- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
klasszsrac #3810 üzenetére
Az Androidianiban is ott van, rögtön a főmenü Change baseband menüpontja alatt. Igaz, az RTEU nincs benne alapból (hajlamos vagyok elfelejteni, hogy én németet használok, az meg nem ugyan az), de az Androidiani OR mappája basebands almappájában bármely .zip fájlban ki lehet cserélni a baseband fájlokat, a .zip többi része ugyanis ezektől független és mindegyiknél azonos.
Persze egyszerűbb a csere idejére GOT OR-t feltenni (ha csak nem kell gyakrabban váltogatni), ez tény, de attól még a lehetőség ott van, így nem tévedtem akkorát... -
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #3804 üzenetére
A MIUI főképernyője is ugyan úgy lecserélhető, mint bármely más ROM-é vagy MOD-é, én is próbáltam és LauncherPro-val használtam. De elég... érdekes az a ROM. Például a programok automatikus letöltésére és telepítésére (visszaállítására) nem volt képes korábban, nem tudom javították-e már, de a váltóknak jobb felkészülni. Illetve az éjfélkor lefutó automatikus SMS mentésem 23 órakor futott le, hiába állítottam be az időzónát. És rengeteg volt a Force Close különböző programok alatt, illetve a bejövő hívásoknál másodpercekkel később aktiválódott csak a kijelző.
Ezen kívül a telepítés se sikerült elsőre, talán háromszor, négyszer is nekifutottam, mire másra is képes volt a Force Close-okon kívül, illetve egyáltalán elindult.Persze azóta jött egy-két verzió, ha van olyan fejlődése, mint a CyanogenMod-nak, akkor elképzelhető, hogy mára jól működő MOD-dá fejlődött.
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #3792 üzenetére
A GOT ROM-okkal azért nem foglalkoznak, mert az mindig a módosítatlan hivatalos ROM, idő előtt kiszivárogva, vulnerable recovery-vel, jelen esetben pedig egy tesztelős változat.
A CM-mel pedig többé-kevésbé egyet értek, a következő verziója már elvileg Gingerbread lesz, valószínűleg hamarabb, mint hogy a hivatalos Froyo megjelenne.
Azonban pár finomítást és javítást, mint a kamera kezelése, jobb képminőség, jobb memóriakezelés, sebesség növelés, eleve az energiagazdálkodási hiba javítása, hogy ne kelljen töltőről levéve újraindítani, ezeket csak a Motorola tudja megtenni, illetve HD videórögzítésre is a véglegesig kell várni, ha idő közben meg nem gondolták magukat, mint ahogy a WiFi hotspot esetében. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3756 üzenetére
Persze, hogy nincs. Oda widgeteket vagy ikonokat kell rakni. Alapvetően semmi mást nem csinál ez az izé, mint egy új felület látszatát kelti átlátszó ikonokkal a háttér szöveges részén, de tartalommal egyénileg kell feltölteni.
Én azon gondolkodom létrehozok egy új hátteret másik feliratokkal és ikonokkal, hogy igazodjon hozzám, de igazából rájöttem, hogy sokkal több ikont és sokkal kevesebb widgetet használok, ráadásul csak a LauncherPro van telepítve, ami a widgetek átméretezését nem engedi ugye... még nem tudom megtartom-e, jelenleg visszaraktam a régit a backupból, majd később még foglalkozok ezzel. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3753 üzenetére
lp, mint LauncherPro rövidítve.
4.:
Hosszan érintve a képernyőt a Settings-re nyomva (hogy ide kerüljön az ikon), megjelenik az "Add to Home screen" ablak. Ott kiválasztod a "Shortcut"-ot, majd "LauncherPro Shortcuts". Az előzőleg az lpshortcuts mappába másolt .lps fájlok itt jelennek meg. Kiválasztod a screen_6.lps-t, majd megérinted az ikont (oda is van írva), ezzel elindul a galéria, ahol egy icon mappában megtalálod a blank.png képet. Ugyan ezt kell megismételni a többi helyen is, screen_5.lps-t, screen_4.lps-t, screen_3.lps-t, végül screen_2.lps-t választva. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3751 üzenetére
Érdekes az ötlet, gondoltam kipróbálom én is.
Sikerült megvalósítani:
- letöltöttem a csomagot
- kitömörítve beraktam a microSD gyökerére
- töröltem a mappából a HO!NO! scrolling theme.psd fájlt (írhatták volna azért érthetőbben is, hogy mit kell keresni, mindent átnéztem egy PSD nevű fájl után)
- bemásoltam az egyik képet a hátterek közül a /mnt/sdcard/Wallaper mappába (előtte létrehoztam a mappát)
- megcsináltam a 3. lépést, az included dock a "Dock" nevű mappában van
- létrehoztam egy lpshortcuts nevű mappát a microSD gyökerére (írhatták volna, hogy ez kell, de hülye-mód kihagyta a szerző)
- bemásoltam az összes .lps fájlt ide a HO!NO scrolling theme... mappából
- megcsináltam a 4. majd az 5. lépést kissé módosítva (az ikonok a Manup's Simp...4SET mappában vannak)Most kicsit még elvagyok vele, lehet csinálok egy saját összeállítást, hogy kinézzen valahogy, ami jobban passzol hozzám
-
Rickazoid
addikt
válasz
Napster #3742 üzenetére
A CyanogenMod nem tartalmazza egyik Google programot sem, de, CM felrakása után:
Innen letöltöd a HDPI verziót, majd OpenRecovery-vel telepíted, vagyis bemásolod a .zip-et /mnt/sdcard/openrecovery/updates mappába, utána OR-ben Apply update, kiválasztod ezt és már telepíti is. -
Rickazoid
addikt
válasz
gretzky77 #3735 üzenetére
Itt mindent megtalálsz, a pontos leírással együtt.
Annyi kiegészítés, hogy a Milestone ROM-okat már ezen a linken lehet elérni (az oldalon hivatkozott jó helyre mutatott, csak azóta megváltozott, így a kezdőoldalra ugrik), egészen pontosan itt kezdődik a 2.1 (alatta a service verzió). -
Rickazoid
addikt
Az ott CyanogenMod, ahogy olvastam fórumában a 7-es RC0. Ilyen Milestone-ra is készülőben van már, 3-án nadlabak/kabaldan itt ezt írta:
"I'm working on it (albeit slowly) - see the gingerbread branches at https://github.com/nadlabak
Current status: it boots, wifi and battery charging works. No gsm/umts yet. New sensor interface is in progress but not fully working yet.
The whole CM is moving to gingerbread, the repos are receiving tens of commits everyday by many great developers involved.
Be patient, there's still a lot of work to be done." -
Rickazoid
addikt
Meg tudnátok nézni (2.1, GOT-féle 2.2.1, CM6 és HO!NO! alatt), hogy tudjátok-e telepíteni a MixZing-et és/vagy az AppBrain programját? Nekem mindkettőre azt írja, hogy "Package file is invalid", viszont minden mást letölt és telepít.
HO!NO! CM6 mod. -
Rickazoid
addikt
Kipróbáltam én is a HO!NO!-t, nincs vele gond, gyors és stabil. A felület nekem különösen tetszik, már csak emiatt is megérte. Kár, hogy az Android nem rendelkezik skinezhetőséggel és hackereknek kell ezzel szórakozni. A MIUI Buuf-féle skin pedig nagyon tetszett.
Más:
Korábban már kérdeztem, de elsiklott a topik felette. Tapasztalt más is olyat, hogy a kijelző lekapcsolása után eltűnik a következő ébresztés jelzése gyakorlatilag mindenhonnan, még a kevés ezt kijelezni képes widgetekről is? Egyetlen kivétel az óra ikon a tálcán, az marad. És ahogy tapasztaltam, ez nem CM6 probléma, más ROM-oknál is előjött már, amennyire emlékszem még a 2.1update1 alatt is ugyan ez volt, csak ritkábban.
Másokat nem láttam erre panaszkodni, most nem tudom nem feltűnő-e úgy általában, vagy csak én vagyok ennyire peches, esetleg csak Milestone ROM specifikus... -
Rickazoid
addikt
válasz
klasszsrac #3611 üzenetére
Hm... figyelmetlen voltam a második hsz-emnél. A HO!NO!_CM6_Removed.zip tartalmát néztem meg, nem olvastam el a többit, mégis igazam volt elsőre.
Örülök, hogy sikerült feltenned.(#3612) petipetya: kicsomagolod a HO!NO!_CM6_mod_0.05-10.12.27.zip fájlt, bemásolod a benne lévő mappát a /sdcard/nandroid/openrecovery mappába, majd belépsz az OR-be, ott a nandroidba, majd rányomsz a HO!NO!_CM6_mod_0.05-10.12.27-re és restore all.
-
Rickazoid
addikt
válasz
klasszsrac #3605 üzenetére
A linkelt oldalról:
"This New nandroid backup is for last cm6 release (0.05-10.12.27)"
Vagyis ezt a Nandroid restore-on keresztül kell alkalmazni, mint régebben a CyanogenModokat.Egyébként könnyű megkülönböztetni őket, amelyikben boot.img, cache.img, system.img, data.img, stb. és mindegyikhez egy .md5 vannak, azok a nandroid mentések, amelyikben META-INF és system mappák, valamint boot.img van, azokat kell update-en keresztül alkalmazni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3592 üzenetére
Khm. W-vel vigyázni, fórumban nem kéne emlegetni ilyesmit, nem illik az oldalhoz, meg egyébként se. Egyesekben már az is felmerült (olvasható itt máshol), hogy a custom ROM-ok emlegetéséért is ki kéne tiltani minket, mert -szerintük- épp oly illegális, mint bármi más. Agyoncsavart és szőrszálhasogató jogi kérdésekbe most ne menjünk bele, se egyéb mentális maszturbációba, de w-t mellőzzük inkább.
(#3593) Rav3n02: Nincs telepítve valami program, ami a háttérben időközönként folyamatosan adatkapcsolatot létesít, esetleg óránként lefutó backup vagy antivírus teszt? Azok szépen bele tudnak harapni az akkuba, én az időjárás programommal jártam úgy, hogy lecsökkentette az üzemidőt, azóta csak akkor frissítem, ha meg akarom nézni, kikapcsoltam az háttérben történő frissítést. De ettől függetlenül is lehetnek programok, amik nem hagyják aludni a telefont, régen sok ilyenről lehetett hallani. Gondold végig, hogy tettél-e fel más programot a frissítés óta, illetve van-e olyan programod, aminél nem szükséges az aktív, háttérben történő rendszeres futás.
Legutolsó "mérésem" szerint akku kalibráció nélkül, teljes töltöttség utáni újraindulástól számítva kb. 2,5 órát (ha jól emlékszem.. nemrég írtam be ide a pontos időtartamot) elmegy a telefonom folyamatosan Angdy Birds Seasons-t játszva.
Más tippem nincs. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rav3n02 #3583 üzenetére
Azért azt is érdemes megjegyezni, hogy a 2.6.32 kernel is hibás, töltőről/USB-ről levéve újra kell indítani, mert a töltés kikapcsolja az energiagazdálkodást. Ez az aktív használatot nem érinti, csak a készenléti állapotot. Csak a Motorola tudja javítani, ha megteszi. Két hét múlva meglátjuk... remélhetőleg.
Ettől függetlenül folyamatos használattal pár óra alatt le lehet meríteni teljesen. Vagy pótakku, vagy nagy kapacitású akku. ← istenem, de hülyén néz ki! Mintha hátirakétát szereltek volna rá! -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3562 üzenetére
Hogy boldogulsz a Go Launcherrel? Én ha bárhová egy kontaktra mutató shortcutot rakok ki, majd megérintem, kiírja az android.process.acore váratlan leállását, kivétel nélkül mindig. Azt a buborékot nem tudja megjeleníteni, aminek a kontakt megérintésekor elő kell jönnie.
Ráadásul a Marketem is meghülyült, csak 5 telepített programot listáz ki, a többit nem látja. Nem értem, eddig abszolút stabil volt az egész rendszer...
-
Rickazoid
addikt
Tegnap zároltam a home screent a memóriába, hogy ne tűnjenek el az ikonok folyton. Nemrég valaki felhívott. Felvettem, süket volt. Visszahívtam, süket volt. Újraindítottam a telefont. Tudtam telefonálni. Kérdezte, megkaptam-e az SMS-t. Mondtam nem, de azért megnéztem. Ott volt, mint olvasatlan, csak nem kaptam jelzést.
Konklúzió: ne zároljátok a home screent a memóriába! -
Rickazoid
addikt
válasz
Dr.Burn #3552 üzenetére
Vagy az Androidiani OpenRecovery-t. Ez abban különbözik az általad említettektől, hogy nem kell telepíteni, nem váltja le a telepített recovery-t, hanem a microSD-re kell másolni a mappáját és az update.zip-et, majd a recovery-ben apply sdcard:update.zip.
Illetve vulnerable recovery kell neki, de a GOT ROM-ok ezzel érkeznek, vagyis ha CM6-od van, működni fog az Androidiani OR. Bár módosított recovery nem tudom, hogy elbírja-e, szerintem igen, de ha valamiért mégse, vissza lehet tenni a vulnerable-t. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rav3n02 #3545 üzenetére
Sajnos ez nem ritka. Meg lehet próbálni a LauncherPro-t és a Keep in memory beállítást a Preferences/General alatt, de mivel nem stabil a funkció, nincs garancia a működésére, illetve egyéb problémákat is okozhat, amiket nem tudok előrejelezni. Esetleg nézd meg az általad használt home screen beállításainál van-e hasonló, hátha.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3542 üzenetére
Nem tudom mi van az akku kijelzéssel, de úgy ahogy van hibás.
Ma hajnalban vettem le töltőről, 100%-on volt. 2G-n, kikapcsolt adatkapcsolat mellett reggelre 60%-on állt. Felraktam töltődni kb. 20 perce, mivel erről van csak net most, és most áll 70%-on, tehát nem a 60% lehetett a hibás kijelzés, hanem a 100%. Az pedig nagyon rossz, mivel pár napja megcsináltam a kalibrációt, ergo nem tartós megoldásról van szó, ami komoly probléma. Ha csak nem a gyakori, csaknem állandó töltés rontja el, bár jó töltöttség kiolvasás mellett nem történhetne meg az sem. De a fura, hogy egyszer töltés közben is lemerült 60%-ra. 100-ról, alig fél óra alatt. Ami megint csak arra utal, hogy sokkal korábban látja feltöltöttnek az akkut és kapcsolja le a töltést, minthogy tényleg 100%-ra kerülne.
Nem tudom hogy oldották meg, de valós idejű töltöttség kiolvasásra lenne szükség, de ez egyértelműen nincs jelen ebben a modban. -
Rickazoid
addikt
Lehetséges, ADB-t én nem használok.
A jogosultsági hibával olyankor találkoztam, amikor a rendszerpartícióból a kártyára másoltam valamit. Kiírta egy hibát, már nem emlékszem pontosan, de valami gondja volt vele, viszont a másolást megcsinálta ettől függetlenül. És mivel nem volt szükség sem a partíció újracsatolására, se root-ként való belépésre, ebből következtettem, hogy talán visszafelé is működik és mivel az Android nem fut, lehet az OR úgy működik itt, mint egy Live CD rendszere a PC-n, annak sincs szüksége a PC-s rootra, elég a sajátja. -
Rickazoid
addikt
Megpróbálhatod rootolás nélkül az OpenRecovery termináljából bemásolni a korábban általam linkelt .zip-ből kitömörített Vending.apk-t, hátha az OR terminál hozzáfér a rendszerpartíciókhoz is, végül is OR alatt az Android nem fut.
Nem tudom rendelkezel-e Bash alapismeretekkel, mindenesetre leírom:
Még mielőtt bármit elkezdenél, másold a microSD-re a programot. Ezután indítsd el az OR-t, lépj be a terminálba, ott pedig add ki, hogy cp /sdcard/Vending.apk /system/app/, majd exit vagy egyből reboot. Ha kiírna valami jogosultságos hibát, add ki, hogy ls /system/app/Vending.apk. Erre ha kiírja a program nevét, akkor bemásolta a jogosultsági probléma ellenére, ha nem, akkor kiírja, hogy nincs ilyen.
Ha bemásolta, de újraindítás után nincs Market, akkor egyéb fájlok módosítása is szükséges lehet, amire csak a .zip telepítése lehet a megoldás, ha az se jó, akkor a firmware cseréje (vagy megpróbálsz találni az interneten valamit, hogy mit kell módosítani még, ha a szimpla másolás nem eredményes, sajnos nem tudom miért hiányzik a Market, illetve hogy csak a programja hiányzik-e, vagy teljesen töröltek mindent, ami a működéséhez még kell).
Google fiókot tudtál hozzáadni? Azokat is rendszerprogramok vezérlik, ha azok is hiányoznak... akkor a legjobb a ROM cseréje lenne. -
Rickazoid
addikt
OpenRecovery-vel rootold a telefont (rögtön a főmenüből), majd csinálj egy teljes Nandroid mentést. Töltsd le ezt, másold a /sdcard/OpenRecovery/updates mappába, utána OpenRecovery-vel telepítsd az Apply Update (vagy valami hasonló) menü alatt.
Ez elvileg feltelepít minden Google alkalmazást.
Vagy: először megpróbálhatod kicsomagolni a .zip-et, majd onnan a /system/app/Vending.apk-t bemásolni a /system/app mappába. Azonban ennek sem garantált a működése. Ha újraindítás után sincs Market, töröld a Vending.apk-t a rendszerből.
Ha bármi gond lenne, mivel ezt a csomagot Froyo alapú CyanogenModhoz szánják, Nandroid mentésből visszaállítható az eredeti rendszer. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rav3n02 #3514 üzenetére
Nandroid mindent elment, ha azt a lehetőséget választod, visszaállítani pedig bármelyik részét lehetséges akár külön-külön is.
Visszaállításra azonban nincs szükség, amennyiben egy-két verzióval korábbi CM-ről frissítesz, csupán egy Dalvik Cache és egy Cache törlés kell.
Nem CM-ről viszont nem nagyon tudsz mindent visszaállítani, meg lehet próbálni, de valószínűleg százával kapnál Force Close üzeneteket az első indításkor, így oda egy friss telepítés javallott. Marketből minden visszatelepül, akár automatikusan is, ha bekapcsolod. Ilyenkor azonban nem szabad újraindítani vagy hálózatot váltani (3G vs WLAN), mert az megszakíthatja és nálam eddig olyankor mindig elfelejtette a Market a telepített programokat, telepíthettem vissza a rendszert Nandroidból.
Programadatok mentését elvileg külsős programokkal is meg lehet oldani, bár én nem szoktam szórakozni vele, a Nandroid mentésből ugyanis kiszedhető, minden programhoz tartozik egy mappa a /data/data mappában. Meg lehet próbálni ezt elmenteni egy mappába a microSD-re is, majd később visszamásolni. De mint mondtam pár programnál érdemes megpróbálni, ahol fontosak a mentett adatok és beállítások, az összesnél visszaállítani nem hinném, hogy lehetséges hibamentesen. És bár elvileg automatikusan mentődnek a programok adatai és beállításai is a Google rendszerében, ha ezt engedélyezed, sose találkoztam még semmilyen formában ezzel, eddig abszolút működésképtelen.
Persze meg lehet próbálni Nandroidból visszaállítani, legrosszabb esetben el sem indul a rendszer, de elrontani nem lehet, a teljes Nandroid mentés bármikor visszaállítható, vagy újratelepíthető a CM, de F.Reset is megoldja.
Annyit még hozzátennék, hogy a Factory Reset nem telepíti újra a ROM-ot és a ROM-újratelepítő kód se működik, tehát egy CM felrakása után csak egy újabb ROM flash után nyerhető vissza a módosítatlan Froyo. Természetesen a modok felülírják egymást, így modról modra gond nélkül át lehet állni flash nélkül is, akár teljesen különböző modok esetében is, a lényeg, hogy Froyo legyen az alap.
Jó késő van már, remélem érthetően fogalmaztam. -
Rickazoid
addikt
Hónapok óta használom a CyanogenMod verziókat, az elmúlt hónapban gyakorlatilag nem futottam komolyabb problémába. A legfrissebbnél néha nem töltődnek be a LauncherPro ikonjai egy nagyobb programból való kilépés után, csak LauncherPro restart után, gondolom a rendszer szabadít fel RAM-ot ilyenkor a L.P. bezárásával. A memóriában tartás viszont produkált egy-két furcsaságot, egy SMS-t pl. két napos késéssel kaptam meg, egybeesett ezzel a próbálkozással. De ez nem a CM-dal összefüggő probléma, inkább L.P. bug.
USB-n keresztüli internet megosztást nem próbáltam, WiFi-n keresztül eddig működött, ahogy a hálózatokat is megtalálja és csatlakozik rájuk. Programok jól futnak, némi optimalizációra még szükség van, hogy ne kelljen húzva tartani a processzort, de ehhez szükség lenne a végleges ROM-ra, nem mindent tudnak anélkül megoldani sajnos.
Összességében mondhatom, hogy mindennapi használatra alkalmas. Nincs újraindulás, nincs bootolási probléma (az első 2.2.1 feltelepítése után egyszer-kétszer újraindul bootolás közben, de ez normális, ezen felül CM6 telepítése után az első indítás jópár percig eltarthat), nincs alarm bug, nincsenek térerő gondok 3G-n se... az akku kijelzése néha érdekes, mintha beragadna és hirtelen csökkenne a kijelzés 20-30%-ot, erre lehetséges megoldásokat már írtak kicsit előrébb. Megerősíteni vagy cáfolni nem tudom, azon kívül, hogy kicsit bosszantó lehet, nem tapasztaltam emiatt semmi problémát.
Illetve jó hír, hogy nincs szükség a CM6 frissítései közt Factory Reset végrehajtására, elég a Dalvik Cache és a Cache törlése.
Ja, HD videórögzítés nincs, ahhoz is a végleges ROM kell majd, már ha beépítik. De állítólag WiFi tether nem lesz benne alapból.
Nálam anno a 2.0 félóránként újraindult, a 2.1update1 pedig random eldobta a hálózatot hetente egyszer-kétszer, illetve a WiFi tether se működött normálisan, plusz a fényképek oldalán is volt egy tükröződés-szerű csík, ami egyértelműen hibás kameraszoftverre utalt. Ezek után és ezt a sok késést figyelembe véve nem számítok arra, hogy a végleges Froyo stabil és hibátlan lesz. Csak miután a CM6 csapata kezelésbe vette. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rav3n02 #3459 üzenetére
Még a hivatalos ROM van fent? Ha igen, ott csak ezeket találod. CM6 alatt van a többi. SetCPU most nincs telepítve nekem, de megnéztem a CPU tuner-t (ez ingyenes ellentétben a SetCPU-val, cserébe kevesebbet tud, például nem enged 550 MHz alá skálázni, illetve nincs mód az akku hőmérséklet-figyelésének részletes állítására, nem tud vsel-t állítani, stb.), az látja az összes profilt: smartass, conservative, interactive, ondemand, userspace, performance.
A Taskkiller lelövi, ha olyan, ezért a kivétel-listájára kell tenni és akkor nem lesz gond. -
-
Rickazoid
addikt
CM6-nál találkozott valaki hibás hardveres billentyűzet működéssel? Nekem valami nagyon elszállt, nincs ékezetes betű ablak, helyette hosszú nyomásra a szoftver végigpörgeti az összes lehetőséget a kurzornál, otthagyja az utolsót, majd folytatja a következő karakterrel, egy pillanat alatt beírja nekem az "a" nyomva tartására például, hogy "ààààààààààààààààà". Ezen kívül pedig csak "á" van, a többi lehetőség el is tűnt. Képtelenség így használni. Kerestem beállítást ehhez, de semmi. A szoftveres jól működik.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3444 üzenetére
A számítógépen magát a gmail weboldalát érted, vagy e-mail klienst? Valamennyi idő kell amíg a kliensek letöltik, tapasztalatom szerint a Milestone ebben nem jeleskedik, nálam olyan probléma jön elő, hogy kikapcsolt szinkronnál ha rányomok a frissítésre, nem történik semmi még akkor sem, ha tudom, hogy jött e-mail, második frissítésnél megjelenik, hogy van új, de sehol a levél, harmadikra letöltődik. De ha első után várok egy-két percet, magától lejön és csipog. EDGE vs. 3G nem számít neki. Bekapcsolt szinkronnal viszont néha gyorsabb, mint a Thunderbird. Már megszoktam, 2.1 update1 óta ezt csinálja, de lehet csak lassú a szinkron és én vagyok türelmetlen.
Annyit kérdeznék, hogy percek után se jön értesítés a telefonon? Illetve látsz valami összefüggést a jelzés kimaradása és a küldő szervere közt? Ki tudja nincs-e valami rangsor a gmail szerverei oldalán.
Mindenesetre ma megnézem én is, bekapcsolom a szinkront és küldök pár teszt e-mailt magamnak különböző szerverekről, hátha tényleg valami bug.
Amúgy a gmail független a CM6-tól, sőt minden Google alkalmazás független tőle, ha a CM6 hibája, akkor egy instabil hálózati kapcsolat lehet a forrása a problémának. -
Rickazoid
addikt
Feltűnt már másnak is, hogy hibás az ébresztőóra időpontjának kijelzése? Úgy értem a lockscreen-en például vagy magában az órában, amíg konkrétan a beállításokba nem lépek be, nem látszik a következő ébresztés. Illetve csak rögtön a beállítás után, de pár órával később mindenhonnan eltűnik.
Arról tűnt fel, hogy végre találtam egy widgetet, ami ki tudja jelezni, de eltűnt róla, és észrevettem, hogy máshonnan is eltűnik a kijelzés. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rav3n02 #3428 üzenetére
A hivatalos ROM-ok esetében az Androidiani OpenRecovery tartalmaz overclock lehetőséget, ott állítható a vsel is.
CyanogenMod esetében pedig a /system/etc/init.d/10overclock fájlt kell szerkeszteni (OR nem javasolt, mert ez a fájl felülbírálja), mind a frekvenciák, mind a vsel megadható.
Amúgy a vsel értékeiről bővebben itt lehet olvasni, az általad hivatkozott oldalon viszont elírták a 800 MHz-hez tartozó értékeket, 5x helyett 4x-re, az értelem szerűen rossz, hisz az 550 MHz-é is jóval magasabb, 56. -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #3421 üzenetére
Settings -> Language & keyboard -> AnySoftKeyboard - ezt bejelölni, a többit kikapcsolni, majd AnySoftKeyboard Settings -> Keyboards -> Hungaryian ... A billentyűzeten van egy "<- 123 <-" és egy "-> ABC ->" gomb, ezekkel lehet váltogatni a szám/karakter és második esetben ha van, többi kiosztású billentyűzet közt.
Érdemes még egy szinttel feljebb a Change swipe gestures actions rész alatt megnézni, hogy milyen gesztusokkal lehet váltogatni, mert van olyan számbillentyűzet, ami csak számokat tartalmaz, abból nem lehet visszalépni, csak kilépéssel vagy gesztussal. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3395 üzenetére
Érdekes. Pedig elméletben csak annyi a különbség, hogy 2G/3G+2G esetén ha 3G-re állítod, akkor 2G-t használ, ha a másik nem elérhető, 2G/3G esetében viszont 3G-re állítva annak hiányában nincs adatkapcsolatod.
A 2G/3G Only/3G+2G pedig 3 állású kapcsoló, elsőre csak 2G, a másodikra csak 3G, harmadikra 3G, ennek hiányában 2G.
Elvileg nem kéne gondot okoznia, hacsak nem a 2G és 3G közti kapcsolgatás meríti valamiért. Volt stabil 3G a környéken? Mert egyébként nem kéne problémának lennie, stabil 3G hálózat esetén nem számít, hogy 2G+3G vagy 3G Only, hisz nincs hálózatváltás. -
Rickazoid
addikt
válasz
Dr.Burn #3393 üzenetére
Videohívásra ott a Fring. GTalk, MSN, Yahoo messenger és SIP támogatása van, de nem tudom Fringen kívülre is működik-e a videohívás vagy csak a saját hálózatukon, sose próbáltam, front kamera nélkül számomra nem érdekes a dolog.
Adatok alatt programokat értesz? Ha igen, akkor Settings -> CyanogenMod Settings -> Application Settings -> Allow application moving és Install location.
Egyébként pedig manuálisan mozgathatók a Settings -> Applications -> Manage app -> Program neve -> Move to SD card. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #3387 üzenetére
2G-n, hang nélkül, 1 GHz-re húzott processzorral conservative governort használva és auto fényerővel 154 percig bírta teljes feltöltés utáni közvetlen újraindítástól mérve. 133 percnél volt az akku gyenge jelzés.
(#3388) petipetya:
A governor az energiagazdálkodás része, ami lényegében a processzor frekvenciáit állítja igényekhez képest. Ennek van több típusa vagyis governora, ez a smartass pedig gyanúsan valami egyedi elnevezése kabaldannak, vagy valaki más ezzel foglalkozónak. -
Rickazoid
addikt
Próbáltátok töltőről/USB-ről levéve újraindítani? Volt egy ilyen bug, lehet nincs még kijavítva. Persze ez csak a standby-t érinti. Nekem 1 GHz-re húzva éjszaka max. 10%-ot csökken, legutóbb ebben benne volt 3 program automatikus frissítése is.
De hamarosan letesztelem, hogy teljesen feltöltve meddig bírja Angry Birds Seasons alatt. Máshol láttam, hogy jópár telefont teszteltek így, kíváncsi vagyok az enyém CM6-tal hogy teljesít azokhoz képest. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3368 üzenetére
Ha azt törlöd, elveszik az órajel húzás. A backup fájlját kell törölni, vagyis a /etc/init.d/10overclock~ fájlt, de ha nem törlöd, akkor sem lehet baj, semmilyen rendszer nem veszi figyelembe ezeket a fájlokat, hisz csak backup célokat szolgálnak és automatikusan generálja őket pár (csak?) linuxos program. Ráadásul rejtettek is.
Szerk.: Elsőre fel se tűnt, hogy ez a 08b, nekem csak a 08 van felrakva. Töltöm is le. -
Rickazoid
addikt
3 napig használtam a MIUI ROM-ot. Zavaró apróságok voltak eleinte, mint a beérkező hívásnál 2-3 másodpercet várni kell a csengés kezdetétől, mire feléled a kijelző, illetve a rendszer lassabb működése, de ma felfedeztem, hogy pár programom csak a Force Close-ra képes, újratelepítés után is. Pedig a feltelepítéssel megszenvedtem, negyedszerre sikerült csak telepíteni úgy, hogy elinduljon, aktív legyen a memhack, ne legyenek leálló rendszerfolyamatok és ne legyen a rendszeralkalmazások fele kínai. Nem tudom a memhack-e a baja, de erre szükségem van. Azt hiszem várok még pár hónapot a következő MIUI ROM kipróbálásával, talán addigra kinövi a gyermekbetegségeit, addig is visszaállok a jó öreg CyanogenModra. A témázás viszont hiányozni fog.
-
Rickazoid
addikt
Az OpenRecovery verziókban, például ebben van App2sd telepítési lehetőség, az "Eclair Modding Menu" alatti részben. A wiki oldala szerint először Split SDCard, utána Install App2SD, végül Install App2SD symlink edition.
A működése nem garantált, korábbi OR verziók alatt valahogy nem működött nálam, azóta persze voltak módosítások és javítások, én pedig egy jó ideje CM-et használok, ott erre nincs szükség. Próbáld meg, ha gondolod.
Annyit még hozzátennék, hogy ha minden igaz, akkor ezzel minden létező program a /data partícióról átkerül a microSD-re és később is minden oda fog települni. A garanciát nem tudom befolyásolja-e, a rendszerpartíciókon is végez egy-két apró módosítást, megváltoztatja pár fájl jogosultságát, amit a Factory Reset lehet nem állít vissza - erről talán más többet tud mondani. -
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3284 üzenetére
A GOT-féle 2.2.1 van fent? Ha igen, kapcsold be a Settings/Privacy/Back up my data és az Automatic restore opciókat. Előbbi valószínűleg nem fog működni, de utóbbi esetén egy Factory reset és frissítés után amint belépsz, egyből elindul a Market-ből származó programjaid automatikus letöltése és visszatelepülése. Ezt ne szakítsd meg, mert akkor nem fog folytatódni. A végén kapsz majd egy üzenetet a notifications barra, hogy hány programot állított vissza. Persze egy teljes Nandroid backup az eredeti rendszeredről kötelező. Később is ajánlott, de ha már fent van a legfrissebb CM, majdnem biztos, hogy nem lesz több szükséged a Factory Resetre, elég lesz a Dalvik Cache és a Cache törlés.
Ha mégsem a 2.2.1 van fent, a telepítés után és a CM6 felrakása után lépj be a Market-be, ott a Downloads résznél ott kell lennie minden korábbi programodnak, Update all telepíti őket, de jó eséllyel az elindítása után már automatikusan indul a letöltés.
Manuálisan egy Mechanic nevű programmal tudod lementeni a programjaidat.
SMS-ek mentésére pedig az SMS Backup & Restore lehet jó választás, illetve GMail-be mentésre ott az SMS Backup, illetve az SMS Backup+, utóbbi tud MMS-t és hívásnaplót is menteni, szintén a GMail-es fiókodba, de érzésem szerint közel sem annyira megbízható az automatikus mentésnél, mint az SMS Backup, legalábbis én úgy vettem észre, nem mindig tölti fel egyből az új SMS-eket, hiába állítom be úgy, az egész valahogy kiszámíthatatlannak tűnik.(#3286) manowarkill: 10%-onként, igen. Kerestem már widgetet, ami tud 1%-onként, most elvileg ilyenem van, ettől függetlenül az is 10%-onként, de lehet a szerzője rontotta el.. mondjuk egy képernyőképet nem tudom hogy lehet. Persze nem tudom mennyire lenne megbízhatóbb a kisebb egység, lehet nem lenne igazán mérvadó, persze jó lenne látni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3278 üzenetére
Én amikor először használtam huzamosabban, egy-két hét után kiszáradt és kisebesedett tőle mindkét kézfejem. Aztán a gumikesztyű után meg olyan szaga volt, hogy inkább használtam ritkábban, de nélküle. Bezzeg a K3.. azzal sose volt gondom, csak a cég túl drágának tartotta egy idő után, így korlátozták a használatát.
Vissza a témához:
Az akku meglepően jól teljesít a legfrissebb CyanogenModdal, tegnapelőtt 19 óra körül vettem le töltőről, azóta folyamatosan bekapcsolva, telefonáltam összesen kb. egy órát, felraktam egy-két programot, frissítettem illetve frissült egy tucat telepített programom és most áll az akku 40%-on. Visszafogott használattal bőven meglesz a 48 óra, de lehet a 60 is összejönne, csak nem várom meg. Mindezt 2G-n, csak a telepítések idejére kapcsoltam be a 3G-t.
A MIUI esetében hogy bírja? -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3263 üzenetére
Futtasd le a Quadrant Standard teljes benchmark tesztjét, nézd meg az eredményt és a CPU-ra vonatkozó értékeit, majd aktiváld az az izét ott és ismételd meg a tesztet. Az kapott értékeket és adatokat pedig hasonlítsd össze. Szerintem itt lesz eltérés, talán processzor korlátozás, nem tudom, a főoldal nekem továbbra is kínai.
-
Rickazoid
addikt
Ilyen kicsi lenne az eltérés a típusok közt vagy csak az eszközök nem tudják kihasználni? Eszerint nekem Milestone-on 5 mérésből egyszer 3/9, egyszer 3/11, kétszer 5/12, egyszer pedig 6/11, vagyis kaptam kétszer Class2, kétszer Class4, egyszer pedig Class6-os eredményt a gyári 8 GB-os Class2 kártyával.
-
Rickazoid
addikt
válasz
klasszsrac #3246 üzenetére
CM6-ban programként van telepítve, 3G Mobile Hotspot a neve. Ha valamiért nincs meg, végezz egy újabb CM6 update-et, elég a Dalvik cache és a Cache törlése, Factory Reset nélkül is frissül hibamentesen.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
manowarkill #3221 üzenetére
Annyival még kibővíteném addamka hsz-ét, hogy USB-ről/töltőről levéve ha újraindítod, akkor újra lesz energiagazdálkodás.
Egyébként ha kicsit kísérletező kedvűbb vagy, tudom ajánlani a CyanogenMod kipróbálását a GOT-féle 2.2.1 telepítése után, a legfrissebbek már stabilnak nevezhetők, igaz azokhoz az ott megjelölt OpenRecovery-t kell használni. Az akku üzemideje érezhetően jobb. A bug-ot nem tudom javították-e már, nekem egész jól bírja újraindítgatás nélkül is, csupán bekapcsolva egész éjszaka 10%-ot merül nagyjából - összehasonlításképp az első verziók 30-40%-ot merültek.
Illetve annyit még, hogy ha jól emlékszem a CPU a GOT-féle ROM-ban is fel van húzva, 550 MHz-re állítva nyilván jobban bírja, de cserébe igényesebb programoknál akadozik. És sajnos még másfél-két hónap a hivatalos frissítésig. -
Rickazoid
addikt
Ezt a két vsel táblázatot érdemes megnézni.
Megjegyzem a microSD-re telepítés + Nandroid nálam okozott már gondot párszor, valamiért a microSD-re mentett programot nem, vagy csak rosszul menti el és így visszaállításnál szerepel ugyan a listában, de hibásan. Vagy működik, viszont nem lehet többé visszamozgatni a telefonra, vagy egyáltalán nem is működik, lehet, hogy alkalmazásfüggő. Javaslom erre figyeljetek a jövőben, ha biztonsági mentést készítetek, illetve abból akartok visszaállítani, amit lehet és ami fontos mozgassátok vissza a telefonra Nandroid mentés előtt, biztos ami biztos. Vesztettem már el beállításokat emiatt, ráadásul a CM6 alapbeállításban a microSD-re mozgatja a nagyobb programokat. MIUI ezen részét nem néztem.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3208 üzenetére
Jól összeszedted. Kicsit én is próbálgattam, a menürendszer nekem nem jött be, ezek a kerekített menük nem annyira kényelmesek, mint az alap négyzetesek, ráadásul sok helyen görgetni kell őket, túl nagy a holttér, rossz a helykihasználás. A Launcher-t én is lecseréltem benne LauncherPro-ra, nagyságrendekkel gyorsabb is, innentől viszont már nincs látható különbség a témázhatóság és a lockscreen kivételével. A többi jórészt külön programmal pótolható. Egy próbát megért, majd még visszanézek rá idővel, addig azonban az én véleményem szerint a CM6 egyelőre jobb.
Overclock-ot próbáltál? 550 MHz a beállítása a processzornak, tapasztaltam is akadozást Angry Birds közben, lassan ez lesz a tesztalkalmazás, ezzel van mihez viszonyítani. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3198 üzenetére
Nos nem tudok kínaiul, de a miui.com oldalon megtaláltam a leírást:
界面再次刷新后,回到了OpenRecovery主界面。
1.使用“方向键”选择并点击“apply update”
2.使用“方向键”选择并点击“miui-milestone-0.11.19.zip”,这个就是你下的miui的rom包,如果你没改名字就是这个名字。
3.使用“方向键”选择并点击“yes”,这时候就会显示刷机的进度条,当滚动条完成,且界面最下面显示“install from sdcard complete”的时候,就说明刷机完成了。
4.使用“方向键”选择并点击“go back”
5.使用“方向键”选择并点击“Reboot System”,手机会自动重启,看见感叹号,然后按“音量上”和“拍照键”,返回系统recovery。
6.使用“方向键”选择并点击"Reboot System now"Érthető részek: Apply update: a képek alapján az Androidiani Openrecovery-vel kell működnie (ettől függetlenül a GOT-félével is működhet, nem tudom van-e itt különbség a kettő közt). Ennek az OpenRecovery/updates mappájába kell másolni a .zip-et, majd az OR-ben az Apply update-rész alatt kell kiválasztani ezt a .zip-et, nyomni egy yes-t a kérdésre, lefutás után visszalépni a főmenübe és Reboot System.
Kipróbáltam, települ, elindul, működik. Konkrétabban nem teszteltem. Megjegyzem a nyelvválasztásnál bal oldalon van az OK, két lehetőség volt, de elsőre nem sikerült eltalálni..
De egy szótár nem árthat hozzá, mivel az angol fordítás nem teljes, helyenként angol feliratok vannak benne. Igen, vagyis jórészt kínai. A megközelítés ettől függetlenül érdekes.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3194 üzenetére
Ez most komoly? Az OpenRecovery a GOT OpenRecovery és az Androidiani OpenRecovery alapja, illetve ezek az eredeti módosított verziói. Az eredeti kevesebbet nyújt.
Ugyan úgy működik mindegyik. OpenRecovery mappát (GOT-nál van még egy mappa, azt is) és az update.zip-et a microSD-re kell másolni, majd a telefon Recovery menüjéből indítható az update.zip. -
Rickazoid
addikt
Huh, majd 20 perc, kicsit kicsi az ingyenes sávszél a mediafire.com-nál... de addig azért leírom:
Nem lehet, hogy ez egy update fájl? Úgy értem lehet be kell másolni az OpenRecovery/updates mappába a .zip-et kitömörítés nélkül, majd az OR menüjében Factory Reset után az Apply Update résznél kiválasztani és futtatni. CM-eket is így kell már telepíteni egy ideje. -
Rickazoid
addikt
Milyen ROM-ot használsz? Nem lehet, hogy valahogy a microSD-re települt? Onnan elképzelhető, hogy nem fut. Egyéb esetben nem tudom mi lehet a baja.
Annyit még megpróbálhatsz, ha mégse lenne ilyen baja, hogy megpróbálod átmásolni a /data/app mappából a /system/app mappába (majd újraindítod), hátha úgy elindul. De ez csak egy tipp, illetve ebben az esetben nem lehet frissítéseket telepíteni hozzá, csak manuális ide-oda helyezgetés után. Vagy ehhez próbáld ki az Androidiani OpenRecovery-t, az tud ilyet, hogy /data helyről /system helyre másolni programokat és vissza, egyszerűbb és nem is lehet elrontani. Persze root nem árt hozzá. -
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3144 üzenetére
A CyanogenMod-hoz még hozzátennék pár dolgot:
Egy ideje már nincsenek újraindulások és fagyások benne, néhány verzióval ezelőtt egy hétnél is tovább volt folyamatosan bekapcsolva, azóta csak javítottak rajta, szépen kigyomlálták a problémák jórészét, a legfrissebb verziónál az akku sem merül már olyan vészesen, mint a korábbiaknál, ezen is sokat fejlesztettek a kezdetek óta. Sok egyéb beállítás van rajta, apróságok, mint például aktiválható sötét téma, ez egyéni vélemény, de szerintem használhatóbb, mint a világosszürke. Emellett gyors, akadásmentes, hozza az elvárt szintet. Néha kell várni egy-két másodpercet nagyobb programok indulására, de ez a stabil Eclair alatt sincs másképp. A memóriakezelés jónak mondható, eddig még sose fogyott el a RAM. Egyetlen hibája a legfrissebb verziónak a kameraszoftver, használható ugyan, de a fókusz egy rakás szar, ugyanis automatikusan próbál meg fókuszálni adott időközönként, lehetetlenné téve a fényképezést, mivel pont akkor nem fókuszál, amikor fényképeznél, szóval várni kell rá, de ha nem mozdítod meg, lehet nem fog.. szóval ezen van még mit fejleszteniük, de a 0.03-10.11.14-es verzió kameraszoftvere nagyon jónak mondható és feltehető a legújabb verzióra - lényegében azt is csak a folyamatos fókusz rontja el.
Üzemidő mint írtam megfelelőnek mondható, legutóbb például összesen kb. egy óra Angry Birds, másfél óra telefonálás, némi fényképezés, némi WLAN és 3G net után merült le 5%-ra, ahol aztán töltőre raktam. És ezt 900 MHz-re húzott processzorral, ugyanis ez az alapbeállítás CM-nál. Valahol, azt hiszem az xda-developers fórumán olvastam, hogy egy kernel bug miatt töltés után nem lép alvó módba a telefon, ezért töltőről levéve újra kell indítani és akkor úgy működik, ahogy kell.
Legjobb példa az üzemidő javulására, hogy korábbi verzióknál éjszaka 30-40%-ot merült, most viszont 90%-on van reggel is, ha még este leveszem töltőről. Ma 20-30 perc Angry Birds és több, mint egy órás telefonálás után van 50%-on. Azt hiszem nem teljesen egyenletes a merülés, bár lehet csak a 30 percenként frissítő Weather Bug okozza. Mindenesetre ez még gyenge pont lehet, de itt is várható javulás. Bár lehet a hivatalos se fog jobban teljesíteni, ha egyszer végre elkészül.
GPS működik ahogy kell, környezettől függően pár másodperc vagy egy-két perc alatt talál elég műholdat.
Én az elmúlt egy-két verzió óta factory resetet se csináltam a frissítések előtt, így is stabil maradt. Bár ez nem is annyira probléma, ha beállítod, hogy automatikusan állítsa helyre a programokat újratelepítés után, akkor amint egy factory reset után bejelentkezel, egyből elkezdi a helyreállítást és visszatelepít minden Marketből származó programot. Ez a Froyo egyik funkciója egyébként. A CM-hoz ajánlott OpenRecovery-vel meg könnyedén hozzá lehet adni külsős programokat (be kell másolni a .apk-kat egy adott mappába), akár a rendszerhez, akár a /data partícióra és el is távolíthatók a telefonról tetszés szerinti programok.
A CM az ADWLauncher (vagy valami ilyesmi) felülettel érkezik, ezt célszerű lecserélni, nem a CM hibája, de lassú, mint a bűn. LauncherPro kell rá, azzal nincsenek gondok.
Facebookkal nincs tapasztalatom, nem használom telefonon.
Mi van még... érdemes átolvasni az utasításokat hozzá, illetve áttanulmányozni az OpenRecovery menürendszerét, vannak benne apró kedvességek.
A CM-dal érkező Terminal Emulator programot nem lehet frissíteni Marketen keresztül, de ez nem zavaró.
Elsőre nagyjából ennyi. Kicsit összetett elsőre, igényel némi türelmet a lehetőségek átnézése, nem épp out-of-the-box feeling, de szerintem megéri a megismerni. Most már merem mondani, hogy a bátrabbak nyugodtan próbálják ki. -
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #3074 üzenetére
Nem biztos, de szerintem a fiókhoz. Próbáltam már pár ROM-ot, GOT, 2.1-re épített CM6, 2.2.1-re épített CM6, 2.2.1-es GOT, de eddig mindig tudta a Market, hogy mit töltöttem le onnan (na jó, volt, hogy elfelejtette, de erre való a Nandroid backup, visszaállítod, újra elindítod, akkor ok a Market, majd lehet megint megpróbálni a ROM cseréjét, általában megy, gond nélkül - a legrégebben telepített programjaimat is még mindig jegyzi a Market (LauncherPro például)).
-
Rickazoid
addikt
Ha csak rootolni akarod, akkor tényleg, egyébként ha később OpenRecovery-t akarnál futtatni, az se biztos, hogy menne. Ha belefutnál, akkor az eredeti megoldás a vulnerable recovery, ami szintén egy .sbf fájl, ugyan úgy kell rátenni, mint egy ROM-ot, pár másodperc alatt kész és onnantól minden ok.
-
Rickazoid
addikt
Ez szinte ugyan az, mint a CyanogenMod alap Power Control-ja, annyi különbséggel, hogy itt van egy-két extra (ami CM-nél máshol, mint a Reset módok) ott nem lehet színt választani, itt a 2G/3G választó nem működik, mert a Mobile network settings képernyőre visz, a CM-esnél meg a Flash nem működik, csak a kijelzőt fehéríti ki.
Mindenre jó widget még mindig nincs. Ettől függetlenül ez is hasznos, összességében jobb, mint a CM-es. -
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
Tudtam. ÉÉéreztem. Ennyit arról, hogy a legelső hír szeptember végéről szólt. Talán március közepére ideér, és akkor születésnapomra kapok egy Froyo frissítést a telefonomra a Motorolától. Pedig nagyjából akkor szeretnék új telefont venni az akkori csúcskategóriából, bár ez az apróság úgy hozzám nőtt, hogy kivételesen nem adom el. De ne legyen igazam, jöjjön január elején! Addig meg a CyanogenMod sokat fog még fejlődni, már most stabilnak merem mondani, az uptime 163 óra 22 perc ebben a pillanatban.
(#3045) montyx: elindítva, de WLAN-on továbbra se megy rendesen, egészen pontosan most programok további infóját nem tudom megnézni, listázni tudok. 3G-n nincs baja, épp most frissítettem az Angry Birds-öt (birds-öt, jól hangzik...Angry Birds című játékot.. ez se jobb) azért a 45 új pályáért.
-
Rickazoid
addikt
Nem kell speciálisat venni, ez bőven elég. És csak 490 Ft/db + 390 postaköltség, de két darabnál már ingyen küldi. Előre utalással, de tapasztaltam, hogy ez is a megbízható kategóriába tartozik, nálam az első fóliával valami gond volt, írtam neki e-mailt és két nap múlva kaptam egy másik példányt ingyen. A fólia meg jó minőségű, fél éve vettem rá és nemrég vettem csak le. Annyi az egész, hogy levétel után legyen kéznél kijelzőtisztító - meg felrakás előtt sem árt. Egyébként pontosan illik rá és mivel elég merev, könnyen fel is lehet rakni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3031 üzenetére
Krusell bőrtokot. Karcolódni nem karcolódik, de a festék hajlamos lepattanni, elsősorban a kameragombról, de a burkolatról is esetemben például.
Más:
még mindig tapasztaltok hibákat a Marketben? Én azt vettem észre, hogy a háttérben történő programfrissítés hibátlanul megy EDGE-n és 3G-n, de a konkrét letöltés néha még akadozik, WLAN-on meg mintha nem is működne. Így most nem tudom, hogy még mindig a Marketben van-e a hiba, vagy ezúttal a CM6 rosszalkodik. -
Rickazoid
addikt
Na-na. Az ott csak a firmware régióját írja ki, a telefonét nem. Nekem is RTEU, pedig tudom, hogy a Deutsche Vodafone-tól származik (rajta van a dobozán, illetve a doboz nélkül is tudnám, hisz az eredeti szoftverben ott volt a Vodafone LIVE ikon, emellett német volt az alapnyelve és QWERTZ a billentyűzet).
A legpontosabb információt az IMEI szám nyújtja, abból is az első két karakter, a Reporting Body Identifier. Ennél pontosabbat nem találtam és ahogy írják vannak kivételek, pedig épp nemrég keresgéltem ez ügyben, hogy hogy lehet ezt kideríteni. Elvileg ezen az oldalon kérhetők információk az IMEI alapján, de az enyémre például nem tudott mit mondani, pedig nagyon sok helyen ezt az oldalt ajánlották. Ezen kívül ezt az oldalt találtam még, ami annyit tudott mondani, hogy Motorola Milestone/Droid, illetve hogy 35-tel kezdődik az IMEI, vagyis BABT - magyarul a britek hagyták jóvá, de ez a legelső link után kiderült.
Ha valaki tud ennél pontosabb információkat, az engem is érdekelne, csak úgy kíváncsiságból. -
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3008 üzenetére
Csak tippelek, de szerintem azt érti alatta, hogy nem lehet custom ROM-ot telepíteni. CyanogenMod is csak úgy működik, hogy a legfrissebb verziójú hivatalos ROM feltelepítése után egy .zip fájl az OpenRecovery alól futtatva kicseréli a telefonon található fájlokat módosított fájlokra, de csak ennyit tehet, illetve törölhet és hozzáadhat programokat. Nincs lehetőség arra, hogy egy komplett .sbf fájlt, vagyis egy teljes egyedi firmware-t készítsenek, illetve a bootloader nem enged ilyeneket települni.
Ettől függetlenül rootolás után szétcincálható a rendszer, ha tudja az ember hogy kell, de minden módosításnak határt szabnak a hivatalos firmware képességei. -
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #3003 üzenetére
Nekrofil? Aztaro**.. hogy jött ez a név?
A telefonról annyit, hogy tényleg megéri, se hardveres, se szoftveres gondjai nincsenek (a legfrissebb hivatalos ROM-mal legalábbis), stabil, maga a telefon masszív, nem akar szétesni, kényelmes kézben tartani, nem nehéz, mégis érzi az ember, hogy valami van a kezében. Viszont esztétikai hibákra hajlamos, többen is írták már, hogy a kameragombról spontán lepattog a festék, nekem már teljesen fehér.. így már nem néz ki rosszul, csak az átmenetkor fura. Ezen kívül nálam a burkolatról is lepattant két, egy-két mm-es helyen, egyik sincs összefüggésben leejtéssel. Ezek csak apró esztétikai hibák a legsúlyosabb hibái.
Illetve hetek kérdése és itt a hivatalos Froyo frissítés... legalábbis reméljük. -
Rickazoid
addikt
válasz
danaudio #2982 üzenetére
Itt egy komplett leírás, a linkelt oldalakon minden megtalálható, GOT és gyári fw is. Ott az OpenRecovery is, az tud kiosztást cserélni, úgy nem kell a firmware csere. És habár van jóval frissebb verzió is, azzal voltak gondok, például hazavágta a teljes billentyűzet felismerést Froyo CM6 ROM esetén, Eclairrel nem próbáltam. De a régebbi verzió nem Froyo buildek esetében jól működik. Viszont ott a nem GOT, hanem Androidiani OpenRecovery is. Friss, használható Eclair ROM esetén is és CM6 esetén is, illetve kijavították a billentyűzet hibáját okozó bugot benne (leszámítva azt, hogy CM6 esetében előbb kell elindítani a telefont és túlmenni a beállítás varázslón, majd utána újraindítani és kiosztást cserélni, mert kiosztásváltás után lefagy a varázsló, eddig ismeretlen okból).
-
Rickazoid
addikt
válasz
atomchicken #2966 üzenetére
Ha az IMEI 35-tel kezdődik, akkor biztosan európai, ha pedig QWERTY a billentyűzet, akkor ez is jó hozzá, de ha QWERTZ, akkor inkább a DACH kell neked.
-
Rickazoid
addikt
Alarm bug nincs már a 2.1 update1-ben (az egy kernel hiba volt, amit javítottak), az elinduló zenelejátszással személy szerint sose találkoztam, talán mert sose használtam az előre telepített lejátszót, nekem a TuneWiki jött be mindennapi használatra, ez volt szimpatikus, plusz a dalszövegek 70%-át megtalálta. érdemes másik programot keresni, a gyárit pedig rootolás után biztonsági mentés kíséretében eltávolítani, feltéve, hogy a lejátszó a probléma és nem az Android, de mindenesetre egy próbát megér. Ez biztonságosan megtehető, nem függ tőle a rendszer.
A GOT-féle 2.1 firmware egyébként nem olyan stabil, mint a gyári, de a legfrissebb CyanogenMod 6 már elég stabilnak tűnik, egyetlen hátránya, hogy az akku háromszor gyorsabban merül, illetve pár funkció hiányzik a kamerából, mint a widescreen képkészítés. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #2887 üzenetére
Gondolom szeretnek nagyon biztonságos megoldásokat használni, mint a 6-12 számjegyű, csak kisbetűkből és számokból álló jelszó...
Viszont a GOT Froyo-val egyre több gondot tapasztalok, 88 óra felett az uptime, szóval újraindulás többé már nincs, viszont a WLAN nagyon instabil lett, videózásra nem jó, bár a fényképek mintha világosabbak lennének, viszont mintha a Multitasking nem működne, ha átmegyek a böngészőből egy másik programra, vagy akár a főképernyőre, visszaváltásnál 10-ből 9-szer a böngésző újratölt, mintha egy mentett állapotból állna vissza. De játékok is bezáródnak a háttérben maguktól, akárcsak a GPS programok... de egyebek meg visszaállnak, bár nem tudom tényleg futottak-e, kezdem azt hinni, hogy nincs is multitasking a hagyományos értelemben.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #2885 üzenetére
Dolphin HD és Skyfire esetében azt írja, hogy nem támogatja a böngésző a Java kisalkalmazásokat. Mi a fenének egy weboldalra Java?
A java.com sem tudja tesztelni, Dolphin HD-re nem ad eredményt, de ahogy írja, nincs támogatás Androidra. És tényleg, csak próbálkozások vannak eddig.
Nem JavaScript, Java. -
Rickazoid
addikt
válasz
atomchicken #2879 üzenetére
20 MB körül tesz ki egy ikont a panelre, hogy kevés a memória, innentől nem fogad se SMS-t, se e-mailt.
Nálam 44,4 MB szabad, telepítve van többek közt MOTONAV (30,75 MB), Adobe Flash (12,4 MB), RockPlayer (12,31 MB), Maps (8,09 MB), Documents To Go (8,05 MB), majd 8 és 1 MB közt még 27 program, illetve ezek közül mind a telefonban van, van nagyjából ugyan ennyi 1 MB-nál kisebb, 3 pedig a microSD-n, ezek 2,5 MB-ot foglalnak a telefonon, összesen ~160 MB van a belső memóriában. -
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
atomchicken #2863 üzenetére
Okosat nem tudok rá mondani, nekem sose sikerült összehozni, a telepítés után valamit lehet kéne még csinálni, de igazából sehol nincs konkrét leírás ehhez, egyszerűen kéne működnie. De több helyen is írják, hogy nincs rá garancia, még a régebbieknél is, ahol párszáz parancsot ki kell adni hozzá. Fura egy dolog, mert az nem egy program, hanem egy halom áthelyezés és szimbolikus link, ha jól értelmezem.
Annyit tudok mondani, hogy ha nagyon nem elég a memória (sosem az, főleg hogy 20 MB alatt SMS-t se fogad a telefon), akkor a memhack-et telepítsd, azzal kapsz némi plusz tárhelyet, 20-30 MB-ot biztosan, lehet többet is. -
Rickazoid
addikt
Próbáld meg beírni ezt a kódot: *2767*3855#
Sose próbáltam, de elvileg ez töröl mindent majd újratelepíti a gyári firmwaret. Ez nem a factory reset parancs, az csak töröl. Legyen feltöltve az akku, mert ez nem megszakítható folyamat és valószínűleg nem is lehet közben tölteni. -
Rickazoid
addikt
A GOT-féle ROM-mal nem árt vigyázni. Előbb csináltam egy videót, majd egy perccel a leállítása után valami fura, magas zümmögő hangot adott ki a telefon, egy PC-s hibajelzés jutott róla eszembe, amikor minden összeomlik és csak sípol a gép. Egyből kivettem az akkut, nem tudom mi lehetett. A nagyobb baj, hogy meg lehet ismételni, újabb videó után ismét ezt produkálta.
-
Rickazoid
addikt
válasz
atomchicken #2836 üzenetére
A kijelző gorilla glass? Mindenesetre én vettem egy Krussel bőrtokot és egy erre szabott kijelzővédő fóliát hozzá, ennyi óvatosságot megér egy ilyen kaliberű telefon.
A linkelt a legújabb hivatalos firmware, igen (illetve van még egy később kiadott azt hiszem olasz, de nincs benne újítás, csak lokalizációs módosítás), illetve a linkelt GOT-féle OR működik vele is, csak a firmware-re vonatkozó részeit nem szabad összetéveszteni a nem hivatalos 2.2.1-es funkciókkal, mert nem kompatibilisek.(#2837) addamka: na igen, ott a GOT-féle béta és a CyanogenMod Froyo még az előző kernellel, de egyik se tekinthető stabilnak, előbbi felzabálja nekem az akkut, naponta legalább háromszor kell töltenem, utóbbi meg instabil és pár funkciója nem megy, mint a kamera egy halom beállítása. Aki nincs kísérletező kedvében, annak nem ajánlott egyik sem, mivel okozhatnak kellemetlen meglepetéseket.
-
Rickazoid
addikt
Egyetlen linket találtam hirtelen, ami elvileg jó, nyugat-európai térképekkel, de 1,6 GB, szóval nem töltöttem le megnézni. Gondolom van benne pár térkép, viszont a Motorola oldaláról származik és a fórumban azt írták ezzel működik, tehát bízunk benne, hogy ezt keresed. Ha gondolod, nézd meg: http://www.motorola.com/staticfiles/Support/DE-DE/motonav/sdcard/motonav.zip
Update:
Megtaláltam, hogy hol érhető el a legtöbb tartalom, szintén a Motorola fórumain: https://supportforums.motorola.com/thread/29981?start=0&tstart=0. Az első hsz-hez csatolt dokumentumban ott vannak a linkek. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #2812 üzenetére
Régebbi verziók alatt állandó volt egy alarm bug, vagyis az ébresztés elfelejtett ébreszteni, illetve a telefon nem tudott felébredni az ébresztés miatt, veled együtt elaludt. A Wifi problémáiról meg ezer helyen írnak, hogy nem minden routert lát.
A megmaradó háttérképre valakinek tippje? Tegnap este lecseréltem egy Live Wallpaperre, de pár perc múlva megint viszont láttam a régebbit.
Megjegyzem a GOT-féle ROM nagyon nem jól megy 550 MHz-en, a programok akadoznak, például az Angry Bird mint egy stop motion videó fut rajta időnként. Overclock needed, remélhetőleg a hivatalos majd 550 MHz-en is gyorsabban fut. -
Rickazoid
addikt
Az Eclair alatti Motonav elfut Froyon, amúgy nem valószínű, hogy magasabb verziójú lenne, mint a Droidba telepített.
Mellesleg sose értem az ilyen itt ez, ott az dolgokat, egy operációs rendszer esetében meg lehet csinálni, hogy tudjon ezen is és a Droidon is működni, ezzel kellett volna kezdeniük és akkor nekünk is lenne Froyonk. Most ha ki is adnak egyet, de az megint teli lesz bugokkal, akkor meg lehet majd várni a hibajavítást, már ha egyáltalán valaha is lesz olyan.
A motohome alatt szerintem a MotoBlurt érted, de eredetileg is anélkül érkezett a Milestone, akkor nem érezte szükségét a Motorola, hogy rárakja erre.(#2795) Konflikt: működik a Market, bár néha nem indul el egyből a letöltés, ezt egy ideje már tapasztalom különböző ROM-ok alatt, viszont ha valamelyik fizetősre váltok, akkor ott nincs ilyen gond.
Kicsit más:
Hol tárolja a telefon a háttérképeket? Egyszer már láttam olyat, hogy egy CyanogenMod felrakása után megmaradt a háttérkép, de azt hittem ez a Nandroid restore miatt van, hogy kihagytak belőle valamit, de most Factory Reset és a GOT-féle firmware telepítése után is visszakaptam a háttérképemet, nem default állt be. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #2786 üzenetére
Tényleg? Azt hittem ez csak egy Windows-os kliens telepítése után működik, de köszi, megnézem és kipróbálom a dolgot, bár FTP kapcsolattal eddig is el tudtam érni, csak most hétvégén nem voltam itthon.
Más: tapasztalt valaki olyat egy bármilyen firmware frissítés után, hogy a Marketről származó, de elmentett vagy kimásolt, majd visszaállított, visszatelepített programokat a Market vagy nem ismerte fel telepítettként, vagy egy örökös Installing jelzővel látta el és sehogy nem lehetett megszüntetni? Én most ezt tapasztaltam, egyetlen program kivételével mindnél sikerült megszüntetnem törléssel, majd újbóli letöltéssel, de lehet csinálok egy hard resetet és letöltetem Marketből az összeset újra, csak sajnos ez egy óráig is eltartott legutóbb, pedig talán ha 40 MB-nyi programról van szó.
Viszont jó hír, hogy eddig stabilnak bizonyult a GOT-féle Froyo, a főképernyő néha egy igényesebb program futtatása után (Angry Birds, NDrive) fél percig nem reagál és csak ez után tölti vissza az ikonokat, meg volt néhány force close szükséges állapota is egy-két rendszerprogramnak, de összességében véve stabilabb, mint az eddigi próbálkozások. -
Rickazoid
addikt
válasz
Konflikt #2782 üzenetére
Market megy, elérhető, letöltést még nem próbáltam, mert túlléptem az adatkapcsolatom korlátját, de Wifin megnézem este, ha hazaértem.
A memóriakártya olvasó mód nem működik, gondolom azért, mert az Android nem engedi lecsatolni, még a menüben található umount parancs segítségével sem, egy darabig dolgozik rajta, de felcsatolva marad, memory card access módban is hozzáférek a telefonról, de gépről nem.
A Phone Portal funkciót nem próbáltam, mert Arch Linuxot használok a gépemen. -
Rickazoid
addikt
válasz
bejmuller #2777 üzenetére
Én is próbálgatom, gyorsabb, de nem érzek több javulást, a főképernyőről eltűnt az a funkció, hogy ha kihúzom egy program ikonját a főképernyő kukájára és ott tartom, akkor bejön az adott program törlésének képernyője, ami nagyon hasznos... volt. Benchmark szerint 1 GHz-re húzott processzorral 60-as vsel mellett kaptam 1363 pontot a Quadrant Standardtól.
Összekaphatná már végre magát a Motorola, mert az ő sara, hogy nincs még használható firmware, pedig csak egy nyomorult GSM verziót kéne csinálniuk a Droid firmware-jéből, nem értem mi tart ezen fél évig nekik.
A hackerek napok alatt megcsinálják azt, ami a Motorolának két-három hét, pedig az ottaniakat ezért fizetik.
Amúgy a 3D-s galéria rajta van, ahogy a frissített Launcher is. Előbbi szart se ér, sokkal gyorsabb processzor és sokkal több RAM kéne a működéséhez, esetleg némi optimalizáció, személy szerint szedem is le, hogy visszarakjam a régit, ahogy azt eddig minden CM6 alatt kénytelen voltam eljátszani, nem értem miért erőltetik, ha egyszer iszonyú lassú.
Illetve a memory card access nem működik, felcsatolva marad a microSD, mármint a telefonon, nem is lehet leválasztani unmounttal se, egy darabig processing-et ír, majd visszaáll.
A videó max felbontása továbbra is 720x480, a hivatalosig lehet nem kapunk HD-t, de legalább ismét van Widescreen mód a képeknél, ami a CM6 verziókból hiányzott.
Szerencsére a /data/app tartalmának microSD-re másolása, majd visszamásolása gond nélkül működött, egy-két programot kellett csak újratelepíteni, mint a HandcentSMS-t vagy a RockPlayert.
Többet nem tudok mondani, késő van már ehhez.
Ettől függetlenül jól összehozták, ha egyszer megszerzik a végleges, stabil verziót, atomstabil rendszert fognak alkotni lehet. -
Rickazoid
addikt
Enyém is. Akkor.. nem tudom. Lehet olyan régen használok CyanogenModot, hogy már nem emlékszem, mi van az hivatalos ROM menüjében. Mindenesetre annyi biztos, hogy abban is lehet a háttérben történő adatkapcsolatot tiltani/engedélyezni, a Settings - Accounts & sync - Background data menüpontban. Azt még megnézheted, de több tippem nincs.
-
Rickazoid
addikt
Nem lehet, hogy nincs bekapcsolva az adatkapcsolat? Settings - Wireless & network - Mobile networks - Data enabled. Amúgy itt van a Use only 2G networks is.
Flight mód (Airplane mode) kapcsolása pedig a bekapcsoló gomb hosszan, majd egy megjelenő menüből lehet kiválasztani. -
Rickazoid
addikt
válasz
Phoenix0523 #2743 üzenetére
Az a mágnes erősségétől függ. Ha nem kelt zavart az elektronika semelyik részében, akkor nem. De én nem játszanék ilyesmivel, mert ez nekem gyanús, ha ráveszi a telefont, hogy fektetett módba lépjen, valamit befolyásol rajta, viszont nem tudok róla, hogy lenne ilyen mágnesre aktiválódó funkció, mint a Blackberry-k kijelző lekapcsolása a mágneses tokjukra, úgy tudom ezt a Dock funkciót a dokkra csatlakozás aktiválja csak (vagy egy program).
(#2740) domedee: két Milestone esetében a leggyorsabb a Nandroid backup az egyiken, fájlok másolása a másik memóriakártyájára, majd Nandroid restore azon. Így a teljes rendszert átviheted, vagy csak a programokat, adatokat és beállításokat, de ehhez ugyan az az Android verzió kell mindkettőn.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Használt realme 9 pro+ mobiltelefon (256 GB-os model)
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest