Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mono25
csendes tag
Ez szép és jó, de még Budapesten is sok helyen ha fizetni akarok kártyával csak 1000 Ft. felett engedik. Közepes méretű boltok is, főként a magyar üzletláncokban. Az egyik csepeli Sparban rendszeresen kérik a személyit is, pedig 2-3 ezer forintnál többet nem szoktam fizetni. Jah és persze az "érintős fizetésről" beszélek. Mobiltárcás fizetéssel meg kb. hülyének néztek az egyik Intersparban. Sok pénztáros mikor simán csak kártyával fizetnék még arra is húzzák a szájukat.
-
MrSealRD
veterán
Még soha az életben nem tapasztaltam még sem 1000Ft-os limitet, sem a személyi elkérését. Utóbbi ráadásul szabálytalan, mert ők nem hatóság, nem kérhetik el. A kártyás fizetést sem tagadhatják meg ha nem adod át a személyidet, mert nem így működik a rendszer... Ezek többnyire hülyék. Az 1000Ft-s limitet pedig a jutalék miatt alkalmazzák szerintem. Elég fillérb.szó hozzáállás...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Béééla
őstag
Mert krvanagy költsége és sápja van egy ilyen terminálnak. Ha a bank nem számolna föl annyit érte, amennyit, lenne több helyen.
Én mellé a mobilos paypass-terminált és az elektronikus számlát/blokkot is erőltetném. Egy csomó telefon működhetne önmagában terminálként, egy bluetoothos kártyaolvasóval meg paypass nélküli csipes-csíkos kártya se gond.
[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
őstag
Én ilyen feliratnál mosolyogva közlöm, hogy akár egy zsömlét is fizethetek kártyával és a kereskedő nem hozhat limitet. Az egyik üzletben a tulaj volt a kasszánál és kikelt magából, hogy azt csinál az üzletében amit akar, én meg felvilágosítottam, hogy csak a pos terminált kihelyező bankot kell értesítenem, ők rejtve kijönnek ellenőrizni. Ha csak a feliratot meglátják, már akkor leszedetik, ha próbavásárlásnál megtagadják tőlük a kártyás fizetés lehetőségét, és nincs technikai akadály, akkor viszik a terminált, kötbéreznek és szerződést bontanak.
-
Gusztáv
addikt
Pedig valahol érthető a dolog, mert a kisebb forgalmú helyekkel olyan szerződést kötnek a terminál társaságok, hogy tranzakciókként x Ft. Itt tényleg előállhat olyan esett, hogy kisebb az árrés, mint a kártyás fizetés költsége.
Itt mondjuk simán tudna a magyar állam segíteni, ha az egyik állami bank kínálna ezeknek a kis cégeknek terminált reális költséggel, persze ez nem jut eszükbe.Laci
-
őstag
Igazad van ebben. Különben Magyarországon elég magas a kártyás fizetésen a boltok jutaléka, ezért terjed lassan. De ez nem mentesíti az elfogadót a bankkal kötött szerződés betartására. Más az ha megkér, hogy ha tudok fizessek készpénzzel, mint az, hogy kategorikusan tiltja.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ismeros akart nfc-s mobiltelefonnal supershop kartyas pontjaibol (oda van ravezetve) fizetni. Hat eleg hosszu procedura volt... es nem mondhatta, hogy jo akkro mashogy, mert arra volt akcio, hogy csak igy hasznalva duplan szamitanak a pontjai. Az egesz uzletet pot-oktatasra kuldtek, mert nem volt egy ember se, aki telefonos segitseg nelkul vegig tudta volna vinni a tranzakciot...
-
HXY
addikt
Erről mit lehet tudni, hogy áll a számláló?
http://mobilarena.hu/kerdoiv/masterpass_teszteloi_kerdoiv.html -
Chal
addikt
Jó dolog a paypass, rendszeresen használom, de szerintem a mögöttes folyamatok inkább az ütősek benne, nem az érintős dolog, és szerintem főképp üzleti oldalról van megoldva, nem technikairól. Tulképpen egy nagyon gyors fizetési megoldást kínál, tapasztalataim szerint SOKKAL gyorsabb mint a készpénz. Az emberek nagy részének ebből az jön le, hogy biztos az érintés miatt (és sajnos az összes Paypass/Paywave marketinganyag is erre erősít rá), pedig dehogy.
Azt gondolom bármilyen műszaki beállítottságú ember belátja, hogy egy olvasóba dugott kártyát vagy egy NFC chipet kiolvasni nem akkora nagy dolog, hogy jelentős időeltérés legyen a kettő között. Persze nyilván van, hiszen be kell dugni, de pár másodpercről beszélünk itt, szóval egyáltalán nem akkora időről ami egy NFC-s meg egy mágnescsíkos/chipes lehúzásos fizetés között van a valóságban.
A trükk szerintem abban van, hogy Paypass/Paywave esetén nem történik semmilyen online ellenőrzés. Egyszerűen technikailag is képtelenség a dolog, hiszen a ledek felvillanása meg a csippanás után AZONNAL távozhatok, a trazkació elfogadásra kerül. Nyilván offline történik valamilyen alap ellenőrzés (valid e az NFC-ben levő kód, etc..), aztán utólag beszéli le a terminál a központi rendszerrel a tranzakciót, de addigra a vevő nincs már ott. Gondolom ezért van az 5000Ft-os limit is, mert azt mondják a bankok hogy ennyit még benyelnek ha visszaélés történik.
Van erről egyébként valakinek bővebb infója? Mert csak a tapasztalatok alapján tippelem a fentieket (illetve nehezen bírom elképzelni hogy máshogy működne).
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
Valószínűleg történik ellenőrzés, csak például gyorsításként csak az identitásodat ellenőrzi le amikor csippantasz, majd utána bonyolítja le a tranzakciót, mikor már a fél hitelesítve van. Nem hinném, hogy a bank aktívan támaszkodna a mágnescsíkra (lol...) vagy a csipre a tranzakció érvényességének megállapításához, hanem csak identifikálja a felet, és bankon belül pörögnek a bitek ezerrel, majd amikor rábólint, visszaküldi hogy ACK, mehet a tranzakció. Ebből pár pillanatra kell a kártya, szerintem csak dísznek van, hogy végig bedugva "kell" lennie a kártyának.
Bélabá
-
Chal
addikt
Ugyanazt mondjuk
Én azzal egészítettem ki (csak más szavakkal), hogy szerintem NFC (Paypass/Paywave) estén nem várja meg a terminál az ACK-t, hanem egyből a leolvasás után sikeresnek jelzi a tranzakciót. Emiatt nem kell megvárnod az adatkapcsolat felépülését, és a választ. Ezért van rajta az 5 (vagy 3?) ezer forintos limit is, ekkora kockázat belefér nekik. Sőt, azt is simán el tudom képzelni hogy nincs semmilyen ACK. Alkalmazás szinten akár egyirányú is lehet a dolog, hiszen miért kéne a kereskedőt 30-60 sec-el a vevő távozása után azzal stresszelni hogy elutasításra került a tranzakció?
Szóval a sebessége szerintem inkább üzletpolitikai döntés eredménye, és nem technológiai, de tényleg csak találgatok, sajnos nem találtam erre vonatkozó megerősítést sehol, mindenhol csak a marketingszöveg megy, ami szerint azért ilyen veszett gyors mert érintős
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
szerintem NFC (Paypass/Paywave) estén nem várja meg a terminál az ACK-t, hanem egyből a leolvasás után sikeresnek jelzi a tranzakciót. Emiatt nem kell megvárnod az adatkapcsolat felépülését, és a választ. Ezért van rajta az 5 (vagy 3?) ezer forintos limit is, ekkora kockázat belefér nekik
Ezért vagyok kíváncsi rá, hogy 5ezer felett hogy/mikor kér PIN-t
Kipróbálnám, de se mobiltárca, se paypassos kártyám.Bélabá
-
MrSealRD
veterán
Fizettem már PayPass-al 5K felett. Pin kód aztán van valami kommunikáció... De azért láttam már olyat is, hogy terminál függő volt a felhasználás. Chipes AMEX kártya használata sem egyforma. Van amikor pin kód, van amikor nincs pin csak OK gomb + aláírás. De előfordult, hogy a pénztáros nem íratta alá velem a bizonylatot...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HXY
addikt
Valakit értesítettk már: [link] ?
http://mobilarena.hu/kerdoiv/masterpass_teszteloi_kerdoiv.html
-
UHHH
senior tag
megjott az sd kari, hurraaaa,koszi
-
HXY
addikt