- Fotók, videók mobillal
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
spirit007
senior tag
válasz
dajkopali #65 üzenetére
"ha ez a téma előkerül, mindig arra gondolok, hogy itt nem informatikai, hanem inkább generációs problémáról van szó"
Pontosan!
Tudod vannak akik kaptak nevelést:
- otthon, következetesen
- vannak akik az utcán nőttek fel - következményekkel
-és vannak a digitális világban felnövők - következmények nélkülJózan ésszel látható, az első kettő után mekkora a szakadék
-
Egon
nagyúr
válasz
dajkopali #63 üzenetére
Erre csak két dolgot mondanék.
1. Nehezen tudom elképzelni (hiszen a saját szememmel látok egy tucat ún. "tömegfelhasználót" nap mint nap), hogy az egyszeri júzernek a gépelés kényelmesebb lenne, mint az egerészés. Az egyszeri júzer úgy böngészik, hogy szinte nem nyúl a billentyűzethez, csak kattintgat. Amikor befejezi a böngészést, és elindítana valami programot, kényelmetlen eldobni az egeret, és billentyűzethez nyúlni - még akkor is, ha az utóbbi szignifikánsan hatékonyabb lehet.
2. Most őszintén: meddig tartana/tartott volna az MS-nek, ha beledobna/beledobott volna egy igazi klasszik típusú Start menüt (ahogy az XP-ben még benne volt), ezekbe az új generációs oprendszerekbe? Semeddig. Pedig akkor senki sem sír(hat)na. Ez ilyen egyszerű. -
buherton
őstag
válasz
dajkopali #63 üzenetére
+1
Én sem nagyon nem szeretem a változásokat. MSN 2011-et csak azért tettem fel mert a 2009 teljesen meghülyült, és nem engedett be. Miután rájöttem hogy hogyan lehet visszavarázsolni a 2009-ben megszokott nézetet, rögtön megbarátkoztam az újjal. Win8-nál ha ugyanúgy lesz lehetőség valamilyen Start menühöz hasonlóra, akkor annak borzasztóan fogok örülni.
-
sh4d0w
félisten
válasz
dajkopali #63 üzenetére
Nagyrészt egyetértek Veled, de abban, hogy a geekek igényei ki vannak elégítve, nem. Már a WinXP-nél is hiányoltam, hogy saját magam választhassam ki a telepítendő rendszerkomponenseket és ez a helyzet azóta sem változott. Egyértelműen felmegy egy csomó olyan cucc, amire semmi szükségem nincs és egészen biztosan nem is lesz. Miért nem kapom meg a választás lehetőségét? (Egyébként ez a probléma a user-friendly Linux-rendszerekre is igaz - Ubuntura, Linux Mintre, de még a 6-os Debiant is el tudom úgy indítani, hogy felteszi a szokásos Ubuntus kérdéseket, oszt viszlát.)
-
törölt tag
válasz
dajkopali #63 üzenetére
Microsoft, meggondolatlanul vágna bele olyan fejlesztésekbe, melyek épp a tömegesen használt termékeit illetik
meggondolatlanul soha, viszont tévedni azért ők is szoktak (egyesek szerint minden operációs rendszerük egy tévedés). annyira nem vagyok biztos benne, h az érintőképernyőre optimalizált felületettel a desktop használókat megnyerik. ezzel kapcsolatosan is csak akkor követnek el nagy hibát, ha nem adnak könnyű választási/beállítási lehetőséget.
egyébként amióta megláttam az elsőre miniszterelnöki szinten böszmének tűnő kígyóbőrös felületüket (próbálni nem próbáltam), azon agyalok, mit lehet kihozni belőle a régi ikonok helyett. ha pl. nyíllal de inkább valamilyen egérmozdulattal (álá gestures) lehet lapozni, és csoportosítani az ikonokat egy-egy felületre, akkor még lehet használni is fogom.
monnyuk a tálca rész nem tudom mennyire marad, de ez a funkció nekem az pl. nemhogy hiányozna, de melózni sem tudnék nélküle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest