- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
Mindkettőtöknek köszi! Figyelmetlen voltam.
-
csab2
veterán
válasz
cinemazealot #22 üzenetére
Oké, de milyen üveg mögé rejtett? A kijelző mögé? Egy szétnyithatós telefonnál annak semmi értelme.
-
VaZso
senior tag
Működő prototípus már van egy ideje, az MWC-re pedig elhozták a készülék prototípusát és bemutatták néhány helyen - és nem csak becsukott állapotban lehetett megnézni...
Nem renderelt képekről van szó, hanem működő készülékről, aminek a postázását idén júliusra tervezik - az előrendeléssel tulajdonképpen az igényt mérik fel, hogy a gyártókapacitást mekkora szériára kell tervezniük.
Én a magam részéről tudom, hogy számomra nagy előrelépés egy ilyen készülék, mivel használtam már hasonló készüléket az N900 személyében.
Részemről nem a munkalehetőségeimet szeretném növelni (más esetben is sokkal kényelmesebb amúgy), de egyáltalán nem baj, ha bizonyos (potenciálisan előforduló) esetekben nem feltétlenül kell egy komplett gépet magammal vinni, esetleg kapkodni.
Volt olyan anno (sok évvel ezelőtt), hogy nagyon nagy segítségemre volt az N900 és az, hogy ott volt a készülék a zsebemben. Sikerült megmenteni vele egy helyzetet, ami ott és akkor fontos volt - sem előtte, sem utána nem volt érdekes, de abban a 10-20 percben nagyon is.
-
kchris78
veterán
es lesz is? nekem volt e90-em e7-em psion5mxem minden amit el lehet kepzelni de szerintem az fxtec fele billetyuzet nem akkora elorelepes a kepernyos billetyuzettol... a planetes-psionos megoldas mas kategoria.
en sokat gondolkoztam rajta nagyon - van egy interju yt-n a telefonnal a planetes faszival es nem renderkepen mar nem ugy nez ki a cucc mint ahogy gondolna az ember, sarkosan fogalmazva mintha egy sima telefont meg musnyag billentyuzetet egymasra raktak volna... plusz, nem akarom a dolgozasi lehetosegeim novelni, igyis munkamanias vagyok, de ez masik vonal.
-
VaZso
senior tag
válasz
moleculez #30 üzenetére
Nekem nagyon hiányzik a hardveres billentyűzet, mióta leraktam az N900-at.
Ez az F(x)tec Pro1 projekt még valahol innen indult, cirka két éve követem a fejleményeket.
Kezdetben Moto Z-hez készült volna billentyűzet, de volt néhány akadály és végül kudarcba fulladt a dolog, bár néhány ember kapott az elkészült sorozatból.
Ez alakult át a most bejelentett készülékké.Elég nagy segítség tud lenni a hardveres billentyűzet a hétköznapokban is (E-Mail / SMS / egyebek), de ssh-n belépni egy gépre érintőképernyős billentyűzettel, netán még csinálni is valamit... na, az konkrétan kínzás...
Én nagyon sajnáltam a billentyűzetes vonal kihalását (és az N950 beszántását is anno), mert nekem kell egy telefon hardveres billentyűzettel.
Ez a készülék viszont ígéretesnek tűnik... -
Niarn
tag
válasz
Polarstar #48 üzenetére
ezen jót derültem.
én azon csodálkozom, hogy wc után a hátsó fél tisztítása még nem megy a droidnak vagy almának. lehetne rá applikáció. ha már nincs jack, akkor mondjuk usb c-re csatlakoztatható nyelv. vagy hasonló.
a másik nagyok is elindultak valahonnan.
bár bevallom, én jobban örülök a csendes fejlesztésnek, mint a nagyhangú reklám, és egyéb függőségnek.
de azért egy cikk elférne. egy cikk.
meego-t használtam amíg ment
wp-t amíg lehetett
bb10-et amíg nem nyírták kiegy haverom azt mondta ne vegyek androidot, mert akkor azok is becsukják a kaput. na nem így lett..
remélem jollával sem így lesz. xperia X sailfish-el. mindent tud amire nekem szükségem van. -
Rettenetesen szerények a Jollás srácok, de a szerenyséség a mai világban nem ép trendi.
A pofátlan, harsány, tolakodó viselkedés, na az menő!
A Jollások nem nyilatkozgatnak, nem cikkezgetnek, nem bloggolgatnak - elvannak a saját kis parancssoros heggesztgetős linuxukkal. Ez pedig nem érdekli a celebsajtót.
Digitális macskaszar kapirgáló újdonság van - Jollacikk nincs.
Félkilós mobil van - Jolla+Sonymobil cikk nincs
Kretén noccsos franszia mobil van - noccstalan Sailfish mobil cikk nincs
Pókszemes nokedli mobil van - szemtelen Sailfish mobil cikk nincs
Idióta appokat nyitogató mobil feletti integetéses cikk van - Mobil biztonsági körkép, Sailfish biztonsági ötletekkel nincs
És ezt lehetne sorolgatni.És az még nagyobb baj, hogy a Jolla közösség sem nagyon jut ezekhez!
Fogalmunk sincs, hogy mi zajlik a háttérben, lehet, hogy a Sailfish házi teszten minden funkcióba lenyomta már a Galaxy 14-et is droid 12vel...
-
Niarn
tag
válasz
Polarstar #46 üzenetére
a lokál ír a sailfish mwc-ről?
sajnálom.
leginkább azt, hogy egy phonearena vagy gsmarena is max ha egy hír leír róluk (tavalyi mwc hírt, így talán idén is) aztán kész. amúgy meg vadássz rá.
felettébb érdekes. pedig a droid támogatással nagyobb piacot érdekelhet. még ha engem ez nem is hoz lázba.. -
Cyberpunk
félisten
válasz
dilajoska1 #19 üzenetére
Szerelmes lettem!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
kakuk.tamas #43 üzenetére
6238. vagyok a listán.
Remélem jut a telefonból nekem is.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kakuk.tamas #39 üzenetére
Ránéztem és tettem is egy extra kört még a 8.1-es hallban is, hogy hátha, de nem ütköztem beléjük.
-
somogyib
őstag
válasz
kakuk.tamas #38 üzenetére
Akkor nincs fagyi.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
justmemory #37 üzenetére
Javítottam a linket.
És talán ránéz Bog a kommentekre. -
justmemory
senior tag
válasz
kakuk.tamas #36 üzenetére
Ok... látom te is szerkesztetted
Jó lenne, ha Bog-ék össze tudnának futni Chen-el; de ha mást nem, maemo.org-on elérhető jelenleg is.
És csak hogy még izgalmasabb legyen a dolog, ez a komment azt hiszem feltenne egy pontot arra a bizonyos i-re... Mainline linux kernel támogatás...? Hmm...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
justmemory #35 üzenetére
-
justmemory
senior tag
No... megkérdeztem egy fórumon, ahol elvileg az egyik F(x)tec-es emberke is regisztrálva van (vagy csak valamilyen formában legalábbis kötődik a "projekthez"), és ő ugyan nem erősítette meg, de más ezt az infót adta. Tehát elvileg ez alapján talán fellelhetőek.
A standot ugyan nem találtam meg, de remélem legalább egy fél fagyi jár...
-
somogyib
őstag
válasz
kakuk.tamas #32 üzenetére
Aki itt megtalálja az F(x)tec standot, kap egy fagyit.
-
justmemory
senior tag
válasz
kakuk.tamas #32 üzenetére
-
kakuk.tamas
addikt
-
axioma
veterán
-
moleculez
veterán
Megvan ennek a piaca, szó se róla! Sőt én is beneveznék egyre, de annyira megszoktam álló módban gépelni, hogy nem hiányzik. Pl XS max-om van, kb olyan széles a kijelző, mint anno egy 4" teló hosszában, (durván saccolva, nem mértem ki, de érzésre), tehát fektetve. Viszont a fenti videón is látszik, ez nekem fektetve túl széles nagyon nyújtózkodni kell a középső billekért.
-
jbush
tag
válasz
moleculez #27 üzenetére
Értem, mire gondolsz.
A hosszabb támogatás miatt én is örülnék egy újabb, akár középkategóriás SoC-nak is. Viszont ez a telefon olyant tud, amit más nem: billentyűzetet, ebben a formában (a BB-féle megoldás számomra sokkal nagyobb kompromisszum, mint egy kétéves SoC). Ennélfogva én akkor is megvenném, ha ez így, jelen formájában sokkal drágább lenne. Számomra ez ugyanis értékesebb "feature", mint egy iPhone Xs vagy egy Samu S10 együttvéve.
Továbbá remélem, hogy nemcsak szimplán megjelenik, hanem utódja is lesz, pl. újabb procival, nagyobb felbontású kijelzővel, esetleg aktív tollal (mint az S-Pen), változatlan formában... na az már tényleg olyan lenne, hogy _bármennyi_ pénzt hajlandó lennék érte kiadni. Míg _nekem_ pl. egy tetszőleges androidos vagy iOS-es csúcskészülék sem ér annyit, amennyiért adják - viszonyításképpen.
Nem vagyunk egyformák - cca. tíz év qwerty-billzetestelefon-használat után _számomra_ ez a kialakítás jószerével bármennyit megér, főleg, ha értelmes a körülötte levő telefon. -
törölt tag
Hú de szerettem az ilyeneket. Tizenéves koromban vagytam egy Psionra vagy egy Nokia Communicator-ra később utóbbim volt is használtan véve, de már Symbian-os változat. Most is szívesen használnék egy ilyet, de lehetőleg Androiddal az app kompatibilitás miatt.
-
joey04
titán
Érdekes elgondolás.
-
jbush
tag
XDA-n azt írják, kint van.
Videó róla. Most látom, már linkeltek egy másikat korábban is.
Sajnos ennél többet nem tudok én sem :-(
Moleculez: Videó fent. A 835 azért, mert akkor kezdték fejleszteni, de ez engem a legkevésbé sem zavar. Annak örülök, hogy nem MTK. Ha a 9-esnél nem is lehet feljebb lépni, még akkor is jópár évre meglenne a telefonom.
Az oldalukon előrendelhető státuszban van 649 euróért, én vagyok a 4968. sorszámúCinemazealot: Annál nem, de sokkal kényelmesebb, mint az érintőn gépelni. Továbbá a témaindító cikkben szereplőn szerintem csak valamilyen felületre letéve lehet kényelmesen gépelni (ha a Palmtopokból, pl. HP Jornada indulok ki), ezt a fajtát (ami kb. egy az egyben az E7 mechanikája; nagyjából ugyanaz a csapat tervezte ezt is, amelyik az E7-esben levőt) pedig kézben tartva is jó használni. Nekem volt 9210, E90, N900, E7, és a mai napig hiányzik, úgyhogy nekem ebben a telefonban benne van minden, ami számomra szükséges.
-
borand
aktív tag
válasz
dilajoska1 #19 üzenetére
Ez nagyon kígyó, tetszik.
-
csab2
veterán
"és az üveg mögé épített ujjlenyomat-olvasó."
Ezt a félmondatot nem igazán értem.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #16 üzenetére
Tény, hogy van ennél jobb billentyűzet is, de ennek a lényege az egyszerűsége, a mobilitás. Hogy mindez egy eszközön adott.
Rá lehet érezni. Szerettem az ilyeneket réges régen. Ami még csak telefon sem volt. Korábban ugye nem színes kijelzővel.
Ennél is inkább az a megoldás lenne jó, amit a Compaq Pocket PC -hez be lehetett szerezni. Csak ennél integrálva, ami nyilván sokkal vastagabbá tenné az eszközt. Persze tökéletes billentyűzet nem igazán van kompakt méretben.
Az említett N97 mellett amúgy hasonló megoldás volt az Xperia X1 is. Az sem volt a fejlődés csúcsa
, de kedveltem.
-
cinemazealot
addikt
válasz
kakuk.tamas #17 üzenetére
Valóban nem volt, most is csak egy Xperia mini Prót koptatok (amit imádok). De nem nagyon hinném, hogy egy noti billzeten kevésbé lennék hatékony, mint bármilyen két-hüvelykujjas pötyögőn...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
cinemazealot #16 üzenetére
Látszik nem volt N97-ed, meg C6-00-d.
-
cinemazealot
addikt
Szerintem azért nem lehet kinyitni, mert a képernyője még nem végleges és pont hogy mostanában elkezdtek terjedni a 18:9-es panelek, inkább azt tesznek bele az eredetileg tervezett nagy kávás 16:9-es helyett.
(#7) jbush
Kép alapján kétlem, hogy ezen olyan kényelmesen és gyorsan lehetne gépelni, mint bármelyik olló mechanikás noti billentyűzeten. Nekem ez a Planetes megoldás szimpatikusabb, még ha kicsit ormótlanabb is. -
szubrutin
aktív tag
Tetszik, igaz nagyobb kulso kijelzovel jobban bejonne, h ne kelljen mindig kinyitni. Es jo kameraval persze.
-
jbush
tag
Üdv!
Elvileg ez is kint van MWC-n, remélem, legalább egy kis hír lesz róla:
F(x)tec Pro1 -
Jónak tűnik, de jobban örülnék egy ~ 6.5"-os mobilokhoz tervezett dokkolós billentyűzetnek.
-
Jó kis gép ez! Van benne ötlet. Hogy miért nem kinyitható, nem tudom, van aki már tologatós prototípust használ.
-
törölt tag
Nekem bejönnek az ilyenek. Régen szerettem az ehhez hasonló eszközöket. Illetve bejönnének...
Kíváncsi lennék mi indokolta azt, hogy akkora kávák kerültek a képernyő köré. Van rá tippem...
-
somogyib
őstag
Egy ki nem nyitható prototípus... Ennek épp az a lényege, hogy kinyitható, na meg hogy milyen a bill...erre hoznak egy ilyet. Ezért kár volt kiállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- No Voice in the Galaxy
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest