Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bossyy

tag

válasz Májkülnájt #43 üzenetére

Nekem sincs illúzióm ilyen téren, ahogy írtam is. Bár nem hinném, hogy olyan fontos lennék a gépezetben, hogy érdemes lenne követni. Esetleg, csak mint egy szám valamely táblázatban :-)

• Bossyy

tag

válasz Graphics #40 üzenetére

Én sem kívánlak meggyőzni semmiről sem. Szerencsére mindkettőnknek adott a lehetőség, hogy olyan készüléket használjunk, ami megfelel az elvárásainknak, szokásainknak.

• Bossyy

tag

válasz Graphics #38 üzenetére

Persze, sok mindenben igazad van, de:
    - a belső tárhely sebessége valóban fontos, de én sem kártyára írom a felvételeim, videóim, fényképeim, hanem a belső memóriába. Nem a kártyáról futnak a programjaim, nem arra telepítek nem az az elsődleges háttértáram. 64 GB os belső memóriájú telefonom van, a kártya csak háttértárnak (zene, filmek) van használva, arra viszont szerintem hasznos.
    Ennélfogva szerintem nem jogos, ha egy gyártó elveszi a lehetőséget, főleg egy flagshipnél, aminek elvileg mindent tudnia kell(ene). Szóval szerintem bölcs dolog pl. a Samsungtól, LG től, hogy igenis megadják a vevőiknek ezt a lehetőséget. Ráadásul a Samsung volt olyan bölcs, hogy belátta az érvek tarthatatlanságát és az S6 után visszatette ezt az opciót (nagyon helyesen) az azóta kijött készülékeibe.
    - Mi van ha én nem szeretnék biztonsági mentést a felhőbe, ahol ki tudja hogy ki és mire használja a totálisan személyes adataim. (nem vagyok naív, tudom, hogy anélkül is megszerezhetik, de mégsem töltögetem fel szívesen a 9 éves kislányom fényképeit, az újjlenyomatom, a szkennelt íriszem és az összes jelszavam egy ki tudja milyen felhőbe, amit aztán majd ki tudja hogy ki fog összehalászni a háttérben)
    - Semmilyen app sem tölt át 40-50 GB zenét, filmet olyan gyorsan, mint ahogy én átdobok egy memóriakártyát :-) És annak a 40-50 GB nyi adatnak még helyet is kell csinálni a háttértáron, amit aztán ott le is foglal!
    - Nem érdekel az online streaming, nem kívánom, hogy a zsebemben tartott telefon percenként több megabájtnyi adatot sugározzon át a testemen, miközben még fizetek is érte a szó szoros értelmében és az akkumlátorom kapacitásával is.
    Szóval nekem kell a tárhely bővítés és örülök, amíg erre a gyártók is tudnak megfelelő ajánlatot adni.

• Bossyy

tag

Sohasem fogom megérteni ha egy készülékbe a gyártó nem tesz memória-bővíthetőséget. Tudom a 128 GB elég lehet mindenre (akár még 64 is), de én pl. 2 telefon között gyakran átdobom a memóriakártyát is és akkor máris jönnek velem a zenéim is. Nem is beszélve a kártyára történő biztonsági mentésről, vagy arról, hogy így utólag is tudunk tárhelyet növelni, illetve arról, hogy ha magába is omlik egy készülék és féltégla lesz, attól még a kártyán történő adatok kinyerhetők.
    Nálam biztosan nem jöhetne szóba bővíthető memória nélküli típus, legyen akár 12 kamera is a hátlapján.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés