- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
omron01
újonc
válasz
bgabesz75 #53 üzenetére
Szerintem egyszerübb a használata,- maga a gép is kicsi - mivel a gépen lehet tárolni és visszajátszani az ekg-t(400db).Az orvosnak, mentönek pillanatok alatt megmutatgható, visszajátszható.
Már lehet kapni ilyeneket olcsobban is.(50.e Ft-tol a magyar boltokban)A Wive is nagyon jó, mert többmindent elemez, viszont másik gépre is szükség van az eredmények láthatóvá tételére! Na itt érzem igazán, hogy komplikált a használata, ha csak nincs "saját kardiologusod" akihez bármikor elküldheted a felvételt elemzésre.
Én azt várnám, hogyha van ilyen ok-s magyar dolog akkor megszerveznék az orvosi hátterét, de ennek semmi jelét nem látom.
Tehát marad az otthoni kütyük saját kiértékelése a megnyugtatásra, vagy az esetlegesség, hogy a veled foglalkozó orvosnak van.e ideje a kütyü rögzitette anyag értékelésére.
persze ez szvsz.
-
Monarch
újonc
válasz
bgabesz75 #37 üzenetére
Elsőként fontos megemlíteni, hogy a WIWE-al történő mérés pontos kiértékeléséhez nyugalmi helyzet szükséges (pontos leírást az „Első lépések” menüponton belül és a Használati utasításban találhatsz). Emellett mivel az elektródák – melyeket a WIWE-on a 2 fém „gomb” képviseli – nem a csuklóra kerülnek, hanem az ujjak végével érintkeznek, ahol a pontos mérés végrehajtása nehezebb, így a WIWE megfelelő használatához egy alapvető méréstechnika elsajátítása szükséges (szintén megtalálható az „Első lépések” menüponton belül és a Használati utasításban).
A sárga jelzés alapvetően egy kisebb eltérésre utal, melynek egyszeri jelenléte – a WIWE 1 perces mérése alapján – nem szükségképpen jelent egészségügyi problémát, ismételt mérések szükségesek ahhoz, hogy erről meg lehessen bizonyosodni (például naponta egyszer, nyugalmi körülmények között). Az EKG „gomb” piros jelzése az egyik vizsgált paraméter nagymértékű eltérésére utal (QRS, QTc, PQ), mely esetében szintén fontos a megfelelő jelminőség.
A Pitvarfibrilláció vizsgálatát a középső, AR „gomb” jeleníti meg. Amennyiben a mérés alapján ennek gyanúja felmerül, úgy a PF felirat lesz látható piros színű „gomb” kíséretében.
A pulzus tartomány, amelyen belül a WIWE a kiértékelést képes végrehajtani az 30-240 bpm közötti, tehát az átlag 50-es percenkénti szívveréssel történő mérés esetében valószínűsíthetően a jelminőség befolyásolhatott – a kiértékeléshez szükséges minimális mennyiségű, megfelelő szívciklus az 1 perc során.
-
Kékes525
félisten
válasz
bgabesz75 #46 üzenetére
Van PC-re és Mobilra is. Nyugalmi helyzetben 40-45. PF alatt változó (50-200)-ig akár 1 perc alatt is. Pontosabban ez műtét előtt volt, most már PF-ben lényegesen kevesebb az ingadozás. Azonban van még PSVT-ém (paroxizmális supraventricularis tachycardia) is. Ott ha mozgok, akkor ritmusosan akár 200-ig is felmehet. Azt is tudják ablációval műteni.
-
Kékes525
félisten
válasz
bgabesz75 #44 üzenetére
"Azt a Pf-t megérzi az ember ebben bárki biztos lehet." Ez sajnos nem mindenkinél van így. Nálam, viszont igen, én érzem. "Pitvarfibrillációnál a vérnyomás mérés és pulzusmérés is jelzi hogy gond van." Ez sem biztos hogy mindenkinél megvan, de nálam szintén megtalálható. Vannak olyan pitvarfibrillációk, amit egyáltalán nem érez az ember és ezért nem megy orvoshoz.
Nekem 2014-ben volt egy 8 órás katéteres rádiófrekvenciás ablációm, de sajnos újra előjött, de most sokkal kisebb tünetekkel jár, ami azonban ugyanúgy veszélyes. Ezért megismétlik. Szerintem érdemes megvenni ezt, vagy valami hasonlót, de tényleg drága. Szerintem 1-2 éven belül, amikor már sok konkurencia lesz olcsóbb lesz.Én azért vettem meg a Checkme Pro-t, mert mikor éreztem, hogy valami gond van, mire eljutottam az orvoshoz és az EKG-t rám helyezte (sokáig kellett várni), már elmúlt. EKG nélkül pedig nem hiszi el senki. Ahhoz hogy foglalkozzon a kardiológus ezzel, EKG kell, ami bizonyítja. A vásárlástól számított 1 héten belül már bizonyítottam, hogy ismét van pitvarfibrillációm, amit 1 év alatt sem tudtak az orvosok az előbbi ok miatt kimutatni.
-
Kékes525
félisten
válasz
bgabesz75 #42 üzenetére
A PF jelzi a pitvar fibrillációt. Legalábbis a magyar nyelvűben, ha van angol, akkor azt sokszor irregulárisnak nevezik (Chekme pro), de lehet hogy ott AR a jelzés, ezt nem tudom. A meleg pedig nem számít, mert semmilyen helyzetben nem lehet szabálytalan szívritmus. Maximum a pulzusszám emelkedhet fel, de szabályosan (sinusos) a helyzettől, környezettől, melegtől, stb., mozgástól függően, de az sem akármeddig. A ritmuszavarok közül a béta blokkoló nincs hatással a pitvarfibrillácó lényegére, az csak az esetlegesen fellépő tachycardia ellen hat. Amit tudnia kell a pitvarfibrillációról
-
Kékes525
félisten
válasz
bgabesz75 #37 üzenetére
A paroxizmális pitvarfibrilláció bármikor elmúlhat. Ezért az újbóli mérés nem biztos, hogy felülírja az elsőt. Én hinnék neki. A hirtelen kamrai szívhalál jelzése viszont sok orvosos számára kétséges, mert nagyon sok dologtól függhet, az csak jóslásnak tekinthető szvsz. A pitvarfibrilláció viszont nem. Ilyenkor ki kell nyomtani a kétséges mérést (EKG-t) és az orvosnak megmutatni. Ő eldönti, hogy az volt e vagy sem. Ha két EKG jel között időkülönbség nagyon gyakran változik (szabálytalan a szívritmus) és ha sokszor nincs p hullám (ez a csúcs előtti), akkor az pitvarfibrilláció. A gyakorlott orvosi szem ezt azonnal meglátja.
(#40) Luxurka: Sajnos betegként van tapasztalatom benne. Mint biológus utánanéztem a dolognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- APPLE IPHONE 13, 14, 15, PRO, PRO MAX Edzett üvegfóliák, felhelyezőkerettel! 1.990Ft!
- Lenovo Tab M10 Plus 3. Gen Kijelző Új
- 3 db Samsung Galaxy S24 Ultra telefontok
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest