Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Parallaxis #291 üzenetére
egyelőre a sigma photo pro miatt meg van kötve a kezem. abban bízom, hogy esetleg készül majd plugin a RAW file kezelésére, addig szívás
egyébként maximálisan egyetértek. mondjuk a windowszal sem lenne gondom, ezért is létminimum a wacom digitizer. azzal azért nem olyan vészes (tablet témában 12" 1400x1050-en szocializálódtam windows xp-vel)
(gondolom a sima MAC-es programok nem futnak ipaden)
-
orbano
félisten
nekem az valahogy nagyon nem gyere be
főleg mondjuk a nyaralóban, ahol 3g 20 év múlva sem lesz, vagy éppen külhonban, ahova sokat járok. a képszerkesztős témát pedig az sem oldja meg. legjobb lenne, ha lenne lightroom és ps elements androidra (ja és sigma photopro), akkor nem gondolkodnék, lenne egy x240 és mellé valami közepesen combos android tablet, aminek be lehet jól kalibrálni a képét.
Jim Tonic: dokkoló szerencsére nem érint, irodában ott a corei7, otthon a TV-n csücsülni fog egy htpc, így tényleg csak mobil használatra kell a kütyü, ezért is tudnám beérni az ultrahordozható kategóriával.
-
orbano
félisten
válasz
MrPetya19 #282 üzenetére
az is a listán van. megyek majd az összes ilyennel egy kört, kipróbálom őket valahol, aztán meglássuk. ott van még a twist, meg a helix is, szóval van választék. csak valahogy egyik sem az igazi még úgy érzem (talán a samu a legszimpibb, a digitizer miatt, ezt már kiszedte a lenovo a cuccaiból, az új thinkpad tabletben is csak sima kapacitív toll van)
-
orbano
félisten
válasz
Parallaxis #261 üzenetére
alap dolgok kellenek: forgatás, WB, vágás, tónus, kontraszt, stb. ezért is tetszik ennek a f*stalicskának a kijelzője. bár leetne ilyen színhűséggel mondjuk retina
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz
Jim Tonic #199 üzenetére
na igen, régen jó kis X-es tabletekkel nyomtam az ipart, meg portégé m200-zal (ez volt az etalon), illetve egyszer tervben volt egy latitude xt-is. csak sajnos egyszerűen kudarcba fulladt mindegyik széria:
XT2 batár lett
X2xx-ek nevetséges (és használhatatlan) felbontással voltak, semmi HD opció
HP-k szintén, meg nekem nem jön be a HP pöcökegér, pedig nagyon szemeztem egy ideig én is velük, fain kis masinák voltak, sokkal jobb minőségérzettel, mint a lenovok. mondjuk a portege meg vert mindent -
orbano
félisten
1000 euró pipa, értelmiségi (szerintem) pipa. véleményem:
Nekem túl nagyok az 5" és társai telefonok, de pl. egy kollégámnak simán belefér a note 3 a samu okosórával (ő is játszik a fent említett ligában), szóval ez elég szubjektív dolog, kár vele trollkodni.
Otthon ledöglök a TV elé, ami mögött windows fut, jó nagy, középosztálybeli 50"-os samu led tv, így látom is ami rajta van, netezni vagy erről (jó kis táccspedes vájerlessz billel), vagy a telefonomról fogok. jó lenne persze néha a TV helyett inkább egy kisebb, de egy batár okostelefonnál nagyobb dologról, ami nem is a T430-asom (vagy a leendő X240-esem), mert az meg túl nagy, nem tudom kivinni a konyhába, stb.
az olcsó sz*r androidos tabletek nem pályák (wacom digitizer a létminimum nálam), mert ha már beruházok, cserélném a T430-at, bőröndbe utazgatáskor (ami középosztálybeliségemmel összhangban gyakori) túl nagy. szóval kéne valami, ami azért tabletnek jó (navigálni, facebookozni a tengerparton, megnézni a repcsin egy filmet), nem egy féltégla, de egy photoshop elements és egy sigma photo pro is elfut rajta, ha sürgősen elő akarok hívni egy képet amíg várok a kajára a Garda tó partján, meg egy visual studio, excel, ilyesmi, ha esetleg bejönne valami sos meló a Vondel parkban, vagy az asszonnyal Kessel-Lonál ücsörögve.
Egy szó mint száz, csak hogy értsed: sokan vagyunk és sok félék, nem kéne a nyáladat verni és másokat flamelni, csak mert azt hiszed, a Te igényed az egyetlen és igazi a világon. -
orbano
félisten
válasz
mightymo3 #187 üzenetére
terepen? az egy kilós sülyával? viccelsz? pont ez a legnagyobb baja, hogy igazából tabletként terepen nem állja meg a helyét (legfeljebb alkalmanként bohóckodni). minden másra jó, de minden másra egy komoly ultraportable is jó. egyébként csak vesd össze az ativ smart pc pro-val. kicsit könnyebb, kicsit vékonyabb, kicsit jobb, sokkal olcsóbb és sokkal jobb az akksiideje. pedig csak ivys. ugyanezt a haswelles konfigot öszehozza a samsung papírvékonyra és könnyűre, fele ilyen áron. ez nem fröcsögés, egyszerűen látszik, hogy sz*r munkát végeztek a microsoftnál. csak azért, mert ez a legerősebb, még nem erőltethetnek rá ilyen kompromisszumokat a felhasználóra. ezt az előző generáció "sikere" is bizonyította.
-
orbano
félisten
válasz
Napfénysüti #183 üzenetére
pont arral akart szerintem utalni, hogy csak KÁBÉ ugyanolyan. pl a dőlésszög nem olyan kényelmesen variálható.
-
orbano
félisten
válasz
Jim Tonic #174 üzenetére
ennyiért konkrétan egy sony z user körberöhögi ezt a készüléket
ahhoz képest rettentően 90-es évek ez a surface. ha leviszik a 3. gent 700g alá, elfér a készülékházban a ceruza, 12mm alá csökkentik a vastagságát és lesz benne GPS, akkor remek. ha még tesznek mellé egy retina kijelzőt uyanilyen színhűséggel, és készítenek végre egy használható oprendszert rá, akkor ujjongva fizetem ki érte a minimum fél misit
-
orbano
félisten
Jó lett volna összehasonlítani a Samsung hasonló megoldásával. Az mint ha könnyebb lenne, majdnem ilyen erős, és árban kb. a fele. Egyelőre nálam az a favorit, ennek feldolgozhatatlan az árcédulája. És az az 1 kilós tömeg sem miska... az meg oké, hogy ölben kényelmes, de útra cipelni, egy kis válltáskában, előkapni akárhol. a GPS hiánya is megöli, hogy kiváltson egy tabletet. bár bízom benne, hogy a 3G-s verzióban megkapja a GPS-t beleintegrálva a modembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest