Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Johnny Cage

addikt

válasz Cathfaern #142 üzenetére

"Ennél sokkal egyszerűbb és racionálisabb megoldás, hogy egy menübe kell keresgélni, amit alapvetően nem is az én elveim szerint rendez be, hanem nekem kell átrendezni, plusz időnként karbantartani."

egyrészt nem a gyorskeresőt kritizáltam, hanem az előtte megjelent "újításokat", pl. az XP alapbeállított, újrastruktúrált start menüjét (ami csak bonyolultabb lett, jobb nem). a kereső konkrétan az első hasznos újítása a start menünek a win95 óta. magánvélemény volt, hogy én gyorsabb vagyok a saját beállítású mappastruktúrámmal, tallózva. (de mi van akkor, ha teszem azt nem tudod, hogy pontosan mit keresel? egy kaotikus mappakáoszt kell végigpásztáznod.. én ennek az elrendezését okosítottam volna meg valahogy. biztos vannak okos emberek a microsoft-nál, akik ki tudtak volna találni erre egy - legalább - félautomata megoldást. emellett simán elfér egy smart-kereső.)

ha például bevezették volna a programok címkézését és telepítéssel automatikusan kategorizálva lennének a programok, jóval átláthatóbb struktúrája lenne a start menünek. emellett még bőven elfér(ne) a keresősáv is.

"Ezen felül még fellép a moonman által is említett becsukódós probléma."

és mibe telik újra ráállni? 0.2 másodpercbe? mindegy, ez egy felesleges vita, szerintem nem mondunk ellent egymásnak, mert a keresőt én is hasznos dolognak tartom. (az az én egyéni preferenciám, hogy szívesebben tallózok egérrel egy átlátható mappastruktúrában, mint gépelgetek.. pl. ha hirtelen nem jut eszembe a pontos neve annak, amit keresek, tallózással akkor is gyorsan megtalálom.)

• Johnny Cage

addikt

én kiválóan elvagyok a win95/98 klasszik start menüvel/tálcával/gyorsindítós eszköztárral. puritán, egyszerű, átlátható. + vannak apró trükkök, hogyan gyorsítsd a tallózást start menüben (pl. a showmenudelay=0) és villámgyors leszel (sokkal gyorsabban ráállok a keresett programra, mint ahogy begépelném). persze én abból indulok ki, hogy csak és kizárólag azokat a programokat vagy parancsikonokat hagyom meg start menüben, amire tényleg szükségem van, de nincs szükségem rájuk olyan gyakran, mint egy browser-re vagy e-mail kliensre (mert azoknak a gyorsindításban a helyük). minden más szemetet, uninstall-ra mutató parancsikont, dokumentációt, felesleges hülyeségeket, amit a vezérlőpultból (programok telepítése/törlése) vagy a vinyóról ugyanúgy elérek (vagy soha nem kattintok rá, pl. tegye fel a kezét, aki license dokumentációkat olvasgat), törlöm, mert csak teleszemeteli a start menümet.

ezt a menüt lehetett volna egy olyan irányba fejleszteni, hogy pl. címkézni a feltelepítendő programokat, hogy a start menü automatikusan kategorizálhassa őket.. olyan nagy science ez, hogy senkinek nem jutott eszébe a microsoft-nál? esetleg tanítható kategorizálás? teljesen logikus funkció, rendet tenne a kaotikusan, random elhelyezett program mappák között. de a microsoft valamiért mindig inkább a felesleges újradizájnolás mellett döntött, amitől a start általában csak átláthatatlanabb lett és nem jobb.. ez a baj az ilyen nagy volumenű prodzsektekkel, hogy kutatásokra, statisztikákra, focus group-ra alapoznak és soha nem a legegyszerűbb, legracionálisabb ötleteket választják.

persze, van egyfajta nyomás a microsoft felé az újításra, csak pont arrafelé népszerű ez a szlogen: if it ain't broken, don't fix it.

• Johnny Cage

addikt

válasz moonman #41 üzenetére

az elsőt is lehet okosan használni:

fél másodperc alatt bármit megtalálok és fel sem kell emelnem a kezemet az egérről. ha a júzer nem tart rendet a rendszerén, a káosztól semmilyen "forradalmi" találmány nem fogja megmenteni.

Új hozzászólás Aktív témák