya. Hova ez a nagy sietség?
-
Ateszpapa
addikt
Eléggé mazohista.
-
aelod
veterán
Ködösítés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest