MWC 2017: Világújdonság a magyar fejlesztésű mobil EKG készülék

Hirdetés

Az MWC-n magyar kiállítókkal is lehet találkozni, az egyik legérdekesebb termék a Wiwe, ami a Sanatmetal fejlesztése. Az apró, bankkártya méretű berendezés szívritmus mérésére szolgál, ehhez egy percnyi időre van szüksége. Az eszközt két kezünk egy-egyujjával kell lefogni, hogy zárjuk az áramkört, majd egy perc elteltével az iOS, illetve Android alkalmazás kiértékeli az eredményt.

Annak érdekében, hogy ne csak orvosok, hanem lakossági felhasználók is tudják értelmezni az eredményt, a Wiwe alkalmazása három kockázati faktort jelenít meg három színnel (zöld, sárga, piros), a szívritmusunkon kívül különböző orvosi algoritmusok segítségével a kapott értékeke analizálásával a stroke s a hirtelen szívmegállás kockázati százalékát is kijelzi. Utóbbit Dr. Kozmann György több éves kutatómunkájának eredményét felhasználva teszi.


[+]

A Wiwe abban (is) eltér a többi, hasonló ígéretet nyújtó terméktől, hogy már megkapta az orvosi CE tanúsítványt, a készüléket pedig Merkely Béla professzor, a Szív és Érsebészeti Klinika főigazgatója is ajánlja, illetve az intézményben használják is. A berendezés akkumulátorról üzemel, 4.0-s Bluetooth segítségével kapcsolódik okostelefonhoz, de akkor is működik, ha nincs a közelben mobil, mivel egy ledsor mutatja, hogy hol tartunk a mérésben, az eredményeket eltárolja és a következő kapcsolat során szinkronizálja az adatokat. A Wiwe akkumulátor akár egy hónapig is bőven elég, ha valaki mondjuk naponta kétszer használja, de van benne lépésszámláló is, amit bekapcsolhatunk, ilyenkor viszont csak pár napos az üzemidő.


[+]

A készülék forgalmazása most kezdődik majd, a Sanatmetal az MWC-n keres világszerte disztribútorokat. Az ígéretes magyar termék ára közel 90 ezer forint, ami ugyan nem kevés, de életet menthet.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

  • Dizájn díjat kapott a Wiwe

    A magyar fejlesztésű mobil EKG elnyerte a a Magyar Formatervezési Díj Termék kategóriájának fődíját. Mi is mondtuk, hogy jól néz ki.

Hirdetés