MWC 2019: Még mindig életben tartja a PDA-s vonalat a Planet

A rétegmobilok közül az egyik legérdekesebbek a PDA-származékok, és bár nem sokat hallottunk például a tavalyi Planet Geminiről, de az angol cég alapvetően elégedett a különleges hibridmobil piaci szereplésével, és erősen készül az utód bemutatására. Lassan csepegtetik az információkat róla, és a kiállításon csak egy ki nem nyitható prototípust mutattak meg, a specifikációs lista azonban szinte teljes, és az Indiegogón is szépen gyűlik rá a pénz.

Kézbe vehettük, de ki még nem nyithattuk az újdonságot
Kézbe vehettük, de ki még nem nyithattuk az újdonságot [+]

A Planet Cosmo Communicator tényleg olyan lesz, mint az egykori kommunikátorok, kívül pici (1,91"-es) érintőkijelző és mindösszesen két gomb (piros és zöld), belül pedig egy teljes, háttérvilágított, mechanikus billentyűzet, illetve egy méretes, 5,99"-es Full HD+ panel, 1080 x 2160 pixellel. Jut rá sztereó hangszóró, 3,5 milliméteres jack csatlakozó, két darab USB Type-C port. 170 x 80 x 13,5 milliméteres dimenziójú, 300 grammos eszközről beszélünk.

Várhatóan így fog kinézni belülről
Várhatóan így fog kinézni belülről [+]

Aránylag friss rendszerchip kerül bele, a MediaTek Helio P70 a TSMC 12 nanométeres node-ján készül, Cortex-A53 magjain kívül pedig négy darab, 2,1 GHz-es Cortex-A73 is kerül bele, miközben a hárommagos Mali-G72 grafikai egysége 900 MHz-en tud dolgozni. A készülékben egyébként 6 GB RAM és 128 GB-os belső tároló kap helyet, nem marad el a microSD-bővíthetőség, és az üveg mögé épített ujjlenyomat-olvasó. Az akkumulátor 4220 mAh kapacitású.


[+]

Két darab nanoSIM-et fogad, ezen kívül egy eSIM is jutott bele, adatkommunikációs képességei közt van a kétcsatornás, ac-s WiFi, az 5.0-s Bluetooth, illetve a GLONASS/Beidou/Galileo trió. Dedikált gomb jut rá a hangasszisztenshez, és az Android 9-en túl egy Linux-alapú Sailfish X operációs rendszer is tud rajta futni. A projekt támogatói nagyságrendileg 500 eurós összegért egy, 965 euróért pedig két ilyen eszközt tudnak venni, és egy 50 darabos Gold limitált széria is keresi gazdáit, 1754 euró körüli darabáron. Várhatóan júniusban indulnak a vásárlókhoz az első példányok.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés