Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Athoszka
tag
Valamiért kétszer rakta ki a hozzászólást:-)
-
Athoszka
tag
A 4.2.2 a gps nem dobta el magát navigáció közben, igaz sokszor pontatlan volt. Endomono-val viszont tökéletes. Ennél a romnál még nem próbáltam az endomondo-t. A proxy nézegettem szinte folyamatosan villog nekem. Előtte nem volt ilyen. Sőt a eredeti Vibe romnál sem csinálta. Fordítás szerintem jó. Ami még történt, hogy egyszer a Play áruház leállt, frissítés után jó lett. Facebook egyszer elindult utána már többször nem hajlandó. Betölt aztán utána hibaüzenet nélkül kidob. Mobilhálózatoknál az egyik menü pontnál szintén kidob. Bár annak nem tudom mi jelentősége van (Adat használat és alkalmazás vezérlés). eddig részemről ennyi.
-
GPS test statikusabb dolog szerintem, mint ha más programmal néznénk.
Szerintem GPS-ek szintjén a kínai telefonoknál az új chipsetek hoznak majd számottevő áttörést. Nekem eddig akárhányszor kellett mindig jól szuperált a GPS.
Persze én alkalmi user vagyok ebből a szempontból.
Ki rakta fel a ROM-ot, vélemények tapasztalatok?
-
Ste
addikt
válasz
Athoszka #788 üzenetére
Proxy villogás nekem is megvan néha a gyári ROM-al, azonban nálam csak ki-bekapcs oldja meg a problémát.
GPS tekintetében nekem az a fura, hogy gmaps navi, sygic, etc simán eldobálják a GPS-t. Ellenben ha a GPS Test progi fut, az önmagában alig veszti csak el a jelet. A pontossága változó )igen, gyakori a farmer életérzés) de a jelet nem dobja el. Azonban ha átváltok Navira akkor ott hamar eldobja. Ha visszaváltok GPSTest-re, akkor megint megtalálja. Nekem ezek alapján tűnik több mint furának és inkább SW hibának a dolog. -
Athoszka
tag
GPS-t is sikerül tesztelni, de érdemi változás nincsen. Útközben sokszor elvesztette a kapcsolatot, de hamar újra megtalálta. De most is sokszor traktornak éreztem magam:-) Mivel a szántóföldre rakott. Értesítő led-re még nem sikerült megfelelő progit találni azt még én is keresem melyik lenne jó. Amit még észrevettem, hogy sokszor a proxy folyamatosan villogna. De egy képernyő ki - bekapcsolás után megszűnik.
-
zol84
tag
Minden müködik ami eddig is. Ledes értesítésre nem tudtok valami progit ? Ez a rom csak a hívást és az sms-t jelzi. Előtte volt mindenféle messenger,viber,whatsapp...
Recoveryt, gps-t nem próbáltam. -
Athoszka
tag
A proximity és automata fényerő rendben. Bár még sokat nem volt tesztelve. Igaz ezek az eredeti 4.4.2-ben is jól működött. Ott a gps viszont nem volt jó. A gps-t ma fogom tesztelni. Viszont a recovery itt sem jön be nekem. Ugyanazt csinálja mint az eredeti romnál, hogy csak villan egyet a képernyő. Másnak ez rendben van?
-
-
Természetesen előtte mindenkinek legyen mentése: IMEI pl , MTKDroidTools is.
Nekem nem volt vele gondom, de az ördög sose alszik. Ja és DA DL Checksum pipálva legyen
-
-
Na itt a ROM: S660_VibeUI2.0_1437_ST_MultiLang_GAPPS_ROOT_baralajbi
Tetszőleges Flashtools-szal elvielg feltehető, nem tudom most kipróbálni hanyas verziós, szerintem nekem ezzel került fel. / 20130903(v3.1324.0.177)/
-
-
-
Vic0914
újonc
Köszi a válaszokat mindenkinek! Gps-től tartok. Bármi eszetekbe jut írjatok :-)
-
Robi_73
őstag
Szia!
Én július óta használom, nekem tökéletesen bevált, még egyszer sem fagyott. Eredeti szoftver van rajta, használattól függően 2.5-5 napot bír egy töltéssel. Wifi és a mobilnet állandóan be van kapcsolva, legalább napi 1 óra netezés, de néha több. Két samsung telefon után megváltás! (Ace, S3) Sokan írják a gyenge GPS tulajdonságait, tettem rá navi programot, de nem használom így erről nem tudok nyilatkozni.
-
-
Vic0914
újonc
Sziasztok! Végigolvastam a topikot,de azért megkérdezném,hogy összességében milyen a teló? Érdemes megvenni, vagy túl sok vele a gond? Feleslegesen nem akarom a pénzemet kidobni az ablakon. Akkor inkább az előfizummal vennék 40 k-ért LG G2 minit. Szerintetek?
-
Inább a hardveraprón nézegesd, mint annál amit linkeltél.
Merthogy ott van ugyan hogy raktáron, de az is ott van, hogy 2-4 hét a szállítás.
Tehát ők megrendelik neked a te pénzeden, és ha a vámon megállítják, akkor +27%...
A minideal eu raktárában már rendezett áfával 185$... (most épp nincs, de szokott leni nekik) -
Vic0914
újonc
Sziasztok!
Lehet vennék eg ilyen telót, már nagyon szemezgettem a Lenovoval.
Van valakinek esetleg eladó telója (jó állapotban) vagy újonnan? Ha igen milyen árban?Valamint lenne itt egy link, ahol "elvileg" jó árban jutnék hozzá, csak félek megrendelni.
http://olcsomobilok.com/Okostelefonok/lenovo-s660-okostelefon-android-4-2-mtk6582-1-3ghz-4-7-inch-with-brushed-metal-finish?sort=p.price&order=ASC
Mit mondotk róla? Merjem bepróbálni?
Köszi előre is!!!!
-
JonC
csendes tag
egyreszt bizonytalan vagyok a ROM (barmely ROM) felrakasaval kapcsolatban, legutobb egy HTC Desire Bravora varazsoltam fel a Cyanogenmod 7-et, azota megvaltoztak csoppet a modszerek. Peldaul ez a scatterfile-os hekkeles sem tiszta teljesen. aztan hogy a CN ->ROW konverzio fog-e gondokat okozni... passz, bizom benne, hogy az androidrookie-s cikkiro jobban ert hozza, mint en, o javasolta ezt a modszert
vegezetul: en szemely szerint mar akkor is sokkal boldogabb lennek, ha a Playt fel tudnam telepiteni erre a kinai ROM-ra. egyelore egy .apk-t probaltam csak, inditasnal egybol elpusztul. logikusan gondolkodva ehhez root kene, az meg - mint kiderult - a TWRP inkompatibilitasa miatt nem lehetseges az altalam belinkelt modszerrel. egyszoval ha netan valakinek van mukodo modszere, hogy hogyan lehet Play-t hekkelni egy CN-es VibeUI2.0-s 4.4.2-es Androidra azert nagyon halas lennek
-
Ha kicsit meg kibirjatok akkor kikerul nemsokara a 4.4.2 Vibe2.0-s ROM, flashtools verzio
-
Ste
addikt
akkor most gyakorlatilag van egy ROM-unk, amit nem tudunk hogyan felrakni?
A TWRP recovery-t orosz fórumokon is írták, hogy 4.4 alá másik kell, az ottani romokkal jól muzsikált (max Vibe 1.5)
A CN -> ROW konverzió nem fog gondot jelenteni?A kínai 4.4-re nem lehetett Google Play-t telepíteni?
-
JonC
csendes tag
értem, hogy van egy csomó ROM, meg hogy lesz magyar is, a gondom csak azzal van, hogy hogyan lehetne kockázatmentesen (értsd: működő backup kreálása után) hekkelgetni őket a telefonra. a postom erre irányult, ezzel kapcsolatosan várnék segítséget valakitől aki már csinált ilyesmit.
-
-
JonC
csendes tag
Azoknak, akik ugyanúgy beszopták az OTA frissítést 4.4.2-re, mint én, és nem tanultak meg Google Play nélkül élni (továbbá a kínai nyelvvel is hadilábon állnak):
találtam két guide-ot:
TWRP (custom recovery) telepítés: http://www.androidrookies.com/2014/10/install-twrp-2711-on-lenovo-s660.html
Root-olás: http://www.androidrookies.com/2014/10/how-to-root-lenovo-s660-running-android.html
(Ez a root guide említi, hogy 4.4.2 óta S660-on a legtöbb módszer nem működik, max ez.)A kettő összefügg: először fel kéne rakni a custom recovery-t és azzal telepíteni a root package-et. A probléma csak az, hogy kommentekben megkérdeztem a guide íróját, hogy mi a véleménye erről a baseband verzióról (ugye ez a CN ROM, amiből kiherélték a Google Play-t, meg az összes nyelvet a kínain és az angolon kívül):
MOLY.WR8.W1315.MD.WG,MP.V15.P6, 2014/06/12 11:01
Kiderült, hogy ezt a kínai (CN) ROM-ot viszonylag egyszerű lecserélni ROW verziójúra (amiben benne van a magyar nyelv + Google Play is), csak érdemes lenne előtte csinálni egy firmware + IMEI backupot.
Cserélés menete itt van leírva (nem kell hozzá root): http://www.androidrookies.com/2014/10/pc-method-update-lenovo-s660-with.html
Backupolás menete meg itt (rootolt telefonnal működik csak): http://www.androidrookies.com/2014/04/how-to-make-full-backup-for-mediatek.htmlIdeális esetben a sorrendnek a következőnek kéne lennie:
1. install TWRP
2. telefon megrootolása TWRP segítségével
3. csinálni backupot (csak rootolt telefon esetében lehetséges)
4. lecserélni a CN ROM-ot ROW-ra (ami ha nem sikerül még mindig vissza lehet állni a CN-re backupból)Namármost: a TWRP-s guide írója nem biztos abban hogy a két custom recovery package, amit mellékelt (TWRP_S660CN, és TWRP_S660EU) működni fog-e VibeUI2.0-s 4.4.2-es Androidokon is mint amilyen az enyém. Én a CN végűt szeretném használni, de nem merem ennek fényében. Az 1-2-es stepek csak azért kellenek, hogy le lehessen backupolni a mostani ROM-ot mielőtt továbbugrok a 4-es lépésre. Elvileg tehát elhagyhatóak, csak az ember nem szívesen cserélget ROM-okat backup nélkül.
Szerintetek mi a teendő? Van valakinek tapasztalata a témában?
-
Mármint, hogy nem lesz fizetős végül
azt akartam írni.
Kb másfél hétig volt tesztelve, ordas hiba nem jött elő, biztos vannak még finomságok, amiket ki lehet tapasztalni, de a közösség ereje bízom a ROM-ot.
A fejlesztő pedig nem titok, baralajbi kollega által készült a ROM javarésze, és a magyarítás is
-
-
Elkészült a Vibe2.0-s Lenovo ROM
Telepítés menetéről, és a ROM-ról hamarosan / amint hazaértem / teszek ki linket.
Illetve ha időm engedi, videóra veszem a rendszert.
-
fila
senior tag
Sziasztok!
Melyik romot érdemes most rárakni a telóra? Rendeltem egyet, de mégsem tartom meg, árában eladnám, és normálissal szeretném tovább adni.
Most ez van rajta:S660_S032_140505, egy része magyar nyelvű, Superuser telepítve.
Érdemes egyáltalán lecserélni?
Köszi
Fila -
-
CoolBoy323
nagyúr
-
válasz
CoolBoy323 #729 üzenetére
Attól függ mire van szükséged.
A vibe2.0-t most írattam meg rá. Pár apróság van amit még ki kell kalapálni. De persze akinek az a felület nem tetszik, nem fog bejönni
-
válasz
CoolBoy323 #727 üzenetére
Valahol így is úgy is megfizeted... Szóval tök mindegy... ez az open source csak a kirakatba való dolog
-
válasz
CoolBoy323 #725 üzenetére
Fejlesztői munkát viszont igen
A needrom erre biztosít lehetőséget. Ha valaki foglalkozik egy néhány hibajavítással, és egyéb dolgokkal miért ne lehetne...
Open source... az lehet, de a túlárazott vackok nem ezt mutatják...
Szóval ezen lehet vitázni, de sok értelmét nem látom. Nekem megér pár dollárt egy olyan rom, amihez kapok teljes magyar nyelvet pl, vagy mondjuk az update-ket is.
Az open source-ba már a gyártók is beletojnak...
Szóval szerintem kár ezen rugózni
, amúgy sem én kérek érte , én forintért írattam rendszert már nem először... sokszor bevállaltam sose tesztelt készülékeket, hogy legyen ROM hozzá idehaza ,magyarul...
Ezt meg nekem nem fizette ki senki..
-
Nos egyelőre ott tart a dolog, hogy megy rendesen, egy app beragadt, ami a VezetésAPP, ez azt tudja, ha akarjuk ha nem hogy a tárcsázást ezen kezdeményezi.
Még keresem hol lehet kikapcsolni
Amúgy jó. Mivel én ezt pénzenergiáért fejlesztettem, a fejlesztő döntése, milyen formában teszi közzé, volt benne munkaórája
De valószínűleg 2-3$ az amivel terheli az államkasszát.
Holnap ha lesz időm készítek egy Youtube videót, így nem zsákbamacska a dolog
-
Elkészült a ROM, egyelőre tesztelés alatt..
További fejleményekről beszámolok
-
-
Moonline.
aktív tag
Kijött már valami cyanogenhez hasonló telepítés? Nem akarom szétcseszni a telót
Mondjuk sok bajom nincs vele, a GPS tré, meg az automata fényerő. Meg a középső gomb néha meghülyül, nem érzékel, vagy többet nyom. Olyankor restart segít.
-
-
newsync
tag
Ha a tokban van az fm radio jel is gyengeb,ezert a gps-t ha hasznalom kiveszem a szilikon tokbol,lehet hogy a fem hatlap is gyengit.
Navi programot cserelgettem es egyes verziok nagyon selejtul futnak rajta...ide nem irhatom ki a nevet mert wareznek szamit,de a P verzio jobban telyesit a tobbihez viszonyitva.
Terero nekem ugyan azt produkalja mint a masik telefonjaim,videken is es B.P. is.gsm,mobilnet egyarant.M5 autopalya,M7autopalya,van,hogy semmilyen jel nincsen...ez nem telefon fuggu!-lefedetseg hianya.
GPS autopalyan 130km\h -nal kesik ...lemarad -
Athoszka
tag
Sikerült tesztelni a gps-t vibe 2.0 alatt. Hát nem volt a legjobb, sokszor eldobott útközben és itt is néha a szántóföldre rakott. Igaz még gps config file nem volt még beállítva, nem tudom az mennyit segítene. Értesítő led csak hívás és sms esetnén jelzett. Lehet külön progival lehetne állítani rajta. A proxi és automatikus fényerő viszont rendben volt.
-
426os
őstag
válasz
Graphics #712 üzenetére
Szintén zenész. Itt nálunk "tanyán" szintén kicsi a térerő, de ez nem a telefon hibája, messze a torony. Némely butatelefonnal simán lehet beszélgetni a házban is, de az újabbakkal (kivéve némely Huawei modell, amiknek baromi jó térerejük van) már csak az ablaknál vagy az udvaron lehet telefonálni.
-
tabarenc
újonc
Köszi a tippet! Kezo79-hez hasonlóan én is rámozdultam.
Az igaz, hogy a kereskedőtől kaptam már infot, hogy talán a firmwaret kéne frissíteni küldtek is egyet
... mivel bevezetőmben írtam, hogy ezen a területen nem vagyok járatos, lövésem sincs hogyan.Bármi útmutatót megköszönnék.
-
Na jövök én is pár kérdéssel.
Valaki tapasztalt-e gyengébb térerőt egy-egy SIM-mel, illetve modem cserével javult-e a helyzet?
Nincs eldobálás, meg semmi ilyesmi, egyik ismerősnek nagyon vidéken tanyasi házban elmegy a hálózat.
-
-
-
zol84
tag
Kicsit más téma... Nem tudja valaki h lehet e rendelni/venni normális eu-s töltőt (gyárit) , most h már nálunk is van lenovo telefon hivatalosan? Baromi idegesítő ez az átalakítós töltő. Alig lehet kiszedni az adaptert a konnektorból.
-
Athoszka
tag
Itt a link:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo újdonsága a középkategóriát szemelte ki magának.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Elektromos autók - motorok
- Ukrajnai háború
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 512GB! Független! Eredeti akku 92%!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/256Gb Ezüst, Dual sim
- Eladó iPhone 14 Pro Deep Purple, 128 GB
- Eladó Samsung Galaxy S23 5G 128GB 8GB RAM Dual (SM-S911B) mobiltelefon újszerű állapotban
- Xiaomi 15 White Új, 1 napos Media Marktban vásárolt , 3 év garanciával , plussz bordó tokkal
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest