- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Parallaxis #353 üzenetére
Desktop ként milrt nem? Én eltettem az asztalit, ill. Winserver2012-ttőt feltettem, és htpc-ként üzemel.
Core2duo e6400 van benne. -
dejaris
addikt
válasz
Parallaxis #351 üzenetére
A teljesitmeny nem minden.
-
bendzso
senior tag
válasz
Parallaxis #339 üzenetére
Igen, de az Haswell, a Surface Pro-ban meg még Ivy Bridge van. Illetve azok minimális terheléssel bírnak 10-11 órát, úgy meg 6 órát a Surface Pro is kibír.
-
bon
őstag
válasz
Parallaxis #337 üzenetére
Nem hiszem, hogy corei5-ös procival 8-10 órára lennének képesek a nevesebb tabletek.
-
orbano
félisten
válasz
Parallaxis #291 üzenetére
egyelőre a sigma photo pro miatt meg van kötve a kezem. abban bízom, hogy esetleg készül majd plugin a RAW file kezelésére, addig szívás
egyébként maximálisan egyetértek. mondjuk a windowszal sem lenne gondom, ezért is létminimum a wacom digitizer. azzal azért nem olyan vészes (tablet témában 12" 1400x1050-en szocializálódtam windows xp-vel)
(gondolom a sima MAC-es programok nem futnak ipaden)
-
orbano
félisten
válasz
Parallaxis #261 üzenetére
alap dolgok kellenek: forgatás, WB, vágás, tónus, kontraszt, stb. ezért is tetszik ennek a f*stalicskának a kijelzője. bár leetne ilyen színhűséggel mondjuk retina
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #261 üzenetére
attól függ pl képszerkesztés mit fed. forgatás kivágás ezen is bőven menne
a másik véglethez meg már nem ártana ha lenne a specifikációban olyan sor ami tartalmazza a wacom szót
-
rudi
nagyúr
válasz
Parallaxis #202 üzenetére
Minden cég folyamatosan ezt csinálja. Mert egyszerűen az Intel folyamatosan tolja fölfelé a nagy tételben vásárolható processzorainak órajelét azonos ár és azonos fogyasztás mellett. No nem mintha ennek a CPU szinten +300 MHz-nek GPU szinten meg +100 MHz-nek túl nagy gyakorlati jelentősége lenne. Mondjuk az előző generációban 2 lépéssel emeltek ennyit: i5-3217U->3337U->3437U. Hidd el, baromira rendbe van a Surface Pro 2, de akár bármelyik i5-ös, SSD-s Ultabook teljesítménye.
-
pzstm
titán
válasz
Parallaxis #202 üzenetére
annyira csendben, hogy hivatalos állásfoglalást is kiadtak amit tegnap linkeltem, és észrevétlen a sebességváltozás....kb jó ha szintetikus tesztekben kijön.....gondolhatod, hogy nem fognak ugyanabba a generációba a végefelé core i7-et rakni...
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Parallaxis #143 üzenetére
és akkor mindig vihetsz magaddal egy laptopot es egy noteot, es ha jegyzetelni akarsz elokapod a masikat, ha dolgozni akkor meg az egyiket. Ez meg ugye nem komfortos.
a #135-ös hszedre reagálva pedig ez a periféri ráaggatós dolog azért jó, mert ha kódolgatsz, akkor montoron van és használod mint asztali gép, ha meg videózol az ágyban akkor meg tablet. és ez ugyanaz az eszköz nem kell kettöt venni, ìgy már 3 dolgot kïvált (tab, noti, otthoni gép)
-
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis #141 üzenetére
karóra is kompromisszumokkal járt a zsebórához képest, hisz nem mindenki szeret a karján plusz cuccot viselni, odaütheti bárminek, adott munkakörben ma sem használható ilyesmi, míg a zsebében kényelmesen elfért.
Nyilván vannak kivételek, azonban a nagy átlag számára mégis kényelmesebb, felhasználóbarátabb a karóra, mégis szinte eltűnt.
A hibrid eszközök létjogosultságát nem vitatom, ellenben ezt úgy kell megoldani, hogy minél kevesebb kompromisszummal járjon.
Nyilván.
Sajna a Surface Pro mindkét oldalról (tablet/notebook) komoly kompromisszumokkal jár, ami megkérdőjelezi a valós használati értékét.
Én nem a konkrét termék kapcsán "okoskodtam", hanem nagy általánosságban. A Surface Pro vonatkozásában szvsz már az árazás is arról árulkodik, hogy nem egyszeri halandóknak, hanem speciális (pl. céges) felhasználásra szánták. Rétegtermék (el tudok képzelni olyan felhasználási területet, ahol hasznos lehet). Ahogy mások is említették, egy (jóval) olcsóbb, Atomos konfignak lenne igazából létjogosultsága.
Na mára ennyi, megyek gyereket fürdetni... -
gyurkikrisz
őstag
válasz
Parallaxis #117 üzenetére
Máris 2 eszközöd van, amiket szinkronizálgatni kell egymással, külön külön tölteni, nem olyan komfortos.
-
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis #135 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy ki mit látott, hanem az, hogy az óra zsebben hordása évtizedekig normál szokás volt, a mobilos órahasználat nem egy új viselkedési trend lett, hanem visszatérés egy régebbi szokáshoz.
Okoskodás. A lényeg az, hogy adott egy célhardver (karóra), ami a régi megfelelőjénél (zsebóra) kényelmesebben, gyorsabban stb. használható. Erről a kényelemről lemondtak azok, akik helyette a mobilt használják óraként. Tehát kompromisszumot kötöttek, annak érdekében, hogy két eszköz helyett csak egyet kelljen használni/hordani/megvenni. Innentől kezdve világos, hogy van létjogosultsága a hibrid eszközöknek. A kérdés csak az, hogy mekkora mértékű kompromisszumot hajlandók kötni a felhasználók annak érdekében, hogy kevesebb kütyüt kelljen megvásárolniuk. Vannak, akik többet (volt olyan kollégám, aki szerint a mobilja kivált akár egy csúcskategóriás kompakt fényképezőgépet is), van aki kevesebbet. Ennyi.
Azért a mobilokba épített fényképezőgép és az integrált GPU messze nem minimális kompromisszumot jelent egy céleszközhöz képest. De ezt te is írod, hisz mindkettőnél alsó kategóriát említesz.
Az integrált gpu-k igen gyorsan fejlődnek. Anno alaplapra voltak rakva, manapság a CPU-ba építve hozzák az alsókategóriás dedikált eszközök teljesítményét, ami azért nem semmi. Sok embernek nincs szüksége komolyabb grafikus teljesítményre, számukra már most is kompromisszum nélkül bevállalható egy ilyen gpu-val szerelt gép (itt nem arról van szó, mint a mobilos fényképezésnél: ott mindenképp kompromisszumokat kell kötni, mert a készített képek minősége rosszabb lesz, mint egy célhardver esetében) . Ami pedig a jövőt illeti: az integrált kategória teljesítménye gyorsabban nő, mint a dedikálté, szóval egyre kisebb kompromisszumot kell kötni.
-
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis #130 üzenetére
Örök igazság, hogy az az eszköz, ami minden célnak meg akar felelni, az a valóságban egyikre sem lesz jól használható.
Persze, nagy általánosságban a célhardverek mindig jobbak lesznek. De azért vannak olyan esetek, amikor kompromisszumok nélkül, vagy minimális kompromisszumokkal sikerül két vagy több eszközt házasítani: pl. ki használ manapság különálló hálókártyát? A mobilokba épített fényképezők kezdik kiszorítani az alsó kategóriás fotómasinákat, a processzorokba integrált vga-k pedig a dedikált videokártyák alsó szintjének teljesítményét hozzák.
Az órás hasonlatod ott bukik meg, hogy mielőtt a karóra egyáltalán elterjedt volna, az emberek jó ideig zsebórát használtak, amit pont ugyanúgy elő kellett venni, mint most egy mobil eszközt.
LOL, vicces érvelés. Szerinted a potenciális váráslók (mondjuk 50-60 éves korig bezárólag) hány százaléka látott egyáltalán zsebórát?
Egyénekről beszélünk, akik karórát hordtak anno, megszokták, és mégis leszoktak róla, mivel a mobilon meg tudják nézni a pontos időt. Teljesen jó volt a hasonlatom.
A gondolatmenetedet folytatva, az sem gáz, hogy a Surface-t komolyabb munkára jobbára csak kiegészítők garmadájával (monitor, klavi, egér stb.) lehet használni, hiszen régen nem voltak notebook-ok, és az asztali gépekre is pont ugyanezeket a perifériákat kell aggatni, hogy használni lehessen őket... -
Glenda
addikt
válasz
Parallaxis #117 üzenetére
A laptopok ára a tömeggel és a mérettel fordítottan arányos. Gyakorlatilag almát hasonlítasz körtével.
-
rudi
nagyúr
válasz
Parallaxis #113 üzenetére
Tabletként kb. kétszer olyan erős mint bármi más, PC-ként meg szerintem a desktop gépedet sem billentyűzet, monitor és egér (értsd perifériák) nélkül használod, notebook módban meg elég jó az a Type Cover 2 szerintem, bőven láttam Ultrabookot rosszabb klaviatúrával, hangosabb hűtéssel még TN+film kijelzőpanellel is. Igen, a klasszikus windows desktop felbontáskezelése kriminális, de szerintem hamarab fog az egész desktop eltűnni (a telefon és tablet Windows változaton, mert ott semmi szükség rá), mint hogy megoldják a skálázás kérdését.
-
rudi
nagyúr
válasz
Parallaxis #91 üzenetére
Láttad, használtad élőben? Én gépeltem vele ölben tartva, elég is finnyás vagyok az ilyenre sok év ThinkPad használat után, de a type cover 2-t talán már bevállalnám. Asztal mellett kimondottan jól használhatónak bizonyult a támasztóval, messze jobb mint az érintős notik imbolygós zsanérja és nem kell kézben tartani állandóan, mint a klasszikus tableteket, így nem is mindig tűnik fel a nagy súlya. A DisplayPort csatlakozójára monitort kötve, Bluetooth periféiákkal meg pontosan úgy használható, mint egy desktop gép, ha nagyon kell még az USB 3.0 portjára is rá lehet kötni egy USB hubot, hogy fogadni tudjon további 2-3 perifériát. A Modern UI pedig tényleg le van maradva, de az utóbbi hónapokban - nyilván a Win 8.1 miatt - rengeteget fejlődött és még így is egy cirka egy éves platformról beszélünk, ki fogja ez futni magát.
-
NGA
addikt
válasz
Parallaxis #91 üzenetére
A desktop skálázható, igy egészen jó a fullhd is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elite: Dangerous
- Forrmell.enn
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest