- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Kamu kép..
-
atkahun
tag
Háát nem elég meggyőző!
Az a kép elég gyanús.
De tök mindegy , mert az ATI örök és ez így is marad. -
RootRulez
félisten
Remélem jók lesznek, ezek az új nV karik, és akkor olcsóbban vehetek ATI kártyát, még ha gyengébb is... Nekem 9200 óta ATI-m volt
És inkább őket támogatom a vásárlásommal, hogy minél tovább legyen verseny. Ja meg azért, mert jobban is szeretem...
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Cyberpunk #146 üzenetére
nekem sokféle ATI-m volt , pont akkor váltotta mindig amikor az ATi jobb volt, pl kezdem 9600se, sima 9600 utána 9600pro, 9600xt és végül Gecube 9600XT turbó ... na az volt aztán a kártya (500/700) volt a gyári órajel ! aztán hozzájutottam egy 9800pro-hóz pár nap erejéig egy 9800xt-hez és ekkor váltottam az azóta is nagy kedvemcere az X800XT PE-re, utána volt szerencsém X1800 hoz és a végén az utolsó igazi független ATi csodához az X1950XTX-hez ... a HD2xxx és 3xxx az kuka széria volt és a következő fejlesztés pont erre az időszakra esett így vennem kellett egy G80 remekművet Asos 8800GTX személyében
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Quan-Chi #145 üzenetére
Én sem vagyok "vér fan" de nekem össz vissz csak egy ATI-m volt egy már akkor sem valami hű de ütős 9550-es. Ja hazudtam volt még egy X1950Pro-m meg volt vagy három napig azt bekrepált. Garban meg sokáig ültek rajta aztán kis ráfűzetéssel sikerült cseréltetnem egy XFX 8800GTS 320MB-osra. Az viszont máig azt mondom hogy az egyik legjobb kártyám volt meg volt vagy másfél évig, az egyik haver gépében máig kiválóan helyt áll.
Prociban én is az Intelt favorizálom a jelenlegi is olyan
De volt egy AMD-m is egy jó kis S939-es Athlon64 3700+om egy zsír MSI K8N Neo2Platinum alaplapban NF3 Ultra chipsszettes volt (az alaplap máig megvan) 2x1GB Corsair TwinX3200XL-es CL2-es rammal.
Hej de jó volt az a gép. Akkor még ért valamit az AMD -
Quan-Chi
őstag
én se vagyok igazán elhivatott egyik gyártóval szemben sem! ám eddig csak intel platformom volt ! ha veszek gépet épp az akkori jobbat veszem, eddig mindig intelt sikerült
! VGA-ba már más a helyzet , ugyanis kb 10 féle Ati -m volt , most elösször vettem Geforce -ot mikor a G80-G90 aratott ! ha mostanában aktuális lesz a vásárlás Atit veszek ismét Intellel
-
Komplikato
veterán
OFF: A Radeon 7000 az eredeti Radeon 256 kártya szétbutított verziója volt, mitől ne lett volna lassú? Ráadásul a nem butított kártyákból elöször a Radeon 8500 volt képes a konkurenciát (Ti4200) megközelíteni, de ott is lasabb volt kb. 15-20%-al, OpenGL-ben meg nagyobb volt a difi.
Amúgy nekem még volt szerencsém látni a csak Radeon 256-al működő, csak béta driverrel indítható OpenGL-es pixelshader 1.0!!! demót. Ezért biztos nem csak legenda. -
lenox
veterán
válasz
Silenzio #141 üzenetére
Kerdes, hogy eleg alkalmazas van-e, ami ki tudja hasznalni, es az otthoni szegmensben hasznaljak... De vegul is jol nyomja az nvidia, mindenki csak arra figyel, hogy mekkora novekedes, arra nem, hogy ez a dupla pontos lebegopontos muveleteknel van, amit mezei user az eletben nem fog hasznalni, pont ezert volt eddig annyira gyatra.
-
Silenzio
addikt
-
válasz
#06658560 #138 üzenetére
Persze, cégnél nem téma, viszont magánembernél jól jön.
A softmod-os cucc nv esetén tényleg nem tökéletes megoldás, de Ati esetén sokkal jobb, mivel itt a kártya csak a BIOS-ban, és a nyákban különbözik. BIOS csere lehetséges, és onnantól kezdve 100-as a kari. nV-nél gf4 óta nincs BIOS csere lehetőség, ha jól tudom. -
törölt tag
Normális cégnél nem buherálnak, mert a plusz pénzt ki is termeli. Softmoddok sem feltétlen hatékonyak elégé, néha a rendes kártya a moddolást is körbeveri teljesítményben. Plusz egy softmoddolt karival ha valami van, akkor a garanciát lesheted, s a gép is áll sokáig. Cég erre nem játszik.
-
moha21
veterán
válasz
Quan-Chi #135 üzenetére
Hát igen, mindkét cégnél láthatunk hibákat..bár nálam sosem volt ilyen AMD/Intel/ATI/Nvidia mánia és jelenleg az "főmasinám" intel+nv, valahogy mégis a szívemhez nőtt a 2. konfigom ami Nforce2-es chipshet meg egy 3000+ barton. Még ma is csodákra képes a 8500 Radeon-al.
De van még a palonimo 2000+ Athlon az meg 280-as quadro-val( forrasztottam neki D-sub-ot
). Remek az is. De ez tényleg nagyon off...
-
Quan-Chi
őstag
-
moha21
veterán
Nekem volt anno Gigabyte 7000-em nagyon pöpec kari volt bánom is elcseréltem, de sajna nagyon sok gond volt vele( asszem K-2 es gépben volt), szóval tényleg szerintem minkét téren azért voltak jó és rossz kátyák( 8500 radeon meg gef 3 azért maradt itthon). Nálam a 7000-es nem vált be.
-
válasz
#06658560 #132 üzenetére
A régebbi motorosok közül, akik nem tudják/akarják felülbírálni régi berögzöttségeiket, azok biztos így vannak vele, de sokan választják manapság is a firePro-kat, mert pár helyen jobb, mint a Quadro. Persze, ahol többféle feladatra kell, oda nem jó, mert nagyon ingadozik a teljesítménye a játékos felépítés miatt. Ez inkább behatárolja a terjedését, mint a már nem létező driver gondok.
Viszont, nagy előnye az AMD kariknak, hogy a softveres FirePro moddal egy Radeon-ból szinte 100%-os eséllyel tudunk FirePro-t csinálni, ami az nV karikról nem mondható el.
Ha mégsem sikerül, mert pl. a Lightwave nem mindig eszi meg a trükköt, akkor BIOS csere, és kész. Ez már 100%-os módszer.nV-nél ez nem műxik.
-
Quan-Chi
őstag
anno emléxek megjelent jópár FireGL kártya itt PH-n mint OEM termék aránylag olcsón, az is elég nagy átverés volt, mert nem 1 okosnak megötlött a fejébe hogy könnyen ...túl könnyen lehet egy sima X800XT-ből FireGL kártyát csinálni (R420/423) mag nagyon nagy siker volt az AMD-nek ! sokat is machináltak vele
-
válasz
#06658560 #120 üzenetére
Azért, azok a FireGL-es idők nem mostanában voltak, hanem még az AMD-s/R600-os idők elött. AMD óta a FirePro driverei teljesen jók, főleg a 64bites Vista/w7 verziók, ahol a Quadro driverek bizonyos körülmények között elég csalafinták tudnak lenni.
A linuxos támogatás valóban gáz, még a hatalmas fejlődés ellenére is. Sajnos. -
moha21
veterán
mennyi "ócska" radeon-om volt. Azért ATI is csinált jópár trükkött. anno Radeon 7000-es széria ami csak dx 6-os volt...Sajtó meg nyomta mint GEF2mx ellenfelett.
Utána jött GeForce 3 amiből vettem is egy ti200-as modellt és rohadt sokáig elvoltam vele.
Még a 4-es TI sem volt rossz, bár az tény, hogy az ATI 9600xt 9700 9800 lenyomta (utóbbi kettő rendesen). NADE! 9800-ból is volt SE amit biszony rendesen megbutítottak. meg 9200SE és hasonlók...igaz a Geforce az 5xxx szériával megbukott, de a 6xxx széria teljesen kárpótolt minket. 6600GT páratlan kártya, mai napig el lehet játszgatni vele.(1024x768-ban nem fullban persze). -
törölt tag
Egyrészt tudtommal még mindig az NV birtokolja a diszkrét VGA piac nagyobb részét, másrészt a cég potenciális ügyfeleit, CAD és egyéb 3D alkalmazások, GPGPU piac rohadtul nem érdekli a játékos terület, ők inkább kivárnak fél évet egy fejlesztésre, ha az atombiztos, tökéletes driver és szoftrverellátottságú, s nem bughalmaz. Egyébként rengeteg embernek meg az ATI kártyáktól párolgott el a bizalma, akik már pont emiatt sem fognak azt venni. Pl linux alatt szívtak vele, vagy drivergondjaik voltak folyamatosan, s inkább kukázták, majd áttértek NV-re. Pro felhasználásnál is alaposan maga alá vágott jó hírnév terén az ATI, mikor gyakorlatilag szart adtak a piacnak. Volt ilyen egy időben, nem véletlen a pro területről szinte midnenhonnan visszaköszönő csak ATI-t ne felkiáltás, ha szóbakerül.
Keldor papa: nekem tetszik, bevállalnám, ha lenne alá vasam.
A termékhez: nekem tetszik, új álomportéka számomra.
-
keIdor
titán
-
Solten
őstag
válasz
Mr.Csizmás #94 üzenetére
5970-el futtattak termeszetesen (?)...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
cowboy_bebop #57 üzenetére
Valszeg azért csak teszt példány van, mert szar a kihozatal. És gondolom szivárog az áram is, mint a 240 modelnél is és melegszik, mint a barom.
De majd megoldják. -
Quan-Chi
őstag
ja igényelnék egy olyan siker sorozatot mint a G80 ... régi jó 8800GTX, azok voltak a szép idők
-
Devid_81
félisten
Valamit alkossanak mar
-
dezz
nagyúr
(A TN panelen amúgy sem így nézne ki a kép ebből a szögből.)
edit: Vazze, olyan lassan jönnek be a Dell oldalai, hogy közben lemegy a nap.
És közben a browsert is blokkolják.
Meg miután végre bejöttek, a procit fogják 100%-ra. Hát ez kész.
(Bár most IE6-ot vagyok kénytelen használni, talán csak ezt fekteti ki ennyire.)
-
moha21
veterán
válasz
Translator #100 üzenetére
-
Ezek a számok szépen hangzanak,de kézzelfogható kártya nincs,ráadásul azt sem tudjuk,hogy mennyit hazudik az Nvidia.Nos meglátjuk tavasszal,hogy ha lesz új Geforce az valóban ilyen jó lessz mint ez a Tesla,illetve adigra már korosodó Ati 5800 szériához képest mit tud.
Addigra az Ati is hoz valami újat. -
Geönczy
aktív tag
válasz
Sajnos nem.
Mivel a játék hamarabb megjelenik... -
dezz
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #50 üzenetére
Szerintem inkább ez: 2408WFP
-
Quan-Chi
őstag
lehet egy 5870 csak NV hűtővel
... láttam már olyan MX440-et ami 9600prónak volt megcsinálva ... még a BIOS is azt írta ki
-
válasz
Ez jó volt.
-
Translator
tag
Rájöttem, ehhez a kártyához a Duke Nukem Forevört fogják csomagolni
-
Peter13
senior tag
Wow - nem tudtam hogy a portfolión belül ennyire kicsi a diszkrét kártyák jelenléte. Azt tudtam hogy nyereségesek, sőt a 3. negyedév riportja után még a részvényeik árfolyama is megugrott...de ez meglepett.
A marketinges dologban nem értünk egyet: szerintem az hogy lejáratják a cég termékeit nem használ a többi szegmensnek sem. Teljesen figyelmen kívül hagyják a humán faktort: nevezetesn hogy pl az emberek nem szeretik ha hülyének nézik őket. Én most ott tartok, hogy ha kijön egy mobil kütyü NV procival, ami akár még kicsit többet is tud mint a konkurrencia, akkor sem őket fogom választani. Ahhoz hogy a mérleg visszabillenjen, sokkal (úgy értem: SOKKAL) többet kell letenniük az asztalra, sokkal jobbnak kell lenniük (10 % különbség pl számomra ez esetben édeskevés lenne). Pedig nem vagyok "ilyenolyanfan", egyszerűen csak elpárolgott a bizalmam és a szimpátiám velük szemben (a többi piaci szereplő viselkedésétől teljesen függetlenül). Ha én vagyok az egyetlen ilyen, akkor a Nvidia marketingesei vállveregetést érdemelnek...ha nem, akkor viszont lehet hogy el kéne gondolkozni azon hogy mit és miért csinálnak.
-
vanye
senior tag
válasz
Tigerclaw #69 üzenetére
"Pénzük már nem nagyon van (...)." - EZT meg honnan veszed? Ha elkerülte volna a figyelmed, Abu már vagy ezer éve ugyanazt mondja az Nvidia jelenével/jövőjével kapcsolatban: egyszerűen nem elsődleges számukra a gamer-piac, a nagy pénz nem innen folyik be hozzájuk. Hogy legatyásodtak volna?...
Egy vörös szín dominálta, alternatív világban bizonyára.
A múlt héten bejelentett 1,25 milliárd dolláros Intel-féle "jóvátétel" pont, hogy az AMD-nek kellett úgy, mint egy falat kenyér. (Nem mellékesen meg is érdemelték.)
Személyes véleményem az, hogy ha az Nvidia "csak" olyan kártyát prezentál majd jövőre a Fermi képében, amelyik nagyjából az 5870 szintjét tudja hozni játékok alatt, akkor itt szó nem lesz Radeon-hatalomátvételről. Mire alapozom mindezt? Sokan kivárnak itt a Fermi megérkeztéig, s ugye ezek közül nem kevesen most is Geforce-ot tartanak a gépükben. Ha az új cucc hozza azt, amit az 5870... - > Fermi. (Az 5790-es monstrum valójában ugye egy X2-es.) A sok "naiv" tengerentúli felhasználó esetében (akiknél amúgy is jelentős az Nvidia-penetráció) is nyugodtan lehet ilyen forgatókönyvvel számolni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden cégnél ez a helyzet. Az NV és az AMD rendszere között az a különbség, hogy a Radeon költségileg a PC-s GPU piacra rendezkedett be, az NV pedig a HPC-be. Nyilván az AMd is mehet a HPC-be csak a DX11-re kialakított rendszerével sok sikert nem tudna elérni, ugyanez fordítva is igaz. Jöhet az NV a processzorrá alakított GPU-jával a PC-s piacra, csak kérdés, hogy ennek mennyi értelme van.
Peter13: Ez a benchmark a kitakart sarokba rakja ki az fps értéket. Ezért lenne fontos látni.
A Q3-ban 100 milliós volt az NV nyeresége Ennek kb. a 20%-a származik a PC-s GPU piacról, a diszkrét kártyák piaca töredékét teszi ki a zsetonnak. Persze nyilván az NV-nek is fontos egy nagy consumer piac a speciális, sok hasznot hozók mellett, de hát erre fejlesztették a Tegrat. 2010-ben egy rakat mobil kütyüben ott lesz, és tutibiztos, hogy jelentősen nagyobb nyereséget fog hozni, mint a PC-s GPU piac. A marketingeseket nem szabad hibáztatni, nekik az a dolguk, hogy tartsák a frontot, amíg nem indul be a másik biznisz. Ez minden cégnél így működik, ha hazudniuk kell hát hazudnak. Az NV büszke lehet a srácokra, hogy ilyen jól tartják a frontot. -
lordovravens
tag
Nem valami hiteles. Physx se sokáig lesz így.
Anno hasonló volt, ahogy az nV kinyírta a 3Dfxet. -
Erősnek, erős lesz, de az elméleti ereje "csak" kb. a fele az 5870-ének. Ha meg tudják oldani, hogy az általános mag megfelelő sebességgel futtassa a grafikai dolgokat, akkor oké, de él bennem a gyanú, hogy grafikára jobb az AMD féle "csak grafikára vagyok jó, de arra nagyon" típusú felépítés.
-
Peter13
senior tag
Nem értem miért olyan fontos a jobb felső sarok...nekem pl mindig a bal felsőben fut a FRAPS. Meg egy kép semmit nem jelent: tegye fel a kezét aki egy ilyen minőségű kép alappján meg tudja mondani hogy milyen beállítások (felbontás, szűrés) mellett készült a screenshot.
A korábbi húzásuk után én is kételkedek mindenben, és szerintem az Nvidia itt cseszte el...nem, nem azt hogy én kételkedem bennük (azt pont le****ja), hanem hogy súlyos mértékben vesztettek a hitelességükből. És ezt azért nem értem, mert semmibe sem került volna megtartani amit évek alatt pici apró lépésenként (kezdve a 6600GT-től) felépítettek. Anno amikor az fx széria bukott, a jó öreg ti4200-es állta a sarat a hétköznapi felhasználások terén, mondvacsinált bejelentések és mindenféle prolongált átnevezgetés nélkül. Belőtték az árát, támogatták a drivereket, és kihúzták vele a következő generációig. Most meg...én az egész marketing bagázst lapátra tenném, mert ez a "stratégia" amit követnek (követnek?) egy gyalázat és szerintem nagyon sokba fog kerülni (mert -sorry Abu- a kiesett nyereség is veszteség, és abból szorgalmasan halmoz fel Nvidia PC üzletága jó ideje már. Ezen pedig a professzionális felhasználásra kínált kártyák jó pozíciója nem segít. Ezt elcseszték, csúnyán).
-
glutamin
őstag
Annak idején az FX5xxx-es sorozatnál is nagyon sokat nyertek a driveroptimalizációval. És az esetek többségében alig látható minőségromlás mellett.
A Fermi bizonyára bivalyerős termék lesz, ez szerintem senki számára nem kérdéses. Inkább a játékokhoz való szoftveres optimalizáció lehet most még fejtörés tárgya.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerencsére nem kell a PhysX, és ha csak másodpiac lesz a továbbiakban a miénk, akkor el is fog tűnni a játékokból. (mármint abból a párból, amiben benne van) Gondolom, ha most a szimulátorok menők lennének igény is lenne a PhysX-re, Havoc-ra meg ilyenekre, de a világ fele fantasy MMO-kal játszik, a másik fele meg FPS-ekkel, ahol rögtön azt keresik, hogy hogyan ugorhatnának 20 métert, szóval a realisztikus fizika nem épp elvárás (talán épp ellenkezőleg).
-
Egon
nagyúr
Kár hogy lusta vagyok előásni egy sírvaröhögős szmájlit.
Amikor az Intel - esetleg bekövetkezhető - egyeduralmáról szól az adott topic, bezzeg mintha picit fordítva ülnétek ezen a lovon. Ugyanezzel érveltem, mint most te (értelemszerűen a processzorpiaccal kapcsolatban), nem egyszer, de mintha nem láttam volna a bősz helyeslésedet. Kettős mérce rulez. Ennyit tudtok... -
Egyelőre várnék még a Fermi dx11-es teljesítményéről való itéletmondással. Nagyrészt driverfüggő lesz szerintem. Mennyit kell emulálni, és milyen hatékony emulátor írható rá. Elképzelhetőnek tartom, hogy - bár képes lesz 100%-ig dx11 kompatibilis módon működni - de a valós dx11-es játékokban alkalmazhatnak erős optimalizációkat. pl. a tesszelálásnál nem bután subdivision üzemmódban nyomják, és nem is az AMD által prezentált adaptive eljárással, hanem ennél is hatékonyabb módon, pl. a displacement map alapján. Annyira osztják fel a polygonokat, amennyire a displacement map megkívánja. Ezt láttam működni régebben asszem Lightwave-ben (?), és észrevehetetlen minőségromlással sokkal gyorsabb volt, mert a displacement map feldolgozása kevesebb időbe telik, mint a végleges túl-tesszelált ojjektum kezelése. Legalábbis annak idején ezt a magyarázatot olvastam ezzel kapcsolatban.
-
Pekkk
aktív tag
Nagyon titkolóznak és remélem nem azért, mert gyengusz a kártya játékra!
-
rocket
nagyúr
Arra jo volt ez a kep, hogy beszeljenek roluk, es adjon nemi remenyt a varakozoknak
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tigerclaw #75 üzenetére
Ne mondtam, hogy nem fog lehozni kártyát. Ha kész a Tesla onnan nem nagy költség egy asztali verziót csinálni. Oda elmennek a selejtes chipek, amik nem tudnak ECC-t. Az árazásnál lényegtelen lesz nekik, hogy mit kínál az ATI. PhysX csak GeForce-ra van, ha kell fizess. Ha nem, akkor nincs PhysX.
Kb. ez a stratégia.
-
fordfairlane
veterán
Nem lesz ebből 2010 q1-es megjelenés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tigerclaw #69 üzenetére
Én nem akarok közbeszólni, de azt is vegyétek számításba, hogy az NVIDIA nem mondta soha, hogy ragaszkodik a gamer és a PC-s GPU piachoz ... sőt.
Szerintem üzletileg teljesen átgondoltan cselekszenek.Persze lehet szapulni őket, hogy nem mutattak még a gamereknek semmit, de ők nem a mi lelkünkkel törődnek, hanem a minél nagyobb nyereséggel.
-
"A Facebookra feltöltött képen a monitor jobb felső sarka nem látszik, ami számunkra súlyos veszteség, hiszen a program itt jelzi, hogy a rendszer hány képkockát kreál másodpercenként."
Rosszul mutatna az az egyes a képen.
Nah, de a viccet félretéve, remélem jó konkurenciája lest a HD5000-es sorozatnak, különben mostantól a gatyánkat is ráfizethetjük vga-ra.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
atti_2010 #67 üzenetére
Az nvidiának is muszáj lesz igazodni a piachoz. Csak akkor tudja drágán adni a kártyáit, ha veszik is. Ez üzlet, az nvidia befektetői pedig működő üzleti tervet várnak a cég vezetőitől. Szóval az nem működik, hogy minden alap nélkül majd drágán adja az nvidia a kártyáit, mert nem lesz aki megveszi. Pénzük már nem nagyon van, hogy megvegyék kilóra megint a fejlesztőket, vagyis a kártyával kell valami nagyot dobniuk.
Sajnos, ha továbbra is erőlteti a nyers grafika helyett a PhysX-et, akkor bukni fog.
-
BloodRay
veterán
Én sem írnám le még így teljesen látatlanban az nvidiát.
Kíváncsi leszek mi lesz a végeredmény. -
atti_2010
nagyúr
Álmodozz csak álmodozz elvégre jön a karácsony. Hogy odaver neki azt még eltom képzelni de hogy olcsóbb azt sehogyan sem, hiszen ha megnézed óriási a magméret ami költséges és hatalmas selejt arányt generál pláne hogy a TMSC ilyen jól teljesít 40nm-en.Es amúgy mikor csinált az Nvidia olcsó VGA-t?
-
Findzs
addikt
Ne legyetek már ennyire negatívak
az nekünk felhasználóknak csak jó lenne ha kijönne egy frankó nv kari mert akkor megkezdődhetne az árversenyKíváncsi lennék mit szólnátok ha kijönne a fermi középkategóriája és odaverné az 5850 et meg ráadásul olcsóbb is lenne ?
Akkor meg jönnének az ilyen kommentek, hogy hú de faxa az nvidia meg ilyen faxa az nvidia ugyanazoktól az emberektől akik most fikázzák.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
LackoMester #23 üzenetére
"alakul mint púpos gyerek a présgép alatt"
You made my day.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem jelenleg lényegtelen, hogy milyen lesz ez az nvidia széria. Bármekkorát is hazudik az nvidia, az új széria meg fog jelenni jövő évben, bár arra nem innék hideg vizet, hogy az első negyedévben. (persze biztos dolgoznak gőzerővel, hiszen minden órában pénzt, piacot és rajongókat vesztenek)
Én is épp vásárlás előtt állok, de arra jutottam, hogy amíg nem lesz DX11-es az a játék ami miatt miatt cserélném a régi kártyámat, addig nincs értelme lecserélnem. Persze mindenki más játékkal játszik, az én kedvencemhez várhatóan 2010 első negyedévében várható a DX11, vagyis nem kell olyan sokat várnom. (remélem) Most magasak az árak a DX11-es szegmensben, hiszen nincs konkurencia, de engem nem kerget a tatár, kivárom míg lesz. Lehet hogy akkor is ati kártyát fogok venni (most is az van), de akkor már sokkal olcsóbb lesz, bárhogy is sikerüljön az nv új szériája.
A lényeg az, hogy ha valaki DX11-es kártyát szeretne, de még nincs DX11-es játék, amivel játszana is, inkább várjon.
-
Móci
addikt
Csak lehet vele majd játszani...
Kíváncsian várom, hogy mire lesz képes a vga. -
Segal
veterán
Ha spórolni akart az Nvidia akkor lehetett az 5850 es vagy a 57xx esek is mivel csak kép látható így akár slideshow szinten is futhatott a teszt vagy amit írtak hogy csak egy egyszerű kép van a monitoron a progiból.
Én mindenesetre próbálok pozitívan állni a dologhoz hogy ha nem akarják lehúzni a rolót akkor muszáj a CES en mutatni valamit ahoz meg már kell hogy legyen működő kártyájuk oda max egy frissebbett visznek. -
Ricco_hun
senior tag
5890 - ilyen kártya nincs (és szerintem nem is lesz elnézve az eleve magas alapórajeleket, jah és HD5790 sem túl valószínű szintén hasonló okokból. A HD5770 és HD5850 közötti űrt max. egy drasztikusabb árcsökkentés vagy egy esetleges HD5830 töltheti be)
Tehát:
HD5870 - 1 GPU 1600sp-vel
HD5970 - 2 GPU - szintén magonként 1600sp-vel csak a HD5850 órajelein, de attól még teljesértékűek a magok (ezt azoknak, akik szerint inkább HD5950-nek kéne hívni)És tanuljuk már meg, hogy tesszEláció (tesselation) és nem tessza.
5 perc a szerkesztési idő, ezekre oda lehetne figyelni, mert például a videókártyáknál sok számkombináció van, de nagyon nem mindegy, hogy melyik melyik (egyébként logikus a számozás).
Bocs, de ez itt és most jött ki belőlem.
-
oliba
őstag
válasz
cowboy_bebop #57 üzenetére
Tesszalláció be van kapcsolva, így max 5870-el nyomathatták a tesztet
-
cowboy_bebop
őstag
Biztos h. nem csak fűrészelt a nyák?
Biztos h. a DVI-kábel ABBA a monitorba megy bele, s nem egy háttérben futó GTX285 SLI-vel nyomatták a teszten DX10-ben?Ezeknek én már semmit sem hiszek.
-
Persze ki fog jönni, nem aggódok én ez miatt DE
Videó és kép bizonyítja az NVIDIA új generációs termékének létezését.
Voodoo 5 V6000-ről is voltak képek, meg tényleg létezett/létezik... de valahogy mégse' került tömegtermelésbe, szóval ez nekem nem feltétlenül bizonyíték, hogy el is fog terjedni -
JoolsNOS
veterán
Na talán már valami lesz, mire akarok új videókártyát. Az nv nagyon titkolózik, remélem mert nagyot akarnak robbantani. Ha meg meg csak megy a ködösítés akkor csak magukat járatják le. Azt meg sztem nem akarják. De ha nem alakul ki árharc akkor ugyis gtx260 lesz az új kártya.
-
törölt tag
Lehet nem is fut rajta ott éppen a Heaven, csak egy screenshot...
-
CriticalHit
addikt
az igazan meggyozo es bator huzas az lett volna, ha a fermis gepet egy 5970-el engedik ossze, mindenki szeme lattara, mondjuk Crysis + Unigine Heaven alatt
-
Televan74
nagyúr
"azért a g200-hoz képest 6szor magasabb számítási teljesítmény elég brutál... ha tényleg így lesz, akkor az 58xx-ek királysága csak 3 (hó)napos lesz..."
Ha ez így lenne akkor a új Geforce már rég a piacon lenne, de gyanítom hogy a Fermi otthonra szánt változatánál még sok hibát kell orvosolni. Most vagy nagy durranás lesz a Fermi vagy nagy bukás. Bár kb. ugyanazon árszinten, hasonló tudású termékkel kell megjelenniük. És ebbe a képletbe még nyereséget is bele kell tenni.
-
Értem én az nVidia nyomulását a Fermivel, éppen ezért hat viccesen, hogy a TOP10 teljesítményű szupercomputerek között egyetlen videokaris gép van, az meg 2560db ATI 4870 karival az 5. helyre került.
-
mephi666
nagyúr
na, majd kiderül, hogy mi lesz a vége... egy darabig még úgyis csak találgatás megy nagyüzemben... azért dupla teljesítménnyel sem lenne gyenge a gt200... az 58xx-ekkel most úgy állok, hogy minél több tesztet nézek, annál csalódottabb vagyok... pl az 5890 brutálisan meg van pakolva és az ereje főleg csak 2560x1600 környékén kezd kijönni (ahol elvéreznek már a kisebb kártyák) kisebb felbontásban simán behozza több helyen a gtx295, de a 4870x2 is... ilyen felszereltséggel szerintem dx10ben is illene villognia... (driveroldalon is gondok lehetnek, mert hihetetlen, hogy "csak ennyit" tudnak kihozni belőle... 2maggal meg csomó tesztben nem skálázódik rendesen a teljesítménye)
várom, hogy jöjjenek tucatjával majd a dx11-es tesztek és addigre legyen kiforrott driver az 58xx-ekhez meg a fermihez is... akkor fogunk igazán tiszta képet látni...
-
mephi666
nagyúr
A lassan kiöregedő GT200 lapka 1,47 milliárd interakciót számolt másodpercenként, amire a Fermi 9,11 milliárdos értékkel válaszolt. Ennek megfelelően az új Tesla rendszer dupla pontosság mellett a gyakorlatban több mint hatszor gyorsabb az elődhöz viszonyítva.
nem lesz ez rossz, ha tényleg hasonló különbség lesz sebességben
-
UnSkilleD
senior tag
ati kinyomta az 5970et aztán nv meg most ezt mutogatja h eltereljék a figyelmet az uj amd kártyáról...
-
Oliverda
titán
semmi
-
kelzsoca
félisten
A felső pc-ben egy 5870-es ATI kártyáról futott a teszt
-
mephi666
nagyúr
át lehetne erre írni a székelyes viccet:
-édesapám, látott már fermi videókártyát?
-miazhogy... már ettem is...
-de hát azt nem lehet megenni!
-akkor csak láttam...mennek ám az összeesküvés-elméletek... az tuti, hogy itt-ott még gebasz lehet a kártyával... meg driver-fronton is gyengélkedhet (csakúgy, mint az 58xx-ek, mert azokban is sokkal több van, mint mutatnak) majd kiderül, ha már minden "kitakarás" nélküli eredményeket mutatnak, hogy mire képes... azért a g200-hoz képest 6szor magasabb számítási teljesítmény elég brutál... ha tényleg így lesz, akkor az 58xx-ek királysága csak 3 (hó)napos lesz...
-
LackoMester
addikt
az AMD most nagyon nyeregben érzi magát,vagyis csak érezné ,h.ha volna kellö mennyiség a 58xx szériából,rendesen felverte az árakat ,és szerintem ez rohadtul nemjó
nekünk potencionális vásárlóknak...
nekem még nagynehezen októberben sikerült beszereznem egy HD5870,de már csak Asus-t tudtam,addigra már csak az maradt-jó is -
Cyberpunk
félisten
Én még bízok benne hogy érnek minket meglepetések ha ez a kártya megjelenik. Talán egy 5870-es ellen még jó is lehet csak hát itt a Hemlock
Mindenesetre azt tudjuk hogy lesz benne fix funkciós tesszalátor, most már csak a textúrázókat kéne megtalálni
Meg egyébként is ha ez kijön január-februárban még mindig jók vagyunk mert addig meglehetősen szerény lesz a DX11-es felhozatal. Sőt én azt mondom hogy 2010-ben még nem fogunk belefulladni a sok DX11-es címbe. Persze jönnek majd, de az a pár játék nem túl sok
De természetesen én is beruházok majd egyre jövőre pont az AvP3 miatt. Ezt a játékot úgy várom mint hívők a messiást -
atti_2010
nagyúr
Így hogyan fog lemenni a HD 5750 ára ha ennyit kamuznak meg késlekednek, azon felül pedig van egy olyan érzésem hogy olyan drága lesz hogy nem nagyon fogja leverni az AMD árakat.
-
jasohn
tag
Értem én, hogy most fikusz az nVidia, meg Amd-Ati a király, de nézzük meg mennyi ideje kapni az új 5xxx-es szériát királyéktól és hányan tudtak venni, hány embernek van?
Nincs itt elkésve semmi, teljesítményben szerintem megint a Radeonok felett lesz az új GF100 az árát meg nem kell nézni, 10-20 mátyáson nyávognak az emberek, hogy nem 100k hanem 130, aki ilyet vesz annak mindegy, DirectX 11-et szinte semmi nem használja ki eddig.
Az Intel magasbaszabott áraiért is magasabb teljesítmény adott, ja, hogy felesleges annak aki játszik, akkor minek vesz olyat.
Van aki 40 ezer forintos géppel, könyvelésekkel keres milliókat havonta mégsem kell neki a bika PC.
A játékprogramozók meg tanuljanak meg optimalizálni és nem kell új hárdver félévente.
GO nVidia mutasd meg! -
BiP
nagyúr
Amennyiben van működő kártya, akkor ez a bejelentés több ennél.
Miért van kitakarva az fps? Mert az infomorzsa-csöpögtetés ebben a fázisában még nagyon nem szeretnek (valós) teljesítményadatokat kiadni.Persze sok a gyanús körülmény még mindig, én azért bízom benne, hogy Q1-ben talán kiadják.
-
LackoMester
addikt
alakul mint púpos gyerek a présgép alatt
hát a 2009 decemberi megjelenésböl már nem lesz semmi...
azért a teljesitményre kiváncsi lennék
zoltanz-nem kell itt még senkit sem temetnianno mindenki az ATI-t is temette,és láss csodát...1szer fent-1szer lent-ennyi
-
dangerzone
addikt
Szerintem a monitoron az csak egy háttérkép...
Amúgy drukkolok most az nv-nek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Apa kezdődik.
-
zoltanz
nagyúr
Meglássuk, az biztos az NV -re nem jellemző hogy gyenge minőségű meghajtó szoftvereket adnának ki, vagy bármilyen szofvert (valamit sejtenek azért programozás ügyileg
), ha ennyi idő kell a jó munkához ez van.
Szerintem ha januárban-februárban kijön nem késnek sokat, láttunk már ilyet, meg még gyanítom fogunk is.
Meghalt a király éljen a király (azaz az AMD-ATI) -
rup1u5
nagyúr
camelot! camelot! camelot! (it's only a model) shhhh!
-
FRENK1988
veterán
Miért vagytok ennyire ellenségesek az nV-vel?
Mert nem látjátok az FPS számokat? Lehet mert csak ebből lehetett előnyös képet készíteni a féltégláról
Vagy az is lehet h kiakadt és 999 írna ki
-
shteer
titán
válasz
hejesírásó #8 üzenetére
olyan magas az érték, hogy kiakadt a számláló
-
Mr.Csizmás
titán
áh, tuti beparáztak a tegnapi 5970-től, és muszáj volt valami bulvárértékű hírmorzsát kicsúsztatni róla.
-
tzsolesz
nagyúr
Szerintem most nem hazudnak, mert azért a közönségben lehettek szakik is, akik igen csak sas-szeműek, és ki vannak tanulva az ilyen marketing cselek elhárítására.
Az NV meg ugye nem engedheti meg magának hogy újra műanyagdobozba zárt MX400-on vetítse le a menő mpeg2-es videóanyagát.
-
P00By
nagyúr
Nem tudok hinni nekik
-
hejesírásó
senior tag
válasz
K21_overlord #9 üzenetére
és hogy lenyomják a költségeket az ingyen dolgozó sosem alvó télapó manókat rakják oda a sorokra dolgozni.
-
Szedjék már a kis kezeiket, és adják kifele.
-
hejesírásó
senior tag
a geforcosított verziónak a tesztjénél nem véletlen h lemaradt az fps számláló.
én már nem hiszek a véletlenekben ha informatikai oriásokról van szó.
ha nvidia akkor meg pláne nem. -
Horbal
őstag
Gyanús vagy te nekem NVidia, hogy hazudol megen....
-
joi29
őstag
Őőő a másik masina a polcon hová van bekötve...
...és a monitor csatlakozója a kártya végén biztos hogy az adott monitor
megjelenítésére szánt jelet hivatott tovajutatni......és miért pont
a legfontosabb adat nem látszik a kis felbontású kép sarkában??? -
rudi
nagyúr
Papírsárkány, hiszem, ha látom és társai. Szerintem óriási csoda lesz, ha idén kapunk belőle tesztpéldányt. Pedig egy hónapja még de hangoztatták, hogy a karácsonyi szezonban már megvásárolható lesz...
-
PowerBuldog
veterán
Mármint a jobb felső sarok nem látszik.
-
DeltaPower
addikt
A Facebookra feltöltött képen a monitor bal felső sarka nem látszik
lehet nem véletlen... -
lsc
nagyúr
Tipikusan "mindegy mit csak beszéljenek rólunk" .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Revolut
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest