- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
tényleg van mire, hisz még a bilinear filter születését még úgy nagyjából se tudtad betájolni időben. kevés volt az a kis edit - jobb lenne, ha örökké lehetne a hozzászólásokat módosítani, akkor legalább nem égtél volna be ennyire
sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám
-
Pikari
veterán
nagyon nem. itt a textúracímző egységek izzanak, amikkel a gimp a textúrákat címzi (és filtereli) az effekteléshez. x86on ezen egységek hiánya a szűk keresztmetszet (csak néhány tízmilliót tudsz belőle másodpercenként), a gpu viszont hardveresen tudja (nem is csoda, hisz erre lett tervezve)
-
Pikari
veterán
kb. egy éve minden AMD grafikus kártya driver csomag
na ja, jó sokra mész vele, ha az intel részesedése több, mint 50%
ráadásul az userek fel se rakják a drivereket, használják, amit az oprendszer felrak. azokban pedig általában nemhogy opencl, még opengl sincs. sajnos. ilyen reprezentációra azért ne akarj komoly szoftvert alapozni. vagy hát felőlem akarhatsz, nem vagyok én neked se urad, se parancsolód, te egy szabad ember vagy, azt írsz arra/úgy/akkor, amit akarsz :3Hát hogy hiába is prezentálják számára a(z egyszerűen ellenőrízhető) tényeket, csak fújja tovább ugyanazt a szöveget...
várj, kitalálom!
biztos azért nincs most igazam (dehogynincs), mert akkor igazam volt a simdről (természetesen), és az ottani hozzászólók fele annyira okos, hogy nem tudta hogy van 64 bitesnél szélesebb float, és ki akarta dobni a több magot a SIMD kedvéért? mert ha simd van, akkor minek több mag? mert ő annyira okos? hát, mit mondhatnék. most megfogtál. tüneményes. (nem
)
Muris, hogy a HSA-ra inkább nem reagáltál
engedd meg, hogy erre a felvetésedre a következőképp reagálhassak:
Mórickát, a zsidó iskola tanulóját felszóllítja a rabbi:
-Móricka, mondd el nekem, hogy mennyi az idő - majd elétesz egy órát
-Fél 10 lesz 5 perc múlva - válaszolja a nebuló
erre a rabbi írtózatosan fejbevágja Mórickát a botjával.
Te szamár - üvölti a rabbi - nem az számít, hogy mi lesz, hanem hogy mi van!DDR3-1600 rammal, 2 csatornás memóriavezérlővel ~25 GB/s a sávszél... Ez ma már átlagos, de vannak gyorsabbak is.
ez pedig hazugság. ha azzal számolunk, hogy manapság még vígan kaphatók DDR2-es masinák is, 1 csatornásak is, ráadásul desktopon 5 évente cserélnek gépet, akkor nem kell sok ész ahhoz, hogy az ember kiszámolja, hogy 25gb/s-es sávszélt max a gépek 10%-a bír kiköhögni, a többi ennél jóval kevesebb.egy kis gondolkodás neked se ártana, fiam (no offense
)
-
Pikari
veterán
hiába. a memóriasávszélesség kinyírja. míg egy 9800pro esetében a kari rendelkezésére áll egy teljes 20 gbyte/sec-es keret, addig egy desktop gép esetén ez 6-14 gbyte/sec csak, amiből még a háttérben osztozkodni kell a szoftverrel, és az operációs rendszerrel is.
ez sajnos ennyi. ezen a ponton elbukik a koncepció.
-
Pikari
veterán
nagyon szívesen gondolkodnék máshogy a gpgpu koncepcióról, ha nem tőlem várná el a világ, hogy lapátoljam bele a szart. döntésem értelmében tehát nem is fogom. és az ellenkezőjéről nem is tud meggyőzni senki. kivéve, ha egyszercsak hirtelen bebootol a gpu-n a linux, vagy a windows. onnantól kezdve viszont az egység már nem gpu lesz, hanem cpu.
esetleg akkor még hajlanék a dologra, ha legalább normális compiler lenne rá. de annak megint nincs értelme... kattintgasson vissza a cpura szerencsétlen runtime minden alkalommal, amikor egy dll-t akarok hívni? nevetséges.
részemről mehet az abortusz.
-
Pikari
veterán
csalóka. 2006ban írtam egy DOF-ot (depth of field). az az algoritmus azóta is ugyanaz, és azt használtam. úgy írtam meg, hogy néhány éven belül biztos mindenhol remekül fog menni.
1024x768as felbontásban titanium4200on futott anno olyan 40 fps-en, radeon 9800pro-n pedig olyan 110 fps-en (igen, a képen más dolgok is vannak, szóval kép, etc etc).
ez így mind szép és jó volt. aztán most, 2012-őt írunk. ugyanez az algoritmus az alaplapra integrált ati kártyákkal bír kb 30 fps-t mozdulni. prociba integrált intel kártyákkal pedig 3 fps-t. igen, tényleg 3. megszámoltamszerintem az, hogy mostantól van egy olyan egységünk, amivel kurvagyorsan lehet gyököt vonni meg sinust számítani 1 millió floatra olyan esetekben, amikor amúgy a memóriát se nagyon kell átmaszogni a program memóriaterületéből a drivernek, az nem egy olyan hatalmas fegyvertény annak függvényében, hogy a programok 99,99%-a nem így működik, és a maradék 0,01% esetben pedig a használata annyira kényelmetlen, hogy az ember inkább megcsonkítja magát, csak ne kelljen használnia.
-
Pikari
veterán
így van.
de vajh hány olyan programozó van, aki
-elhatárolódik attól, hogy meghívjon egy egyszerű createthreadot?
-elhatárolódik attól, hogy egy, a programjától teljesen elszeparált, ellopható, valós időben lefordítani szűkséges, limitált, a pc-k jó ha kb 5%-ára feltelepített runtimeot igénylő, a szoftver többi részével kohézívan még csak a neumann elveket teljesíteni sem képes, 0 reputációval rendelkező, hónaljszagú progagandával már vagy 4 éve sikertelenül hirdetett, nehezen kezelhető, nem mainstream, így minden eddigi konvencióval inkompatibilis, inkonzisztens, inkompatibilis, nehézkes eljárást használjon?
-
Pikari
veterán
igen, ezért is löktem be könnyelműen a 8 wattot. ha kevesebb lenne, akkor az már a magonkénti telejsítményt nagyon-nagyon megsínylené.
dtracer:
egy saját szoftver miatt lenne számomra előnyös, ha ehhez hasonló arhitektúrák lennének.
a számítás - véleményem szerint - soha sem fog áttevődni gpura. ennek számos oka van. az egyik legnagyobb baj, hogy
-a gpu a rendszer szempontjából nem kohézív, így nem felel meg sem a kényelmes programozás, sem a normál algoritmizálás kritériumainak
-bugos, csak driveren keresztül és lassan elérhető, nem lehet csak úgy hivogatni, mert az is órajelek tízezreit konzumálja el
-a trend inkább ellentétes: egyre gyengébb a gpu (igp) a processzorhoz képest. az igp már csak egyfajta szűkséges parazitává degradálódott, ami a processzor része lett.az igp-k gyakorlatilag nem fejlődnek.
-az igp is csak a rendszermemórián ül már: a megnövekedett teljesítményt leginkább a megnövekedett memóriasávszélességnek köszönhetjük. így viszont, hogy egy helyről kajálnak, ennek sincs sok értelme.
összességében én elvetett ötletnek találom a teljes gpgpu koncepciót.
és az ipar is, hisz értékelhető mennyiségű realibilis produktum ezen koncepcióra még nem született. -
Pikari
veterán
válasz
Peetee(tm) #12 üzenetére
engem egy sima monolitikus proci hozna lázba desktopra, kezdetben 16 maggal, 3 ghz-n
-
Pikari
veterán
felesleges. a cpura kéne gyúrni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest