- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
,,Az exkluzívok azok, ahol látható most a konzol ereje Ryse, Infamous ..."
Hát a Ryse tényleg szép, az egyetlen bibi hogy ez FHD-ban már csak 30 fpssel megy, ergo nem tudom nagyon elképzelni, hogy ennél szebb játékot is lehet készíteni majd xboxra. Kinézetre valamivel tényleg szebb mint a Crysis 3 pc-n kimaxolva, de azért az kemény, hogy már meg is van az a grafikai szint amit maximum ki lehet hozni a konzolból, anno egy gears of War nagyon szép volt Xboxon, de ott nem is halt bele a gép, és utána még több és szebb játékokat is simán futtatott a konzol, itt ennek az esélyét nem látom.
Az Infamous grafikájától meg nem dobtam hátast, de az tényleg látszik, hogy sokkal nagyobb a látótávolság és az elemek száma mint Pc-n.Amúgy a PC-sek esetleg bízhatnak a Konamiban, és a Fox Enginben, hogy olyan élményt kapunk azzal pc-re mint a konzolosok fifával? Vagy az is csak akkor valósítható meg, ha lesznek izom intel apu-k?
Nem tudom pontosan a Pes eladási számait, de gyanítom, hogy ott a Pc a legerősebb eladási platform, így hát megérné nekik ezt fejleszteni.
A legjobb az lenne talán, ha az EA hagyná a francba a pc-s fifát, és hagyná hogy a licenceket megvehesse a Konami pc-n, de persze ez szép utópia -
Arról van infód, hogy a multiplatform játékok közül lesz-e olyan, ami a Kaverin és utódain elérhetővé teszik a konzol-exkluzív dolgokat (akár úgy is, ahogy írtad: az IGP csak a fizikát/szimulációt, ojjektumokat tolja, a grafikát pedig egy dGPU)?
Loha: Sajna, én nem tudom eldönteni, hogy meg lehetne-e írni egy i5-re vagy sem, és enélkül nehéz tovább gondolni a dolgot.
-
GeryFlash
veterán
De kár a régi konzolgenerációkból kiindulni, mivel azok a kiadáskor szebbe játékokat tudtak futtatni mint a pc-k. Most, hogy a konzolokban is APU van egyedül a játékmenet jobb, de 2018ban 2014 grafikai szintű játékokat nem fogják elfogadni a játékosok, főleg nem 2020-ban (szerintem). A felbontás/frps csökkentés meg egyrészt nagyon gáz, mondjuk a 30 fpshez még hozzá van szokva a konzolosok, de most hogy jönnek a 4k tévék nem fognak 720pben szívesen játszani, főleg hogy ez a két butítás se hozz igazán nagy teljesítmény növekedést.
De visszatérve az API-ra, hogy hogy anno a régi genek nem voltak ennyire gyengék az akkori pckhez képest? Anno az Apiből több teljesítményt ki lehetett hozni vagy hogy? Azzal nem tudom mennyire magyarázható, hogy ,, a grafika nem változott cserébe a jáéktmenet/AI erősebb" hisz ez csak az APU gyors memóriakezelésének köszönhető, azért egy egységes, játékra kihegyezett API-val jóval többet is ki lehetne hozni, nem?
dergander: Egy nem portolt játéknál egyáltalán nem igaz ez az állítás, ott van a Titanfall például, egyáltalán nem fut jobban xboxon mint pc-n.
-
Loha
veterán
Nekem a látottak alapján egyáltalán nem tűnik reálisnak a 0,5 TFLOPS, ahogy azt sem, hogy 2 Sandy procimag ne lenne elég hozzá, de teljesen megértem az EA-t, hogy a profit hiánya helyett, inkább technológiai akadályra hivatkoznak.
Az volt az érved, hogy azért nincs kihasználva az AVX2 mert nehéz programozni, szerintem meg még nem terjedt el eléggé. Most innen vhogy eljutottunk oda, hogy a konzolokhoz kell igazodnia a PC-nek, miközben a konzolok éppen most lettek egyedi hardverből, "olcsó PC"-k.
-
GeryFlash
veterán
Ne mond ilyeneket
2018-ra szerintem már jön egy újabb konzolgeneráció, nem sokáig fogják ezt a balfaszkodást tűrni a játékosok (már most biztos, hogy rengeteg 2015-ös játék nem fog futni FHD-ben 60 fpsel még ps4-gyel sem nemhogy xboxon, sőt sok esetben 960p lesz 30 fpssel.)
Amúgy én csak azt nem értem, hogy még mielőtt kijött már mindenki temette a konzolokat, hogy ugye csak egy átlag pc szintjén van, de sokan köztük én se ezt hülyeségnek tartottuk, hogy az xbox is egy átlag 2005ös pc, kb egy radeox x800-as (talán még gyengébb is) grafikai teljesítményével. A mostaniak ugye kb 7750 szintjén vannak, alsó hangon 4szer erősebb mint ami anno a ps3-ban vagy az xbox360ban van.
Nem értem, hova tűnt ez a sebesség többlet, a régi generáció API-ja ennyivel többet hozott ki a hardverből vagy hogy? -
GeryFlash
veterán
Mi a francért nem támogatja ?
De ezt leszámítva kb hány tflops lesz, nem lesz olyan jelentős ugrás mint a haswell és az ivy között? (grafikus teljesítményben).
De ha jól értem, az EA leghamarabb a fifa 17-nél adja ki a next gen fiát pcre is ugye? (Ha 2016ban jön csak az az átok Skylake). -
Loha
veterán
fél TFLOPS számítási kapacitás
Az EA pont az a cég, akinek lehet a szavára adni.Olyan rendszer kell a játékfejlesztőknek, ami széles körben elterjedt, az AVX is csak a Sandy Bridge óta van, talán most fog elérni arra az elterjedtségi szintre, hogy érdemes minimum követelménynek venni egy játékhoz.
-
GeryFlash
veterán
-
Loha
veterán
Át lehet hozni, csak dolgozni kellene vele. Ha a FIFA13-ból elment volna 3M+ PC-re, és az EA ennek ellenére azt nyilatkozná, hogy sorry, de nem lehet, akkor az már lehetne egy érv.
Igen az AVX2 megint remek példa, mert ugye minden proci támogatja évek óta... ja nem csak a Haswell, amit nincs egy éve, hogy bemutattak.
-
Loha
veterán
Igen a Kaveri elméletben képes lenne a konzolos kódot futtatni különösebb portolás nélkül, ha nem lenne jóval gyengébb a konzolos APU-knál, így meg sajnos agyon kéne butítani, és nem maradna semmi a "nextgen"-ből.
Én arról beszélek, hogy az a pár "nextgen" cucc (AI, physics) ami a konzol GPU-ján fut, jórészt kényszerből (erős CPU hiányában), szépen elfutna egy erősebb PC-s CPU-n is, ha rászánnák a pénzt a portolásra, de 3% vásárlóért nem fognak egyhamar szórakozni vele. A PC-sek pont ugyan azt kapják, mint a többi jelentéktelen eladással rendelkező platform.
-
GeryFlash
veterán
,,PC-s port esetén is olyan integrációt biztosító APU! kell, ami a konzolokban található. Például Kaveri, de a jövőben szinte mindegyik hardver ilyen lesz."
Mégis mennyi idő múlva? Vagy az úgy működne, hogy az embernek van egy szutyok hd3000/4000-es igp-je, és mellé egy jobb dvga, és akkor bizonyos dolgokat az igp számol másokat meg a dvga? Vagy cska akkor lesz konzol szintű fifa, ha dvga nélkül, apu-val elbírja a pc? -
Zso2
őstag
Akkor miért bír el nehezen a legjobb vga is egy dx11-ig bezárólag felmaxolt játékot? Talán nem is tudja elvinni rendesen a legjobb kari sem ,ha van egyáltalán ilyen játék ami teljesen kihasználja ezeket az effekteket.
Gondolom még dx11 meghajtó progival is lehetne olyan látványvilágos játékot csinálni amitől leesne az ember álla,dehát nem csináltak,ugye milyen vas kellene hozzá? n erről beszélek,szóval a vas mindíg kevés szerintem,aztán hol van még a dx 12-vel megtűzdelt effektek.Mikor lesz olyan játék ahol úgy leng minden szereplő haja meg ruhája mind Lará-é a techdemókban. Ezekre nincs elég erőforrás szerintem,mert megcsinálni megtudnák,de ki tudná maxra állítani a játékot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Robotporszívók
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fogyjunk le!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest